PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


marți, 9 iunie 2009

EGOLUTIE

Postarea aceasta reprezinta comentariul meu la
http://codulluioreste.blogspot.com/2009/06/normal-0-microsoftinternetexplorer4_08.html#comments


Evolutia nu cred ca inceteaza niciodata, pentru ca "orice neinteles se schimba-n neintelesuri si mai mari".
De aceea eu nu voi sti niciodata cat de "evoluat" sunt pentru ca nu am la ce sa ma raportez. Nimeni nu traieste Adevarul, Pacea, Armonia, Iubirea, Lumina, Dreptatea, Cumpatarea. Toate cuvintele scrise aici cu majuscule sunt simple deziderate. Ia sa ne imaginam! Am o revelatie si zic: Iata acum traiesc Intelepciunea! Sanchi-balama! Cine-mi garanteaza ca am trait Intelepciunea sau doar intelepciunea? Traiesc un aspect al ei. La fel si cu celelalte cuvinte, care ne inflacareaza imaginatia, ne potenteaza vibratiile si in fapt, dorind sa le traim pe fiecare in parte categoric vom constata doar..... vidul. Aceste cuvinte sunt valoroase doar pentru mintile noastre. Daca intrebi pe orisicare ce inseamna Adevarul, ori nu vei obtine nici un raspuns, ori prea multe, ceea ce in ultima instanta este totuna. Cand traim intens acea stare de gratie, revelatia, sunt convins ca traim toate aceste cuvinte mari deodata. Cine a trait-o poate ca va confirma. Cand aud ca la inceput a fost Cuvantul socotesc ca la acel inceput trebuia sa fi exitat neaparat si o Ureche sa-l asculte si o Minte sa-l priceapa. :-D . Mintea este avida de certitudini si are nevoie sa stie ca la inceput a fost Logosul, pentru ca ea opereaza in planul constientei cu cuvinte si nu ca de fapt nu a fost nimic, sau mai grav, ca a fost cu totul altceva. Cuvinte putem sa intelegem apoi cuvinte vom primi! Daca as fi stiut sa cant poate ca va atrageam in intelesuri cu o melodie... Am incercat, bineinteles folosindu-ma de cuvinte :-), sa gasesc o explicatie...
Poate ca e momentul sa-l omagiem pe Blaga. El cel putin a fost sincer cu sine insusi. Si cu noi.

2 comentarii:

  1. Bunul meu prieten, bun termen pentru "spiritualitatea secolului XXI" - EGOLUTIE!
    ...
    Cuvantul avea nevoie de ureche, urechea de minte, mintea de trup, etc.
    Precum "taranul e pe camp".

    :)
    te salut cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salve Dane. sorindirokko@yahoo.es te saluta. Esti plin de intrebari! ::))
    Si eu ma intrebam; daca cunosc prezentul sau pragul unde am ajuns si m-as intoarce la stilul de viata de acum 2000 de ani,ar fi involutie sau o evolutie spre o lume care peste 2000 de ani ar arata mult mai bine?
    Omul modern e curios si una din curiozitatile cele mai mari ale sale e : Cine este Dumnezeu. In fapt e doar dorinta de a afla daca credem in ceva ce exista. Fiind trup si suflet ne dorim mult sa-l simtim pe Dumnezeu cu aproape toate simturile. Ajung la concluzia ca "crede si nu cerceta" e o vorba foarte inteleapta. Nu e o cale de indobitocire,e doar intelepciunea de a descoperi raspunsuri atunci cand esti pregatit sa le absorbi cu toata fiinta ta.
    Felicitari ptr. blog(uri). Sanatate iti doresc

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: