PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


duminică, 7 februarie 2010

VAI DE EGREGORII MEI!

Cati egregori poate avea un om?
Parerea unui maestru reiki este ca  fiecare om are un egregor. Exista scrieri de specialitate in care se arata ca numarul de egregori pe cap de locuitor este mai mare decat unu.
Dar ce este el, egregorul?
Am cules pentru voi o definitie dintr-un:
 Acest material contine informatii sensibile de a fi peste nivelul dvs. de acces transcendent"
Dintr-o abordare prin prisma teoriei morfogenetice (a unui articol scris cu cinci ani jumate inainte de catre Prof. Dr. Psiholog - Parapsiholog Lucian Iordănescu si copiat in halci mari si fara nicio trimitere de catre Atlamith), desi peste nivelul meu de acces la transcendent, reiese ca:
"Egregorul este o acumulare impersonala de inforenergii, bune sau rele, care au apartinut indivizilor, grupurilor de indivizi, societatii, popoarelor, natiilor, planetelor. Aceste inforenergii acumulate se comporta ca niste acumulatori-tampon dpdv IE, indivizii pot urca informatie si energie in egregor sau pot primi informatie si energie din egregor. Se creeaza astfel o interdependenta , egregorul reprezinta sii de multe ori influenteaza deciziile subtile ale indivizilor, nuanta de bine sau rau, etc.
         Fiecare grupare, fiecare mişcare religioasă, politică, artistică, fiecare ţară,
formează un “egregor”. Egregorul se comporta ca o fiinţă psihică emanată de o colectivitate, fiind format din gândurile, dorinţele, fluidele tuturor membrilor care au ganduri in comun." 
 Detaliile care vin sa consolideze definitia sunt mai numeroase si daca sunteti curiosi puteti sa aprofundati. Eu nu am facut-o caci m-am speriat de moarte de avertismentele cu care incepea si se termina materialul. La sfarsitul articolului cititorul este amenintat cu alzheimerul, caci se mentioneaza urmatoarele:
"Daca vi se pare ca va depasiti drepturile de acces la informatii sau apar manifestari care sugereaza ca depasiti CENZURA TRANSCENDENTA , nu va incapatanati sa cititi. Va puteti pierde memoria sau o parte importanta din ea. De asemenea puteti antrena si declansarea unor protectii mai dure." 
Totusi clasificarea pe trei categorii a egregorilor mi s-a parut interesanta. In mare lucrurile arata asa:
"1/ Egregori normali, obisniuiti, al caror simbol este un concept abstract ( idee, popor, partid, obicei, credinta, etc) . Acestia sunt „proprietate comuna” a celor care se conecteaza la egregor, cota de influenta a fiecarui individ fiind direct proportionala cu puterea sa de concentrare si timpul alocat gandurilor trimise spre egregor...... 
2/ Egregori extraordinari, al caror simbol este o persoana vie sau o entitate . Acestia sunt proprietatea cvasi-exclusiva a persoanei care este simbolul egregorului, egregorul fiind constituit din gandurile titularului si din gandurile celor care se gandesc la el si la actiunile desfasurate de el......  
3/ Exista si un tip intermediar de egregori , si anume cei al caror titular este o colectivitate mica , unita de un tel si un simbol clar definit. Cel mai clar exemplu este cel al unei echipe de fotbal. ( Deoarece jucatorii de fotbal nu prea stiu parapsihologie avansata acesti egregori se comporta in practica ca egregori de tip1 cand e vorba de titulari si ca egregori de tip 2 cand e vorba de useri ...)."
Pe de alta parte trebuie ca avem o multime de egregori depinzand de grupurile care ne atrag.
Dar cum suntem atrasi de foarte multe lucruri si grupuri in viata, se pare ca depindem de mai multi egregori.
Un egregor ar trebui sa fie cel care patroneaza gasca cu care iesim la bere, apoi mai este unul care reprezinta apartenenta la grupul care urmareste acelasi serial cu noi, apoi mai sunt cele care ne aduna pe net cum a fost egregorul lui Oreste sau egregorul 100Ro, apoi cei care ne aduna pe la concerte, al celor care asteapta apocalipsa, al colegilor de serviciu, al vecinilor de bloc....etc .
 Aglomeratia mi se pare ca este cam mare! :)
Si-mi pun si eu o intrebare ca neofitul, la care ma astept sa-mi raspunda cei care pricep mai mult in spiritualitate, oare egregorii astia multi se plac intre ei sau se ignora?  Uite ar fi interesant de stiut daca egregorul de bere si cu cel de fotbal se plac cu egregorii de stiinta spirituala si cu cei religiosi? Ba mai mult...  oare egregorul spiritual il agreaza pe cel religios sau numai se face? Egregorul meu personal l-o placea pe-ala national? Tare l-as inghesui eu cu niste intrebari pe egregorul national daca l-as prinde! :)
Oricum daca voi afla nu voi spune la nimeni, pentru ca in articolulul domnului Profesor Dr. Psiholog-Parapsiholog Lucian Iordanescu se specifica foarte clar: 
"...aceste detalii consistente nu pot fi puse la îndemana vulgului, acestuia ne-rămânându-i decât postura de a acţiona  la o comandă dată subliminal, el (vulgul) considerand că acţioneaza din proprie iniţiativă...." 
Pai e frumos sa procedam asa pe sestache, dom'profesor doctor psiholog parapsiholog? Vedeti ca va vede Egregoru' Universal si va pedepseste! 

P.S.Am incercat sa gasesc o imagine de egregor pe Google dar nu exista o imagine unitara. Nu stie nimeni cum arata asa ca presupun ca egregorii sunt un concept.


30 de comentarii:

  1. Dane ma bucur te-am inspirat! O saptamana buna! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun gasit, Bunule!
    ...
    cate tartacutze, atatea opinii.

    Odata teoria dezvaluita "vulgului" va naste alte n teorii ce se vor transforma mai mult sau mai putin in dogme, in workshopuri si patalamati in acest domeniu.

    Teoria este interesanta si lesne de inteles, pana in momentul in care,omul incepe sa ierarhizeze. :)
    Egregorii cred, ca se bat si ei, aidoma gastilor de cartier.
    :)
    Extrapoland, incerc sa privesc "lumea nevazuta" ce-l inconjoara pe om la fiece pas: ingeri pe categorii, demoni pe categorii, sfinti pe categorii, egregori pe categorii... sufletele celor decedati agatati de lumea material (tot pe categorii)etc.

    Ne mai miram de ce (i)luminatii spun ca suntem prea multi, iar bietul pamant nu ne mai poate hrani pe toti!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Inima Puternica,
    Multumesc ca citesti "ereziile" mele, un biet haz de necaz. :)
    Multumesc la fel pentru urari! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai venit draga Tzugulea!

    Din pacate chiar asa se-ntampla,cum zici. Remarcile celor "initiati" vizavi de cei care doresc sa acceada la informatie, mi se par vanitoase, sectare si dispretuitoare. Aceasta arunca o umbra de indoiala asupra bunei lor credinte. Voi posta despre aceasta.
    Lumina trebuie data cu lingurita si daca se poate pe bani. Lumina prea multa si deoadata poate sa-ti arda filamentul, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Dane. Un cos cu legume ar fi imagina perfecta!::))

    RăspundețiȘtergere
  6. Da!
    Sorine, si ce ghiveci bun poate sa iasa... daca legumele incap pe mana unui Chef! Daca nu, nu!:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai, conasu' Dan, ai trecut de la sah la rege la egregori? Ba mai vrei si sa-i gatesti pe post de ghiveci (Doamne, Iarta-ma!).
    Si doar vorbiram de noosfera. Si de "emanatii". Si de dovada existentei acestor energii, gandite, simtite si acumulate.
    Nu ti s-a intamplat sa intri intr-un grup si sa simti o stare aparte, de bine sau, dimpotriva, de disconfort fara sa ai o explicatie legata direct de persoana ta? Te-ai gandit ca poate egregorii matale au parte de interactiuni nashpa cu egregorii de grup? Chiar daca membrii grupului te primesc cu amabilitate, n-ai simtit niciodata ca esti "aparte" de toata povestea?
    Uite, cam asa ma simt eu in cercul acesta de bloggeri. Is din alta poveste si nu reusesc sa ma armonizez neam...
    Deh, soarta! Sau egregorii.

    RăspundețiȘtergere
  8. "Lumina trebuie data cu lingurita si daca se poate pe bani"...
    ...?????....
    Interesant...
    Sincer, ma asteptam la altceva pe aici...
    ...in fine...

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa lamurim un aspect.
    Articolul dumenavoastra incepe cu "Parerea unui maestru reiki este ca fiecare om are un egregor."
    In afara de faptul ca este o propozitie seaca pe care nu continuati sa brodati restul continutului articolului (adica ceva care sa arate vre-o relatie intre Reiki si egregori), as dori sa subliniez faptul ca respectivul maestru Reiki a facut respectiva afirmatie in calitatea sa de persoana nu de maestru Reiki. Aceasta deoarece nici unul dintre sistemele Reiki nu are vre-o legatura cu teoriile morfogenetice.
    In rest, malitiozitate, ironie si cinism.....nu stimuleaza dialogul si impiedica invatarea. Pacat!
    Toate cele bune
    D'Artagnan

    RăspundețiȘtergere
  10. :))))
    suuuper tare!
    Iata ca se fac vizibili si egregorii!
    Cristiana tot poarta unul cu ea, autonumindu-se D'arta/sparta!
    :)))

    Cristiana, este egregorul urii tale sau doar umbra ce a prins mai multa consistenta in lipsa curajului tau?!

    suuper tare. Subiect pentru tembeliziunea boborului 0tv.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Ei, Tzugulea taichii, daca incepi sa-i "vezi" pe egregori, atunci e de bine. Ti se dezlipesc pleoapele mintii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Blue,
    Genul acesta de chestiuni in esenta sunt nesarate. Le-am sarat putin ca sa aiba gust. Sunt atent totusi sa nu creez resentimente in cititori cand ciupesc, caci problematica acestea chiar ma intereseaza. Si parerile voastre imi aseaza lucrurile mai bine. Sunt convins ca astfel de egregori exista, caci teoria pare sa functioneze tot asa cum si teoria morfogenetica pare adevarata, ca sa nu mai vorbimde inconstientul colectiv al lui Jung.
    Da, ceea ce imi spui este corect.Si eu simt animozitatile dar am un egregor al dracului de prietenos care pana la urma pare sa se inteleaga cu oricare altul. :)
    Pana la urma daca te uiti cu atentie noi nu semanam deloc intre noi, eea ce ne si tine impreuna. Egregorul nostru arata ca un arlechin, dar functioneaza. :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Cristiana,
    Cunosc foarte multe exceptii de la regula, tu fiind una dintre ele. Regula insa este sa platesti ca sa ai. Totul se plateste pana la urma.

    Asteptarile mele sunt diferite uneori fata de ceea ce pare. Ca ale celor mai multi de altfel. Putin umor nu supara pe nimeni in Univers.
    Seriozitatea este stimabila iar eu inca nu ma pot stapani. Am carente in educatie! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga si stimate Anonim, :)

    Ma bucur de orice critica. Serios!
    Dumneavoastra ai vazut limpede: am pornit-o dintr-un loc si pare ca am esuat la mal. Asta am vrut. Nu exista deocamdata nicio legatura vizibila si trainica intre reiki si egregor, dar nici nu exclud posibilitatea sa existe dincolo de ceea ce pot intelege eu. Deocamdata. De aceea si provoc discutii. Si vorba evreului: exista o legaturica in toate. Si stii de ce fac asa? Pentru ca mi-e lene sa citesc o carte intreaga din care pot ramane la final cu foarte putine idei. Mai bine discut cu prietenii, caci iepurele sare intotdeauna din discutii.
    Nu vreau sa par ca stiu mai multe decat stiu, dar afirm fara sa gresesc ca Aurelian Curin, facand un inventar al diverselor feluri de reiki, pe care le-a generat sistemul maestrului Ushui, a numarat 200 de "stiluri" si tehnici "imbunatatite" prin melanjul altor tehnici si teorii Yoghine, isihaste, tibetane, samanice, parapupu, nelepiste, cristaloterapeutice, ezoterice, cromoterapeutice, s.a.m.d... nu-mi va ajunge spatiul.... caci reiki este o tehnica extrem de elastica, care se foloseste in principal de intuitia practicantului. Iar practicantul... mdeh, e mai mult de spus... O ramura noua, inseamna un produs ambalat diferit, inseamna o sursa mai buna de profit spiritual si de ce sa ne ascundem dupa deget, material, pentru maestrul care a avut ideea. Nu, nu cred ca am calcat pe vreun precept sau invatatura ortodoxe reiki. :)
    Multumesc din nou.
    As fi curios sa stiu daca ai studiat chiar tot ce se debiteaza in zona reiki. Daca pana in anul 2003 erau 200 de scoli - curente diferite, presupun ca acum sunt cel putin 300. E mult de studiat dar cred ca cine vrea sa stie totul despre reiki poate sa urce Golgota.
    Cinic? Poate, nu mi-am pus problema. Malitios? Da. Si de ce nu as fi, cand carnavalul spiritualist trece pe sub fereastra mea. :)) Ma opresc atent si devin foarte serios doar acolo unde nu suspectez impostura, prostia sau reaua credinta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Tzugulea, :)

    Cristiana este unul dintre oamenii cei mai frumosi si de cea mai buna credinta pe care i-am cunoscut... si este curata in cuget. Si hipersensibila. Crede-ma, sarcasmul este o exagerare si in consecinta superfluu!
    Nu inteleg la ce foloseste curajul intr-un demers pe internet. Nu sunt excesiv de vanitos. Chiar fac eforturi sa nu devin. Iar vanitatea nu ajuta, nu creaza ci distruge punti. Curajul sa ce? Nu am nevoie de foarte multa adrenalina ca sa fiu multumit. Daca maine aflu din gura oricui ca sunt prost, nu ma supar, este o realitate pe care mi-o asum si in care stiu ca ne zbatem cu totii, fiecare pe nivelul sau de intelegere, geniile inclusiv.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca nu am fost destul de explicit. Reiki traditional este reiki traditional, un sistem foarte simplu si fara floricele, bombonele si artificii. Daca domnul Aurelia Curin a facut tot felul de combinatii, e treaba domniei sale. La fel si toti occidentalii care au mare entuziasm fata de orient si au senzatia ca l-au prins pe dumnezeu de un picior.
    Repet, Reiki, asa cum a fost el creat de Sensei Mikao Usui nu are nimic de-a face cu sfinti, arhangheli, egregori, samanism, tibetanism si alte asemenea. Membrii Asociatiei Gokai din Japonia clarifica aceste aspecte pe site-ul lor si ofera informatie clara si corecta celor care doresc sa cunoasca Reiki in forma sa originala/traditionala.
    Sunt convins ca voi fi in asentimentul tau promitand ca acesta sa fie ultimul meu comentariu si ultima mea vizita pe blogurile domniei tale.
    Sa va fie bine tuturor.

    PS te asigur ca studiez foarte mult si citesc multe carti (nu-mi este lene deloc) asa ca, jignirea din ultima fraza este neintemeiata si este si o mare dezamagire (chiar nu ma asteptam din partea ta la o astfel de mitocanie.....greseala mea)

    RăspundețiȘtergere
  17. O precizare si corectare...Asociatia USUI Reiki Ryoho Gakkai

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga Anonim,

    Ai interpretat gresit un gand sincer. In mintea ta s-a transformat intr-o mitocanie. Nu am comentat ortodoxismul (calea dreapta) a Maestrului Mikao Usui, ci am comentat in ce a putut ea sa degenereze. Mai citeste inca o data, dar cu atentie, asta desigur daca vei mai intra vreodata pe aici.

    Este exclusiv optiunea ta, oricum nu eu te-am chemat, ci doar te-am invitat sa ramai.
    Chiar si in lipsa, Spiritul meu saluta Spiritul tau! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Ai perfecta dreptate, Dane.

    Ce amuzant! Citeste cele doua notite: a mea si a ta (aceea in care-mi raspunzi). Sa fie doar o coincidenta, sau ai premeditat?!
    Eu imi incep comentariul glumind, apoi devin serioasa, pe cand tu il incepi pe al tau cu o explicatie si termini ce ai de spus, dand-o pe gluma. E o simetrie aproape perfecta, un fel de "egregor in oglinda", ce s-o mai dam cotita - ca nu tine.
    Hihihihihi!

    RăspundețiȘtergere
  20. Bun gasit, din nou!

    Iris, fata frumos colorata, nu pleoapele mintii mele s-au dezlipit, ci frustrarile s-au servit de o masca frumos teoretizata.
    Dovada?!
    "Egregorii" folosesc tastatura.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Bunule, nu contest frumusetea, curatenia cugetului sau credina Cristianei - pentru mine nu are relevanta acest aspect in episodul "revolutia penelor"!
    Relevanta au: manifestarea resentimentelor ei si modul in care a inteles ea sa actioneze.
    Proactiv- reactiv!

    RăspundețiȘtergere
  22. Geaba, domnu' Tzugulea! Mi-a trecut.
    Desi, in privinta asocierii Cristianei cu... stai!
    Ma insel eu? Si daca sunt niste stereotipii care apartin unui grup, domeniu, specializari etc?

    Pfiu, esti de belea!

    RăspundețiȘtergere
  23. :)))
    de belea... dar nu sunt ipocrit!
    Nu ma ascund dupa anonimate si imi asum ceea ce gandesc, spun.

    RăspundețiȘtergere
  24. se intampla ca cei curajosi sa nu-si manifeste curajul de frica... cum spunea Butulescu.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  25. Neatza si aici!

    Stii, Andrei Radu, uneori e dovada de mai mult curaj sa nu dai curs unor intentii sau tendinte. Mie, de exemplu, mi se pare ca esti mai curajos atunci cand intri intr-o incaierare si te opresti sa lovesti, chit ca asta presupune sa incasezi la greu.
    Tu ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  26. Bun gasit, tuturor!
    'neatza, Iris, fata frumos colorata!

    Curajul pentru mine, inseamna asumare!
    Ai spus ceva, in urma unui rationament (sau a unei presupuneri - pentru ca "revolutia penelor, din presupunere a pornit) asuma-ti spusele!

    A intra sub anonimat si a ataca un alt atac care nu are nicio legatura cu tine, nu este numai lipsa de curaj, este IPOCRIZIE si mai mult decat atat... actionezi identic cu cel pe care-l culpabilizezi.

    E ca si cum un parinte face copilului "teoria chibritului" despre buna purtare si peste cinci minute manifesta aceiasi lipsa de "buna purtare".

    Pentru mine dialogurile raman dialoguri si atat. Nu port resentimente, indiferent de cum sunt etichetat, apostrofat.
    Cine vrea sa care poveri, nu are decat.
    Se pare ca tocmai oamenii ce se declara evoluati spiritual, se intrec in a-si pune in carca energii negative precum: resentimente, ego ranit, furie, obida, ura, ranchiuna, etc.
    Dar nu e problema mea... e problema celor in cauza!

    RăspundețiȘtergere
  27. Iordanescu spunea despre tomani ca nu au demnitate,onoare, morala si sunt de o prostie patologica, domnia sa fiind reprezentant de seama. Uneoria mir cum pot suporta unii atata renume.

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: