PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


miercuri, 20 ianuarie 2010

UNDA TEMPORALA ZERO


TERENCE MCKENNA

7 comentarii:

  1. Fain.Multumesc.Cu informatii din mai multe parti am ajuns la aceleasi concluzii,si anume ca cea ce numim timp,coexista intr un singur moment,in eternitate.Timpul linear este un concept gregorian,care da o anumita stabilitate psihologica,o coerenta,o sezatie de succesiune a evenimentelor,insa din punct de vedere strict psihologic,nu exista.
    Intreaga experienta,cu amintiri cu tot,cu posibile scenarii,cu noi informatii,chiar daca difera ca forma de cea ce se spune ca a fost,poate fii doar in Acum.Iar acest Acum este sinteza,chintesenta si deschidere catre noi si noi posibilitati.Astfel,in fiecare moment psihic exista un punct zero.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Habar-n-am ce se intampla, dar dupa 5 min de urmarit filmuletul am inceput sa simt o presiune in cap, dureri ca niste zvacniri in zona occipitala si senzatie de ameteala.
    Poate am probleme cu vederea si,avand in vedere ca in zona occipitala se afla centrii de proiectie ai analizatorului vizual, de aceea am simtit asa. Sau poate filmul e prost realizat si cadrele, care apar fragmentate, obosesc vederea...
    Sau s-ar putea sa fie impanat cu informatii subliminale.
    Ma rog, e doar o parere. N-am putut sa-l urmaresc pana la capat. O sa mai incerc.

    RăspundețiȘtergere
  3. de multe ori mi se intampla situatii pline de paradox..de curand am cumparat o carte de Eckhart Tolle,”puterea prezentului”ce prin subiect este similar fimuletului prezentat..si tot o citesc ,ajung pe la mijlocul ei ,o reiau, ma incita sa stiu finalul,dar rezist tentatiei,si ma chinui sa inteleg ideea de a accepta "clipa Acum"ce este sintetizata prin fraza"nimic nu s-a intimplat vreodata in trecut,s-a intimplat in Acum.Nimic nu se va intimpla in viitor,se va intimpla in Acum"..bun si atunci de ce nastere?..de ce tinerete?..de ce batranete?..de ce moarte?..si hai trec peste toate..dar de ce durere?…atat cartea cat si clipul asta vorba lui Iris,mi-a ridicat presiunea in cap si mi s-a incalcit mintea ca mai degraba incerc sa dezleg nodul gordian mergand pe firul ariadnei “decat sa mai gasesc o logica in explicatii chiar si celor ce sustin ca teoria “tunelul timpului”e si plauzibila..

    RăspundețiȘtergere
  4. ady,
    Iti multumesc frumos ca ai trecut si daca ti-a folosit ma bucur foarte tare. Eu nu-mi permit sa am pareri despre acest film, pentru ca spre rusinea mea, nu l-am vazut. Am patit o pataranie. Am inceput sa-l vad dar am atipit in cinci reprize consecutive. Trebuie sa-l reiau. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Iris,
    Te cred. Cred ca afost intentionat facut asa. Este extrem de agresiv vizual desi este calm in expunere. Ceva nu se leaga.Nici eu nu am reusit sa-l vad, asta-i povesteam si lui Ady. Dar ma voi uita. Promit. Petru ca si filmuletul promite.:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ryana,
    De mult, la postarea Mitul lui Sisif, Cornelia, care acum vad ca nu se mai arata si mi-i tare dor de ea, a facut o remarca interesanta. A aratat ca noul val spiritualist ale carui varfuri le apreciem, fie in beletristica fie in literatura de specialitate, reia ideile filozofiei existentialiste expuse de Heidegger acum cateva sute de ani, reinviate de existentialistii francezi, A. Camus, J.P.Sartre & Co. si le resusciteaza intr-o haina noua. Asa se face ca E.Tolle sau Coelho ni se par proaspeti si inediti, cand de fapt nu vin cu nimic nou in materie de substanta, ci doar de forma.
    Trebuie sa vad si eu neaparat filmuletul. Este rusinos ceea ce am facut dar am postat in orb pentru ca se lega de comentariile postului trecut despre cum percem timpul.
    Ma bucur ca ai trecut.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. tocmai de aceea am amintit si de cartea ce o citesc,sintetizand ideea filmului precum vorba inteleptului Solomon ;”nimic nou sub soare”si precum marele nostru Eminescu ce afirma;”totu-i vechi,si noua toate”..evident cum ca nu trebuie totusi sa ignoram forma celor reeditate de mari personalitati ale epocii asta pentru ca iata iar aduc in discutie o carte ce am citit-o de curand,cum ca in viata nu-i sufficient sa ai o idée ,important este sa stii ,si sa poti cand si cum sa o pui in practica….multumesc de raspuns:)

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: