PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


vineri, 26 februarie 2010

AGLOMERATIE MARE

Aglomeratie mare este in lumea nevazutelor, locul magic, plin de promisiuni sau de spaime, lume despre care  tot omul are pareri. In lumea nevazutelor se afla deopotriva sofisticata ierarhie a sfintilor, a ingerilor, arhanghelilor - chiar si a arhanghelitelor si dumnezeitelor cu nume saxone, cum am intalnit prin literatura de "specialitate", a serafimilor, a dracilor si varcolacilor, a heruvimilor - fabulosii tauri inaripati, a personajelor din povesti, acolo este lumea lui Zamolxe, a zeitatilor hinduse, a spiritelor cu care dialogheaza samanii, a Raiului si a Iadului, a Nirvanei, a Campiilor Elizee, a Taramului Celalalt, a Walhallei, acolo este Shamballa, tot acolo si purgatoriul, daca ar fi sa il credem si pe Dante si a cator multe altele, incat ar trebui sa trecem in revista toata istoria religiilor si a lumilor paralele inchipuite pana azi. Ce mai! Aglomeratia este foarte mare.... entitatile se calca pe picioare unele pe altele... Pentru aceasta lume nevazuta, imaginata in fel si chip, de-a lungul istoriei oamenii si-au organizat si trait vietile sau si-au luat gatul unul-altuia, asa incat tot ce vine ca informatie din aceasta lume trebuie atent cantarit, masurat, judecat si nu inghitit pe nemestecate. Toti, dar absolut toti cei care au crezut si cred in continuare in tot felul de lumi nevazute s-au bazat si se bazeaza pe certitudini, cel putin in mintile lor.
Decupati un metru cub imaginar de lume nevazuta si numarati-i va rog entitatile. Nevazute, evident.

Va salut cu mare drag,
pricuriciul padurii

8 comentarii:

  1. Ai dreptate ! Poate de aceea sunt frumoase îndemnurile lui Isus: „ iubeşte-l pe aproapele tău ca pe tine însuţi sau un creştin nu trebuie să-şi caute folosul său ", pentru că aşa, în această lume nevăzută, fiecare nu va mai încerca să-şi promoveze „adevărul" său, ci va încerca să-l vadă pe cel al celui de lângă el !

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    Bun gasit, tuturor!

    scriam la postarea cu egregorii:

    "Extrapoland, incerc sa privesc "lumea nevazuta" ce-l inconjoara pe om la fiece pas: ingeri pe categorii, demoni pe categorii, sfinti pe categorii, egregori pe categorii... sufletele celor decedati agatati de lumea materiala (tot pe categorii)etc.

    Ne mai miram de ce (i)luminatii spun ca suntem prea multi, iar bietul pamant nu ne mai poate hrani pe toti!"
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, natiune!
    Dane, ia incearca sa-i "rasfiri" pe verticala si vezi ce iese.
    Sau, altfel spus, gandeste-te ca tu te-ai afla pe trotuar iar in fata ta se afla o sosea cu o multime de benzi: una pentru biciclisti, alta pentru motociclisti, alta pentru autoturisme, alta pentru pentru camioane...etc. Ar putea fi asa si cu lumea nevazutelor? O fi posibil?

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze, dar rad de nu mai pot fiindca dupa ce am citit postarea ta, Dane, mi-am imaginat...o felie de "toba" de 1 metru cub. "Compozitia" alimentului era din tot ce insiri tu pe acolo.
    :)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna dimineata tuturor!
    Elvis,

    Desigur este corect.
    Dar uite am avut o discutie la un moment dat cat de aoroape trebuie sa privim dupa aproapele nostru.
    Cineva spunea ca aproapele lui este cel dde lang el, nu triburile primitive din Africa sau cum se intampla acum populatia latino din Chile afectata de cutremur. Cat de completa ar trebui sa ne fie umanitatea ? Caci adevarurile proapelui sunt atat de multe daca este sa luam in calcul tot ce misca si vorbeste pe Terra... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreiule,

    iata ca fara sa vrei mi-ai imprimat pri comentariul de la "egregori", viziunea ta pe categorii de entitati, pe care am am largit-o si am introdus-o in text. Asa e cum spui!

    RăspundețiȘtergere
  7. Blue,

    Macar toba e gustuoasa ca n-are monstrii si demoni in compozitie si nu sunt razboaie in interiorul ei. Dar asa e, viziunea ta este mai explicita.
    Stam cu dreptul in realitate si "cu stangul pe toba"! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Are zgarciuri, sorici si altele, d-ale porcului, asa ca, depinde de gusturi si preferinte cum le numeste fiecare.

    Oricum, mergem inainte. Chiar si cu stangul pe toba, daca altfel nu se poate.
    O zi buna,

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: