PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


miercuri, 13 octombrie 2010

INGERI, ANGELOIZI, DEMONI, DEMONOIZI



Dragi prieteni si cititori, 

Iata un om despre ale carui pareri despre Nevazute, socotesc eu ca ar trebui sa ne apropiem cu mai multa atentie. Ceea ce spune este trecut prin filtrul propriei sale experiente in nevazut, ceea ce, fie vorba-ntre noi, nu-i de colea. Il cheama Eldariel pe numele lui de autobotez si l-am gasit printre prietenii lui Adi. Bine ai aparut Eldariel! Iti multumesc ca ai acceptat sa postez acest articol si ma simt onorat sa-ti fiu gazda. 

Ingeri, angeloizi, demoni, demonoizi

Observatie:  De la inceput atentionez ca termenii folositi aici,  i-am folosit cu sensul dat de mine lor,  si nu ii asociati cu sensuri din alte parti,  altfel veti rata mesajul.  Mai mult,  nu va agatati de denumirile din acest articol,  ci incercati sa aveti o perspectiva mai larga despre subiectul in cauza.

In cea mai mare parte pana acum s-a discutat pe scara larga despre ingeri si demoni.  Cele mai mari culturi spirituale umane vorbesc despre aceste doua grupuri de fiinte la comun.  Mari invatati,  profeti,  maestri spirituali pomenesc de ingeri si demoni, dar ce sunt acestia de fapt ?

Eu am inteles (de pe urma experientelor mele) ca ingeri,  arhangheli,  heruvimi,  serafimi,  tronuri,  etc.,  si demoni,  sunt de fapt denumiri foarte subiective ale unor fiinte mult mai variate decat aceste catalogari. Nu e atat de importanta denumirea lor,  pe cat ceea ce sunt,  ceea ce reprezinta ca si entitati in raport cu noi.  Evident,  si noi ca oameni suntem tot niste fiinte spirituale,  insa posedam o proiectie fizica,  pe cand ingerii si demonii nu au sau au avut candva (sau unii spun ca mai au si azi,  rar).

Ideal ar fi sa luam pe rand toate referirile din Biblie (spre exemplu)  si sa le analizam si sa detaliem,  dar voi incerca sa fac o sinteza.

Incep prin a spune ca precum si noi avem un Spirit,  asa si ingerii si demonii au o Sursa a lor,  un Spirit care nu este nici inger nici demon,  ci o forma de constiinta care experimenteaza Creatia prin aceste forme.

Trebuie sa fie clar faptul ca exista asa-numitul regn angelic care nu mereu a fost acelasi cu ingerii biblici. Regnul angelic este caracterizat,  ca si tel evolutiv,  de servire,  oferire a propriei fiinte altor fiinte,  de ajutor,  asa cum se stie in general despre ingeri.  Dar ei nu ajuta doar fiintele umane si nu se gasesc doar in zona Sistemului Solar.  Aceste fiinte se afla pe o treapta de vibratie nu superioara,  ci mai energica decat corpurile noastre fizice,  avand o energie careia candva i se putea atasa o proiectie fizica.  Cu alte cuvinte, candva ADN-ul uman permitea conectarea vibratiei unui Inger cu vibratia unui corp neinsufletit,  dar in formare,  in trupul unei mame om.

In prezent astfel de contopiri au loc mai rar,  si doar in conditii speciale,  deoarece acel Inger trebuie sa-si constranga vibratia constiintei sale intr-atat incat sa poata faca legatura cu un corp fizic in care sa se nasca.  Daca nu poate realiza aceasta conversie sau este realizata defectuos,  viitorul copil om-inger poate muri inainte de nastere,  la nastere sau in primii ani de viata.  In schimb,  cand conversia este potrivita,  un inger poate sa devina om.  Acest privilegiu este rezervat doar unui grup restrans de fiinte angelice,  care au atins un anumit stadiu in evolutia lor de constiinta,  stadiu in care se poate detasa complet de forma sa angelica si poate sa patrunda intr-un corp uman.  Este greu de inteles poate,  dar a trai ca om este foarte diferit de a trai ca Inger.  Exista diferente pe atat de mari pe cat ar fi pentru un om sa traiasca precum o planta,  sau o planta sa traiasca precum un om.  Adaptarea cere un efort mare.

Acum,  despre asa-numitii "ingeri" care nu apartin rasei angelice,  pot sa spun ca apartin multor rase galactice.  Ei s-au prezentat oamenilor ca niste fiinte de o radiatie foarte pregnanta si puternica, care este insasi constiinta lor prin care percep Creatia in profunzime.  Profetii sau maestrii carora li s-au aratat au perceput aceasta radiatie ca fiind lumina foarte intensa,  desi nu are de-a face cu lumina fizica (pentru ca, spre exemplu unii din cei prezenti ii puteau vedea pe acesti "ingeri" si altii nu,  desi se aflau unii langa altii). Dupa cunostintele mele exista peste 80.000 de rase de fiinte spirituale (fizice sau nefizice) in toata Galaxia Calea Lactee,  desi numarul acesta poate urca la miliarde.  Din numarul acesta imens,  un grup relativ restrans au intrat in contact cu oamenii,  si multi i-au numit in vechime "ingeri",  fiecare cu caracteristicile sale mai mult sau mai putin asemanatoare cu ingerii autentici.  Ca sa facem diferenta,  eu ii numesc Ingeri si Angeloizi.

Spuneam mai sus de pseudo-lumina entitatilor spirituale care au fost confundate cu ingerii (desi si ingerilor adevarati li se aplica aceasta descriere a radiatiei constiintei lor).  Aceasta radiatie la unele fiinte are un efect intepator,  ofensiv,  sau aspirator (de energie vitala in principal).  In perceptia multor oameni, apareau in forme hidoase (reprezentand insasi ofensivitatea fiintelor fata de oameni)  si culori sau nuante negricios-rosiatice de multe ori.  Prezenta lor era insotita de mirosuri de sulf,  ars,  sau altele greu de suportat.  Din nou,  este vorba de aceasta radiatie a constiintei lor care in plan fizic sau pe planul constiintei oamenilor care le vedeau,  aparea ca si ceva respingator,  daunator,  infricosator.  Aceste fiinte au fost denumite cel mai des drept demoni.  Acum,  exista doua categorii de "demoni",  la fel ca la ingeri: asa-numitii demoni reali din regnul demonic,  si "demonii" generali,  care sunt fiinte confundate cu cele din regnul demonic.  Pentru diferentiere,  i-am numit Demoni si demonoizi.

Sa spun cate ceva despre cei autentici.  Precum Ingerii,  acestia au o cale evolutiva a lor proprie.  Se spune despre demoni ca sunt "decazuti" ca au fost candva ingeri si au fost alungati din "Rai".  Alungarea asta mi se parea o mare aiureala,  motiv pentru care am cercetat mai atent.  Ce am gasit a fost faptul ca demonii nu au fost deloc alungati de nicaieri.  In schimb au fost emisi candva din Creator ca si entitati de "lumina" (dar nu ingeri!),  adica cu o constiinta radianta,  puternica,  expansiva,  insa ulterior constiinta lor s-a restrans si a capatat alte caracteristici;  s-a "intunecat".  De-a lungul evolutiei lor, unii au ales sa exploreze calea evolutiei lor prin a-si nega Creatorul si Sursa,  precum si Sinele lor spiritual,  desi asta era doar o alegere a Spiritului lor,  de a cunoaste si calea asta.  Unii dintre ei au ajuns sa inteleaga ca totusi,  exista un Creator si ca oricat L-ar respinge,  tot vor face parte din El pe vecie.

Exista in randul lor demoni care isi folosesc constient fiinta pentru a testa alte fiinte,  a le supune sclaviei si controlului,  pentru ca aceste fiinte sa invete o lectie dura dar necesara:  cum sa fie stapanii propriei lor fiinte.  Apoi exista entitatile demonice planetare,  care se gasesc in sferele de energie ale diferitelor planete,  din nou cu diverse roluri printre care si cel mentionat mai sus.  Lista poate continua mult.

Maleficitatea nu este o trasatura intrinseca a vreunei fiinte.  NU EXISTA FIINTE ABSOLUT MALEFICE IN UNIVERS !

Maleficitatea este determinata de interactiunea dintre doua entitati:  felul cum se comporta una fata de alta.  Eu prefer sa evit "malefic" si sa folosesc "daunator" sau "distrugator".  Focul este pe-atat de malefic fata de corpul nostru fizic,  pe cat este un demon fata de sufletul nostru;  este in propria lui natura sa ne ofenseze,  sa ne atace,  sa ne distruga sau sa fure ceva din noi,  dar asta nu-i face pe ei cu nimic malefici unul fata de celalalt.  Este totul un subiectivism.  Cu atat mai mult,  nu exista fiinte absolut intunecate in Univers:  fiecare detine "samanta" Sinelui lor,  Spiritul vesnic al iubirii Creatorului,  iubire care este forta ce tine toate la un loc si mentine formele tuturor lucrurilor si fiintelor din Creatie.  In cazul de fata,  iubirea nu este un sentiment!  Este o forta,  omniprezenta,  in tot si toate,  fie demon sau inger sau ce o mai fi.

In Univers,  demonii au fel si fel de roluri,  diverse,  pe care omul poate nu va ajunge vreodata sa le cunoasca in intregime.  Nu am cum sa vorbesc despre toate...

Apoi,  sa vorbim despre demonoizi.  Demonoizii sunt de fapt diverse fiinte,  din diverse rase,  a caror constiinta se manifesta similar cu a demonilor,  dar nu apartin acelui regn.  Aici lista poate fi foarte mare. Demonoizi sunt din nou un grup de fiinte subiectivizate,  a caror catalogare in felul asta depinde de felul cum interactioneaza cu alte fiinte.  Este atat de iluzorie si periculoasa aceasta catalogare (legat de oricare entitate),  incat se pot rata extrem de multe lucruri daca cineva ramane fixat pe ea.  O fiinta trebuie perceputa,  simtita;  nu trebuie sa fie intrebata "ce esti, inger sau demon?"

Daca voi vreti sa percepeti cu adevarat o fiinta spirituala, simtitii adevarata natura prin a empatiza cu ea si a percepe emisiile constiintei sale,  si nu prin a sta si a va gandi oare asta ce e,  dupa cum "arata".  Pana si imaginile ce va apar in minte in contactul cu unele fiinte spirituale sunt doar niste iluzii menite sa "traduca" o parte din vibratia entitatii in ceva inteligibil voua,  dar conversia asta este de cele mai multe ori foarte eronat interpretata,  desi multi nu vor sa accepte sau sa creada asta.  Lasati imaginile,  lasati catalogarile,  si simtiti adanc entitata cu care comunicati.

Permiteti intuitiei voastre sa va "dicteze" tot ce trebuie sa aveti la cunostinta despre fiinta cu care interactionati si ramaneti la acel nivel,  nu mai convertiti senzatia intr-o denumire sau o catalogare.

77 de comentarii:

  1. Percep o Fiinta spirituala ...fara sa incerc sa ma apropii de EA .
    Traiesc (autentic) DISTANTA asa cum este .

    Dar ca sa pot pastra aceste „momemte-de-a-fi-impreuna „...pastrez trairea ca pe CEVA FOARTE INTIM.
    "Trairea" mea ( daca o expun )trezeste nevoia imperioasa ( a interlocuitorului ) de a o intelege ...rational.
    Si ma "forteaza "sa "ordonez" continutul a ceea ce am expus.. fortandu-ma sa "cataloghez"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cunostintele ...raman la mine. Tac, dar imi voi bea cafeaua ..."singura"!
    Asa ca , in lumea asta,prefer sa vorbesc despre ...timpul probabil :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic asa.
    pe deasupra viilor a trecut o boare
    duhul papadiilor?
    sau doar un semn de intrebare.

    Mi se pare aiurea sa afirmi ca sunt 80.000 de feluri de ingeri si demoni in Calea Lactee de parca ar fi calea rahovei si ai sta undeva la balcon la etajul doi si din prea mult timp liber ai reusi sa-i numeri.
    Mi se pare aiurea sa faci stiinta din nestiinta.
    Atat de intunecat e universul incat ne-a luat mintile. Asteptam marea eliberare de forma trupeasca pentru a umple autostrazile invizibile dintre astrii universului. E corect cumn zice Nima...mai bine despre timpul probabil.
    De unde stiu eu ca Arhanghelul Mihail nu joaca teatru si unuia i se arata balaur unuia femeie altuia ii face sa-l simta ca pe un foc sacru cu miros de levantica iar altuia mai rau la suflet ii lasa gust de pucioasa in gura.Poate ca divolul e doar o sperietoare si nici nu exista ca babele ghionoaie care stateau in lanurile de canepa si au disparut odata cu copilaria.
    E in puterea ingereasca sa apara intr-o infinitate de feluri intr-o infinitate de locuri. Ei nu au nici timp si nici spatiu(mofturile noastre trupesti). Ei sunt acolo unde imaginatia si dorinta noastra de visare ii cheama,unde gandul nostru ii invoca. Nu iau nici o caleasca speciala care atinge viteza luminii sa ajunga la chemarea noastra. Ei sunt mereu inauntrul nostru si noi ii credem mereu atat de departe.
    Multi se intreba si uneori blesteama ca nu mai vine Dumnezeu sa coboare bunastarea asupra lor. Poate ca Dumnezeu e inauntrul nostru si l-am ferecat cu lacatul sufletului nostru si nu-l lasam liber.


    Poate,am zis doar Poate... prietene Dan!

    Un gand bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa sistematizare a situatiei celor doua echipe si a antrenorilor lor! Multumim, Dan!

    Am insa o nelinistita metafizica. Sper ca impartirea ta nu este exhaustiva, pentru ca nu ma regasesc in ea. Vorba lui Itzic cand si-a vazut impartita clasa intre flamanzi si valoni: "Da' noi, belgienii, unde stam?"

    Asa si eu! Noi astia care nu suntem nici unii, nici altii, nici asa, nici altminteri, unde ne punem?

    Angeloid nu eram nici cand eram mic de tot (pentru ca mai faceam pe mine!), dat dracu' nu sunt nici acum. Trebuie sa ni se gaseasca si noua, maselor largi, fara tamaie, dar si fara sulf, un loc pe campul de batalie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sorin Di Rokko...
    Eu nu am stat sa numar fiintele. Acel numar este o aproximare, si nimic nu am copiat de nicaieri, nu am preluat din alta parte. Exista o forma de cunoastere spontana care poate fi translatata in ganduri exprimabile verbal, si care poate oferi orice forma de informatie in limbajul celui care o cauta. Este o metoda de conversie a cunoasterii spontane, care nu este bazata decat pe trairea directa a acelor lucruri. Spre exemplu, ca sa cunosc lucrurile despre ingeri si angeloizi, am trait in mod direct acest adevar, atat cat mi-a permis constiinta. Asta este o forma de stiinta a nestiintei. Stiinta, cu sensul de traire clara si concreta, posibila de rationalizat... sau nu. Imi pare rau daca oamenii se raporteaza la capacitatea de gandire pe care o reflecta mintile celor de pana acum. Pentru ca mentalul uman poate mult mai multe. Enorm de multe. Vechea gandire spirituala generala spune ca Nevazutul nu poate fi inteles mental, desi vechile scoli de Misterii (de Initiere) au incercat sa arate altceva, cu toate ca o astfel de cunoastere nu este pentru un om care vede in ea doar ganduri si idei rationale. Stiinta spirituala dupa care eu traiesc, spune altceva decat aceasta gandire generala. Si articolul acesta este doar un demo extrem de sumar al acestui lucru.

    Si se va ajunge sa se inteleaga faptul ca orice constiinta, orice fiinta, fie ca traieste (simte) un adevar, fie ca-l converteste in ganduri si cuvinte, mereu va percepe si exprima o varianta SUBIECTIVA. Doar pentru ca nu-i spui in vreun fel, nu face ca simtirea sa fie mai obiectiva decat un gand care exprima trairea.

    Va multumesc ca mi-ati atras atentia asupra acestui lucru, care va fi subiectul urmatorului meu articol. Si-ti multumesc Dan pentru postare si pentru prezentarea poate prea ridicatoare in slavi pentru mine. Cu drag iti mai ofer si alte ocazii sa imparti cu cititorii tai alte lucruri despre care voi scrie, daca mai vrei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru Faustinus...

    Daca nu te regasesti in aceasta impartire, iti spun foarte clar: este impartirea mea, o forma subiectiva a mea, bazata pe experienta mea. Deci esti liber sa privesti aceste fiinte altfel, fara sa fie varianta mea mai corecta sau a ta mai potrivita. Depinde de la om la om, de la intelegere la intelegere.

    Dar fii atent: eu vorbeam despre fiinte nefizice, nu despre fiintele care se afla in spatele oamenilor; adica despre spiritele oamenilor. Nu despre "noi" vorbeam in articol. Sper sa nu fi inteles gresit ce am scris acolo, dar repet: acea catalogare se refera doar la un grup restrans de fiinte, si nicidecum la toate cele existente, sau la spiritele umane. Am sa scriu candva si despre acestea. Multumesc si tie pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit în viteză, dar în principiu sunt de acord cu informaţiile cuprinse în această postare.
    Am avut şi eu o perioadă în care am conştientizat nişte situaţii cel puţin "dubioase", perioadă în care mi-am formulat teoria "hainelor de schimb". Este o exprimare metaforică şi încearcă să exprime cât mai sugestiv faptul că fiinţa umană poate fi "locuită" de aceste entităţi, cu acordul ei, fireşte.
    Problema este că omul îşi dă acordul nu direct ( adică n-ai să auzi: "no, hai că am o cameră goală, vino de stai la mine"), ci prin alegerile pe care le face, dar de ale căror urmări habar-n-are.
    Ideea este întâlnită şi în ortodoxia creştină şi aici mă refer de exemplu, la patimi. "E locuit de patimi", se spune. Mai grav, e fenomenul de posedare. Psihologul, în funcţie de gravitatea stării, le numeşte dependenţe, deprinderi greşite, impulsuri nestăpânite sau psihoze. Fenomenul se poate explica pe diferite trepte de înţelegere. Oricum, cred că un filon comun există şi anume: o decizie luată şi care are valoare de bine/rău, deschide poarta unei entităţi de aceeaşi culoare "politică".

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu, cel mai mic buric al pamantului zic asa:

    am inceput sa batem campii, pentru ca nu ne mai simtim confortabil in realitatea inconjuratoare.
    Cu cat "batem mai tare campii" cu atat ne departam de realitatea obiectiva si ne apropiem de cea subiectiva, pe care o cream.
    Cica ar fi o carte foarte importanta in "pivnitele" vatiC(L)ANULUI care vorbeste despre toate aceste lucruri,incepand cu geneza lor, ajungand sa demonstreze cat de aberante sunt... doar pentru a "indobitoci" dobitoacele ce au reusit sa iasa din "staul"!
    Dar... caile sunt nenumarate, iar agentii de trafic mental au adormit in post!
    Toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc, Eldariel, pentru explicatii. Va trebui sa mai citesc inca o data articolul in lumina celor adaugate.

    Ma simt un pic vinovat. Pacatuiesc uneori prin a ma afla prea detasat de lumile din care nu fac parte sau la care nu am acces. Este coplesitoare lumea imediata si nu gasesc suficiente resurse sa le explorez pe cele mai putin conturate.

    Dar as privi cu simpatie luminile care ar putea veni din alta parte decat de la soarele de pe cer sau de la becul din tavan. Cedez insa tentatiei de a lua in gluma ceea ce nu-mi permit sa iau foarte in serios.

    Nu neg ceea ce nu inteleg, chiar daca nu cred in abordarile dihotomice. Presupun ca lumea nu poate fi impartita doar in doua decat pentru scopuri didactice. Diversitatea si abilitatile cameleonice ale regnului animal, mai ales ale expresiei umane a acestuia, nu permit rigoarea clasificarilor.

    Dar, pana la urma, sunt un discipol al inteleptului indemn al lui Nicolae Iorga: "tagaduieste ceea ce ai vazut ca nu e, nu ceea ce n-ai vazut ca este!".

    RăspundețiȘtergere
  10. Faustinus, intrebare care, probabil, va fi mai mult retorica:
    esti sotia lui Tomsa?!
    si inca una suplimentara:
    Faustinus alias Ptruptrucea sunt una si aceiasi persoana - sotia lui Serban Tomsa???
    :)
    Multumiri anticipate

    RăspundețiȘtergere
  11. Am de gand sa explic mai detaliat atitudinea cu care abordez Stiinta Ergoexiei, in doua-trei articole, dintre care unul l-am postat deja. Te invit sa-l citesti daca vrei. Si nu ai de ce sa te simti vinovat; tu esti materialul tau de lucru, propria bucata de Om pusa in studiul Fiintei tale, asa ca savureaza tot ceea ce prezinti sau trezesti in tine: atitudini mai rigide sau mai flexibile, mai deschise sau mai incuiate. Studiaza-te, cunoaste-te. Cel mai ok este ca te poti observa cand le faci, si asta este foarte important.
    Lumea nu poate fi impartita in doua. Nici Universul, dar in functie de aspectele pe care le abordam, pe care le privim, putem sa oferim o structura mentala clara care (cum am scris in primul articol de explicare) este esentiala in folosirea trairilor pentru o evolutie spirituala dupa sistemele initiatice.

    RăspundețiȘtergere
  12. Andrei, nu stiu care este intentia intrebarii retorice, dar, in ciuda faptului ca am remarcat ca verbul domniei tale este mai curand lucid - malitios decat prevenitor -flatant, eu o iau drept compliment.

    Daca intuiesc bine sau nu, doar sotia lui Stefan Tomsa o stie sau insusi titularul. Eu nu o cunosc pe doamna, sarut mana si iertati vorba proasta!.

    Si, de altfel, nu stiu pe nimeni dintre oaspetii amfitrionului nostru.

    Pot fi insa crezut pe cuvant ca nu sunt Ptruptrucea, martor putandu-mi fi chiar el.

    Si nici sotie nu sunt ptru ca as fi facut acordul gramatical.

    Eu sunt Faustinus si recunosc doar sugestia anterioara ca bat campii. Da, bat campii, de asta sunt intrus in acest blog, si chestia ma amuza.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna seara tuturor!
    Eldariel, Ganduri din Atlantida urmaresc de mai mult timp.
    Asa cum am raspuns pe blogul meu unor comentarii ale lui Dan privind entitatile noastre ajutatoare, voi face si eu cateva precizari in urmatoarea postare despre ele. Cu voia ta, voi da si eu prietenilor blogului meu linkul catre postarea ta.
    Se poate?

    RăspundețiȘtergere
  14. Faustinus, multumesc pentru raspuns!
    Previzibil!
    Sunt un pic dezamagit.
    :(
    Da, vei spune ca regreti ca nu mi-ai spus ce voiam sa aud! :)
    Acordul gramatical nu este nici argument, nici dovada, ci doar o carja (nu cumva i-ai sterpelit carja Nimei??)
    :)
    Intentia mea e una copilareasca, desigur! De a afla daca similitudinile exprimarii gandirii sunt datorate faptului ca sunteti una si aceiasi persoana.
    E posibil sa ma insel, dar e posibil si sa nu!
    :)
    Mai ca as pune un mic pariu ca nu ma insel, dar ca sa dovedim cine intuieste bine sau cine spune adevarul.. ne-ar mai trebui inca vreo 10, daca nu 5 ani, cand vom putea sti instant identitatea celui cu care vorbim!
    ... Pana atunci iau drept bun raspunsul tau.
    Multumesc, oricum!

    RăspundețiȘtergere
  15. Trebuie sa ma crezi, Andrei. Identitatea mea pe acest blog este cea pe care o las sa se vada. Inteleg ca regulile jocului o permit. Pentru ca, daca ar trebui sa completez un formular la intrare, as ezita ...

    Vis-a-vis de identitatea reala, asta mai simpla, virtuala, are marele avantaj face inutila minciuna, ma rog, in afara celei prin omisiune. Atata cat este, este naturala: fara E-uri si fara conservanti.

    Oricum, pot sa pornesc de la premisa ca sotia lui Stefan Tomsa este o persoana cumsecade.

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc, Eldariel!!!
    Credeam ca m-ai uitat!!!
    M-o fi ajutat o entitate :)!! Tolkien.. Thor.. !!
    Eu rad cam des, tu sa nu te superi pe mine!! Uneori sunt si serioasa!!

    RăspundețiȘtergere
  17. :)
    Bun regasit, tuturor!
    Faustinus, te cred.
    Nu stiu cum este sotia domnului Tomsa (nu am avut onoarea sa o cunosc), insa presupun ca este un om deosebit, ca si sotul ei de altfel!

    Minciuna e inutila in virtual, intr-adevar, insa da savoare jocului, in cazul in care jocul nu presupune repercusiuni in viata reala a protagonistilor.
    E ca un fel de "bal mascat".
    Oricum similitudinile dintre cele doua personaje - Faustinus si Ptruptrucea - sunt deloc neglijabile!
    Iubesc ambele personaje si poate de aceea, tind sa le ... unific!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Cristiana, sarut'mana!
    Credeai ca te-a uitat?
    pai intersul lui este sa raspandeasca "cunoasterea" lui, nu sa o tina intr-un creuzet sau intr-o epubreta plina cu morfina!
    :)
    Cu cat mai multi "adepti", cu atat revelatiile lui vor fi mai fascinante!
    Tine aproape.
    :)

    Elda rielu', de ce aprobi doar comentariile care-ti ridica-n slavi egoul???
    Fir'ar a demonoizilor de treaba, ca omul cu sau fara cunoastere spontana, tot animal de prada ramane!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna, AR!!
    Ai o imbratisare mare din partea mea!! Langa tine imi aduc aminte mai des sa imbratisez, prin jurul lui Dan sa fiu amiabila, de la Eldariel sa ma uit la mine...
    Aseara m-am gandit la ceva...
    Imi pare realmente rau ca m-am revoltat candva.. ti-am demonstrat de curand ca apreciez multe la tine, mai ales acea sensibilitate umana pe care tu chiar vrei s-o dezvolti celor din jurul tau. Omeneasca, concreta, in ciuda oricaror greutati.. pe care nu ar trebui sa ne-o pierdem tocmai in momentele lui "N-am timp!!" sau "Eu scriu pentru cei care au aceeasi viziune ca si mine"... Formula pe care i-am aplicat-o si lui Dan.
    Si Eldariel o foloseste pe undeva. Hm... Eldarii lui Tolkien, de care ma simt si eu legata, spre disperarea prietenilor mei, stiau bine ca nu trebuie s-o faca...
    Daca suntem undeva impreuna, inseamna ca ne trebuie viziunea tuturor. Sa ne aducem aminte ca ne trebuie.
    M-am legat pana nu de mult de viziunea ta care o opuneai viziunii mele. De ce? Inertia. Toata lumea face asa. Dar tu aduceai acel "ceva" de mai sus. Facem si noi, nu contest asta, dar uneori uitam, iar tu imi aduci aminte ca mai exista si viziunea ta. Suntem grabiti si ne punem formule in fata. Uitam sa nu le mai punem. Cu orice ocazie.
    Eu nu ma mai gandesc acum la ceea ce ma gandeam inainte. Cele petrecute cu cufarul m-a determinat sa schimb unghiul, aseara. Acum 20 minute am reconsiderat legatura mea si cu tine, AR, si cu Eldariel. Pacea care m-a cuprins ma determina sa stiu ca sunt pe drumul cel bun.
    Va multumesc.
    Imbratisari tuturor!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Cristiana, primesc imbratisarea ta cu bucurie, desi nici nu mai era nevoie de a-mi spune, pentru ca eu stiu ca sufletul unui om este mai presus de orice cuvant.
    In sensul ca numa opintesc de cuvinte, fie ele bune/rele!
    Incerc sa vad dincolo de ele, pentru ca eu am convingerea ca ele au fost inventate tocmai pentru a ne "masca" gandurile,sufletul!

    Pe undeva ai dreptate, insa nu e vorba de "inertie" ci de puterea convingerii fiecaruia.
    Eu sunt convins ca elda rielu' bate campii, ca multi altii (te includ si pe tine, sperand ca nu te superi din nou)!
    De ce am convingerea aceasta?
    Am citit o gramajoara de carti aparute in ultima perioada, dar si mai vechi... si am ajuns la o concluzie care in fiecare zi se confirma: mintea umana a fost construita de a plasmui ceea ce doreste.
    Sunt convins 100% ca lumea in care traieste elda rielu' este reala. Este lumea lui. El si-a construit-o, in ea traieste! Cu multimea de entitati care mai de care mai "spectaculoase"!

    Dupa cum si lumea ta, este cea in care traiesti tu!
    Este lumea gandurilor, plasmuirilor noastre.
    Nu am nimic impotriva, avand in vedere faptul ca Dumnezeu a vrut sa fim asa!
    Tot ceea ce nu suport este faptul ca fiecare alearga neobosind sa cuprinda cat mai multe alte minti in lumea sa.
    E o competitie acerba...
    a carui lume se dezvolta intr-un timp relativ scurt!

    Si ce ma intristeaza este faptul ca toate aceste "plasmuiri" nu servesc sub nicio forma umanitatii, in ansamblul ei, si nici macar la nivel de individ!
    Este parerea mea si nu e musai sa coincida cu altcuiva!

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu ai vorbit de pretondoizi!
    "Si nici de seraderi si nici de ibufami.
    Cu cat citesc mai mult din cele scrise de tine, cu atat imi dau seama ca tu faci parte din gasca demonoizilor, pentru ca altfel nu inteleg de ce nu i-ai amintit si pe cei de mai sus amintiti.
    Ori nu stii despre ei, ori i-ai omis cu buna stiinta."
    acest comentariu i-l scrisesem lui elda rielu'!
    sub nicknameul asteris - pentru a fi in ton cu estetica si continutul blogului sau!

    RăspundețiȘtergere
  22. N-am de ce sa ma supar! Te poti supara pe ceea ce exista??
    Am vazut pe AxN un film mai vechi, cumplit in felul lui, dar mesajul mi-a placut... Pamantul cotropit in mod groaznic de extraterestri, nimic nu le putea sta impotriva... Si nu armata sau chiar nici inteligenta omului a reusit, ci... cele mai mici vietuitoare, pe care noi le omoram in draci toata ziua... Virusii... Si mesajul spunea, si asta mi-a placut la nebunie.. NIMIC NU E LIPSIT DE IMPORTANTA IN LUME..
    De aceea zic ca tratez cu respect tot ce pot, a venit momentul pt mine sa extind catre ceea ce nu puteam inainte. Am descoperit ca pot... Pana acum 2 3 zile credeam ca nu pot... Si stiu ca nu am ajuns nicidecum la capat...

    Da, ai dreptate din punctul tau de vedere, si eu nu pot sa ma lupt cu punctul tau de vedere. Dar nici sa te tratez cu textele pe care le-am expus, ca pana acum.
    Eu nu vreau sa acuz si nici sa scuz pe altii, desi as putea. Nici pe mine. Dar aleg sa explic punctul meu de vedere. Greu este ca, in domeniul acesta, unii vad, altii nu vad inca, nu pt. ca ar fi pacatosi sau inculti, sau rai sau mai stiu eu ce altceva. Ci pentru ca numai astfel ajungem sa le putem pe toate. Nu scapa nimeni nici de unele, nici de altele.
    Cei care vad ceva in spatiul nevazutelor se impart de regula in 2 categorii: cei care se cred alesii lui dumnezeu si cei care se cred bolnavi psihic. Eu am avut noroc de la 4 ani sa dau peste oameni simpli care "vedeau". Si nu uit acest ajutor si, cand imi spun unii oameni cu frica ca si ei vad ceea ce vad eu ii echilibrez: le spun sa se studieze mai departe, sa se inteleaga pe ei insisi, nu sa alerge imediat la TV sau la carte... Eu am astepta 17 ani pana am scos o vorba pe net, desi tentatii au fost destule, har Domnului...
    Din cele spuse de Eldariel, eu nu pot decat sa spun un punct de vedere... in urmatoarea postare, aici depasesc de mult spatiul si iar ma cotcodaceste Blogger !!! Dar si acela trebuie spus printre altele, caci nu vreau sa para a fi o incontrare, ci ca sa deschid un drum , si apoi abia o sa trec la detalii. Na, asta sunt eu, dar curajul tau mie mi-a facut bine odata, in fata unui director, o sa-ti povestesc.
    Asa cred eu, ca sa nu strivesc audienta... Nu suntem zei (scuze pentru cei ce se cred asa... asta e parerea mea) nu suntem zmei (scuze din nou!!) suntem pe un drum. Si ne ajutam, SA NU UIT...
    Cred eu...
    Imbratisandu-te din nou !!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. Am taiat eu cotcodaceala lui Blogger!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. :)
    scrisesem deja un carnaaaat lung, dar nu a putut sa se "salveze"!
    :)
    Nu incerc sa-l reproduc ca mi-e lene! :)
    Pe tema aceasta vom mai discuta muuult si bine!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Cand nu vrea si iti scrie ca requesurile sunt prea lungi, dai BACK stanga sus si pe urma refresh si apare. Cotcodaceste, dar tot ti-l ia !!!!!
    Dar, vorba ta, sufletul vorbeste, noi mai zicem ca e radiant!!! a ajuns deja esenta.. e undeva prin subconstient !!!!!!!
    Sigur, discutam, discutam!! suntem aici!! Cat om fi :)) !!!
    Pe urma ne facem entitati!!!
    Io zic ca nici de asta nu scapa cineva!! Parerea mea, nu trebuie sa o imbratisezi pe ea neaparat!!
    Pe mine... poate da !!!
    La revedere, ma duc tuşind si stranutand la piata!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Cristiana, bine faci ca nu te superi.

    Pe Andrei Radu nu trebuie sa se supere nimeni, nici chiar cand ne trage de urechi. El aduce un echilibru foarte trebuincios in tentativele de evaziune ne-fiscala. Pegas nu exista decat sub forma de bicicleta, calul adevarat trebuie tinut de haturi.

    RăspundețiȘtergere
  28. Daca cineva imi lasa un comentariu in care nu este de-acord cu mine, si o face cat mai coerent, argumentat si relaxat (fara nevoie de glume seci sau atras atentia), fii sigur ca il voi aproba. Daca ai fi avut rabdarea sa citesti ce am mai scris pe-acolo, ai fi vazut ca am spus ca este cunoasterea mea personala, nu un adevar general, si fiecare poate sa creada ce vrea, chiar sa mi se opuna.

    RăspundețiȘtergere
  29. andreiradu...
    Multumesc ca mi-ai spus ca tu ai fost. Dar nu l-am vazut a fi util si relevant pentru articolul in cauza.

    Daca mai ai replici de genul asta, te rog trimite-le pe mail sau mai bine pastreaza-le pentru tine. Am mentionat in articole ca ele sunt destinate celor care pot sa vada dincolo de cuvinte si sa inteleaga experientele subtile, nu oamenilor care cred ca sunt pure plasmuiri mentale. De ce ? Pentru a fi pe teren comun. Si orice parere scrisa, venita din partea cuiva care nu este pe un teren comun cu mine, este o parere inutila si o ieftina bagare de seama care nici pe-atat nu serveste umanitatii. Ca si adept al psihologiei, nu te duci pe bloguri despre spiritualitate pentru a spune cat de tare esti la aratat altora ca bat campii.

    RăspundețiȘtergere
  30. De ce aprob doar unele comentarii ? Pentru ca "unele" au relevanta si sens, indiferent ca ma aproba, sau nu. Si nu vad ca toate comentariile sa-mi ridice vreun ego in slavi, din moment ce nu postez din cauza ca duc lipsa de atentie. "Altele" sunt batai de joc si nu-mi umplu blogul cu discutii ce nu au legatura cu informatia prezentata. In rest, esti liber sa tragi concluzii cate vrei, nu ma supar.

    RăspundețiȘtergere
  31. elda rielu'
    un om spiritual,mai intai de toate, este un om cu o coloana vertebrala dreapta, ceea ce presupune sa fie si fair!
    In ce sens?!
    Pai in sensul (luand cazul tau) ca preferi sa dialoghezi in contradictoriu cu un individ, dar pe terenul altcuiva, nu al tau! (dand explicatii "exhaustive")
    :)am uitat...
    fi'mi'ar bostanul! si reptilienii au coloana vertebrala, desi isi desfasoara existenta mai mult pe orizontala!

    Am vazut dincolo de cuvinte, tocmai de aceea am deschis "cutia pandorei" aici, stiind ca aici vei fi tu insuti! (adica vei percuta)
    :)
    Fir'ar a demonoidului de treaba, cu sau fara cunoastrea spontana, suntem tot niste biete fiinte banale, reactionam sau actionam impulsionati de ego!
    :)
    Vezi, Cristiana, despre acest lucru iti vorbeam!
    Si, probabil, o voi mai face de-a lungul existentei mele.
    Impartirea in grupe gen: "cei ce vad"/"cei ce nu vad" nu face decat sa descompuna si mai tare societatea umana!
    Gasim permanent modalitati de a ne departaja unii de ceilalti, de a forma "haite"/"gasti" folosindu-ne de ridicolele/puerilele exprimari:
    "tu nu vezi"/"eu vad"; "tu nu intelegi experiente subtile/ eu le inteleg etc.

    elda rielu' spiritualitatea nu este ceea ce crezi tu ca traiesti, este dincolo de ceea ce poti crede tu, iar acest lucru ti-ar fi fost relevat daca aveai parte de "cunoasterea spontana"!

    elda rielu' blogul tau nu este de spiritualitate, ci de perceptia si interpretarea perceptiei tale vis-a-vis de spiritualitate.
    E o diferenta, nu numai de semantica, ci ci de ceea ce trece dincolo de semantica.

    "ieftin", "inutil", "in comun" - bagajul lexical folosit de?!
    Stii la ce fac referire? Ar trebui sa stii.

    Blogul acesta il tot "calaresc" (precum pegasul) de fooarte multa vreme, cu mult inainte ca Bunul sa te descopere pe tine!
    Iar afirmatia mea "batut campii" este arhicunoscuta, si nu-ti este doar tie adresata. Nu esti nici primul, nici ultimul din "gascha vazatorilor in neant"!

    Nu ai raspuns la intrebare:
    de ce nu ai vorbit si de pretondoizi?
    sau de ibufami???
    Pentru ca nu ai cunostite despre ei, sau pentru ca nu-ti face placere?!

    RăspundețiȘtergere
  32. Faustinus, "eu, cel mai mic buric al pamantului" cred ca sunt un urmas al pretondoizilor!
    Probabil, de aceea mai mereu reusesc sa-i supar pe cei care vorbesc despre armata de ingeri.
    Tot un fel de "demonoid", pana la urma!
    :)
    Mi-e dor de ptruptrucea!
    :(

    RăspundețiȘtergere
  33. Mie, cel putin la acest stadiu, mi se pare ca m-am bagat unde nu-mi fierbe oala! Vad ca cei doi sabreuri folosesc o terminologie de specialitate care imi scapa. Ma voi retrage sa pun mana pe carte. E musai acum sa-l citesc pe Plesu ("Despre ingeri"), specialist, nu-i asa?, in ingeri, in ciuda alurii de faun.

    Sunt sigur ca Eldariel stie cu precizie ceea eu imi aduc aminte aporximativ, si anume ca anghelogul ar fi spus: diferenta dintre ingeri si d-alde noi (mine) este ca ingerii nu au avut de ales decat o data, in vreme ce noi sunt pusi tot timpul in fata unor optiuni.

    Ma duc, Andrei Radu, sa bat campii, dar afara, campi cu iarba!

    RăspundețiȘtergere
  34. andreiradu...
    Iti multumesc ca imi impartasesti in continuare parerile tale elevate, imi deschizi ochii foarte mult la ceea ce prezinti...

    Legat de comentarii, vorbesc aici pentru ca Dan permite si astfel de discutii off-topic. Eu nu, si este alegerea mea sa o fac, indiferent ce spui tu sau oricine altcineva. Daca nu-ti convine asta, poti depune o plangere la un perete. Are mai mult efect decat sa te tot agiti pe aici. Nu prea are efect atitudinea asta a ta, din cate vad.

    Cat despre spiritualitatea generala, sunt sigur ca este departe si de mine dar si de tine. In rest, eu sunt multumit cu ceea ce descopar si inteleg, si impart cu unii lucrurile astea. Nu esti tu si nimeni, insa, in postura sa-mi spuna ce este spiritualitatea PROPRIE de fapt, decat sa-mi prezinti viziunea ta despre TINE. In rest, bati campii la propriu.

    Cat despre intrebarea ta, poti sa o tot repeti. Stii cine tot repeta lucrurile, nu ? Au pene colorate si cioc mic. ;)

    Dar daca te deranjeaza ca discut aici si nu pe blogul meu, ma retrag cu usurinta. Nu a fost cererea mea sa-mi fie postat articolul aici, ci a lui Dan si am aprobat asta. Cam atat.

    RăspundețiȘtergere
  35. Cristiana, multumesc pentru ajutor. Uneori merge, alteori... nu!
    :)
    Faustinus, inteleapta optiune!

    Elda rielu' Q.E.D.!

    Toate cele bune. O seara frumoasa, tuturor (cu sau fara entitoizi)

    RăspundețiȘtergere
  36. Faustinus, sunt de mult timp in compania lui AR si am trecut si eu prin revolta, lacrimi chiar, injuratura care mi-a furat respectul Corneliei Enache, si altele... Altii si au inchis blogurile.
    Siiii... ingerii m-au invatat sa am rabdare!!! Fondul era, dar subtilitatile fac omul... Si tot ei mi-au spus: Fii foarte atenta!!
    Si am ramas chiar in discutie, chiar si cu lacrimile care o data m-au facut sa nu vad ca omul nu ma atacase, ci doar dizertase... ce prost m-am simtit..
    Eu am ramas nu numai pentru ca eram atenta, ci si pentru ca admiram unele lucruri foarte frumoase si pentru ca Dan mi-a spus asa: urmareste-l in gandire, o sa-ti placa!
    Nici AR insusi nu m-a crezut ca imi plac multe ale sale.. I-am demonstrat mai deunazi ca.. nu bat campii!! Din acest punct de vedere, buninteles !!!
    :)))))))) >:D< !!!
    Dar pana acum m-am aparat prin ceea ce spuneam mai sus, "Nu am timp!!" Adevarul chiar este ca am putin timp pentru discutii in general, ceea ce ii enerveaza si pe prietenii mei, care ma invita pe forumuri, Facebook, etc.
    Alt "text": "Nu sunt formator, explic ceea ce am inteles din activitatea mea de acest gen celor care deja accepta si isi croiesc bagajul de cunostinte."
    Este adevarat, de aceea accept cele spuse de Eldariel, doar ca le-as spune mai fin, mai gingas, mai cald... El e barbat, eu sunt femeie. De fapt facem acelasi lucru.
    Dar am invatat ca pot sa NU ma indepartez de cei care nu sunt ca mine. Si e bine ca suntem asa, varietatea invataturilor si consolidarilor cresc exponential.
    Pentru mine conteaza enorm.

    RăspundețiȘtergere
  37. AR, viata are si suisuri, si coborasuri, dar si rasuciri (am cules asta dintr-un film) Si asa e..
    Nu mi-am dorit, si nu am invatat sa fiu asa. Asa m-am nascut. Si mi-a fost greu sa arat copiilor de varsta mea "pietrele", "apele" si "ierburile" (cum sa le spun altfel...) frez-bleu-fistic in mijlocul carora eram cu totii... Ei vedeau pereti si podele. Mai tarziu calugarii retrasi imi strigau de ce nu apreciez darul lui Dumnezeu... tremuram... fugeam... parintele Teofil - mai sever - mi-a aratat clar cum va fi viata mea... Imi era frica, era altceva decat imi doream... Voiam ca, mai tarziu, par. Argatu sa-mi spuna ca o sa ma marit, si mi-a spus "O sa vezi tu..."
    Da, am trecut de la vazut spontan la volitiv. Am "vazut" ca se poate...
    Si ca mine - multi. Altii, pe masura cresterii vibratiei planetare au astfel de deschideri, de alte gasiri decat pana acum. Vibratia chiar creste si ne ajuta.

    Nu suntem nici zei si nici bolnavi - nu ca ai fi spus-o tu. Nu suntem visatori. Si fizicienii fac scenarii (vezi azi www.descopera.ro !!!!), noi mai vedem uneori parti din acele scenarii si aducem precizari, care chiar sunt adevarate: peste un timp apare cineva care o spune in gura mare. Omul are posibilitati uluitoare la un moment dat, apoi nu se mai uluieste - doar simte ca e ceva "acolo" si cerceteaza.
    Deocamdata suntem la faza de viteza "broasca testoasa". Candva vom ajunge si la viteza "iepure".
    Deocamdata descoperim ca toata cunoasterea se poate sintetiza, abstractiza si prezenta la nivelul intelectual de azi. Maine o vom face la nivelul de maine.
    S-a facut cam tarziu...
    Noapte buna-buna tuturor !!

    RăspundețiȘtergere
  38. Dragii mei,
    Ma bucur ca v-a placut articolul lui Eldariel caruia ii urez bun venit!
    Regret ca nu putem sa fim toti de acord dar consider ca nu este un lucru chiar atat de catastrofal, caci o intelegere perfecta ne-ar priva de sarea si piperul unei prietenii trainice, asa cum este prietenia noastra. :)

    Eldariel. Intre atac la idee si atac la persoana este o mare diferenta, pe care ma bucur ca ai sesizat-o si cu intelepciune, ai depasit-o.

    Va multumesc tuturor si va rog sa ma iertati ca nu am intervenit in discutii dar am fost putin plecat.

    RăspundețiȘtergere
  39. Cristiana, judecatile domniei tale sunt foarte corecte si cred ca virtutea lor principala este sinceritatea.

    Din ultimul comentariu, imi place in mod deosebit pasajul "si fizicienii fac scenarii".

    Intr-adevar, ce este altceva stiinta in toate formele ei de expresie decat o multitudine de scenarii, unele confirmate prin experiment, alte de viata, altele niciodata (care isi pot pastra insa autoritatea vreme neindelungata dac nu sunt contrazise de alte scenarii, mai adecvate)?

    Ce este altceva filosofia decat un lung prilej de teze si de ipoteze?

    Cum poate fi definit un economist decat in relatie cu scenariile pe care le dezvolta? Chiar si o ecuatie este un scenariu.

    Nota: permiteti-mi un atac amabil la persoana lui Dan, economist de profesie, amintind ca economistul este persoana care ne poate spune azi ce se va intampla maine, iar poimaine de ce nu s-a intamplat ceea ce a spus ieri.

    Cred ca si arta functioneaza in buna parte pe scenarii (ebose, studii, etc.).

    Si atunci de ce sa nu admitem cu bunavointa si intelegere scenariile atat de subiective care tin de sfera abstracta a "spiritualului", oricum il vom fi definit pe acesta.

    Singura granita pe care eu nu as trece-o este cea a sinceritatii. Desfid fara remuscari impostura si manipularea.

    RăspundețiȘtergere
  40. Cristiana, judecatile domniei tale sunt foarte corecte si cred ca virtutea lor principala este sinceritatea.

    Din ultimul comentariu, imi place in mod deosebit pasajul "si fizicienii fac scenarii".

    Intr-adevar, ce este altceva stiinta in toate formele ei de expresie decat o multitudine de scenarii, unele confirmate prin experiment, alte de viata, altele niciodata (care isi pot pastra insa autoritatea vreme neindelungata dac nu sunt contrazise de alte scenarii, mai adecvate)?

    Ce este altceva filosofia decat un lung prilej de teze si de ipoteze?

    Cum poate fi definit un economist decat in relatie cu scenariile pe care le dezvolta? Chiar si o ecuatie este un scenariu.

    Nota: permiteti-mi un atac amabil la persoana lui Dan, economist de profesie, amintind ca economistul este persoana care ne poate spune azi ce se va intampla maine, iar poimaine de ce nu s-a intamplat ceea ce a spus ieri.

    Cred ca si arta functioneaza in buna parte pe scenarii (ebose, studii, etc.).

    Si atunci de ce sa nu admitem cu bunavointa si intelegere scenariile atat de subiective care tin de sfera abstracta a "spiritualului", oricum il vom fi definit pe acesta.

    Singura granita pe care eu nu as trece-o este cea a sinceritatii. Desfid fara remuscari impostura si manipularea.

    RăspundețiȘtergere
  41. Multumesc, Faustinus!
    In plus, legat de discutiile de pe aici si alte bloguri pe unde intru...
    Eu consider sinceritate si urmatorul aspect: un om se entuziasmeaza azi pentru ca a gasit ceva care face sa vibreze o anumita parte a incredintarilor sale, a averii sale spirituale, fie parte latenta - fie parte activa.
    Miine va nega cu aprindere. Si pentru ca aceasta negatie vibreaza asemanator celeilalte parti - caci le avem pe toate in noi - consider ca si aceasta este sinceritate.
    Sau: daca cu mine comenteaza ceva, iar cu altul comenteaza cu totul opus. Vibreaza cu mine pe o anume coarda, cu altul - pe o alta coarda...
    Dar se poate ca la un moment dat ceea ce nu este de loc orientare (fie ea si inconstienta) sa fie manipulare: stiind foarte bine cele doua variante, si avand interes s-o faca, un om sa le manuiasca ridicand pe cineva contra altuia. Politica !!!
    Alt aspect.
    Am mai ajuns la concluzia ca, atunci cand sinceritatea este crezuta de unul, este negata puternic de altul.
    Iar asta tine de fiecare dintre noi in parte. De felul in care avem o anume viziune asupra oamenilor - fie apropiati, fie mai departati de noi. Global si individual.

    Mai am un exemplu. Cand a pus acest articol pe blogul sau, eu am considerat ca Dan a fost foarte sincer, bucuros chiar ca a descoperit pe cineva care i a vazut si i a clasificat. Prin prisma actiunilor lor.
    Mie imi scrie ca nu este de loc incredintat ca ei ajuta cu ceva.
    Eu cred ca a fost sincer si aici, si dincolo, desi unii cunoscuţi ai mei au crezut ca ceva nu e chiar de loc in regula cu el, astfel.
    Eu gandesc ca a fost sincer de fiecare data, dar poate nici el nu gaseste o punte de legatura intre aceste doua aspecte ale vietii sale.
    Este foarte omenesc acest lucru. Ne entuziasmam pentru ceva, ne retragem apoi entuziasmul privind tema din alte puncte de vedere. Este normal. Si acesta e un punct de vedere, pot avea si altele, dar am ales sa-l discut pe acesta.
    Mai vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  42. Iar eu consider ca Dan nu a fost tocmai inspirat sa posteze articolul meu pe blogul sau. Dar asta e doar parerea mea...

    Legat de ideea clasificarii... Telul nu era o clasificare, ci o elucidare a faptului ca 1. nu exista fiinte malefice absolut sau benefice absolut in Univers, ci toate aceste lucruri sunt relative, deci inexistente la scara universala; si 2. lucrurile trebuie percepute prin simturile subtile si prin intelegerea proprie in acelasi timp, nu separat. Insa vad ca prea tare s-au legat unii de faza cu clasificare si s-a ratat tot mesajul, cand ma asteptam sa fie mai evident.

    Greseala mea. Ca m-am asteptat, nu ca l-am scris...

    RăspundețiȘtergere
  43. (Faustinus... eu sunt economista de meserie... dar fara vila si fara masini!!! poate pentru ca asa consider eu... ca filozofia este arta de a trai!!! Imbratisari !!!!)

    RăspundețiȘtergere
  44. Eldariel, am simtit acest lucru, chiar atunci cand am publicat articolul meu, dar cred ca am trecut mai departe pentru ca aveam exact acest lucru de comentat: ca si acele entitati care sunt crezute malefice, de fapt sunt protectoare pentru locuri si alte vietuitoare. Daca omul a inteles mesajul, ele devin mai-departe-lucratoare impreuna cu omul care a inteles.
    Multe de spus aici...
    Cand am scris ca eu nu percep entitati malefice, lumea a spus ca sunt superficiala. Caci ele exista. Dar eu nu am spus ca nu exista, propriu zis, ci ca nu sunt intelese. Sau sunt intelese doar prin prisma intereselor altora. Corinna are postari din care se pot invata, fara frica, multe.

    Sa stii ca blogurile lui Dan au subiecte in care ironizeaza multe din cele ce misca sub soare. Noi zicem ca suntem prieteni, si ne permitem sa ne infruntam.. dar multi vad duritati inacceptabile in comentariile pe care mi le aplica. Doar ca eu ma fac ca nu le vad si profit ca sa raspund intrebarilor. Restul e treaba lui.
    De multe ori ma gandesc ce are el cu o anumite parte a lumii.. De fapt poate ca are cu o anumita parte a sa.. Ca noi toti de altfel. Ne revoltam fara sa stim la ce ne poate ajuta ceea ce negam, sau ironizam, sau suspectam de varii negativitati. Doar si pentru ca sa NU facem la fel - la asta ne gandim prea putin. Orice munte se traverseaza mai usor servindu-ne de marcaje!!
    Poate ca el se afla departe pe acest drum si il doare singuratatea, austeritatea acestuia. Multi oameni isi doresc multe si nu au parte decat de putine. Iar ceea ce au - pierd. Ramane doar necesarul.
    Dar nu ne vine sa credem ce inseamna necesar. Inca.
    Eu ma retrag acum, Eldariel. Dar mi-a facut bine compania ta si asta conteaza mult pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  45. Dragii mei, Faustinus si Cristiana,

    Sa-mi fie iertata interventia dar eu nu ma consider economist. Economistic ar fi mai corect. Nu stiu daca si tu, Faustinus esti economist si ce anume fel de economist esti, dar stiu bunaoara ca americanii ii considera economisti doar pe cei care se ocupa de probleme macroeconomice, la fel cu cei din gluma ta. Foarte buna de altfel. Mai era una care zicea ca pentru orice problema macro pune sapte economisti sa ti-o rezolve si vei avea sapte solutii diferite si contradictorii.

    Asadar economistici, ar fi termenul mai corect pentru economistii romani, scosi pe banda.:))

    Draga Eldariel,
    In ceea ce priveste oportunitatea postarii, sa stii ca am facut-o cu inima deschisa si chiar mi s-a parut (si nu ca mi s-a parut, chiar este) un articol de nota 10 care, dupa mintea mea trebuia cunoscut de mai multa lume. Cristiana a intuit bine. Inca nu sunt complet dezmeticit, ci mai degraba sunt bezmeticit. :))
    Poate ma voi trezi, poate nu.
    Eu inca incerc si sper. :)

    Mi-ar parea sincer rau daca vei pleca cu un gust amar de pe blogul acesta. Daca am gafat, te rog sa ma ierti.
    Cu prietenie,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  46. Cristiana, imi pare rau sa o spun ca voiam aici o atitudine mai amicala in adevaratul sens al cuvantului, pana cand cineva s-a pus pe glume fara sens. Deci nu cred ca de tine vorbeam.

    Infruntarea se poate face in mai multe feluri, si cunosc cateva in care oamenii stau la o parte si ideile sunt combatute spre folosul fiecaruia in parte. Cum am zis, greseala mea a fost ca ma asteptam la altceva desi infruntari nepotrivite se pot intalni mai peste tot. Calea cunoasterii poate fi parcursa impreuna pe idei separate, sau separat... pe idei si mai separate. Prima cale poate fi extrem de fructuoasa. A doua duce la batjocura, lipsa de respect si intr-un final, zero armonie.

    Dan, articolul meu a fost luat altfel de cum mi-a fost intentia inca de prima data cand l-am scris, de la primii care l-au vazut. Tinand cont natura blogului tau, ma asteptam (din nou, greseala mea) la ceva mai mult. Aici nu este deloc vina ta, stii bine. Indiferent de cum esti tu, tot un om foarte ok ramai pentru mine. Gafa nu a fost neaparat a ta, pe cat a imaturitatii si poftei nesatisfacute de atentie a unui "personagiu"...

    :) Nu plec cu gust amar. Nu plec, nu inca.

    RăspundețiȘtergere
  47. Multumesc, Eldariel.
    Si eu ma asteptam candva, crede-ma. Sau poate e mai bine sa nu ma crezi.

    Eu nu mai cred de mult ca este vorba despre o singura persoana. Persoana aceea e calda si cand injura...
    Iertata sa fiu, daca se poate.

    Am crezut ca prezenta ta aici a fost si ca sprijin pentru mine.
    Dar... Zoe, fii barbata!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  48. Fii linistita ca nu am sa mai cred. In schimb am sa stau pe margine.

    RăspundețiȘtergere
  49. Bine ca cel putin voi v-ati inteles. A ramas sa ma inteleg eu cu Cristiana.

    Da, Cristiana, recunosc ca de obicei rad cand postez anumite articole. Dar de cele mai multe ori nu e rasul meu. Ca sa pot sa rad trebuie sa citesc de "n" ori mai mult decat scriu in articole. Ma chinui sa-nteleg, in felul meu tembel, asta e!

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna dimineata!
    Iti raspund pentru amandoua blogurile, e mai greu de la serv. sa intru in mai multe parti.
    Eu vreau doar sa mi pastrez bucuria de viata, nu sa asist la infinit la dispret si ironie. Cred ca asta nu ai inteles la mine: pentru mine - eu sau altul suntem pe aceeasi linie. Nu ma pun pe mine pe un piedestal sa privesc solar de acolo lumea. Asa ca vreau ca nici altul sa nu ma puna, sau cel putin sa nu mi-o spuna in fata. In fata lumii. Ii place? inseamna ca ii e de folos. De acord?!
    Poate sunt linii care serpuiesc cand in paralel, cand sa intretaie. Ei bine, eu acele puncte vreau sa le gasesc si sa le dezvolt, sa le infloresc. Diferenta intre noi este punctiforma pana cand intelegem cu adevarat ca nu este de loc.
    Restul este o literatura greu de inteles cand o privim cu suspiciune. Toti avem momente de suspiciune.
    Sunteti sau nu de acord, asta e parerea mea.

    Vrei sa raman in continuare?! In cazul in care vrei, multumesc!!
    Iti spun de la bun inceput: APRECIEZ TOATA LUMEA. Nu ma intereseaza daca crezi au ba. Si pe tine - scrierile tale, sunt muncite, nu gluma.. CA NU SUNT DE ACORD CU TOTUL, E ALTCEVA. MA DOARE DESCONSIDERAREA ALTORA. MULT.
    Apreciez si pe St. Germain, si pe Incapucciato, si pe StanescuMasonu' care m-a amenintat cu moartea in chinuri groaznice pt. ca dau lumii invatatura. Inseamna ca e ceva de capu' ei!!

    De fapt azi noapte mi-am dat seama ca sunt obosita sa ma retin la a spune asta. Nu o numesc ipocrizie, ci delicatete.
    Acum am spus-o. De ce nu am mai spus-o pana acum? Stiti de ce. Rareori cand ma pot rupe de treburile mele. Prefer sa scriu pentru toata lumea, decat sa scriu comentarii laterale. Pentru ca ulterior trebuie sa scriu pe mess la infinit: cauta la dresa, acolo e parerea mea, cauta si la adresa.. s.a.m.d.
    Asa.. Si?! Crezi ca cineva ar fi luat in considerare parerea mea? Eu as dori CA FIECARE SA DEA IN SINEA LUI O SANSA.. MACAR ATAT.. O SANSA PARERII ALTUIA. Fiecare dintre voi sa spuna, fara sa astepte altceva: dar daca adevarul ar fi pe undeva pe la mijloc?
    Ai vazut, ati vazut cu totii, un set de intrebari ale tale poate da nastere unei carti. Pot scrie o carte numai din raspunsurile la intrebarile tale. Lumea citeste pe rupte. De ce sa privez lumea de ele? Zici ca sunt orgolioasa? E treaba mea cu Dumnezeu. Mai bine sa dau decat sa pastrez. Mai bine sa descopar cai de intelegere, decat sa le tai.
    Sunt suspicioasa? eu nu am vrut sa fiu suspicioasa, eu chiar am vrut sa spun pe fata. De fiecare data. Privat sau public. Poate ca felul meu de a pune problema nu se ridica la nivelul tariei voastre si a aparut ca suspiciune !! Mie imi pare rau si pentru cele pe care le spun, mi se pare ca sunt rea, dura, s.a.m.d. Daca par doar suspicioasa... esti prea bland cu mine. Sincer!
    Si mai am o parere:
    NU NE UMBRESTE NIMENI. In cazul in care am avea impresia...
    DEGEABA DUCEM RAZBOI CU ALTII. Nu ne fura nimeni cultura, civilizatia, viata... astea se poarta in suflet. Si chiar daca ar fi asa, avem cu ce lupta cavalereste, avem puteri, avem de toate.
    Imbratisari!!

    PS... La munca !!!

    RăspundețiȘtergere
  51. Si nu te mai face tembel ca sa ti se spuna ca nu esti.
    Daca iti place, poftim. Nu esti.
    Cu drag si prietenie, Chris.

    RăspundețiȘtergere
  52. Buna dimineata Cristiana,

    Ma bucur ca nu esti iremediabil suparata. Nici nu s-a pus vreodata chestiuea de a ramane sau nu. Esti binevenita, stii asta.

    Sunt tembel pe orice scara a inteligentei: abstracta, sociala sau pragmatica. Mult mai tembel decat aceia de deasupra mea si mai putin tembel decat cei care vin dupa mine. Nimeni nu e iertat.

    RăspundețiȘtergere
  53. Foarte bine.
    Atunci sunt si eu.
    Ma asez si eu langa tine.
    Poate vii cu un pahar de Feteasca !!

    RăspundețiȘtergere
  54. :))
    SA AI O ZI BUNA!
    Eu nu mai intru pana poimaine. Unde plec nu am net.:)

    RăspundețiȘtergere
  55. :)
    Bun regasit, tuturor!
    Comentariul meu, si de aceasta data, a fost sursa de "energie negativa", desi aceasta in opinia lui ela rielu' nu ar trebui sa existe, implicit si a Crisitianei.

    "cobori in jos, ciuleafar bland" - de pe creanga autosuficientei si descopera ceva milenar: "cate capete, atatea pareri"; "cate pareri, atatea lumi", "cate lumi, atatea egouri"!

    Revin la ceea ce am spus:
    Lumea lui elda rielu' exista!
    Lumea Cristianei exista!
    Precum si lumea Bunului exista...

    Fiecare traieste in lumea plasmuita de mintea lui (sau de puterea lui de a intra in subtilitatea din "nevazut" - pentru a fi in acord cu "scanariul").

    Nu vad nimic jignitor in afirmatiile mele.

    Confirma de-o-potriva toate afirmatiile voastre.
    De aceea il intrebam pe elda rielu' de ce nu a vorbit de
    pretondoizi, seraderi pentru ca si acestia exista, insa doar in lumea mea.

    elda rielu' nu a facut cunostinta cu ei, ceea ce inseamna ca lumile noastre sunt, cumva paralele.
    Sau ca unul dintre noi, nu are acces in lumea celuilalt.
    Eu i-am vazut pe demonoizii lui eldarielu, in schimb nu i-a vazut pe pretondoizii mei.

    Bunule, cand spui "tembel" faci referire la "romania tembela" a lui Cristoiu?!
    :)
    Toate cele bune, tuturor!
    Toti suntem ca UNUL, si niciunul ca UNUL!

    RăspundețiȘtergere
  56. andreiradu...

    Poate ca domnia ta n-a citit indeajuns de clar unde am spus ca este experienta mea ce am zis despre demonoizi si angeloizi. Sunt denumiri conventionale, ale mele proprii, si am specificat asta. Este o interpretare a ceva ce exista in Creatie. Daca le spuneam Ferrari si BMW, era tot una, pentru ca natura lor nu se schimba.

    Nu ti-am raspuns despre pretondoizi si seraderi pentru ca, la fel ca si denumirile date de mine, sunt denumirile tale proprii, si habar n-am la ce te referi. Tu i-ai vazut pe demonoizii mei pentru ca i-am descris acolo, am si explicat termenul de "demonoid". Daca ii spuneam "ciclopentadienilmangantricarbonili" si nu-i explicam, ce mai vedeai ? Presupun ca nimic pentru ca nu stiai ce inteleg prin acel termen. Deci inainte de a pune o intrebare despre numele date de tine sau altii unor fiinte care EXISTA liber in Creatie, explica-mi ce intelegi prin acele nume, descrie, ca sa-ti pot raspunde. Altfel pui intrebari orbeste... si cu mine de fapt vorbesti singur.

    Nu stiu ce sunt pretondoizii si seraderii, in concluzie, pentru ca nu stiu caror fiinte le spui asa ! Daca la caine ii spun "shamparian" si nu dau nici un indiciu la ce ma refer cand folosesc termenul, pot la fel de usor sa-ti spun ca nici tu nu ai cunoscut shamparienii, desi vorbesc de cainii de rand. E doar o analogie, nu te lega si de asta. Sper sa intelegi unde bat.

    Nu am zis ca este ceva jignitor in afirmatiile tale, ci ca ai o atitudine inutila conversatiei calme si relaxate si, din punctul meu de vedere, nu pot discuta cu tine nimic la modul ok. Si spune-mi te rog, unde in opinia mea nu ar trebui sa existe "energia negativa" ? Mai degraba voiam sa sugerez ca nu imi convine sa discut cu cineva agitat ca un Pepsi si pus pe etichetari si vorbe aruncate (nu spuse...). Nu sunt adeptul lesinaturilor de "lumina si iubire" daca asta ai inteles. Ori sunt sigur ca poti sa vorbesti si mai putin agitat si mai putin acuzativ, mai armonios si permisiv decat ai facut-o pana acum din ce am vazut eu, cu mine cel putin. Toata faza este ca uneori nu vrei. Si cu acest "nu vrei" nu eram eu de-acord. Nu cu tine ca si fiinta. Intelege clar ce-ti spun. Nu-mi tranti o eticheta pe cap si sa ma iei doar dupa ea, ca o dai tare in bara.

    Daca ai rabdare, cunoaste-ma si citeste mai atent ce am postat pe TOT blogul, inainte de a trage concluzii. Daca nu ai rabdare, ca pana acum, strici "aerul" degeaba cu vorbele tale. Ti-o zic cu cel mai mare respect.

    Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  57. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  58. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  59. edla rielu' imi place extrem de mult cand vin in contact cu autosuficienti care isi pazesc "camasa de sub cur" (am citat din spusele fetei frumos colorate, tocmai pentru ca imi pare persuasiva exprimarea) pe terenul lor, iar pe ternul altora joaca precum proprietarul camasii cu pricina (adica precum mikidutza) uzitand tot arsenalul din dotare.
    Sa-mi traiesti!

    "Nu ti-am raspuns despre pretondoizi si seraderi pentru ca, la fel ca si denumirile date de mine, sunt denumirile tale proprii, si habar n-am la ce te referi. "
    ei, acesta era subiectul pe care trebuia sa-l abordezi de prima data, nu sa te "dai lovit" precum omul cu pantecaraia.

    Acesta era subiectul pe care trebuia sa-l dezbatem, nu logoreea de care te-ai privat pe blogul tau.
    Inreaba-ma si am sa-ti raspund!
    Asta in cazul in care te interseaza subiectul (tangential cu al tau)!

    "Nu am zis ca este ceva jignitor in afirmatiile tale, ci ca ai o atitudine inutila conversatiei calme si relaxate si, din punctul meu de vedere, nu pot discuta cu tine nimic la modul ok."
    :)
    ai incercat?
    NU!
    Ai mers pe traiectoria trasata de catre mine!
    :)
    De cunoasterea spontana ai avut parte, insa pare-se inutil, atata timp cat te lasi prada presupunerii, necunoascandu-ma concret!
    :)

    (si bunul facea aluzie la diferenta dintre "atacul la persoana" - "atacul ideilor")
    O subtilitate care... ti-a scapat!
    :)
    Ei, nu-i nimic! de acolo, de pe piedestal, totul se prezinta ca un ... furnicar!

    Mai degraba voiam sa sugerez ca nu imi convine sa discut cu cineva agitat ca un Pepsi si pus pe etichetari si vorbe aruncate (nu spuse...).
    Nu ai sugerat nimic, ai spus-o!
    :)
    Tu ma percepi astfel, pentru ca inca nu esti pregatit sa asculti o alta opinie, care nu iti "da apa la moara" - "mananci calule ovaz"??!
    :)
    Nu-mi tranti o eticheta pe cap si sa ma iei doar dupa ea, ca o dai tare in bara.
    La care etichetafaci referire?
    Unde te-ai simtit etichetat?
    in care parte a fiintei tale?

    Daca ai rabdare, cunoaste-ma si citeste mai atent ce am postat pe TOT blogul, inainte de a trage concluzii. Daca nu ai rabdare, ca pana acum, strici "aerul" degeaba cu vorbele tale. Ti-o zic cu cel mai mare respect.
    Si asta imi place foarte mult: pretindem altora ceea ce noi insine nu facem!
    :)
    "aerul" cui il stric, elda rielu'?
    "aerul" conditionat de egoul tau? sau de marile pretentii ce decurg din acesta?

    Asadar, doresti sa vorbim despre fiintele de dincolo de vazut sau continui in a-ti justifica persoana lezata?!
    Cand te hotarasti, anunta-ma!
    Astirius va dialoga cu tine pe tema demonoizilor, cu cea mai mare placere.
    Si despre cunoasterea spontana...
    insa nu uita,un lucru deloc de neglijat, oamenii sunt diferiti, au abordari diferite, se manifesta diferit.
    Iar daca comunismul nu a reusit sa-i uniformizeze, nu vei reusi nici tu cu intreaga ta armata de "izi"!
    :)
    Cu simpatie!

    RăspundețiȘtergere
  60. Ok, andreiradu. Hai sa spunem ca ai dreptate. Hai sa spunem ca ma simt eu lezat in marele meu ego. Dar ce ai cu el ? Ce te fascineaza atat de tare la ego-ul meu ? Parca initial te legai de informatiile mele de pe blog, si acum ai sarit sa-mi acuzi ego-ul... In opinia mea ;)) ego pe ego se acuza, asa ca de orice ma acuzi, zic eu ca te bagi si pe tine in aceeasi oala.

    Indiferent ce o fi, vrei acum o lupta a ego-urilor ? Ca sa inteleg clar. Ca idei vad ca nu vrei sa afli, doar sa-i dai jos pe cei de pe piedestalul egoismului. Spune-mi ce urmaresti de fapt, ma refer dincolo de toate cuvintele cu care te tot joci.

    Sincer, si cu mana pe suflet, am ego. Am un ego precum are fiecare individ de pe planeta asta, cum a avut fiecare si va avea fiecare. Si nu ma ascund in spatele lor cand spun asta; nu am nevoie sa ma ascund. Doar afirm faptul ca da, am ego si ma folosesc de el, la fel ca si tine si oricare alt om. Ce problema ai tu cu asta ? Ca te gadila ca ma crezi pus pe un piedestal, ca te mananca faptul ca ma cred eu mare macho spiritual ? :))

    Iti afirm ce vrei tu, despre ego-ul meu. Iti fac un eseu daca vrei, despre cat de egoist si arogant sunt, plin de mandrie in cunoasterea mea vasta. Orice te face fericit draga Arpagic (la naiba, voiam sa aiba rima). Hai calmeaza-te, ia o gura de rabdare, si daca vrei sa te tot iei de fiecare vorba pe care am zis-o si o zic, de fiecare actiune pe care esti constient ca o fac... continua :). Nu ai sa ajungi nicaieri, pentru ca eu nu-mi reneg ego-ul. Nu-l consider o unealta malefica, daunatoare sau oricum altfel. Ma folosesc de el cum am nevoie, si daca pe tine sau pe oricare altcineva il doare asta, astept nemultumiri pe mail sau oriunde altundeva. Dar la mine pe blog nu. De ce ? Pentru ca sectia de plangeri si nemultumiri nu exista si nici nu va exista acolo. De-asta exista mail, cum am zis. Asa ca simte-te liber si sparge-te in scris :).

    Cat despre ce subiecte trebuia sa abordez... nu TREBUIA sa abordez nimic. Poate ca demonoizii nu cunosc "trebuie", nu ? ;)

    RăspundețiȘtergere
  61. eld arielu' Bunul ti-a apreciat scriitura infantila, zi merci!

    Dialoguri de duzina de vrei sa "porti", nimerit ar fi blogul tau, pentru ca dispui de o circumferinta laarga si se incadreaza perfect in tiparul elucubratiilor!
    Din respect pentru Bunul, care te/ma gazduieste, eu inchei acest schimb de "replici", aici!

    Ce era de demonstrat, a fost demonstrat!

    In privat nu am ce discuta cu tine, pentru ca nu in privat am avut placerea sa citesc emanatiile tale!
    Ele sunt publice, public comentez.

    :)
    Cu aceiasi simpatie,
    arpagic alias tzuguiatul!

    ps. - se pare ca blogul Bunului a devenit zidul plangerilor tale
    :)

    Bunule multumesc pentru gazduire si ingaduinta de a bate campii in voie, aici la tine pe blog!

    O seara neinsomniaca, tuturor!
    Nu de alta, dar sa nu v-apucati sa numarati oile eld arielului (tot entitati sunt si ele, indiferent cum le-ati numi) ca-i incitati emulatia!

    RăspundețiȘtergere
  62. Multumesc atunci pentru demonstratie.

    Daca tot te retragi din schimbul de "replici", bea si un ceai de valeriana. :)

    RăspundețiȘtergere
  63. Către Dan, verset 12.39 din 19 octombrie

    Vezi tu, Dane, în loc să fim parte a soluţiei, noi suntem parte a problemei. Nimeni nu vrea să fie economist în ţara asta!

    Tu eşti economistic, deci mai mult decât atât!

    Eu sunt doar econom, deci mai puţin!

    Păi, daca de economie se ocupa numai constituţionalişti si navigatori, plus doamna Elena, nu-i de mirare că, într-o buna zi, o să ne ducem cu toţi cu gamelele să mâncam de la economate.

    RăspundețiȘtergere
  64. Faustinus,in lumina celor spuse de tine, hai sa-l rugam pe Dan sa ne faca o predictie econo-mistica in legatura cu urmatorii ani in Romania :)

    RăspundețiȘtergere
  65. Aferim! Dane, eu cu Corinna, te rugam sa ne faci niste previziuni!

    Daca ies mai mici, platesti tu diferenta!

    Daca ies mai mari, retii tu surplusul si din el faci cinste de ziua ta onomistica.

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna dimineata dragii mei,
    Caci seara era cand m-am asezat la calculator.
    am lipsit o vreme din peisaj caci am avut calculatorul la reparat.

    Sunt mare amator de calmmbururi iar ale voastre sunt delicioase.

    @Corinna,
    Misticismul se amplifica pe seama economiilor personale. Sunt invers proportionale. :)

    @Faustinus,
    Previziunea mica rastoarna previziunea mare, plecand de la :
    "Eu stiu ca ma-nsor maine, da' ce fac la noapte!?"

    Nu-mi dau seama... Nu cred ca a iesit niciun fel de previziune.

    Da bun de cinste sunt oricum. In primul rand ca sunt gazda, iar in al doilea rand, pentru calambururi.

    Fac cinste. Ce v-ar placea fiecaruia?

    RăspundețiȘtergere
  67. Dane, păi, să ne faci cinste în general, iar în particular să ne faci cinste cu alte calambururi. Vorba ăluia: calambur pe calambur se scoate!

    RăspundețiȘtergere
  68. mare babilonie, cat v-ati colizionat nu a-ti concluzionat doua minti blege; mai bine v-ati dat dreptate neacceptand in sine un frate..orice plasmuire induce mintea un singur adevar le leaga: arhietipalul; poate impreuna il aflati. v-ati multumit sa dispersati si din inductie sa faceti seductie. ce sa comentez, Dumnezeu sa ne-ajute! evoluatilor.

    RăspundețiȘtergere
  69. @ Faustinus,
    Iaca ramasesem dator cu raspunsul... Calamburul.... nu-ti iese decat cand vrea el.
    Sa-ti spun o istorioara. De fapt e o butada, dar trebuie sa rabzi preambulul.

    Fratele bunicului meu a fost o figura la vremea lui, politician si profesor unversitar, in perioada interbelica. Il chema D.R. IOANITESCU, si toata lumea inclusiv familia ii spunea Dere. (accent aigu). Avea mult umor. Din cand in cand mai caut dupa el pe net( nu pe el efectiv, caci bietul e de mult la Bellu) si culeg tot felul de perle.

    Intr-un interviu la un ziar al vremii, zicea intr-un loc: "Eu am prezenta de spirit, dar nu-mi vine cand trebuie!"

    Uite-asa si calamburul...:)))

    RăspundețiȘtergere
  70. intrededouaoriafiodata, :)
    Imi place ca ti-ai construi nick-ul ca o sinteza a comentariului tau. Sa stii ca ai dreptate. Uite, aspectul surprins de tine, esential de altfel, mi-ascapat.

    Iti multumesc frumos de trecere! :)

    RăspundețiȘtergere
  71. Mulţumesc, Dane, pentru plata datoriei! E atât de bună asta cu prezenţa de spirit a lui D.R. încât acum îţi rămân eu dator.

    RăspundețiȘtergere
  72. Dereul a fost o figura. Sezice ca la vremea lui aveau sali pline, ca la teatru... si-aici ma refer la amfi-teatru, Iorga pentru seriozitatea lui si Dereul pentru ne-seriozitatea lui. De altfel un foarte bun profesionist. Daca esti curios, am sa-ti dau mai multe date: Facultate de Drept facuta la Sorbona, trimis cu bursa de la Stat, ca baiat sarac ce se afla, ministrul Muncii in doua legislaturi, PNT-ist, autor de legi - vezi Legea Politiei, cea mai buna la vremea ei - profesor universitar de dreptul si legislatia muncii... Bustul lui era pus in fata aulei pe vremea cand eram student, dar o vorbulita n-am scos ca-m buseam dosaru... Dupa revolutie, familia si-aluat bustul e-acolo,caci fusese luat cu japca de comunisti si pus langa al lui Iorga. Nu se facea, orisicat. Nu pentru ca Iorga l-ar fi incomodat prea tare, desi era cu sapte capete deasupra lui, ci pentru ca fusese confiscat inca de pe vremea cand mai traia. Ma rog, a fost o figurina istorica. De la el, din vremurile acelea au ramas ca butade,cel putin in capul mieu:

    -ambele trei chestiuni,
    CFR-ul austriac,
    bosimanii din India si altele...

    Am sa le culeg odata de pe net, caci sunt mult mai multe, ramase in memoriile unora sau altora dintre contemporani...

    De la bunicul Ion Radu Ioanitescu, fratele lui Dumitru Radu Ioanitescu, nu au ramas prea multe... a ramas tata si acuma nici el, ci doar eu, zapacitul de mine. Si niscai povesti cu batrani.

    RăspundețiȘtergere
  73. A-LA-XUL BAR-RA EDIN-NA-ZU-KU
    DINGIR-XUL BAR-RA EDIN-NA-ZU-KU
    GIDIM-XUL BAR-RA EDIN-NA-ZU-KU
    MULLA-XUL BAR-RA EDIN-NA-ZU-KU
    MASKIM-XUL BAR-RA EDIN-NA-ZU-KU
    ALAD-XUL BAR-RA EDIN-NA-ZU-KU
    ZI DINGIR-GAL-GAL-E-NE-GE I-RI-PA XA-BA-RA-DU-UN

    RăspundețiȘtergere
  74. Sunt cu soțul meu de 7 ani fără copil, eu și soțul meu am încercat tot posibilul, dar nu am avut niciun rezultat, până când am întâlnit o prietenă de-a mea foarte bună care mi-a povestit despre Dr Dawn acuna și cum a ajutat-o, i-am explicat. totul la Dr Dawn acuna dupa ce am contactat-o ​​pe Whatsapp, a promis ca ma ajuta, mi-a dat niste instructiuni pe care le-am facut perfect, spre surprinderea mea am ramas insarcinata la 2 saptamani dupa ce m-a ajutat si acum am un copil frumos acum, toate datorită Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru o soluție rapidă la problema dvs.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei să vindeci vreo boală.
    *Dacă vrei noroc în viața ta.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan și altele,
    : e-mail { dawnacuna314@gmail.com}
    Whatsapp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: