PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


miercuri, 10 februarie 2010

CU FATA LA PERETE?

Draga Anonim unisex! :)
.............................................................................
Ca sa raman sincer, de la un punct incolo, din discretie, nu am mai citit comentariile reprezentand dialogul dintre Tzugulea si Camelia, dar uite ca sa pot sa-ti raspund, voi fi nevoit sa o fac. Daca ei au considerat ca e bine sa se lupte pe un teren neutru, i-am lasat s-o faca. Era razboiul lor si eu ca prieten le-am oferit separeul. :)


Spre rusinea mea, iata ca nu am citit nici dialogurile lui Tzugulea cu Cristiana, desi am stiut ca ele exista. Si-apoi cand intr-un tarziu m-am hotarat s-o fac, am vazut ca aceste dialoguri nu mai exista. Am considerat ca fiecare este suficient de stapan pe propria fiinta, incat sa poata plonja intr-un dialog cat de neplacut si nenecesar il considera.

Concret, la rece, ar trebui sa-i spun lui Tzugulea ceva, sa-l determin intr-un fel sa inceteze sau sa plece. N-o fac si cu riscul de a-mi pierde marea majoritate a prietenilor, n-o voi face nici in viitor. Poate ca uneori limbajul lui virulent pare socant. Dar intreb eu pe oricine, chiar niciunul dintre oamenii porniti pe calea spiritului spre Lumina, n-o fi pizduit sau dracuit, macar in gand? Macar o data? Nimeni sa nu fi gandit si in alti termeni decat cei acceptati? Vorbesc despre o zona, despre un anume tip de abordare a realitatii, despre "socant" in general si nicidecum despre demersul concret a lui Tzugulea, care doar pare socant.
Iertata-mi fie exprimarea licentioasa, dar suntem oameni facuti din carne si spirit, iar latura groasa si neplacuta a fiintei noastre pe care nu dorim sa o lasam sa se exhibe, pentru ca vezi Doamne, nu da bine la spiritualitate, totusi exista. Este parte a vietii. Vibratii joase sau inalte, sau amestecate... astia suntem! Nu latura sexuala este vizata aici, ci totalitatea instinctelor primare dresate si reprimate de fiecare, pe de o parte, si gandurile cu care ne autoimbrobodim, fie ale noastre, fie preluate nedigerat de aiurea, pe de alta parte. Pe acestea din urma le vaneaza Tzugulea. Exista in noi un colt de realitate oribila, pe care ori nu-l stim, ori nu vrem sa-l acceptam, ori ne este rusine cu el, dar cu voia sau fara voia noastra, el exista. Si daca nu vrem sa-l constientizam, acest fapt este o chestiune grava de constiinta personala, atata vreme cat dorim sa evoluam catre Lumina. Daca Andrei Radu, bunul NOSTRU prieten Tzugulea, ridica covorul de pe acel colt, evident disconfortul este mare, dar orice chirurg taie tesut bun, ca sa ajunga la raul dinauntru. Este traumatizant sa vezi si ceea ce nu-ti place, dar nici privelistea nu este toata, si nici bucuria deplina, daca nu-ti dai ochelarii, eventul de cal, deoparte. Clandestinitatea si impostura in care ne vom afla atunci in fata Lui sau a Ei :)- sa traiesti Camelia! - va fi mult mai dureroasa. Si mai grav va fi daca minciunile personale, multe-putine cate le avem, sa nu cumva sa ne conduca catre NICAIERI. Nu mi-am pus problema daca acest lucru ii face placere lui Tzugulea, nu am avut o discutie separata cu el pe aceasta tema, dar sunt absolut convins ca primul om care s-a supus unei astfel de razuiri radicale, a fost el insusi. Altfel nu ar sti pe ce sa apese. Si l-am perceput ca pe un prieten adevarat, care iti vrea binele. Egregorul lui este foarte volitiv, daca ii pasa. Si-i pasa. Si pentru acest lucru il apreciez in mod deosebit.
Tu trebuie sa intelegi cel mai bine deviza : "toti pentru unul si unul pentru toti! "

Asa ca Anonim, draga Anonim, daca esti gata, intra si tu intr-un dialog despre fiinta, adevar, minciuna, iluzie si realitate cu Andrei Radu. Fa-ti un blog sau incearca un dialog pe blogul oricarui prieten bun de aici. Bineinteles daca si el va considera ca merita. Dialogurile fac bine. Monologurile te pot arunca in haos si disperare. In orice caz, insist: esti binevenit! :)

112 comentarii:

  1. Ei, hai! Vrei sa-mi sutesti cireasa de pe tort, lasa ca stiu eu! Pana acum eu eram specialista in "dramatizari".

    Hmmm, scrisesem o intreaga poveste. N-are rost. Nu mai departe decat ieri imi promisesem sa-i altoiesc fo' doua celui pe care il aperi. Stie el de ce, la fel ca sotia marinarului.
    Mi-a trecut.
    Cu tot respectul pentru voi,se fac anumite exagerari, sau se interpreteaza gresit unele nuante. E o realitate.
    Nu spun mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. " dar sunt absolut convins ca primul om care s-a supus unei astfel de razuiri radicale, a fost el insusi."

    te asigur Dan ca e inseli f tare. ca daca le ar avea "razuite" nu ar mai incerca sa" razuiasca" in exterior .

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-am adus aminte sa ti spun ceva si tie Dan.
    lasa in primul rand vrajala asta cu nu ai citit dialogurile mee cu tzgulea sau ale cristianei.
    si in al doilea rand daca nu stii de ce il apreciezi pe tzguluea iti spun eu: pt ca el are curajul sa spuna ce gandeste.
    Tu ne iei cu sarumana si pe mine si pe Cristiana si in mintea ta e exact ce gandeste tizul tau. nu fac citirea gandurilor e evident.
    deci seara buna, si te rog alege ti subiectele fara legatura cu mine!

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    Bun gasit, tuturor!

    Revolutia penelor frustrate!
    :))

    Haideti pe rand, sau toate odata, rabufniti! Aveti ocazia sa faceti expozitia frustrarilor, nu o ratati! Adeziv exista!

    @Iris, fata frumos colorata, altoieste-mi vo' doua. Sunt curios cu ce anume ma vei altoii. Ultimile noastre intalniri au fost chiar frumoase... ce s-a intamplat intre timp???

    @Carmelita, esti invitata mea de a incheia transferul, pe care-l tot inchei de vre'un an incoace si tot neincheiat a ramas!

    @Cristiana, nu-ti mai trimite "egregorii" in intampinarea mea, nu-ti mai plange de mila pe blogurile persoanelor pe care le "exploatezi" emotional, descarca-ti prin propria-ti persoana refularile, direc, aici sau pe blogul meu.
    Invata-i pe "anonimi" respectul de sine... nu cere redeventa pe prietenie, pentru ca vei fi nevoita sa faci ipoteca si pe fluide... (dar nu cele din teorie).

    M-ai suspectat de anonimat, dar te-ai inselat.
    Nu mi-e teama sa spun ceea ce gandesc, in felul meu.
    Nu intru in menghina "educationala" doar pentru a nu leza firfide esuate in viata reala si strapunse de dorinta automartiriului.

    @Bunule, iti pot cere iertare pentru revolutia penelor iscata in urma a ceea ce exprim, dar nu pot cere iertare nimanui pentru ceea ce gandesc si mai ales, pentru modul in care am ales sa ma exprim.
    Iti multumesc pentru gazduire, pentru prietenie, pentru intelepciunea pe care o manifesti de fiecare data.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara, domnule Tzugulea.

    Cum de ce? Pai nu-ti spusai? Stii tu, la fel ca nevasta de marinar. Vrei sa-ti detaliez?

    Nu rade de "altoiala" ca ai fi surprins. Sper sa-mi pastrez stapanirea si sa evit orice manifestare determinata de momentele rare, cand domnia ta reuseste sa ma scoata din calmul meu englezesc. Ca-cand ma infurii, las penele deoparte si-mi montez coarne. Ca-n desenul gazdei noastre (dragul de el, ce bine le-a potrivit!).
    Seara trecuta pregatisem ditamai sundreaua. Eram naimita sa-ti cos sumanul de piele. A incasat-o Ryana, prin ricoseu, desi era nevinovata. Si asta asa, doar ca se afla in preajma. Abia am impacat-o, azi.

    RăspundețiȘtergere
  6. (cica, sa-i altoiesc fo' doua... Iarta-l, Doamne, ca nu stie ce spune!)
    :))))))
    Unde ai fost aseara, cand mi se ridicase parul pe ceafa, aaaa?

    RăspundețiȘtergere
  7. Iris, fata frumoasa, daca iti jur pe ce am mai sfant, ma crezi ca nu stiu despre ce vorbesti?

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe aici nu te-am vazut, pe la mine pe blog nu... asa ca ???
    La tine nu am mai intrat de ceva timp, pentru ca am vazut ca ai inchis comentariile.
    Deci despre ce vorbesti?

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai, n-ai ca sa mai vezi, ca am ascuns postarile respective.

    Si ce, crezi ca daca nu postez notite, ma abtin si de la citit? Va citesc pe toti. Zilnic. Pe tacute.

    Cum nu stii despre ce vorbesc?
    Pai bine mai, omule, io-mi plang nefericirea personala la modul cel mai poetic si vorbesc de existenta mea la izolator,adica retrasa intr-un acvariu, iar domnia ta posteaza caricatura aceea cu borcanul pestisorilor "fumigeni"?!
    Faza aia a reprezentat moartea oricarui lirism. Nici n-am priceput in ce loveai: in (anti)talentul meu literar, sau in nefericita-mi existenta. Nici acu' nu stiu...da' nici ca mai vreau sa aflu!

    RăspundețiȘtergere
  10. Iris, fata frumos colorata, postarea mea cu pestisorii, NU ARE NICIO LEGATURA CU TINE!
    Crede-ma.
    Este perceptia mea vis-a-vis de ceea ce se intampla in viata reala, nu in cea virtuala.

    De ce crezi tu ca ceea ce scriu eu are legatura cu tine? Ce te-a determinat sa crezi ca pestisorii mei "rad" de tine?????

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai, sa-ti explic.

    Pe parcursul timpului, am observat ca exista o legatura intre anumite subiecte postate de unii din membrii acestei gasti de bloggeri,ceva ca un fel de coincidente. Repetarea acestor "legaturi" m-a determinat sa presupun ca-s mai mult decat coincidente.
    Cum dupa experientele personale de la "nesaratul absolut" si prejudecatile "lui Sorin", am virat lejer catre paranoia, de atunci imi tot alung de pe caciula diferite muste imaginare.
    In ultima vreme cazusem in butoiul cu melancolie blegoasa, asa ca de fo cateva insemnari ii dadeam zor cu metafore din care nu lipseau cuvinte precum acvariu, vitrina etc., iar caricatura aia m-a lovit la naturel.
    Da' pentru prima oara,in locul atitudinii mele obisnuite (adica sac de box, vesnic la primire), imi sarise mustarul. Grav.
    Cam asta... Sper ca am fost suficient de coerenta, ca pic de somn.

    RăspundețiȘtergere
  12. Iris, iti jur ca NU ARE NICIO LEGATURA CU TINE!
    Nimic din ceea ce am postat pe "maidanul" meu, nu are legatura cu tine.
    De ce nu ai intrat sa ma intrebi, de ce nu m-ai boscorodit acolo, la comentarii?
    De ce ai lasat presupunerea sa lucreze in tine???


    Te rog, pe viitor, cand iti apare o "coincidenta" de genul acesta, scrie-mi acolo unde se intampla coincidenta. Nu lasa la dospit ideile, presupunerile, ca uite ce iese.

    Somn usor, vise frumoase!
    (ma bucur ca am lamurit acest aspect)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ei, asta-i! Fara juraminte. Te cred, e in regula. Oricum imi trecuse de ieri.
    Am evitat "boscorodeala" directa fiindca, recunosc ca mi s-a parut atat de meschin gestul, incat...
    Dar am refulat la mine pe blog. E postarea aia cu "printre uluci".
    Sa ma ierti ca am fost asa nesuferita, dar atunci chiar asa credeam. Deh, o neintelegere, asta a fost.

    Multumesc. Somn usor si tie!
    Si voua, celor care ne-ati suportat conversatia.

    RăspundețiȘtergere
  14. desi nu are legatura cu aceasta postare comentariul meu,fac si eu precum blueiris.am niste coincidente bizare..ceva nu e in regula cu 'egregorii"astia..sau e prea in regula:)...asta pt.ca postasem si eu o notita mai pe finalul insemnarii anterioare in ideea de a gasi un raspuns la un paradox din viata mea,si cand rasfoiam eu pe acolo notitele,ia-ma de unde nu-s!..asa ca uimita m-am dumirit ,e clar;eu nu am egregori,ori am, dar ai mei sunt de sange albastru(ei hai ca nu vreau sa arat ca-s de vitza nobila..ci ma refeream la albastru in care-mi inec eu metaforele si culorile prin spatiul virtual..a nu se intelege altceva:)]..deci sa dezvolt;intrebare intrebatoare:)..mi se intimpla si nu odata ca de cate ori sunt invitata la cate o petrecere,sa plec de acasa precum la razboi..plina de verva si convinsa ca"sparg gura targului"cu prezenta mea..insa in momentul in care ajung,deodata mi se porneste o jale in suflet,de zici ca am venit la propriu-mi priveghi..degeaba lumea cauta sa ma bage in atmosefara,(observ ca chiar nu-si dau seama de starea mea)eu nimic,nu-mi ies din"egregori"mei..ei cu cheful,cu dansul si cu gluma..eu cu inmormantarea,si cu preocuparea de a o "sterge englezeste"cu prima ocazie ivita..ce-i mai haios este ca transmit starea si partenerului meu,in asa fel ca nu am probleme in volatilizare:)..alteori se intimpla invers..obligatia de a merge la o petrecere ma deprima,insa cand ajung acolo n-ai sa vezi, nu mai imi vine sa plec...paradoxal!..citind insa postarea chiar ma gandeam la o idee ce bine ar fi sa ne putem "implanta"egregorii de care avem nevoie..zic si eu..acum imi cer scuze,ca intrai si eu precum"sa vorbeasca si nea ion ca si el e om"....dar,plecata in cautarea"scrisorii pierdute"sper sa gasesc pe aici fituica:))..

    RăspundețiȘtergere
  15. Blue,

    Ieri a fost ziua unei colege si in timp ce sarbatoream, si mai luam cate o inghititura de gin&tonic mai scriam cate ceva in articolul care devenea tot mai patetic si mai melodramatic. :) Cu al treilea pahar s-a incheiat si postul. :)
    Cred ca poate am exagerat caci de "in gino veritas" nu prea s-a auzit. :)
    Mdeh... asa e in Uniunea Europeana si asa arata democratia.... :)

    Ca sa reusesc definitiv sa-mi dau cu firma-n cap sa stii, draga Blue, ca nici comentariile de la "nesaratul absolut" nu le-am citit decat pana la jumate, dupa care v-am pierdut. Era prea mult pentru mine! Asa ca nici gheruiala ta cu Tzugulea n-o cunosc decat la inceput si la sfarsit. :) Mi-am propus ca odata candva, sa citesc si miezul. Daca pot fi suspectat de orice, numai de nesinceritate nu. Nu am spus nimanui pana acum, pentru ca nu am fost intrebat si nici nu a mai fost nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  16. Neatza!
    Vaz ca "egregoru' sef" tace mâlc.
    Te-am suparat?

    RăspundețiȘtergere
  17. Camelia,
    Saru'mana! :)

    Intuitia ta este APROAPE corecta.
    Trebuie sa ma explic:

    Tot ceea ce se discuta pe-aici, care sa zicem te-ar privi, nu ma priveste si pe mine. Te rog sa ma crezi ca nici dialogurile tale cu Tzugulea nu le cunosc si nici ca sunt curios de detalii. Ca sa ma intelegi mai bine: in adolescenta, mama imi citea scrisorile si le conspecta, chestiune care m-a oripilat atat detare incat nicodata, dar NICIODATA nu am fost curios sa-mi var nasul in calculatoarele, sau jurnalele sau scrisorile fetelor mele. Nu am curiozitati morbide.

    Unde am gresit intr-adevar este ca am comentat ca zapacitul acum vreo doua luni la un post de-al lui Tzugulea care te viza direct, pentru ca nu m-am prins ca era vb. despre tine.

    Nu intervin in dialoguri, pentru ca doresc sa las oamenii sa se exprime liber si mai ales pentru ca o relatie cu un om este totdeauna mult mai importanta decat eventual faptul ca as iesi victorios dintr-o confruntare de idei, calcand pe cadavre. Mie imi plac oamenii, poate sunt gresit sau nu, nu stiu. Si faptul ca ai trecut peste greselile pe care le-am facut in ceea ce te priveste, a insemnat pentru mine mai mult decat iti inchipui. Am apreciat intelepciunea. Iar cand va iau cu saru'mana pe voi fetele, asta mi se trage de la (gresita?) educatie pe care am primit-o, pentru ca de acelasi tratament au parte toate femeile pe care le cunosc, de la maturatoare la VIP-uri. :) Si dincolo de conotatia de "salut", eu chiar sarut mana femeilor.
    Am sa scriu odata intamplarea cand am sarutat mana la 30 de filipineze care venisera cu autocarul sa viziteze o expozitie, de care ma ocupam! :)

    Eu te voi aprecia in continuare, indiferent de ceea ce vei crede tu.

    RăspundețiȘtergere
  18. Tzgulea,

    Nu este tocmai diplomatie ce am facut eu aici, ci o explicatie necesara, din teama de a nu-mi pierde prietenii. Si cum cat de cat am priceput cate ceva din sensibilitatile fiecaruia, exista intotdeauna un moment cand avantandu-ma in vreun comentariu sau un articol sa nu calc pe vreunul dintre ei pe batatura. Asta nu inseamna ca imi sacrific definitiv o opinie intr-o confruntare, ci doar aman repunerea ei pe tapet in alte circumstante.

    RăspundețiȘtergere
  19. Draga Ryana,

    Nu ti s-a postat comentariul sau crezi ca l-am sters? Eu nu sterg nimic, decat eventual ceea ce gresesc eu.. Am gasit un comentariu care aparea sters de autorul lui si l-am eliminat definitiv, dar nu mai stiu la care postare.
    Multe comentarii pierd si eu caci tot scriind ceva, imi vine o idee, las balta comentariul si dau sa fug in alta parte si fara sa vreau il pierd. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Din ce spui, concluzia logica ar fi sa beau cate trei pahar de gin de cate ori ma apuca sa dramatizez ceva. Deh, sa vedem cum mai ies din coma alcoolica, ca as tine-o intr-o betie continua.

    Mai bine ca n-ai citit, desi marturisesc ca in naivitatea mea de plod atomic am sperat la un moment dat ca o sa ai o interventie salvatoare la adresa mea, temperand agresivitatea lui Tzugulea. In virtutea calitatii tale de gazda a show-ului, fireste.
    Daca o sa avem ocazia sa ne vedem vreodata, sa stii ca piciorul de lemn, ochiul de sticla si carligul de metal care-mi tine loc de mana stanga le-am capatat in lupta aceea, de la nesaratul absolut.
    (glumesc)

    RăspundețiȘtergere
  21. Si...ca veni vorba. Imi place sa consider politetea ta ca fiind ceva normal si de dorit, nu ca o forma de ipocrizie. Plus ca ar fi incorect sa te acuz pe tine de reactiile lui Tzugulea. E dreptul tau sa-l gazduiesti, ca si al nostru sa-l ocolim pe unde apare, daca nu ne convine.
    De aceea, desi a fost o clipa cand am sperat sa temperezi spiritele, am abandonat curand ideea. Era clar ca "te lasa rece", fiind pana la urma doar o problema intre mine si sus-numitul tzuguiat... Asta e!

    RăspundețiȘtergere
  22. nu,nici prin cap nu mi-a trecut ca ai fi sters notita intentionat,si chiar daca ai fi facut-o nu reprosez nimic la nimeni; fiecare"gazda"are dreptul in a-si selecta pana la urma musafirii..si evident m-as fi simtit si nu as mai fi venit pe aici..era insa pur si simplu o nedumerirea a mea ca taman cand eram concentrata in a povesti si eu despre paradoxurile ce mi se intimpla uneori si carora de regula nu le fac nici o interpretare,s-a intimplat sa "dispara"si notita mea,oricum intrebarea mea este retorica,sa fie de vina egregorii?..doar atat,si multumesc mult pentru rabdare si intelegere!

    RăspundețiȘtergere
  23. Blue,
    Exact asa a fost! Iata ca ai reusit sa fii mult mai concisa decat mine. Sper sa nu imi porti sambetele...

    RăspundețiȘtergere
  24. Draga Ryana, :)

    Musafirii trec pe aici dupa afinitati si rezonanta. Pana la urma se aleg intre ei, daca le place gasca.

    RăspundețiȘtergere
  25. Bun gasit, frumosilor, chiparosilor!

    ... sa-nteleg ca prietenia inseamna OBLIGATIE!?

    Inseamna reprimarea gandurilor, ascunderea, eludarea lor???

    Prietenie inseamna sa nu-i spui celuilalt ce gandesti, doar pentru a nu-i rani egoul? pentru a nu-i starni avalansa de furie, metamorfozandu-se ulterior in ura???

    Sa nu cumva sa-i strici imaginea despre sine... sa-i darami castelul de nisip, construit cu atata abilitate si intretinut cu interes de cei din jur?!

    Toata lumea pretinde sa nu fie mintita, dar o cere in mod indiret, cu vehementa - intr-un mod subtil si elevat, facand apel la sensibilitati.
    Uite-asa, plonjand in asteptarile noastre, construim atat realitatea noastra, cat si pe cea inconjuratoare... si-apoi, din cand in cand (ne) interogam contratiati: de ce este lumea asa?

    RăspundețiȘtergere
  26. Bunule, spui "teama de a-mi pierde prietenii"?!

    Pai prietenii stau langa noi, doar daca noi le cantam in struna,daca le satisfacem anumite nevoi, anumite asteptari???

    Daca este asa, ce fel de prieteni sunt?

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu, Tzugulea, nici eu nu cred ca prietenia ar inseamna ipocrizie. Insa ma gandesc ca e foarte important si cum ii spui celuilalt anumite lucruri. Fiindca poti s-o faci ranindu-l foarte, spunand cu brutalitate un adevar sau poti sa ii spui ce ai de spus cu blandete si intelegere. Cu atat mai mult cu cat niciunul dintre noi nu e perfect.

    RăspundețiȘtergere
  28. E-adevarat Iris, conteaza si cum ii spui... insa ar trebui luat in calcul si felul de a fi al omului.
    Ii cerem sa se schimbe doar pentru a ne fi urechilor noastre mai usor de suportat ceea ce gandeste el, de fapt?!
    Tot o pretentie ar fi.
    Gandim si la reversul medaliei... si noi avem ceva ce nu-i ii este pe plac celuilalt. Si-atunci prietenia in ce se va transforma?

    In incercarea de a-l schimba pe celalalt conform dorintei, asteptarii noastre, sau in al accepta asa cum este el?

    RăspundețiȘtergere
  29. sau ... sa afiseze masca comuna a societatii???

    RăspundețiȘtergere
  30. "E-adevarat Iris, conteaza si cum ii spui... insa ar trebui luat in calcul si felul de a fi al omului.
    Ii cerem sa se schimbe doar pentru a ne fi urechilor noastre mai usor de suportat ceea ce gandeste el, de fapt?!
    Tot o pretentie ar fi."

    E o falsa problema, cred eu, ceea ce spui tu aici, fiindca eu - spre exemplu - n-as putea sa fiu prietena cu o persoana a carei sensibilitate e pana la genunchiul broastei. Fiindca, acela care e incapabil sa gaseasca calea de a spune adevarul astfel incat el sa fie perceput ca atare si acest fapt sa constituie o calitate, nu un soi de aroganta, sau ostentatie, atunci e putin probabil sa-mi devina cu adevarat prieten. Nu as cere cuiva sa se schimbe, pur si simplu nu s-ar lega nicio prietenie intre noi.

    Tocmai pentru ca traim intr-o lume a ipocriziei si ca schimbarea se face treptat, consider ca adevarul trebuie astfel redat incat sa aiba efecte constructive.
    Uite un exemplu. Care crezi tu ca e diferenta dintre urmatoarele formulari:
    1 - "esti proasta";
    2 - "aici n-ai stiut cum sa procedezi."
    (Daca imi esti prieten adevarat, ai putea adauga si "hai sa-ti arat cum cred eu ca ar fi fost mai util, bine, corect, frumos etc sa faci.")
    In primul caz te consider arogant si cred ca te-ai exprimat asa din dorinta de a-ti demonstra superioritatea fata de mine. In al doilea, gandesc ca imi esti prieten si vin si recunosc eu: "mai, am fost proasta. Te rog invata-ma tu cum ar fi trebuit sa procedez."
    Eu cam asa vad lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  31. Pana la urma, de ce e important adevarul? Nu prin efectele pe care le determina? Ori, daca esti incapabil sa-l spui astfel incat efectele sa aiba o utilitate reala, atunci e doar o parada groteasca a egoului celui care il spune. Nu-i pasa nici de adevar, nici de cel care il primeste. Ii pasa doar de imaginea proprie, dar in complexitatea existentei a exprima adevarul doar de dragul adevarului, rezolva fix nimic. Poate o sa vina o vreme cand il vom putea spune fara retinere, insa am convingerea ca atunci si natura lor, a adevarurilor noastre, va fi alta.

    RăspundețiȘtergere
  32. aha... genunchiul broastei!
    :)))
    si trabantul unde este???

    Iris, tocmai de aceea prietenii ni-i facem noi, nu nu-i dau la pachet parintii, rudele, popa, guru etc.

    Sunt oameni pe care-i alegem noi, functie de ASTEPTARILE si ASPIRATIILE noastre!

    In momentul in care un prieten iti calca asteptarile, nu prietenul este culpabil, ci faptul ca tu astepti ca el sa nu se schimbe, adica sa fie static... desi tu insati nu esti statica, treci dintr-o stare emotionala in alta, de la o convingere la alta etc., de-a lungultimpului!

    Schimbarea despre care vorbesti tu, NU EXISTA!
    Oamenii prefera minciuna, nu adevarul, o prolifereaza si o ambaleaza in cuvinte foarte frumoase. Drama nu consta in proliferarea minciunii, ci in devalorizarea cuvintelor.

    Exemplul tau este unul de ipocrizie moderna.
    Ori ca imi spune cineva ca sunt prost, ori ca nu gandesc bine, ori alte cuvintele "nevinovate" pentru mine inseamna acelasi lucru: gandul lui, perceptia lui!
    Ca urechea mea este protejata, NU CONTEAZA!

    Daca urechea mea nu este pregatita pentru a auzi gandul clar al celui de langa mine... e problema mea nu a lui.
    Iar importanta maxima in aceasta situatie este: cum reactionez eu!
    Principiul 90/10 este sfant!
    Repet: conteaza receptorul, nu emitatorul!

    Adevarul (sa spun ceea ce gandesc)pentru mine reprezinta un principiu de viata.
    Nu-i spun celuilalt ceea ce gandesc pentru a-l schimba, ci pentru a ma cunoaste pe mine celalalt.
    Efectele?
    Efectele sunt functie de reactia fiecaruia in situatia respectiva.
    Adevarul tau (ceea ce gandesti tu) te descopera pe tine; adevarul meu (ceea ce gandesc eu) ma descopera pe mine!
    Astfel ne cunoastem reciproc.
    Stim la ce sa ne asteptam, stim cum sa reactionam, stim cum sa ne pozitionam unul fata de celalalt.

    Unii dintre noi aleg sa poarte resentimente, in timp sa se transforme in ura si in lamentari, si in final in vendeta; altii trec cu usurinta, gandind ca toate sunt efemere, iar omul nu este un computer caruia ii introduci softul placut tie si astepti sa se comporte strict formulelor implementate in soft.

    RăspundețiȘtergere
  33. Tzugulea, stai ca le-am amestecat ca pe varza a la Cluj! Sunt necesare cateva clarificari.

    1.Adevarul ar trebui spus de toti, in orice situatie. Problema apare atunci cand ajungem sa ne intrebam ce e adevarul si pe al cui adevar il afirmam noi?

    2.Exprimarea politicoasa, bazata pe respect, intelegere si toleranta fata de cei cu care interactionam e o necesitate, cata vreme suntem animale sociale. Si e altceva decat "ipocrizie moderna". E dovada de realism si de intelegere a naturii umane, a conditiilor sociale in care traim, poate, chiar de adaptare.

    RăspundețiȘtergere
  34. Iris, fata frumos colorata... varza a la cluj este foarte simpla si de facut si de ...papat!

    1. Spunerea adevarului nu sta sub niciun imperativ... ci sub liberul arbitru (doar in justitie esti constrans sa spui adevarul... libertatea altora depinzand de ceea ce spui)!
    Fiecare decide daca spune sau nu ce gandeste... functie de interesele personale, calculeaza prejudicii, avantaje si decide!
    "Care adevar"?
    Al fiecaruia in parte!

    2. Pentru mine nu este o necesitate ambalarea gandurilor in propozitii frumoase.
    Cineva gandeste despre mine ca sunt prost, il rog sa-mi spuna direct ca sunt prost!
    Asa evitam confuziile, interpretarile eronate,presupunerile, din care pot decurge asteptari nefondate.

    Animalul social este incorsetat in anumite reguli de baza cu + si cu -, ceea ce reprezinta libertate de miscare, optiune pentru fiecare in parte.
    Altfel, fara abaterile de + si - am fi doar o armata organica precum vestita armata de teracota a chinezilor.

    Fiecare este liber sa-si puna "frontiere"... pana unde merge cu exprimarea si de ce!
    Evident, asumandu-si si consecintele.

    Nu inteleg de ce omul simte nevoia sa-i uniformizeze pe ceilalti, insa cu el face rabat!
    Ceea ce imi reprosezi mie, faci si tu, dar nu identic, ci conform tiparului tau mental.
    Nu putem avea aceiasi retorica, si este bine ca nu putem.

    RăspundețiȘtergere
  35. Politetea a fost inventata de om pentru a gadila in mod placut pe cei care au nevoie de sustinere exterioara, de elogiu si consimtiri.

    Respectul este cel important... politetea este doar zgura, care se spala odata cu prima baie de sinceritate.

    RăspundețiȘtergere
  36. Interesant!

    "Drama nu consta in proliferarea minciunii, ci in devalorizarea cuvintelor."

    Aici nu ma pricep, dar inclin sa-ti dau dreptate, asa, la nivelul simtului comun.

    Cuvantul "prost" inseamna o multime de lucruri, dar modul in care a fost utilizat in ultima vreme, l-a transformat in vector pentru emotii negative. Depinde mult de context si de ceea ce vrei sa exprimi. Daca folosesti un sinonim inseamna ca spui adevarul, dar te asiguri ca forma jignitoare, umilitoare si plina de aroganta in care e perceput cuvantul "prost" este exclusa.

    Hmmm, stai ca m-ai pus pe ganduri.
    Cred ca primul lucru care ar trebui "reparat" in societate, e felul in care folosim cuvintele.

    Fuoaaarte tare!

    RăspundețiȘtergere
  37. Bine, ma dau batuta! (Nu de alta, dar imi displace varza a la Cluj.)
    :)))))))))))

    1. Reformulez: ar fi de dorit ca fiecare sa spunem adevarul de fiecare data.

    2."Cineva gandeste despre mine ca sunt prost, il rog sa-mi spuna direct ca sunt prost! "
    Dimpotriva, as zice ca esti enervant de destept! (o spun admirativ).
    Sunt uluita de ceea ce m-ai ajutat sa pricep! De fapt, tu intelegi cu adevarat ideile exprimate de cuvinte, nu ca noi, cei care preluam ideile de-a gata, odata cu formularile tipice.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  38. Iris, fata frumos colorata, eu iti multumesc. Cu ajutorul tau imi clarific si eu anumite lucruri.

    Si fiecaruia in parte ii multumesc.
    Alaturi de voi ma imbogatesc, indiferent de aspectul "superficial" al dialogurilor sau de animozitatile care deriva din acestea.

    Suntem frumosi cu totii, avem calitati si defecte, avem dureri si bucurii, avem intrebari ce-si asteapta raspunsuri sau raspunsuri ce asteapta intrebari.
    Important este sa nu ne pozitionam in adversari, ci sa ramanem convivi, deschisi, sinceri... pentru ca nu avem nimic de pierdut.

    Te pup cu drag, si crede-ma, nu o spun de dragul de a o spune!
    O simt.

    RăspundețiȘtergere
  39. Ia uite ce frumusete de dezabatere !
    AR
    "Oamenii prefera minciuna, nu adevarul, o prolifereaza si o ambaleaza in cuvinte foarte frumoase."
    Ma mira ca ai descoperit si afirmi asta si te intreb ce variabile ai luat in calcul. Eu ori de cate ori i-am intrebat pe cei din jur daca vor o minciuna dulce sau un adevar dureros au preferat adevarul. Concluzia experientei mele de pana acum este ca oamenii (prefera) AU NEVOIE de ECHILIBRU.
    Iris, salutaaaaaare ! Esti de acord ca adevarul se poate rosti in doua moduri ? Intr-un mod detasat si dezinteresat de soarta celuilalt si intr-un mod grijuliu ?

    RăspundețiȘtergere
  40. Iti multumesc, Andrei Radu. Si pentru lectie... si pentru gandurile frumoase. Iti sunt recunoscatoare.
    Insa acum am o grija in plus. Fiindca privesc cuvintele altfel decat obisnuiam. Am senzatia ca iau lectii de schi si sunt prima oara lasata fara sprijin. Ma clatin la fiecare rostire, nesigura si usor speriata. Dar o certitudine tot am: trebuie sa tratez cuvintele cu atentie si respect. Altcumva decat pana acum.

    @Maria, te salut si eu!
    Da, ai dreptate, adevarul capata valente afective, in functie de forma in care-l prezentam. Acelasi adevar poate fi constructiv sau distructiv, depinde de haina in care-l imbracam. Dar, parca asta sustineam si eu, in comentariile mele de mai sus?!

    RăspundețiȘtergere
  41. Asa zic si eu, ca asta sustii. Si eu sustin asta. Am observat, chiar discutand cu Alessia, ca se pare ca unii dintre noi au tendinta spontana de a rosti in discursul lor interior adevarul ambalat deja in una din aceste doua forme. Ceea ce imi spunea Alessia era ca, da, se invata acasa, la gradinita, sa spui adevarul "frumos", dar de gandit il gandesti tot "urat". Ma itnereseaza ce parere ai tu despre asta. Tu il reprocesezi ca sa il aduci in forma "frumoasa" sau il gasesti in tine deja asa ?
    Mi se pare ca esti grozav de normala cand tremuri la primele lectii de schi. Bafta cat muntele si ai grija la avalansele iscate de "profesionisti" ! :)))

    RăspundețiȘtergere
  42. Pai, Maria, cred ca ai putea sa gasesti singura raspunsul la intrebarea aceasta. O fiinta ipocrita se da de gol pana la urma. Fiindca e putin probabil sa fie atat de controlata, incat sa nu-si dea cu stangul in dreptul la un moment dat.
    Ce sa zic, cred ca si eu, ca fiecare om, am momente si momente. Pot doar sa spun ca tendinta mea naturala este sa ma pun in locul celuilalt. O fac spontan, adica functioneaza ca empatia.
    Alteori, ma gandesc cum mi-ar placea mie sa mi se spuna sau faca.
    In fapt, cred ca oamenii sunt buni de felul lor, ca au asta in structura lor naturala, dar ca viata si societatea i-a inrait. Si mai cred ca toti tindem firesc sa ne corectam, de aceea gandesc ca oamenii trebuiesc ajutati mai mult decat constransi sau pedepsiti.

    RăspundețiȘtergere
  43. Am inteles, Iris . :)Avem oarecum viziuni asemanatoare.
    Nu, nu puteam sa gasesc singura raspunsul in ceea ce te priveste. Si nici nu am vrut.
    O seara plina de frumusete !

    RăspundețiȘtergere
  44. Stiu si eu, Maria?!
    S-au schimbat multe in ceea ce ma priveste. Inainte "simteam" mult si gandeam putin. Oricat de hilar pare, ma ghidam mai mult dupa intuite, dupa vocea interioara si prea putin dupa minte. Acum e invers si sunt ca un cartof.
    Sper ca Dumnezeu sa se indure si sa-mi redea darurile pierdute.

    O seara blanda si voua

    RăspundețiȘtergere
  45. prietenie si bun simt inseamna sa respecti adevarul celuilalt, pt ca prea putin ii cunosti realitatea ca sa il judeci. respecatand adevarul si experienta de viata a cuiva ti le respecti pe ale tale.
    asta nu inseamna sa i spui minciuni. Poti sa i spui " adevarul meu e altul", si sa ti-l exprimi fara atacuri la persoana cand care vorbesti.
    ati spune adevarul nu egal cu nesimtire in exprimare tzugulea.

    RăspundețiȘtergere
  46. Camelia, daca ii esti prieten/a cuiva, CU SIGURANTA cunosti realitatea celuilalt!

    Asta si inseaman prietenie: dezbracarea hainelor sociale si prezentarea in fata celuilalt asa cum mama natura te-a inzestrat + contributia ta personala: calitati si defecte.

    Daca-ti ascunzi partile mai putin frumoase fata de prietenul tau, pe acela nu-l mai numesti prieten, il numesti AMIC! Dar anunta-l si pe el, pentru a fi fair play.

    Respectul nu se cere, se castiga!
    Nu experienta de viata acumulata (la nivel de teorie), nu diplomele si nici statul social iti vor aduce respectul: ci ceea ce esti, cum esti!

    Daca intr-un dialog pe care-l numesti "nesimtit" raspunzi cu aceiasi moneda, nu mai ai dreptul sa-i reprosezi celuilalt ceea ce tu insati ai facut.
    Vezi parintele si "teoria chibritului" fata de copii despre "buna purtare".

    Nesimtire pentru tine iti par cuvintele folosite de mine la adresa ta, iar nesimtire pentru mine inseamna erijarea ta in "dascal" ce preda pe bani... nestiinta!

    Iata doua perceptii diferite despre nesimtire.
    Putem ajunge la un numitor comun, daca doresti.

    Cheia intotdeauna a stat la tine, ti-am dat credit (adica ai avut sansa autotestarii), tocmai pentru ca ai pretins ca esti pregatita sa-i inveti pe altii despre ceea ce presupui ca stii!

    Ai esuat! Nu te-ai suparat pe tine, te-ai suparat pe mine.
    Nu ma intereseaza, supararile vin si trec.
    Au rolul lor benefic in viata noastra (implicit in a ta).

    Adevarul meu coincide cu al tau, numai ca egoul nu-ti da voie sa recunosti.
    Mie imi este indiferent.
    Nu eu am de pierdut, ci partea buna din tine.

    Daca mai ai reminescente de frustrari, te rog, scrie-le aici, ca pe viitor sa discutam la prezent si nu la trecut.
    O seara cu multa activitate cerebrala.

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna, Radu!
    O clipa opreste-te, te rog!
    trebuie sa iti spun neaparat un lucru. Poate chiar doua.
    Nu Iris ma sustine, sunt mai multi anonimi de pe diferite forumuri care ma sustin, si eu pe ei... asa cum stie de fapt toata lumea !!!

    Vreau sa-ti mai spun ceva... pentru care iti multumesc din tot sufletul si eu!!
    TU MA FACI ACUM SA MA VAD CU ALTI OCHI! SA IMI VAD BUNATATEA, SINCERITTAEA, POT SA MA VAD FRUMOASA SI BOGATA SUFLETESTE, SA-I VAD TOT TIMPUL (parca as fi uita... nuuu, normal!!) CAT DE BUNI, FRUMOSI, CORECTI, DEOSEBITI PRIETENI AM EU!!!
    Si iti multumesc pentru asta...
    Toate cele bune!!

    RăspundețiȘtergere
  48. Bun gasit, tuturor!

    Cristiana, cum spune baba-jan, din filmul "the kite runner":
    "Exista un singur pacat. Si acela e hotia."

    Hotia inseamna si minciuna.
    (chiar daca este vorba de automintire).

    Eu nu te ajut sa vezi ceea ce ai NEVOIE sa vezi.
    Nevoia ta se vede din satelit (am mai spus-o), esti un bun vanator de suflete zbuciumate, pe care le "exploatezi emotional".
    Dar nu din rautate, ci pentru a-ti satisface NEVOIA!

    NEVOIA ta primeaza, nu altruismul.
    Nevoie dezvoltata in urma a stii tu mai bine ce, nu intru in amanunte, pentru ca subiectul este altul!

    Priveste-ti reactiile, citeste-ti comentariile de pe unde le-ai lasat, iesi din tine si analizeaza.
    Poti sa o faci, la teroie stai bine!

    TOTI OAMENII SUNT FRUMOSI si demni de IUBIT!
    Nu trebuie musai sa fie prietenii cuiva pentru a li se recunoaste calitati "universal valabile" (mai cu seama ca toti suntem spirit in trup si nu invers).

    ...
    Nu trebuie sa-mi spui cine te sustine, nici nu ma mai intereseaza!
    Ma intereseaza modul in care o face.

    Nu esti in stare sa-ti exprimi frustrarile singura si-ti trimiti teleghidatii sa vorbeasca pentru tine.
    Saracii, plonjeaza intr-o discutie precum mustele in paharul cu lapte si...
    Ba mai mult decat atat, sub anonimat.

    Le este rusine? Nu vor sa fie asociati cu "bucuria cunoasterii" sau cu "sacred romania"? Sau ce?!

    Toata sarada aceasta a "egregoriilor" Cristianei a inceput pe 100ro, cand ti-am luat la puricat articolul (desi resentimentele le porti de cand am asistat la automartiriul tau - crucificarea benevola).
    Te-ai suparat si-mi porti obida. Dar e problema ta, povara ta.

    Cand te hotarasti sa-i inveti ceva pe ceilalti cu pretentii de STUDIU, ar trebui sa fii pregatita sa si raspunzi intrebarlor ca un om a carui tartacutza functioneaza la parametrii normali.
    De unde ai studiat?
    "din cartea mea, pe care nu am publicat-o"! - ai spus tu!
    Va intra in analele ezoterismului pur romanesc.

    p.s.
    a. - daca "prietenii" tai ar fi fost CORECTI, nu ar fi facut apel la redeventa in privinta prieteniei tale cu Dan;

    b. daca ar fi fost CORECTI - nu ar fi aruncat fumigene si ar fi disparut;

    c. daca ar fi fost CORECTI - si-ar fi declinat identitatea, chiar si sub forma unui nick.

    "prietenii" tai au facut un spectacol specific halloween-ului. Minte de copii, in trupuri de adulti.
    ...
    Te rog, si pe tine, daca mai ai reminescente de frustrari, descarca-le aici, nu mai purta povara cu tine pe toate blogurile pe unde treci, iubeste-ti "egregorii" si invata-i ca esti un adult responsabil, cu picioarele bine infipte in pamant, coloana vertebrala dreapta si tartacutza destul de potenta, pentru a dialoga un un tzugulea, mumulea sau alt individ cu o porecla mai mult sau mai putin simpatica.

    Toate dupa pofta nevoii, trebuie sa-ti replic!
    Pentru ca esti dependenta de satisfacerea nevoii imediate, dar inca nu-ti dai seama.
    Nevoia ta este: SENSUL in viata!

    RăspundețiȘtergere
  49. tzugulea eu nu mai am de discutat nimic cu tine. si e presupunerea ta ca as fi suparata sau as avea reminescente. pur si simlu am ales sa am doar discutii constructive ceea ce cu tine nu e cazul. M-am lasat destul trasa in energia si limbajul tau , singurul nivel la care stii discuta, dar nu ma caracterizeaza deci pas.

    numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  50. Andrei, esti mult prea dur in elanul tau menit sa dezvaluie celorlalti propriile lor slabiciuni, uneori de-a dreptul inchizitorial...oameni suntem toti. Cristiana, Iris sau Camelia nu pot fi incadrate in tiparele obisnuite, asa le percep eu. Parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  51. Camelia, IMI PARE BINE!
    Sper sa fie cum spi tu, maine-poimaine sa nu ma trezesc iar cu resentimentele tale, transformate in revolta si-apoi in "egregori" docili.

    Din nou ne aflam in fata a doua perceptii diferite ce vizeaza un concept, o unitate lexicala.
    Tu afirmi ca ai "ales" discutii constructive.
    Bun.
    Tu numesti "discutie constructiva" ceea ce ai scris pe "gandeste cu inima"???

    Tastezi idei, ale caror continut nu-l pricepi foarte bine sau nu-l poti explica foarte bine, cand esti intrebata serios (prin argumente) tu recurgi la inimioare pe tarabe si butonse???
    :)))
    Daca acesta este nivelul 'telectual de intelegere al unei discutii "constructive", recunosc, sunt neconstructiv.

    Vorbesti despre limbajul meu, dar limbajul tau cum se prezinta?
    Un adult cu aere de cunoscator, cu pretentii de "educator" folosind limbajul monosilabic de pe mess.
    Ai pretentia sa te tratez cu seriozitate?!

    Eu mi-am insusit acest limbaj in mod intentionat. El se muleaza conjuncturilor, textului, contextului, implicit, interlocutorului.

    Constructiv ar fi,in opinia mea, sa invatam mai intai noi insine ceea ce dorim sa-i invatam pe ceilalti!
    Iar daca reprosam ceva, cuiva, sa ne asiguram ca noi nu am comis, la randul nostru, "subiectul reprosului"...

    toate cele bune sa se-adune!

    RăspundețiȘtergere
  52. Ramona, bun gasit!

    "sunt prea dur"???
    Si ce ar trebui sa fac? Sa ma introduc in sablonul potrivit emotionalului vostru? Sa ma uniformizez?

    Am un principiu pe care nu mi-l pot calca in picioare de dragul NIMANUI!
    Cand un om se erijeaza in invatator al celor nestiutori sa-si asume nu numai haina (la moda) ci si ce ar trebui sa contina haina.

    Iris doar a fost manipulata de invatatorii care stiu a manui suflete mult prea sensibile.
    Cu Iris am avut dialoguri foarte frumoase.
    Faptul ca este invocata si provocata, denota tot o slabiciune... "invatatorii" au nevoie de carne de tun, cu cat cantitatea este mai mare, cu atat cred ei ca le creste valoarea.

    Odios.

    RăspundețiȘtergere
  53. p.s. Ramona, nu am purtat impreuna niciun dialog, nu te-am vazut intervenind in sustinera unor idei, pareri ale Cristianei sau Cameliei, nici in sustinerea propriilor tale pareri.
    De ce ai simtit nevoia acum sa intervii?

    RăspundețiȘtergere
  54. :),
    Nu te-am invitat la uniformizare, ci la intelegere. Nu poti sa cunosti pe nimeni atat de bine (mai ales prin intermadiul internetului), incat sa emiti concluzii atat de drastice. Sunt convinsa ca doar situatiile reale de viata, mai ales cele aflate la limita suportabilului, pot revela strafundurile caracterului uman.

    Am intervenit din aceleasi motive ca si tine sau altii: imi exprim o parere atunci cand simt ca trebuie sa fac asta. In cazul acesta imi asum simpatia pentru Cristiana. Se poate?...

    RăspundețiȘtergere
  55. Ramona,
    :)
    in afara simpatiei pe care i-o porti Cristianei, ce te-a determinat sa intervii?!
    Simpatia se subintelege din ceea ce ai scris, nu e necesar sa o subliniezi!

    Nu vorbesc despre bioritmul Cristanei, despre menopauza ei, despre ceea ce face in lumea reala (desi am destule date si despre lumea reala, pentru ca suntem "prieteni" destul de "vechi"),vorbesc despre o bucatica din viata ei virtuala care, poate coincide cu o bucatica din viata ei reala, sau poate nu!

    Te rog, enumera-mi concluziile drastice pe care le-am scris eu, la adresa Cristianei.

    Strafundurile caracterului uman, nu a reusit sa-l atinga niciun mare filozof, cine ar putea avea ridicola pretentie, aici, in virtual, sa atinga "strafundurile" unui ocean atat de imens?!!!

    p.s. - se poate orice, important este sa fim pregatiti pentru acel "orice"

    RăspundețiȘtergere
  56. asa tzugulea proiecteaza in continuare ..deja ma amuzi la maxim:))

    "sunt prea dur"???
    Si ce ar trebui sa fac? Sa ma introduc in sablonul potrivit emotionalului vostru? Sa ma uniformizez?

    sa ti vezi de ograda ta sa ti strangi rahatu de acolo ti am mai zis:))

    RăspundețiȘtergere
  57. Andrei,dincolo de cuvinte, tie iti place sa "te joci". Eu nu am timp pentru asta. Ai retinut, timp, nu argumente. Toate cele bune iti urez.

    RăspundețiȘtergere
  58. Camelia, parca ziceai ca ai terminat cu "transferul"!...
    :))
    Iti place! Te atrag precum un magnet.
    Insa alegi sa raspunzi intrebarilor adresate altora, nu tie.

    Asa incepe dezvoltarea gandirii copilului (inca odata confirmi faptul ca gandirea ta se afla prinsa in clasa a-IV-a):
    egocentrism si ilogism. Intre cele doua se afla sincretismul! Ulterior apare si animismul...

    Nu esti capabila sa porti un dialog la nivelul varstei tale, apoi ii reprosezi celuilalt ca nu te respecta si ca nu e constructiv.

    Bunul nu m-a anuntat ca si-a ipotecat ograda sau ca te-a numit purtator de cuvant, ceea ce ma determina sa inteleg, ca nu prea-ti place in pielea ta... rolul tau, mai mereu te substitui altcuiva.
    Nu au trecut doua ore si te-ai substitui deja de doua ori: Ramonei, Bunului!
    :))

    Se pare ca ai devenit dependenta de "rahatul" meu!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  59. Multumesc, Ramona!

    Cand argumentele isi pierd utilitatea, afirmatia se dizolva in neant.

    Am inteles.
    Intrarea ta in dialog cu mine a fost de fapt oportunitatea de a-i intari Cristianei sistemul nervos vegetativ, nu pentru a aduce contrargumente celor sustinute de mine.
    Se justifica. Nici nu trebuia sa mi te adresezi. Puteai scrie simplu: Cristiana eu sunt pro! (timpul costa)

    Toate cele bune si tie!

    RăspundețiȘtergere
  60. interpretezi si tu cat te duce..

    RăspundețiȘtergere
  61. Catre toti combatantii:

    BlueIris, Camelia, Cristiana, anonimul caruia ii este adresat acest articol, Ramona, samd, sa va spun o poveste:
    Am avut odata o colega incredibil de rautacioasa si intriganta, manipulativa si mincinoasa. Tuturor le era teama de aceasta persoana, de raul pe care il putea face si toti discutau incontinuu despre asta. Acest lucru ii sporea colegei puterea atat de mult negativ polarizata. Dupa o vreme, majoritatea a decis sa o ignore, pur si simplu nu le mai pasa (nu pentru ca ii lovise intelepciunea sau iluminarea, ci pentru ca obosisera). Nimeni nu mai discuta despre ea, frica aproape ca disparuse. Era total ignorata. Ghiciti ce s-a intamplat? Dupa scurt timp, colega cu pricina a fost concediata (pentru ca nimeni nu-i mai alimenta puterea).
    Pe Tzugulea nu-l schimba nimeni, iar el nu doreste sa se schimbe nici macar atat cat sa indeplineasca standardele unei persoane cu "sapte ani de acasa".
    Dan nu doreste sa-si indeplineasca indatoririle de gazda, nu vrea sa inteleaga ca totusi acesta este un spatiu public nu o bodega cu separeuri cu luminite rosii.
    Deci, este extrem de simplu.

    RăspundețiȘtergere
  62. Anonim/a, intriga, minciuna, ipocrizia, lipsa educatiei celor 7 ani de prin casele parintilor sunt aduse tocmai de gasca celor ce au initiat "revolutia penelor"
    (depinde de unghiul din care privim fiecare)
    Am replicat fiecareia in parte, la momentul oportun, nu m-am ascuns sub anonimat, nu am dus revolta mea pe alte bloguri, nu am mobilizat "egregori" intru' potentarea mea etc si nu am spus ceva strain voua! Va cunoasteti destul de bine!

    ...
    Nu o mai includeti pe Iris, nu o mai manipulati in favoarea voastra, doar pentru a fi numeroase cantitativ...
    ...

    Interesanta comparatia cu "separeul cu luminite rosii" unde-ti satisfaci placerile carnale.
    Oare ce din tine te-a dus cu gandul la astfel de conexiune?!!!
    :)

    Gaditi:
    Camelia vede ograda cu rahat!
    Anonima flatulata, vede separeu cu luminite rosii!
    Interesant.
    :)))

    Iar eu vad o gasca formata din trei femei frustrate (Camelia, Cristiana + anonima flatulata), care incearca cu disperare sa se razbune.
    Sunt aici pentru voi, deversati veninul.

    *
    Anonima flatulata, ce anume rau ti-am facut? Nu am fost in zona luminitelor rosii, desi poate ca ti-ai fi dorit!

    *
    Camelia a spus ca nu are nimic cu mine, apoi s-a razgandit... ca are ceva, in legatura cu copro "cultura" , dar numai ea stie de cate ori nu a oscilat intre a avea ceva, a nu avea ceva cu mine; intre a posta ceva si a nu posta, intre a sterge si a nu sterge etc. Astfel incat, sa o privesc cu seriozitate e dificil, trec acest aspect in subsidiar.

    *
    Cristiana, imi multumeste, pentru ca se vede mai buna.
    Desi bunatatea nu ar trebui sa depinda de ochii in care te privesti!
    S-a crucificat, am dat-o jos de pe cruce, era pacat... un suflet bun nu are voie pe cruce, ci doar sufletele hotilor, pungasilor, excrocilor.
    Iar a se crede Iisus, este deja o blasfemie.

    Asadar: spuneti clar si raspicat ce rau v-a facut Jumulea (nu tzugulea)?!
    Ce doriti de la Jumulea?

    Sa terminam isteria revolutiei penelor... am avut destul de multa rabdare.
    Anonima flatulata, provestea ta cu "colega" este scarbavnica!
    Nu stiu ce spune spiritul evoluat al Cristianei care abunda de bunatate si noblete sufleteasca, punandu-se pe acelasi plan cu Iisus!
    Nu cred ca te lauda... dar te iarta, esti si tu om.

    RăspundețiȘtergere
  63. tzugulea te ai transformat din acuzator in victima? ahh ma scuzi de fapt ne salvai :)

    RăspundețiȘtergere
  64. Nuuu... Radu ne va dovedi ca nu este cu fata la zid....
    Dar sa zic Buna seara!!!
    Draga Radu, uite, draga Radu... ce frumos am invatat eu de la Dan sa zic asa...
    Pai sunt si eu om...
    Dar un om care a terminat partea de serviciu cea mai importanta a anului.. Sunt libera acum!!! Si fericita!! Trebuia sa va spun si voua, nu?
    Si recuperez.. taclalele, nu de alta, dar Anonimii mei ma pun serios la munca si de maine intru in paine din nou!!
    (scuze, ploua cu expresii!!)
    Radu.. te doare iubirea?? Te doare rabdarea altora?? Te doare bunatatea.. hai sa nu spunem iubirea, caci stiu foarte bine ca ai luat foc si te-ai facut para cand am inceput, undeva, prin folosirea acestei vorbe..
    Daca te ustura iubirea care nu este chimica.. hormonala... eu, dragul meu, iti vorbesc atunci despre ceea ce tolerezi tu: rabdarea..
    Rabdare avem noi. Noi iti spunem cu rabdare: vezi ca ai o scama pe tine.. O vezi??
    Toleranta apare atunci cand suspectezi de inconstienta, dar toate cele spuse de tine reflecta constienta.
    In al doilea rand de ce ai scornit o terapie pe care nu ti-a cerut-o nimeni.. Ne-ai aruncat in ea si apoi ne-ai spus ca faci terapie... De fapt prima data Iris a folosit acest cuvant.. parca asa imi amintesc.
    Acum vrei sa o inlocuiesti cu o alta terapie?? Dar stai, nu am ajuns acolo, Radu. Pentru mine esti Radu.. Tuguiul imi aminteste de alt Radu, cu care te-am confundat la inceput, prea semanai cu el.. Si imi placea enorm sa vad avatarul acela la Radu pe mess.. Il iubesc pe Radu al meu, si de aceea am crezut ca poate chiar fi asa cum nu-l credeam.. Uf!! trebuie sa intru pe mess si sa+i spun ca il iubesc!! Merita!!
    Dragul meu.. Ai instituit o terapie pentru ca o doresti tu.. Pentru cei care o doresc, exista si adresarea directa. Maria i se adreseaza direct lui Iris, de ce nu iei exemplul ei?.. Mi se pare foarte bun. Mi se pare o femeie de treaba, toata admiratia. Da-mi voie, te rog foarte frumos... da-mi voi sa o admir. Nu-mi dai?? N-are nimic, ea exista si pentru tine, pentru latura aceea buna pe care Dumnezeu o vede in tine si eu o intuiesc, chiar daca vibratiile in alte momente sunt extrem de joase. Dar daca nu crezi in ele, ele iti vor arata calea, candva.

    RăspundețiȘtergere
  65. Dragul meu.. de ce ti-o revendici pe Iris??!!.. Crezi ca este un obiect de cult si adoratie?? Este un om demn de prietenia noastra. Sensibila si altruista. Buna, draga, chiar buna la suflet!! Eu m-am aplecat asupra ei pentru bunavointa si bunatatea ei, sinceritatea si intelegerea umanului din noi.. Nu pot uita cum s+a aplecat asupra acelui om beat, cu iubire, linistindu-l si trimitandu-l la culcare..
    Ea isi apartine, nu apartine nimanui. Nimeni nu apartine - daca nu vrea - nimanui, nicicarei structuri.
    Nu-l revendic nici pe Anonim. Nici eu, nici el, si cred ca nimeni de aici nu este parte dintr-o gaşcă, ci suntem parte dintre prietenii cuiva. Cu drag, si vreau sa intru de acum incolo si sa il trag de limba pe Anonim... sa-i trag de limba pe Anonimi, pentru ca sunt mai multi, voi vorbiti de unul... ciudat... Fiti mai atenti un picuţ!!

    Stau la taclale cu tine pentru ca acum am un pic de timp. Pe urma ma duc sa scriu un articol despre un om nedreptatit, urcat pe cruce (cee... nu am voie sa spun asa??!! atunci hai sa propunem un decret de lege sau o bula papala impotriva comparatiilor!! hai, razi un pic, eu rad ghiduş, chicotesc acum!! imi da mana ... am iesit perfect la RVA!!! hi hi hi !! si sunt bucuroasa si vreau sa raman bucuroasa... Si daca nu vrei sa razi, toar'şu secretar de partid, n are nimic, rad eu!! dar sa stii ca nu rad de tine, eu vreau sa rad CU tine... dar daca nu vrei.. asta e!!)

    Ok, vrei sa termini cu isteria penelor, ai obosit, desi sa stii.. si noi am obosit.. Vrem ceva linistit, inteligent. Cu mine nu te-am simtit inteligent, dar cu altii - da, si te admir. Din cateva puncte de vedere, pe care le pot discuta.
    Sa revenim la terapie... Ce faci, vrei sa aplici o alta terapie acum, care se numeste de foarte mult timp.. SERMOTERAPIE, terapia prin cuvant, o terapie care la vremea ei mi s-a parut ca are parti bune: DEVIRUSAREA LIMBAJULUI PROGRAMAT INDUS DE VARFURILE UNEI CIVILIZATII ANUME, ceea ce mi s-a parut o chestie foarte neconcludenta, chiar nerealista... Si mai sunt oameni care o sustin in Romania, dar ceea ce mi s-a parut k lumea aici era doar istoria Traciei: mi s-a parut ca fiind inteleasa destul de concret - nu si terapia pe care tracii o faceau intre hotarele locurilor lor istorice. Ma cutremuram de fiecare data cand auzeam, desi sunt de acord cu ceva procente, cu respect insa pentru munca celui care a creat-o.
    De reflectat.. Daca vrei o specializare, am auzit de o tabara de creatie pe la Nucu, langa Buzau. Ne interesam, vedem.
    Acum sa nu ma exclud pe mine... Ooof!! (vorba lui AndreiRaduM !!)
    Dragul meu, invinuirile pe care mi le aduci, nu numai pe aici, sunt demne de intelegere, asa esti tu.. sau cel putin o mica parte din tine, acea parte cu care te-ai intors catre noi, printre care si catre mine..
    Nu ne-ai jumulit, ne-ai maidănit.. Dar te inteleg bine, bunatatea omului te doare. Imi pare tare rau daca cumva bunatatea te doare, eu as vrea sa mobilizez lumea sa fie buna cu tine nu drept pedeapsa, ci drept tratament sau tratare omeneasca.. As vrea - daca altfel nu se poate - sa vorbim despre orice, numai despre tine - nu!!
    Ca sa te odihnesti de atata durere.. Daca spui ca nimic nu te afecteaza, eu STIU ca mila pt cei oropsiti te afecteaza. Si ma bucur de sensibilitatea ta, este ceva pur uman, frumos, inaltator.. iubeste te pentru ceea ce este frumos in tine!! Te rog..

    RăspundețiȘtergere
  66. Eu ma simt mobilizata sa vorbesc pe viitor fara teama de vibratiile joase care vin de la tine. Vreau sa mobilizaz oamenii sa discutam despre subiectele deosebite pe care le are Dan aici. Am pierdut atat de multe.. Cred ca imi voi mobiliza Anonimii sa discutam, lasand ORICE deoparte, dar nu frizand nesimtirea, ci dorind sa vezi ca putem sa discutam calm, frumos, sa recunoastem frumos ca uite, am folosit o gandire care nu se ridica la inaltime, recunosc, imi pare rau.. Am scrantit-o injurand azi un sef, se injurau intre ei si a lovit rau un coleg extrem de sensibil.. Imi venea sa ii dau cu paharul in cap.. Sincer.. Sincer ti+as fi dat si tie cu paharul in cap daca faceai asa si tu.. De ce sa nu recunosc ca am momente de acest fel.. Nu mi se pare decat uman.. Chiar am recunoscut de multe ori pe blogurile mele ca sunt uneori impulsiva.. Sunt copil de cristal! si asta este!! (opaa... foooc!! adica RAD CRISTALIN !!!)

    Imi pare rau ca, in lipsa de alte motive, te-ai blocat pe o expresie care se foloseste in mod curent, iar eu vorbesc plastic pentru ca asa imi place !!! Vezi ca in adancul tau esti bun dar, asa cum spunea cineva pe aici, ai pierdut drumul...
    Eu nu spun sa te transformi din Torquemada... sau Robespierre in Iisus..Torquemada credea ca face bine.. Robespierre asijderea... (daca ma vei asasina inca un an cu Torquemada si Robespierre anul viitor iti prezint Illuminati!!! acolo sa vezi circoteca...)
    Noi ce credem?? Macar fii inteligent si nu folosi vorbe murdare. Nu-ti fac cinste, arata murdaria din tine. A fi un om bun nu inseamna a nu vedea murdaria unde exista.. Noi iti spunem iarasi, ca la inceput, cu rabdare: vezi ca ai o scama pe tine... O vezi??

    Gata, ma duc sa manac..
    Va pup pe toti cu drag!!
    Anonim, ma bucur ca esti pe aici!! Hai sa discutam pe viitor despre subiectele lui Dan.. Mmm??!! Cred ca vrei si tu.. Bineinteles doar daca ne vine...

    RăspundețiȘtergere
  67. Cristiana,
    draga Cristiana (ca tot iti plac vorbele mieroase, fara consistenta)
    Rabdarea cui?
    A Cameliei?
    A ta?
    A cui?!
    Cel ce a dovedit rabdare, UNICUL, in sensul real al continutului, este Dan, Bunul.
    Restul, implicit eu, am dovedit orice altceva numai rabdare nu!
    ...
    Perceptia ta este eronata: eu nu iau nici foc, nu ma fac nici para, dovada ca discut cu tine sau cu orcine fara nicio reticenta, fara nerv, fara patima ridicola de care dau dovada "egregorii" tai.

    Pentru mine acest dialog in lumea virtuala este, dupa cum am mai spus, un joc, un exercitiu de comunicare si testare a emotiilor umane.
    O posibilitate de a cunoste oameni admirabili, de a cunoaste oameni cu probleme psihice, oameni cu probleme sufletesti, oameni fericiti, oameni care imbraca haina dascalului, fara continutul ei; oameni ce cred ca au ce invata pe altii, dar ei habar nu au despre ce vorbesc, intr-un cuvant OAMENI!

    Se pare ca cei mai multi s-au prins in afara de tine, de Camelia si anonima flatulata.
    Problema voastra, nu a mea!

    Ma doare iubirea?
    Ma doare rabdarea?
    Ma doare bunatatea altora?
    :))
    Iata inca un pasaj memorabil din preaplinul gandirii tale.
    A cui iubire sa ma doara?
    A cui rabdare sa ma doara?
    A cui BUNATATE sa ma doara?
    Care dintre voi trei ati dat dovada de iubire, rabdare, bunatate?(in sensul propriu al cuvantului, nu cel figurat, desigur)?
    Patetic. Caracteristic tie.

    Doamnelor cu pene jumulite:
    NU TIN NICIUN FEL DE TERAPIE!
    Asta ati inteles voi!
    Asta credeti voi.

    Ce terapie sa tin in lumea virtuala?

    Stiu ca mintea voastra crede ca prin blogurile voastre dati din lumina voastra, din cunostintele voastre, faceti terapie sufletelor muribunde etc., dar stiu ca eu niciunde nu am afirmat ca vreau sa salvez pe nimeni, ca vreau sa schimb pe cineva sau sa "luminez" pe cineva. Eu pot doar sa arat cum va percep eu. Si, din nefericire, nu am cam dat gres!
    Intuitia e ... vinovata.
    :)
    Imi repugna ideea de prozeliti, in aceiasi masura in care tie iti aduce satisfactie, Cristiana!

    LAS-O PE IRIS IN PACE!
    E de o mie de ori mai desteapta, mai frumoasa si mai sincera decat tine, Camelia si anonima flatulata.
    Nu o mai folositi pe post de minge de ping-pong.
    A suferit, dar va fi puternica.
    Nu-i va mai trebui carjele tale, Cristiana. Stiu ca suferi, o pierdere in plus. Contabilizezi, nu-ti ies toate multumirile pe care ti le-ai programat!
    Asta e...

    RăspundețiȘtergere
  68. Cristiana, opreste-te din AGONIE!
    Ai venit sa vorbesti despre oricine altcineva decat despre tine?!

    Nu revendic pe nimeni!
    Nu mi-am luat drept scut prietenii, cunostintele, iubita, exiubita, nici macar pe Iisus nu l-am evocat etc.

    Nu m-am plans pe umarul lor pentru efectul actiunilor mele si nici nu le-am dat strigarea sa vina sa-mi cante ode!
    Scabros!
    Imi aduc aminte de Elena Ceausescu.

    Cristiana ca ma crede cineva inteligent, ca nu ma crede inteligent, mi-e indiferent.
    Dupa cum imi este indiferent daca cineva crede ca sunt prost.

    Nu am intentia de a tine seminarii, workshopuri, sau alte activitati din care sa-mi castig existenta sau sa-mi reabilitez propria-mi imagine in ochii mei (dupa cum tu ai nevoie).

    Terapiile le las altora, sunt destui pe piata romaneasca, intra pe blogul meu si vei vedea o lista destul de bogata cu tot felul de indivizi si individe care tin fel si fel de terapii! Nu mai este nevoie de inca unul... iar daca mai este nevoie de inca unul, Camelia abia asteapta sa mai castige cativa gologani!

    RăspundețiȘtergere
  69. Vrei sa treci la subiect?

    Ce anume ai sa-mi reprosezi?
    Spune direct, fara a bate campii, ai spatiu suficient pe blogul tau sa bati campii.

    De maidanit, mie imi pare ca ati maidanit voi (dar fiecare cu propria-i perceptie si scara de valori).
    V-ati ridicat poalele in vazul tuturor si apoi ati inceput sa tipati ca un "nesimtit" a indraznit sa priveasca.

    Sa-ncheiem isteria feminina, la care contribui voluntar cu draga inima, spune folosind a, b, c, etc ce anume ar trebui sa faca Jumulea pentru a nu te mai simti nevoita sa te crucifici, sa te simti lezata si cutremurata de vibratiile lui joase?!

    a. sa nu-ti mai pun intrebari incomode vis-a-vis de aiurelile pe care le scrii?;

    b. sa-ti spun: wow Cristiana, ce minunat, MULTUMESC?

    c. sa ma prefac neputincios, ca tu sa te simti utila? Sa-ti folosesti aripa protectoare, hranindu-ti astfel nevoia?!;

    d. sa te tratez asa cum te percep?

    Completeaza tu restul ... sunt n posibilitati.

    p.s. nu am pretins niciodata ca sunt om bun, destept, frumos si devreme acasa.

    Sunt un om si ... atat!

    Spre diferenta de tine, eu nu trebuie sa ma ridic la nivelul vorbelor, ele sunt la nivelul meu. Tu, ca si Camelia, trebuie sa platiti diferenta!

    Retorica va tortureaza, va tot puneti sub talpi strapontin sa atingeti cu degetul aratator nivelul ei, dar nu prea reusiti.

    "noi iti spunem"
    :)
    Care "noi"?! Tu, Ovidiu si umbrela?! :))
    Esti ... dementiala!
    Eu am o scama, dar pe mine sta bine!
    De ce? Pentru ca nu am trese pe umeri si nici pretentii de "guru".

    Pofta mare!
    p.s.
    Te rog, nu te duce iar sa-ti plangi de mila pe alte bloguri, sa strangi adeziuni, revino aici cu toti cei care-ti stau scut... voi fi aici prezent!
    Sa depasim etapa "revolutiei" sa trecem la "razboiul gastelor spirituale de ... cristal impotriva unui nimeni poreclit Jumulea"!
    Nu-mi place platitudinea.
    Ori se stinge conflictul, ori ia proportii mai serioase.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  70. Inca o mica pilda (usor modificata).
    Cand mai multi oameni iti spun ca esti beat, varianta inteligenta este sa te duci sa te culci.
    Cand si mai multi oameni iti spun in fiecare zi ca esti beat, te duci direct la dezalcoolizare.

    RăspundețiȘtergere
  71. Da, da, uite ce scrie sus... N-oi fi eu buricul pamantului, dar nici altii nu sunt..
    DA, VREAU SA CITITI CELE PE CARE LE SCRIU ACUM!! IMI PAS!!
    (1)
    Buna dimineata, Radu.
    Imi spui sa nu ma duc pe alte bloguri.. DAR CEEE.. IMI ORDONI UNDE SA MA DUC.. IMI LIMITEZI ACTIVITATILE.. Oricum, dragă, ma duc unde sunt invitata, si.. stai ca m-am prins!! ma rogi sa nu ma duc prin alte bloguri ca sa nu te puna la punct administratorii.. PAI STAI SA VEZI, ACUM AM TIMP SA FAC CALATORIA ASTRALA, FERI M-A RUGAT A INSISTAT SI OANA, ALTII ABIA ATSEAPTA.. Asa incat, sorry-vorba-românului, NE REVEDEM PE ALTE BLOGURI..
    SAU POATE CA ERAI PE MAYA_RA SI NU TI-A PLACUT CA M-AU SUSTINUT DEODATA COLEGII DE ACOLO SI AU SPUS CA EI SUNT ANONIMII CARE ..DOAMNEE!! CEDIALOGURI INTELIGENTE SI DORITOARE DE CUNOASTERE POT SA DUCA.. Frumos.. exceptional..
    ei.. sigur ca si aici se petrec lucruri de exceptie.. Mmmm.. yes yeeesss!!
    Hai sa terminam mai intai cu cele rasuflate, Radu.
    Nu cred ca ai jumulit pe cineva, iar noi NU SUNTEM GÂŞTELE TALE, SCURT.
    Apoi... Dan nu e mai bun decat tine sau decat mine.
    Si pentru ca Oborul e la doi pasi, si am trait si la granita Ferentarilor.. nici eu nu ma simt frumoasa/chiparoasa, respect tiganii si le vorbesc frumos, dar nu cred ca e cazul sa folosim cuvintele lor ca pe manele in fiecare zi. Nici vorbele lui Eistein nu le folosesc in fiecare zi, nici pe cele ale lui Arhimede!! Dan e Dan, si vorbele tale cu Bunule mi se par mai mieroase deact ale mele (tu dai sens negativ cuvintelor, nu vezi ca te iei dupa societate? parca voiai sa.. ne rupi de inchistarile societatii.. hai fii tu primul care sa dea exemplu).
    PENTRU MINE NIMIC NU ESTE UN JOC. EXERCITIUL ESTE EXERCITIU, VIATA ESTE CEVA SERIOS, PENTRU FIECARE LUCRU DIN VIATA PUN SUFLETUL MEU LA INAINTARE SI MA BUCUR CA O POT FACE.
    PRIMESC SFATURI... SA NU MAI PUN SUFLET.. CE E AIA?? SA NU TRAIESC CU SUFLETUL, SA NU MI PESE.. SUSTIN OAMENII CARE PUN SUFLET, PUN ACEA PARTE DE SUFLET BUN, CHIAR DACA GRESESC DIN SUFLETUL LOR CARE SE ANIMA.. VREI SA FIM CARPE?
    DAA, VREI SA FIM CÂRPE?? EU NU VREAU. Nici gâscă, nici cârpă.
    de altfel, am gresit intentionat.. Am adresa ta de mail, o sa o rog pe prietena mea Anca Cristina sa mi mai trimeata mailul cu orientarea gastelor, poate luam exemplu de la ele. Este uluitor. De fapt cred chiar ca sunt gâscă după naturalul lor, nu după conotaţia insinuasă de prostie pe care o preie d ela societate si ne inveti si pe noi sa o acceptăm.
    NU VREAU. Cu respect, nu o accept.
    (Scrierea cu majuscule vrea sa atraga atentia asupra cuvintelor, nu considera ca am tipat la tine. la oricine.)
    Pentru mine, sa fie foarte clar, nu exista lume virtuala in ACEST CONTEXT.
    Asadar.. pentru mine lumea e lume, ORIUNDE SE AFLA EA.
    ESTI DR. MENGELE CA SA NE TESTEZI PE NOI?? Daca e sa iau cuvintele tale si reactiile tale cu cuvinte urate la adresa mea, hai sa zicem ca altii pot sa spuna ce doresc ei, caci vad ca vrei sa ma analizezi rupta de prietenii mei (desi nu este ceva normal, vorbesc de ei. ce, nu am dreptul?? :))

    RăspundețiȘtergere
  72. (2)
    Eu as zice ca vad , simt , patima in cuvintele tale,dragă. Sa nu spui ca scoti cuvintele fara sa simti ceva. daca da.. ti-as spune incetisor la ureche ca ai o problema de simtire.. Ai si cuvinte normale, doar ca cele urâte dovedesc patimă, ură împotriva cunoaşterii , exercitiu de Ev Mediu, desconsiderarea personala a altor lucruri decat cele care fac cunoastere proprie. iti respect cunoasterea si exercitiul de inteligenta.. dar toti avem carente, tu inclusiv. Treptat le echilibram, CA DOAR NU VREI SA NE NASTEM PERFECTI SI SA NU MAI AVEM CE FACE TOATA VIATA.. Desi.. perfectiunea religioasa este cam cu dus-intors.. Ne referim la ea? Cuvintele.. Eu m-am lepadat de multe ale religiei, nu de toate, are si chestii bune.. dar le impune si asta ma cam calca pe nervi, mai dă si canoane, asta ma scoate din sarite..
    Eu as proceda astfel: Nu inteleg, nu accept: ori tac, ori pun intrebari pentru a-MI elucida problemele. Nu le observ.. bine ca ma tolerează lumea..
    Asa ca, daca am spus cele de mai cu un rand mai sus... Cu consideratie pentru tine, TU AI MAI MULTE PROBLEME DECAT NOI. DOCTORUL SAU PROFESORUL SAU PREOTUL AR TREBUI SA FIE MACAR UN PIC MAI CUNOSCATOR DECAT ELEVUL, PACIENTUL SAU PACATOSUL SĂU...
    Cand acuzi (constientizezi ca acuzi?) ar trebui sa acuzi (daca vrei sa acuzi) punand faţă în faţă ce faci si tu, ce gresesti si tu, ce limitat sau nelimitat esti si tu, ce vrei sa indrepti si tu... ALTFEL ESTE JUDECATA SI ACUZĂ FARA FUNDAMENT.
    SIII... VREAU SA STII CA NU SUNT DE ACORD CU INVATATURA CARE SE OFERA COPIILOR IN SOCIETATEA NOASTRA, NU SUNT DE ACORD CU MEDICATIILE CARE SE OFERA DE CATRE MEDICI, NU SUNT DE ACORD CU PREOTII CARE MA FAC PACATOASA...
    ASA CA ACCEPT SA INVAT DIN CEEA CE PERCEP DIN SOCIETATE SI DIN REACTIILE SPONTANE PE CARE LE AM SI LE AU ALTII CU MINE , PE CARE NU LE DESCONSIDER. Si din clarviziunea mea, atunci cand o folosesc. Caci se poate folosi secvenţial, asta in paranteza fie spus. Vrei sa imi fie rusine de ea??? NU. Scurt şi aici. Daca esti limitat sa te iei de ea, macar ia-te de handicapurile mele naturale.. dar poate... bun simt... cer prea mult?!

    NU AS DESCONSIDERA NICI REACTIILE TALE, DACA NU AI ACUZA MURDAR, CU CUVINTE GRELE. CINE MA ACUZA CA MA REVOLT LA CUVINTELE TALE GRELE?? TU??
    ADICA ESTI TIRAN COMPLET, TU DAI IN MINE, TU MA PEDEPSESTI DE REVOLTA MEA ??? IMI TAI DREPTUL LA REPLICA, MA OBLIGI SA TAC SI MA REPLIEZ CUMINTICA CAND BATJOCORESTI IN STANGA SI IN DREAPTA... WAW!!!
    TU TE FACI DASCAL SI AI PRETENTIA TOTI DASCALII SA TACA IN FRONT... Hai, te rog eu frumos, esti purtator de informatie si ma bucur ca esti asa, am aflat lucruri noi bune de la tine, dar nu te baga pe cercetarea mea, daca nu ai documentatie solida. Pe parcela mea nici cadastrul nu isi poate pune stampila fara documentatie serioasa!! stii ce e aia? Daca vad ca nu - iti explic si desenez !!
    (PAROL!! DE 6 ANI MA RAZBOIESC CU AVOCATII SI CU CADASTRUL PE GRESELILE LOR !! Hi Hi Hi !!)

    RăspundețiȘtergere
  73. (3)
    Daca discutam de acest HABAR... cand nu am habar de ceva ma duc si ma documentez, Radu. Fac un exercitiu de citire, de memorare, ma duc pe net (ca d'aia e net) si mai trag cu ochiul si la altii ca sa invat, nu sa-i pocnesc urmarind sa-i omor pe unde-i prind!!! (preaviz - la sfarsit iti pun si avizul in fata, draga!! sau mai bine nu, ca sunt fată cu bun simţ... poate că invăţ ceva bun, nu ceva rău de pe net...)
    EGREGORII MEI? RESPECT CA AI INVATAT UN CUVANT (semnificatia rezultata din utilizarea cuvântului lasă de dorit)... BA DOUA... CRUCE SI EGREGOR. Sa faci un exercitiu cu RETROCOGNOSCIBILITATE. Gasesti si la Aliodor Manolea , pe care il respect pentru cercetarea lui. Politic nu ma intereseaza.

    Oamenii nu "s-au prins" neaparat de ceva anume . TU ESTI FRUSTRAT CA MAI EXISTA 3 IN FRONT CARE MISCA !! NE-AI RATAT !! NICI NU NE DAI AFARA DIN CLASA, PENTRU CA NU ESTI IN "CLASA" TA... DE CE NU FACI EXERCITIUL ACESTA PE BLOGUL TAU, SI APOI, SINERGIC, SI PE BLOGUL ALTUIA??

    APROPOS... DE CE TOT FOLOSESTI CUVANTUL ... PATETIC... PENTRU CA IL FOLOSESTE DISTORSIONAT SOCIETATEA?? Eu ma gândesc la Mica Patetica, la Patetica din simfonii... poate ca ar trebui sa facem si un pic de cultura muzicala.

    Ce crezi tu ca esti răbdarea, bunatatea, iubirea?? daca stiai, vedeai macar urme la noi. EU APRECIEZ CA AI URME DE BUNATATE, DE RABDARE SI IUBIRE... DE CE NU APRECIEZI MĂTĂLUŢĂ SI URMELE NOASTRE??
    SAU ESTI FRUSTRAT CA NU SUNTEM DUMNEZEI PE PAMANT SI NU AI CU CINE DISCUTA?? Ai prins subtilitatea?
    PAI URMELE ACESTEA, MULTUMESC DE INFORMARE, SUNT CARACTERISTICE MIE, TIE, CAMELIEI, ANONIMULUI (ai de gand sa termini odata cu invenctivele?? sau au devenit atat de dragi si obisnuite tie incat nici nu-ti mai dai seama de ele... urât, my dear Watson)
    DAR AI GRIJA CA INTR-O FRAZA ZICI CEVA SI IN ALTA TE DEZICI. OK, TOTI FACEM ASA, DAR TREBUIE SA NE ATRAGEM ATENTIA IN MOD POLITICOS CA NE DERANJEAZA CEEA CE VEDEM LA ALTUL CEEA CE FAC SI EU, Eu as zice asa...Ay, draga, tu faci ce fac si eu... la paragrafu' nr. am zis ceva, si m-am dezis la paragrafu' nr... asa si tu, la inceput ii dai cu lumea virtuala si apoi zici mai jos ca nu ar fi virtuala.. sau nu am inteles io bine?? Poate era alt sens... stai ca am inteles acum.. Bine, ok, mergem mai departe..
    MM ?!! CE ZICI, DRAGA RADU ??
    Dau dovada de bun simt si de iubire pentru incercarea ta de a imi atrage atentia ?? Apoi eu ti-oi multumi frumos înapoi de atentionare si gata, NU NE-AT MAI SARI PENELE LA AMANDOI..

    RăspundețiȘtergere
  74. (4) SI DACA SAR... CE?? E O RUSINE?? E O RUSINE CEVA NATURAL??
    FRUSTRAREA NU E CEVA RUSINOS, ESTE O DIODA (sau, mai nou, un circuit de rezerva in tehnica contemporana, eu scriu pt. mai multe generatii) PENTRU UN COMPORTAMENT DISTRUGATOR ULTERIOR. Adica, cand ma simt frustrata, este un semn sa nu cumva sa fac un rau altuia. Sau mie. Caci am vazut din experienta mea de viata bogata ca parintii care nu+si mai pot bate copiii se bat pe ei insisi. Sau se razbuna pe greseli inchipuite pe subalternii de la serviciu... Asta e... Nu le functioneaza beculetul cu atentionarea frustrarii. Circuitul sau dioda. Poti sa le zici ceva??
    Eu doar in anumite situatii. Frumos - si sefului, si directorului, si portarului.
    Mi-e drag de ei, de toti... mi+e drag si de coţofana de la RVA, cu care m-am coţofenit de 4 luni... Acum, la final... ne-am dat mâna si ne-am dorit reciproc sa ne mai prinda un sfarsit de an, in care sa conlucram asa cum am invatat.

    Ptiu... fi-r-as eu fericita!! Si tu pe langa mine... am facut un articol intreg...

    AUZI, ACUM CHIAT M-AM INFURIAT... CE......... SUFLETE MURIBUNDE, TOAR'ŞU' ??? Mai dar ai intrecut limita...

    SI NU VREAU S+O LAS PE IRIS IN PACE... AI CEVA IMPOTRIVA?? (am pus tastatura pe RO si tot corectez la cruci - linioara!! ia sa mai las cateva, ceee... mi+e frica de cruci??? :)) !!!)
    CEEE... IMI SPUI SA FAC ... CE SA FAC?? ACUM CE FACI... TI+O DISPUTI IN CONTINUARE PE IRIS, PT. CA ... nici nu am inteles pt. ce...
    Sigur ca este mai cum spui tu... PANA UNA ALTA VAD CU TU O FOLOSESTI SI TE FOLOSESTI DE CUVINTELE MELE, DE PARCA TI AU VENIT TIE IN MINTE SI LE IEI DE ACOLO!!! Mai au si altii impresii din acestea !!! :)) !!
    Ti-e cam frica...îîî... De fapt, stiu ca am invatat si eu de la ea chestia asta...
    GARDA MOARE DAR NU SE PREDA...
    :)) !!!!!!! Helăăău, scumpa!!! Ce mai faci??? Mi+e dor de tine!!!!

    Hai acum, te inteleg ca propriile tale limite nu le vezi, dar poate ca intr-un an doi vei incepe si tu... cred ca nu ti este indiferent... NU+TI ESTE INDIFERENT... faptul ca tu vrei sa tii ... NU CURSURI, CA N-AI CE PREDA... CI WORKchestii (!!!) care sunt acceptate de unii si neacceptate de altii... ce treaba ai tu cu cei care nu ti le accepta??
    SI TE ROG, AM SI EU O REVOLTA la adresa celor care s-au tot discutat aici.
    IMPOTRIVA CAMELIEI AI - CA IA BANI (inca nu am lamurit conditiile da'las'ca vine si aia candva, ca sa se inteleaga ca, daca eu nu iau bani, asta nu inseamna ca altii nu pot lua, in limite normale, eu ma revolt pentru cei care isi fac vila si 3 masini din bolile altora, dar poate ca nu-si dau seama, fac si ei ce face societatea pe care tot ei o intaresc astfel. Pana cand se va schimba.)
    IMPOTRIVA MEA AI - CA NU IAU BANI, WAW ! MAI AL DRAC' O FACE FARA BANI !!! E O CHESTIIIIE AICI, E CEVA... are asta ceva, ia s-o luăm la bani mărunţi, o scoate ea ceva, pe undeva tre' să facă ea ceva... Of, my dear..
    Te viermuieşti impotriva noastră degeaba, frăţioare.. Suntem asa cum suntem, vrei sa fim roboti si sa vorbim pe o singura frecvenţă ??

    DA DA. VREI SA FIM ROBOTI SI SA VORBIM PE O SINGURA FRECVENTA ?? Eu, nu. Cu pupici !!

    RăspundețiȘtergere
  75. (5) Vezi ce vesela sunt?? Si scriu de o ora, phuuu !!! Mi s-a facut foame!!
    Retorica nu ma tortureaza, draga Radu, cuvintele imi curg frumos din guriţă, pentru că aşa sunt eu...
    (VEZI CA IAR AI INCURCAT COMENTATORII, SCUMPY !!
    Acum am inceput sa recunosc si eu comentatorii. Acesta nu este religios. Am vazut ca ne-ai dat un exemplu de Anonim + aprobare... daca am gresit imi cer scuze cuminti... A propos, genul de cumintenie pe care il afişez nu are tangenta cu cel dorit de profesori, medici si preoti !! Hi Hi Hi !!! :))) !!! )

    ORICUM, ANONIM, AI DREPTATE... Imi pare rau ca dormeam aseara, pe 9 juma' am cazut franta de oboseala... poate si energiile cele bune si frumoase care ma curpind uneori...dar si ziua de ieri... sa va spuna Dan ce voce aveam la telefon ieri in pauza de injuraturi a directorilor mei...
    DACA AI FI FOST ACOLO... MAMĂĂĂĂ... CE MATERIAL SPUMOS AI FI AAVUUUT ... TULAI... TULAI... Nu ca ar fi meritat tratamentul tău... Acum am fost rea... scuze... mai dau si eu prin strachini... si mi place !!!

    Mie mi-e drag in continuare de tot ce vrei si nu vrei, de cine vrei si nu vrei...
    AAA... SINGURA CHESTIE CARE M-A ORIPILAT CU ADEVARAT... PARCA VOIAI SIMCERITATE... A FOST CAND M-A LAUDAT DAN PE 100ro SI L-AI TRIMIS LA CASIERIE... TU'ŢI MUMULUCA TA DE GHIAUR NĂSĂRÂMB... PĂI NU-ŢI A RUŞINE ŢIE, MĂI OMULE...

    NO, NU-ŢI A......
    Dar nici mie de ce ţi-am scris!!

    Hai, Noroc şi Doamne-ajută !!

    RăspundețiȘtergere
  76. Am inceput restantele acestei perioade cu voi, pentru ca mi/ati adresat cele mai multe vorbe si simteam nevoia sa contracarez in felul meu invenctivele pe care le-a adus Radu. Nu prea o fac, dar am vrut sa dau si dovada de comentariu la toate articolele lui Dan, care intreba ca ce? nu am injurat niciodata?!
    Ati vrut sinceritatea mea.. daca cuiva nu i-a placut ii fac din nou o teorie comparativa...
    Mai ne trebuie documentare in ceea ce priveste ce inseamna, asa cum am scris mai sus, spiritualitate...
    Nu ma refer la cineva anume, ci la noi toti. Toti avem nevoie. Dar a intelege de ce cineva procedeaza intr-un anume fel nu inseamna ca devenim carpe in faţa altora. Religia, doctorii si profesorii fara har cam asa sunt.
    Eu invat de la cei cu har si aplic cat pot. Am invatat de la păr. teofil ca am voie sa ma enervez, dar sa nu fiu rea. De la el, acum 25 ani, nu numai de la oamenii de mass-media. Dânsul m-a văzut agresată de un preot şi mi-a luat apărarea ţipând. Apoi nu s-a oripilat ca plângeam. M-a mângâiet duhovniceste şi am ramas cateva zile in invatatura lui. Chiar cu aspect laic, caci mi-a prefigurat viata pe care trebuie s-o am.
    Da, Radu, dânsul m-a incurajat sa spun lumii ceea ce este in mine, pana cand toata lumea va avea curajul sa spuna, la randul ei...
    Asta nu voiam sa ti scriu cu majuscule, caci de regula nu spun asta, ca si cum as vrea sa ma laud.
    Acum stau dreapta in fata ta si spun asta..
    Dar spune-mi..
    TU CE AI ALEGE?
    SA TAC CUM IMI SPUI TU, SAU SA URMEZ INVATATURILE UNUI OM
    OM
    OM..............

    Acum vorbesc de preoti cu har, asa cum invatatura muzicala in adolescenta am avut-o de la prof. Cumpata de la conservator, asa cum intarire am avut de la dl. Macovschi, intamplator sau nu, dar dansul mi s-a adresat si stia el de ce...
    Acest cuvant OM ti l-am soptit de multe ori ca sa intelegi ce este in sufletul meu, RESPECTUL URIAS pe care il am fata de acesti oameni... INTARIREA ACEASTA URIASA PE CARE O AM DE LA MAI MULTI PREOTI CU HAR, unul dintre ei, clarvazator, in fata unei multimi intregi a tipat la mine ca cee?? de ce vin la el sa-i iau din timpul sau... cand eu stiu bine ce trebuie sa fac?? Rusinata am plecat acasa...L-am lasat zambind, mi-au spus oamenii apoi...
    Parintele Marin de la Vadu Lat a iesit din altar strigand ca eu stiu ce trebuie sa fac, ce stau?? sa trec la munca pentru oameni, familia cu care eram acolo sa ma sprijine material...
    IATA ASADAR CA SUB O FORMA SAU ALTA TOTI SUNTEM, SPRIJINITI MATERIAL. CAMELIA NU ARE O FAMILIE BOGATA SA O SPRIJINE, EU AM, NU E NICI O RUSINE SA PRIMESC DE LA PREIETENA MEA UN DEODORANT, UN PACHET DE CARTI, RECHIZITE DE LA ALTA PRIETENA, ALTII SA MA DUCA CU MASINA PRIN TARA SI PESTE HOTARE (hi hi hi... la vara!!)...

    Asa, dragii mei.. faceti cum va este viata, asta este parerea mea. Cami, fruntea sus!! da da.. chiar este... scuza-ma ca m-a luat valul, nu mi-am dat seama, NOI AVEM FRUNTEA SUS, CU TOATELE, AERUL TARE AL DIMINETII UNIVERSULUI NE INUNDA FRUMOS SI FACE OAMENI BUNI DIN NOI!!

    TOATE CELE BUNE TUTUROR!!

    RăspundețiȘtergere
  77. Opa, fruntea sus are si Anonimul, ierta-ma Anonim, stiu ca ai nume masculin, de unde naiba au scornit unii altceva, pune ma si pe mine in tema, sa nu vorbesc prostii pe aici... Ca sunt si anonimi cu nume feminine, e altceva, acum vorbeam de NUME...nu de altceva. aveam o colega care in acte avea nume de barbat, ca sa aibe mostenire de familie, asa era stipulat in acte de mostenire, sa fie nume de barbat, si o chema (nume de familie)(nume de fata)+ Constantin !!! dar e altceva, dar se paote si asta pe lumea noastra...
    ok, SI TU AI FRUNTEA SUS !!! BRAVO, ANONIM BUN, CU SUFLETUL SINCER, CURAT!!!
    Si tu, Radu, ai sufletul curat, doar vorbele iti sunt asa cum sunt si crezi ca numai vorbele grele sunt sincere... MAI GANDESTE TE... Nu vreau sa iti spun lipindu-le cu o palma judiciara, nu le sesizezi ca exista?? sau nu le sesizezi ca le putem folosi noi?? Chiar tot ce e bun e rau?? Vrei sa dam dovada de iubire dar cum vezi o dovada, cum o desfiintezi... MAI GANDESTE TE... Nu vrei?! Bun, e alegerea ta... Dar pe urma vei avea raspuns din partea noastra, pana cand vom avea subiecte de dezbatut, atunci te vom lasa sa vorbesti singur si noi o sa dezbatem ceea ce dorim...
    Asa mi se pare normal..

    Eu iti pun intrebari, sesizezi subtilitatea de a avea curaj sa ti le pun si eu??
    Intentionat iti mai spun cateva cuvinte, ca sa vezi ca imi pasa de tot ceea ce se petrece aici, poate iti va pasa si tie de tot ceea ce este rezultatul scrierilor tale...

    Caci da, acesta este rezultatul scrierilor tale. Tu ne dai subiect si apoi ne dai in cap ca raspundem ?? Scuuzee....Parerea mea e ca n-ai dreptate.
    ma rog, ai dreptul sa o faci, ca nu avem cum sa iti luam acest drept, dar nu te mira ca ai si raspuns.
    Nici tu, Dane !!! Suntem pe aceeasi pagina de viata, stiu ca avem aprecierea si dragostea ta, stiu ca mai si o rupem pe aratura, dar vorbim, raspundem, cum si cand putem.
    Cred ca nu am utilizat un limbaj care sa te faca de rusine, cred ca merit laudele tale mai departe... da ceee?? nu am voie sa ma bucur de laudele?? Unde scrie asta?? Ba ma bucur de nu mai pot ca mi-a pus si textele pe blog!! cand o sa le scoata n-o sa fie nici o tragedie, cee?? m-am suparat ca mi-a scos desenul de la foaia de blog de acum un an ??? :))
    Cam astea ar fi nuantele, dupa parerea mea..

    RăspundețiȘtergere
  78. Cristiana, draga mea,

    Ce ti s-a putut intampla?! Ce ti se intampla, draga mea?!? Ma indurerezi! Ma doare sufletul de mor fiindca mi/ni te arati astfel! Ce este cu tine??? Nu te pot recunoaste!!! Cea care scrie aici, acum, nu poate fi Cristiana - cea pe care EU am cunoscut-o!!!

    Nu mai inteleg NIMIC ! De aceea nici nu vreau sa calific acum comentariile semnate "Cristiana" de la acest post...E o farsa sinistra! Nu poate fi decat o farsa! :(

    RăspundețiȘtergere
  79. Buna de dimineata, tuturor!
    :)
    Am o multumire ce frizeaza subtilitatea entitatii cu coarne din mentalul colectiv.
    :)))
    wow ce de vibratii joase ti-am trimis!
    :)
    Cristiana, draga mea Cristiana, ai devenit atat de dependenta de "recunoastere", o nevoie imperioasa de a crede despre tine ca ai un sens, incat ...!
    Dar ... toate la timpul lor!


    Buna de dimineata, eram convins ca ma asteapta epistole lungi in care repeti ceea ce ai invatat cu multa truda,pentru ca creierul tau proceseaza greu (dar... lucram cu materialul clientului)!
    :)

    Sa o luam pe episoade :)

    I.
    a. ceea ce ai scris in introducerea episodului I, confirma din nou ca nu intelegi nici ceea ce scriu altii, dar nici ceea ce scrii tu!

    Reiterez, poate de data aceasta capacitatea ta cognitiva este ajutata de ceva excitanti, gen cafea, ceai negru etc.
    Ti-am spus sa nu te duci pe alte bloguri SA TE PLANGI!

    Poti sa o faci aici, unde ai posibilitatea sa te sanctifici!
    Doamne, acum il inteleg mai bine pe Schopenhauer... la ce gen de femiei facea referire!
    In fine...
    Ma intereseaza DELOC, unde te duci si ce scrii si cati lauri primesti - e treaba ta!


    b. NU TE URMARESC, nu te crede Soare. De jurat iti jur si tie, pe ce am mai sfant, ca replicile mele la adresa ta au fost aici si pe 100RO, cand ai scris articolul ala de tot rahatul din punct de vedere al seriozitatii informatiei continute de el.

    Ce e in tartacutza voastra plina de muuulta imaginatie, care, uneori frizeaza sminteala, e problema voastra.
    Nu-mi puneti mie in carca tot ceea ce va deranjeaza "armonia" interioara! Nu sunt omnipotent, omniprezent... sunt un simplu om care are si alte preocupari decat firfide esuate!

    c. SUNTETI GASTE, atta timp cat ga-ga-ul vostru este incoerent!

    Jumul pene, pentru ca voua va place sa fiti jumulite.
    Cameliei i-a placut in mod deosebit, vad ca si tie iti place, insa esti gasca mai batrana si vrei sa crezi ca ai prestanta!
    Nu ai, din nefericire pentru tine.

    O gasca pentru mine inseamna o femeie ce-si aroga niste calitati carora nu le face dovada in niciun fel!

    d. Dan, este BUNUL pentru mine. Ne accepta pe toti deopotriva.
    E mai bun decat toata balaceala ta spirituala, decat tot tzuguiul meu balcanic, decat toata frasuiala Cameliei etc.
    Bineinteles ca nu-l mai vezi bun, pentru ca nu mi-a dat cu sutul cand i-ai cerut-o!
    De aceea i-ai si servit-o cu "prietenia de 30 de ani".
    :)

    e. Poti sa faci plangere si la papa.
    Imi exercit dreptul la libera exprimare!
    Nu-ti convine apelativul?
    Comporta-te ca un om!
    Degeaba insiri la infinit cuvinte magulitoare la adresa ta, nu vei devni nici mai buna, nici mai spirituala... ci doar o moara stricata.
    :))
    sfarsitul episodului I
    :)

    RăspundețiȘtergere
  80. Tzugulea, nu vrei sa rezumam?
    Am inteles te doare pe tine daca tin eu workshopuri sau nu, daca iau bani sau nu, daca sunt proasta sau desteapta. Ok, e treaba ta, sa fii sanatos.

    te doare pe tine de cum e Cristiana sau altii..ai alte pareri..sa fii sanatos, nu ne intereseaza.

    hai sa incheiem odata circul asta, macar din respect pt Dan.

    Eu cred ca nu avem nimic de impartit unii cu altii si nici nimic de demonstrat unii altora.

    RăspundețiȘtergere
  81. Episodul II

    :))

    a. Cristiana, fiecare om simte, insa in felul sau, functie de structura psihica si sanatatea organismului. Nu-mi reprosa mie ca starea ta psihica este degradata.

    b. dialogul meu este unul al unui actor cu rol intr-o ... telenovela (dialogul cu tine asta inseamna).

    Cand joci un rol care presupune suferinta, nu inseamna ca si sufera actorul... pentru ca, dupa ceva timp, actorul respectiv va ajunge o epava.
    Cere-i amanunte Carmelitei despre "inteligenta emotionala", poate inveti sa porti un dialog (desi tu stii sa tii doar monologuri) cu detasare, unde echilibrul emotional este factor cheie!

    c. fa copy/paste cuvintelor ce le consideri murdare;

    d. Cristiana, draga Cristiana, ia-ti ochelari de pe ochi, trage aer in piept si ... gandeste!
    Voi doriti ca celalalt sa taca, sa fiti ascultate si apreciate.

    Eu doar va incit... si voi percutati.
    Va ridicati poalele in cap si-apoi tot voi vociferati.
    Eu sunt doar un STIMUL.
    Oare cand iti vei da seama?!
    Ramona si-a dat seama IMEDIAT!

    e. "cercetarea ta"?
    :)
    e o mamaliga rascoapta.
    Cand vei fi capabila sa-ti sustii "studiul" cu argumente solide, cu o bibliografie in spate, cu raspunsuri coerente, cu siguranta si atitudinea mea va fi alta, pana atunci... tu cu ga-ga-urile caracteristice, eu cu jumuleala.
    Diletantii sa-si faca cuibul acasa, nu in societate. Iar daca-si fac cuiburi in societate, sa-si asume riscul!

    sfarsitul episodului II
    :)

    RăspundețiȘtergere
  82. Da, Cornelia, nici mie nu-mi este bine sa fi injurat, dar atunci, ca si acum, nu-mi pare rau chiar ca a fost, caci asa invatam, din ceea ce facem si din cele ale sufletului nostru, sa ne remodelam chiar si comportamentul interior, caci pe acela exterior il putem , fiecare mai mult sau mai putin.
    Am facut/o si am fost un om cu o reactie sanatoasa, la faptul ca ar fi insinuat Radu ca eu il platesc pe Dan pentru publicitate. Daca ii spuneam asta in fata, as fi spus ca nu stiam ca avem posibilitatea sa alegem si pana atunci totul este spontan. Acum spontana sunt la lucrurile inaltatoare, pe ele nu vreau NU VREAU sa le remodelez, chiar daca asta imi sugereaza Radu...

    Am raspuns la art. lui Dan, care spunea - si sunt de acord, eu da! - ca el crede ca nu exista om care sa nu fi injurat macar in gandul sau...
    Eu da. Pana sa incep sa remodelez comportamentul meu (si il vom remodela in eternitate, da - avem o eternitatea pentru asta, dar acum, aici remodelez cat pot, cat stiu...) chiar injuram cu "Mama dr.." mai ales secretarul de partid!!

    Da, acum imi e rusine de injuraturi, dar din comportamentele noastre invatam, uneori ajutati, ca si acum, de tine, eu asa o iau acum, indiferent cum ar fi, CACI SE SPUNE CA SUNTEM UN POPOR DE TIGANI SI EU CE FAC? DAU EXEMPLU ASA... Nu ca as dispretui tiganii, dar v/am mai spus, nici mie nu/mi plac manelele decat o data poate pe an; dar le tolerez ori de cate ori trec - adica zilnic - prin Obor..

    Da, multumesc, nici acum nu am fost atenta, cand am scris, eram atenta si la mess, unde mi se relata cum aseara, la Oreste s/a spus cum s-a distrus Sinca Veche, fata de ceea ce era inainte, o sa ma uit si eu maine seara.

    Daca te-am dezamagit ca am raspuns pe lung lui Radu, sa stii ca asta chiar a fost intentia mea, caci eram datoare prietenilor mei. Sper sa ma intelegi.
    Sper sa fiu in general inteleasa din acest punct de vedere.
    Iertarea e buna, pentru cine nu intelege. Daca osificăm comportamentul momentan al omului, de o clipa, nu mai oferim prilejul omului sa se schimbe, nu-i mai acceptam remodelarea care vine... Ne plangem ca oamenii nu se schimba, nu pt ca le-am spune noi, ci pt ca ar trebui sa le para rau lor de ceea ce fac, spun, gandesc. Dar nici nu ne place, uneori, ca omul ori are un motiv pt care se manifesta as, sau nu ne place ca se straduie sa se schimbe...

    Sa specific, ca se ne intelegem. Este o remarca generala.
    Asadar, Cornelia, multumesc pt prilejul de a ma fi explicat. Retine ca imi pare rau si ma straduiesc ca nici macar in gand sa nu mai spun ceva rau. Dar daca o voi face, inseamna ca merg mai departe, caci este normal sa fie asa.

    RăspundețiȘtergere
  83. Cami, acum intelegi de ce eu nu iau bani si nu judec pe cei care castiga cinstit un ban? Pentru ca si mie mi se da, pentru ca am aceasta activitate care este acceptata de catre oamenii din jurul meu. Sper sa inteleaga toata lumea. Mi s/a dat o data si bani sa mi platesc intretinerea.
    Dar cunosc bioterapeuti care sunt la a doua vila si la n masini si avertizez ca asta este peste toleranta mea. Bineinteles ca ei fac tot ce vor, dar ma delimitez de ei. Cred ca avem dreptul sa o facem.
    Asa ca eu am sa fac loc pe siteul meu pentru cursuri pe care cei in care am incredere in parerea lor. Poate iti faci un banner, cred ca ar fi si mai bine. Oricum tinem legatura.

    Dan, cred ca ti-am raspuns si tie la unele constatari ale tale. De fapt m-am concentrat mai clar acum, in aceasta conjunctura. Radu m-a ajutat, in felul lui. Nu-i admir felul exprimarii, dar ideea m-a determinat sa precizez aceste lucruri. Raman in continuare la ideea ca alegerea cuvintelor poate fi UN SPORT ELEGANT.

    RăspundețiȘtergere
  84. Episodul III

    :)
    a. daca citesti comentariile tale, de pe oriunde ai colindat, vei observa fara prea mult efort, ca vocabularul tau este mult mai sarac decat al meu...dar daca simti nevoia sa-ti mai hranesti NEVOIA, pot spune detasat... am mai invatat un cuvant, dar nu "egregori" ci pseudomorfoza!
    :)
    Totul intru' binele Cristianei!

    :))

    b. puteti fi o suta, nu cantitatea conteaza, ci CALITATEA!
    Evocarea sau citarea unor oameni pe care-i consideri inteligenti nu inseamna ca te-a molipsit de inteligenta, ci doar ca te-ai straduit sa memorezi cate ceva: nume, pasaje, idei!
    :)

    c. imi placi, aproape ca te iubesc, la modul real in lumea virtuala (daca ar fi sa te cunosc in lumea reala, cred ca mi s-ar sterpezi gura, din cauza acrelii pe care o ascunzi in tine prin cuvintele frumoase pe care le folosesti cu obstinatie)
    !
    Nu te mai stradui sa-ti arati cultura, nu vei creste in ochii mei, ci doar vei deveni tot mai ridicola.
    Subiectul in aceasta blogonovela insalivata este frustrarea voastra, revolutia penelor jumulite.

    Posteaza topic cu tematica muzicala si vom purta dialog si pe tema aceasta, daca ma inviti.

    d. "de ce nu apreciezi"... "pentru ca noi apreciem"
    iti dai seama cat de ridicola esti???
    procesul gandirii tartacutzei tale este liniar: daca tu faci ceva, iti pare firesc ca si ceilalti sa faca aidoma tie.
    :)

    e. nu dai dovada nici de bun simt, nici de bunatate, cu atat mai putin de inteligenta.
    Imi confirmi spusele.
    Nevoia ta se vede din satelit. Nu ma obliga si pe mine sa ti-o hranesc, ai destui in jurul tau care o fac.

    In blogonovela aceasta cu titlul "revolutia penelor" nu ai facut decat sa reiterezi parerea buna despre tine.

    Concret nu spui nimic.

    Ce te deranjeaza la tzugulea?
    Fantasmele tale cum ca Tzugulea te urmareste sunt clarificate.
    Faptul ca tzugulea considera "studiul" tau o mare porcarie nu-l poti schimba cu ga-ga-uri, ci cu raspunsuri concrete, logice.

    RăspundețiȘtergere
  85. :)
    Episodul III terminat!

    Episodul IV

    Stupoare!
    No comment!
    La aberatii cu iz melodramatic si aroma de spuma marii nu raspund.
    Acest episod este dedicat galeriei gastei cu pretentii!
    :)
    Sa vina galeria! (ropote de aplauze)

    sfarsitul episodului IV

    :)

    RăspundețiȘtergere
  86. episodul V

    :)
    esti din nou... penibila. Dar ma bucur alaturi de tine, asta-i trendul, nu?!
    :)

    a. Cristiana, iti dai seama, nu-ti dai seama, prin tot ceea ce ai scris, absolut totul, confirmi spusele mele.
    De ce va place sa pareti ceea ce nu sunteti, nu inteleg!
    Este peste puterea mea de intelegere.

    Faptul ca in loc sa-mi spui la momentul potrivit ceea ce te deranjeaza, oripileaza, ostracizeaza si alte "za" si spui dupa ce ai acumulat atata obida in tine, dupa ce te-ai plans pe bloguri, mailuri si alte metode tehnologice, de "nesimtirea" lui Tzugulea, angrenand cu tine un tavalug de alte gaste purtand cu ele aceiasi "boala", DOVEDESTE ca nu esti nici cat negru sub unghie "evoluata spiritual", ca de inteligenta nu mai poate fi vorba, iar de echilibru emotional ati auzit doar in carti!

    Bunul, de aceea ii spun BUN, pentru ca este bun, si-a dat seama, ti-a creat cadru proprice sa versi tot, pentru a putea sa mergi mai departe, sa nu te sufoci cu propriile-ti tale sentimente reprimate.

    Ti s-a alaturat si Camelia, purtand si ea ranirea egoului de catre mine... a trebuit sa stearga pretul de la workshop, apoi a trebuit sa stearga workshopul cu totul; apoi a sters blogul provocari etc... stiti povestea.

    Voi suferiti nu din pricina mea, din pricina vorbelor mele, ci din pricina PROPRIILOR VOASTRE REACTII!

    Aveti emotii si nu stiti ce sa faceti cu ele!
    Nu va puteti controla, dar ptetindeti ca ii puteti invata pe altii ceea ce voi inseva NU PUTETI!
    :)
    sfarsitul episodului V

    RăspundețiȘtergere
  87. Cristiana draga,

    Regret din suflet, iarta-ma, dar inca nu reusesc, cu nici un chip,oricat am incercat, sa depistez vreo coerenta logica in nici unul dintre comentariile tale. Si nici macar intr-o singura fraza.
    Tot ce pot recepta din cuvintele tale este doar un vartej ametitor de emotii scapate de rigoarea oricarui control...De aceea acestea o si iau brambura in directii imprevizibile, catre tinte imaginare, "bataliile" devenind de-a dreptul halucinante...

    Inca astept momentul in care cel care se da drept "Cristiana" MEA anunta sfarsitul acestei farse grotesti, sau, daca esti chiar tu Cristiana, sa ne anunti razand ca jocul tau, pe un scenariu inca nestiut de-al lui Kafka, a ajuns la final...

    RăspundețiȘtergere
  88. Camelia, blogonovela nu am initiat-o eu, sa si-o asume cel ce a initiat-o!

    Vi s-a dat spatiu pentru a va elibera frustrarile. Eu am spus prezent!
    Am stat in fata fiecareia pentru a primi reprosurile, descarcarile voastre.
    Mai mult nu am ce face. Nu va pot echilibra eu emotionalul.

    Am inteles. Doriti sa ma port aidoma voua, pentru ca voi asa ati invatat.. ca uniformizarea va face aduce siguranta.
    Daca voua va provoaca durere cuvintele, este vina celuilalt, nu a voastra ca nu stiti cum sa va raportati la ele.
    Faceti terapie de grup.

    RăspundețiȘtergere
  89. unu si cu unu fac doi.....oare recunoaste cineva pe aici un personaj cu pantaloni in vine, fara pene pe coada si cu creasta pleostita?
    Hai Tzugulea, ca de data asta ti-ai luat-o de ti-au mers fulgii.
    Eu am terminat.

    RăspundețiȘtergere
  90. Cristiana, inca mai negi ca NEVOIA ta nu se vede din satelit?!
    :)
    "Daca te-am dezamagit ca am raspuns pe lung lui Radu, sa stii ca asta chiar a fost intentia mea, caci eram datoare prietenilor mei."

    Dupa cum am mai spus... TOT ceea ce faci, sta sub semnul NEVOII tale.
    Manipulezi oameni dandu-le impresia ca tu ii iubesti dezinteresat.
    Dar "iubirea" ta este FOARTE INTERESATA.
    Fara prietenii tai... ai muri de "foame", in sensul ca sensul vietii ar disparea.

    :)

    Superb!
    Unii oameni, biete suflete esuate, din cauza propriei lor ignorante, fac pact cu FRICA, pentru a se simti in siguranta...

    RăspundețiȘtergere
  91. Anonim, ma bucura faptul ca stii un pic de artimetica (suntem mai multi de doi, dar poate ai dreptate, suntem doar doi, insa unul dintre noi foloseste mai multe umbre).
    :)
    Si... ma mai bucur ca-ti sticlesc ochii la podoaba mea dintre picioare! (de altfel cred ca asta ai asteptat pe tusa)
    :)
    Nu putea lipsi voaior-ul din blogonovela.
    :)) Bun venit!

    Era firesc sa-mi cobor pantalonii, pentru a fi la acelasi nivel cu gastele care si-au ridicat poalele in cap!
    :)
    Spectacolul complet! Lipseste fundalul muzical... dar poate apare intr-un final!

    RăspundețiȘtergere
  92. Anonim, sper sa nu pleci de tot, ca sa mai discutam, caci stiu bine ca Dan nu doreste ca noi sa plecam definitiv de aici. Dar si eu am spus lui Radu ce aveam de spus, am terminat si eu, iar in continuare vreau sa port discutii cu cei care sunt echilibrati, la obiectul postarilor lui Dan.
    Doar nu exista numai Radu aici si discutiile lui. Mai suntem si noi pe aici. Cea ce nu inseamna ca, daca nu renunta la atacuri, nu am sa duc discutii placute cu dânsul. Doar n-o sa osific tocmai eu, care am adus in acest post, acest cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  93. Cristiana, nu-ti fa griji, nu vei transforma blogonovela in osuariu, exista osteotomia.
    :)
    Da, anonimule, nu pleca... stai pe tusa si fa o pieloscopie, acum cat mai sunt ridicate poalele!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  94. tzuguea eu de la episodul trecut cand ne am zis ce aveam de zis mai in gluma mai in serios uitasem episodul. m am enervat ca nu s-a incheiat odata pt ca sincer am si altceva de facut decat sa ti raspund tie.
    Iti repet , nu ma intereseaza sa ma validezi tu, sa ma consideri serioasa , evoluata, etc..
    so..what's the point ? ce mai vrei?
    si cand vb cu sau despre altii tot ma bagi in seama si apoi imi spui ca mie nu mi-a trecut ceva? ca eu trag cu tiru' in tine? Nu ma doare nici un cuvant de al tau nu te preocupa, nici nu te iubesc nici nu te urasc:))
    o sa facem terapie de grup,stam prost cu capu' , cu emotionalul..cu spiritualul, iti mulumim ca ne ai ajutat sa ne trezim..
    ne descurcam noi stai linisit nu ti fa probleme pt noi.
    cand nu ti faci pobleme pentru altii iti mai ramane ceva de facut?

    RăspundețiȘtergere
  95. Camelia, draga mea,
    eu nu am nimic cu voi, doar va dau replica, comentez.
    Ca voua nu va convine ce comentez eu si va simtiti lezate, e problema propriilor voastre reactii, nu a mea.

    Daca nu te-ar fi interesat "validarea" mea, cu siguranta reactia ta in fata cuvintelor mele ar fi fost alta. Nu faceai ingrosai coada la "revolutia penelor"

    Multumirile adresatii-le Cristianei, ea are NEVOIE, eu daca aveam nevoie de multumiri, ma comportam aidoma ei... e foarte facil, dar nu am nevoie!

    Ai inteles inca o data eronat! Nu-mi fac probleme de altii, eu doar imi exprim opinia.
    Ca voi catalogati un comentariu, terapie, grija, imixtiune sau mai stiti voi ce, iar nu e problema mea, ci problema perceptiei voastre.

    Gata cu... transferul?
    Incheiem blogonovela?
    V-ati lamurit?
    V-ati eliberat?
    Mai aveti ceva de reprosat?

    Anonima flatulata vad ca nu apare, spre a-si finaliza intentia.
    Putem incheia?

    RăspundețiȘtergere
  96. Sfarsit de saptamana exuberant, va doresc!
    Ne "accidentam" in ciberspatiu, cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna dimineata dragii mei,

    Daca chestiunile intre voi s-au lamurit eu sunt foarte fericit. Nu am putut participa dar va promit ca voi fi activ imediat ce voi rezolva anumite probleme legate de sanatatea tatalui meu.
    Va multumesc tuturor pentru prietenie. Revin cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  98. Iar sunt marul discordiei? Nasol de mine!
    1. Cristiana, te rog sa nu te mai lasi povocata. Imi multumesc ca mi-ai sarit in ajutor dar parca era vorba sa-i altoiesc eu vreo doua lui Tzugulea, nu tu. Vrei sa-mi rapesti aceasta bucurie? Ma-ndoiesc. Oricum, tot o sa dau ochii cu el odata si-odata si primul lucru pe care o sa-l fac e sa-i ard un pumn in nas. Are cafteala promisa, deci restul discutiei e inutil. Stie el de ce. Si de cand.

    2. Tzugulea, te rog sa renunti la comparatiile facute privitor la calitatile/defectele mele cu ale celorlalte persoane de prin preajma. Lansezi un fel de competitie neloiala, stabilind ierarhii. Cristiana este un om minunat, are de departe mai multe cunostinte si abilitati decat mine si e nedrept sa faci afirmatii de genul celor pe care le-ai facut. Ea e o persoana plina de lumina si iubire, iar eu mai am destule de indreptat in mine pana sa ma aseman ei.

    3. Ramona, iti multumesc. Ai exprimat un aspect pe care il sustin si eu. E vorba de o anume sensibilitate de care "sufar" si care suporta cu dificultate unele interventii de-ale lui Tzugulea.

    Sa fiti iubiti. Cu adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  99. Iris, de fapt m am distrat un picut, aveam nevoie de o destindere dupa teroarea de toată dimineata aceea până în după-amiază, de la serv.
    Ma simteam vesela, parca clincheteam... povesteam... vorbeam. Imi păsa de tot, dar nu-mi păsa de nici o consecinţă... eram veselă şi liberă...

    Si azi m-am gandit la ceva... Chiar am si discutat cu cineva drag... de ce oare ne gandim numai la Iisus Mielul şi nu ne gândim şi la Iisus Leul?? Pentru ca El ne-a invatat sa avem curaj, demnitate si curaj, dar sa ne intelegem si sa ne rugam pentru toti cei din jurul nostru...
    Ambele părţi l-au făcut pe Iisus.
    In fine, mai multe de discutat.

    Nu mai vorbim de lumina, Iris, toti avem lumina acum, dar ne descurcam in fel si chip cu ea. Nu mai spun ca e greu sau usor, este doar, pur si simplu.

    RăspundețiȘtergere
  100. După furtună

    Nu am convingerea că furtuna la care am asistat, ca martor trecător, s-a terminat aşa cum spune Dan, dar am prins curaj. Nu atâta curaj însă cât să mă facă să mă bag însă într-o discuţie între oameni care se cunosc mult mai bine între ei decât îi cunosc eu pe ei, dat totuşi curaj! Chiar m-am gândit peste week-end: cum aş putea să ajut? Tăcând, a fost răspunsul de bun simţ! Diavolul nu mi-a dat însă pace şi m-a ispitit să mă bag şi să caut o formulă de compromis!

    Am plecat de la ideea că:

    (a) autoritatea propriilor afirmaţii nu este suficientă din moment ce protagoniştii înşişi – a căror autoritate asupra faptelor şi evoluţiei polemicii este incontestabilă – nu reuşesc să se apropie de acel compromis, iar terţii, cu toate bunele intenţii, au scăpat fără voie puţinel gaz pe foc;

    (b) autoritatea anonimilor şi pseudonimelor a fost deja contestată şi nu puţin.

    Iar soluţia pe care mi-am propus-o a fost să mă folosesc de:

    (a) personalităţi la fel de ilustre precum cele de faţă, dar demult decedate;

    (b) anonimul popular colectiv – mult mai puţin stresant decât un anonim nu mai puţin popular, dar individual – şi care prin proverbele care i s-au atribuit a căpătat autoritate academică, naţională sau chiar universală (a se vedea toate trăsnăile puse, în lipsa unei surse biografice certe, pe seama marelui dar înţeleptului popor chinez).

    Aceştia ne vor da tuturor sfaturi pentru viitoarele polemici şi care, prin atentă întrebuinţare, ar putea preveni apariţia furtunilor cu faţa la perete.

    P.S.: am remarcat cu plăcere că şi altcineva s-a gândit la două celebrităţi care ne-au părăsit şi care ar putea să ne înveţe una-alta fără să ne zgândărească vanitatea. Faptul că cei doi au şi fost concediaţi pe loc îl pun pe seama ocupaţiilor lor oarecum tehnice: Arhimede şi Einstein au fost doar nişte prozaici fizicieni. Or, noi vorbim aici de altceva.

    RăspundețiȘtergere
  101. Sfaturi pentru viitori polemişti (partea I)

    Camil Petrescu nu neagă necesitatea virulenţei ideilor merituoase, dar combate violenţa cuvintelor : “Polemicile sunt cu atât mai cinstite, cu cât sunt mai personale. Aceasta însă nu înseamnă lipsă de stil, insultă grosolană, indiscreţie ignobilă.”

    Până şi Voltaire, de altfel rău de tot de gură, era de părere că “Politeţea este pentru spirit ceea ce graţia este pentru chip”, în vreme ce Montesquieu făcea, avant la lettre, aluzii destul de străvezii la bloggeri: “Nu trebuie să pui oţet în scrierile tale, trebuie să pui sare” (mai cu seamă că unii dintre noi mănâncă în vreme ce citesc blogul).

    Mai delicat, poporul englez, printr-un proverb bine-simţit, pare a tolera limbajul binevoitor, chiar când acesta devine un pic făţarnic: „Nu-ţi răneşti limba când rosteşti cuvinte bune”.

    RăspundețiȘtergere
  102. Sfaturi pentru viitori polemişti (partea a II-a)


    La Rochefoucauld recunoaşte orgoliul ca motoraş al progresului, dar şi al conflictelor, însă îl circumstanţializează: „Orgoliul este acelaşi la toţi oamenii, deosebirea constă doar în mijloacele şi în modul de a-l arăta.”

    Jules Renard ridică orgoliul chiar pe un piedestal mai sus în raport cu tradiţionala modestie: “Există o falsă modestie, dar nu există fals orgoliu”.

    Eu personal nu ştiu dacă egalitatea sexelor este un principiu aplicabil şi în arta polemicii, nu vreau să iau partea nimănui, dar tonul lui Rudyard Kipling este peremptoriu:

    “Presupunerea femeii este mult mai exactă decât certitudinea bărbatului”.

    RăspundețiȘtergere
  103. Sfaturi pentru viitori polemişti (partea a III-a)

    Se pare că prudenţa nu este lucru de lepădat nici chiar în duelurile verbale, mai cu seamă dacă spadasinii în cauză vor să se aleagă la final şi cu medalii de merit nu doar cu răni şi zgârieturi.

    Taci cât te ţin puterile:

    „Răspunsul cel mai bun la o calomnie e tăcerea” (Ben Jonson).

    Nu face exces de adjective:

    “Paguba e mult mai repede uitată ca o insultă (Philip Dormer Stanhope) sau
    „Cuiul iese, gaura rămâne” (proverb turcesc).

    Nu te avânta doar în temeiul unor aparenţe:

    “Albinele care poarta miere în gură au ace în coadă” (proverb englezesc).

    RăspundețiȘtergere
  104. Sfaturi pentru viitori polemişti (partea a IV-a şi, slavă Domnului!, ultima)

    Nu ştiu cât respect are distinsa audienţă a acestui blog faţă de poporul turc, dar eu mi-am început modesta mea documentare cu proverbe turceşti, iar la capitolul “certuri şi gâlcevi” am găsit nişte amabilităţi delicioase pe care vi le reproduc aici în vrac:

    „Decât prietenia neştiutorului, mai bine duşmănia învăţatului”;

    „Mai bine un vrăjmaş înţelept decât un prieten nerod”;

    „Renunţă la drum, nu renunţa la tovarăşul de drum”;

    „În vreme de ploaie vezi cât preţuieşte haina din aba.”;

    „Cine iubeşte trandafirii, le iubeşte şi ţepii.”;

    „Coada măgarului nu se taie de faţă cu toata lumea: unii vor spune că e lungă, alţii – scurtă.”.

    Asemănările cu realitatea nu s-au vrut a fi întâmplătoare, improvizaţi domniile voastre mai departe.

    In fine, valoarea de întrebuinţare a proverbelor rămâne încă de dovedit. De pildă, eu însumi nu l-am respectat pe cel mai nostim dintre ele care spune: „În mâncarea fiartă nu se pune apă rece”, făcând prin prezentul comentariu exact contrariul.

    RăspundețiȘtergere
  105. :)
    Unei blogonovele cazuta in ridicol, exhibarea culturii ii mai lipsea. Andreiradum

    RăspundețiȘtergere
  106. Cristiana,am vazut vorbele tale despre parintele Marin de la Vadu Lat,un preot cu mult har.De doi ani nu mai este la Vadu Lat,te rog daca stii ceva despre dumnealui sa-mi spui.Imi doresc tare mult sa mai vorbesc cu dumnelui,poate ma poti ajuta in acest sens.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  107. Draga Sonia,
    Cristiana este in concediu dar am sa-i transmit cu placere mesajul tau.

    RăspundețiȘtergere
  108. Multumesc, Dan.
    Da, Sonia, parintele Marin nu mai oficiaza la Vadu Lat, insa face o biserica intr-un sat tot de prin Muntenia si ii va fi data parohia la terminarea bisericii.
    Cand va fi gata, voi afla si voi scrie pe blog noua adresa. Dupa cate stiu eu, parintele nu oficiaza momentan. Daca ceva se va schimba intre timp si aflu, te voi anunta. Lasa-mi o adresa de mail pe adresa de pe blogul meu si te anunt cu mare bucurie, cand voi afla noutati.
    Ma bucur mult sa aflu ca sunt oameni care apreciaza un astfel de OM....
    Mai discutam.

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: