PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


luni, 17 mai 2010

SHAMBALLA REIKI



REIKI - SHAMBALLA - 
cu DR. OVIDIU DRAGOS ARGESANU 
Toata lumea stie ca "realitatea" pe care o percepem este o iluzie a intregului, doar o mica parte din el, deoarece simturile noastre sunt limitate. Nevazutul este si el o parte a realitatii. Cea mai mare parte a realitatii. De ce adica sa nu incercam sa-l aducem in concret, in vazut!? :)) Cu atat mai mult cu cat acest nevazut a nascut credinte, spaime, pasiuni, teorii filozofice, religii, razboaie sfinte si este populat cu ce gandul nu gandesti. Asadar oferta-i mare.

Dar daca in acest nevazut sunt chiar lucruri demne de luat in seama? Daca acolo se ascunde realitatea, pai nu-i cinstit fata de tine ca om sa scormonesti putin si sa incerci sa intelegi mai mult? Eu unul socotesc ca da. Trebuie doar dati la o parte cei care scot panglici pe gura si iepuri din palarie. Adica, cu  putin discernamant, chiar daca metodele si instrumentele de a recupera impalpabilul, neauzitul, nevazutul tin mai mult de domeniile intuitiei si al imaginatiei este posibil si probabil sa te intalnesti in locuri in care nici cu gandul n-ai visat vreodata ca exista si cu alti oameni care folosesc aceleasi instrumente.

Pare SF? Este SF. Dar viata "reala" pe care ti-o evaluezi in pragul mortii, ce poate fi? Sau sa n-aducem moartea  in discutie ca o provocam? :) Mi-am pus intrebarea: cand va fi momentul sa fac trecerea si sa ma descotorosesc de viata pe care am trait-o, cu ce sens o mai pot eu incarca atunci cand voi vedea cum se destrama ca o perdea de fum odata cu toate sensurile cu care am investit-o in timp ce o traiam?
Acelasi lucru pot spune si despre credinta in nevazut. Si sensurile pe care i l-am dat nevazutului se altereaza in spaimele din pragul mortii, daca nu cumva, experimentand moartea, in anumite circumstante, convingerile, sau parte din ele se intaresc si chiar se valideaza. Da, dar in fond, de cand ne nastem nu facem altceva decat sa ne indreptam cu pasi mari catre nevazut. 

Daca va intereseaza subiectul, youtube afiseaza toate celelalte lectii ale maestrului doctor Ovidiu Dragos Argesanu. Vizionare placuta!

147 de comentarii:

  1. citeam pe undeva printr-o carte in care subiectul avea o oarecare tangenta cu filmuletul postat,cum ca puterea subconstientului face sa obtii tot ce-ti doresti..pentru ca si asa ceva sa ti se intimple,e necesar in a-ti repeta anume formule pozitive[nimic nou nu spun]..si una din formulele sugerate,suna cam asa"cu fiece zi ce trece,ma simt din ce in ce mai bine din toate punctele de vedere"..ok!,mi-am zis iata ceva usor de tinut minte,deci la treaba!..si mi-am repetat eu asa de-en proasta formula,si evident cum ca nu numai ca pe zi ce trece imi mergea din ce in ce mai prost,dar iata cum vazand si clipul prezent,nu-mi ramane decat sa adaug;cu fiece zi ce trece,realizez tot mai mult cat de proasta sunt,si hai sa mai indulcesc momentul, am o varsta spirituala mica,ce trebuie supusa celor ce vin din alte planete sa imi dea invataturi,ori cum zice profesorul din clip"sa mi-o iau"mai zilnic prin curtea scolii caz in care ma mai si cred inger[de unde atata!:)]...concluzionand postarea,pot sa spun doar atat;am inteles,ca nu am inteles nimic!..ce sa-i faci fiecare cu planeta lui:)...

    RăspundețiȘtergere
  2. "Farmecul acestei planete "...este ca foloseste Umanitatea ca pe un organ care aduna si asimileaza energiile cosmice necesare pentru functionarea organismului planetar.
    Acum concep de ce lemurienii Varstei de Aur , numita Arcadia, acei lemurieni ( spun vechile si secretele surse )carora le fusese dat in dar grozave puteri ( viata lunga, trup de 4-5 m ,vedere limpede in Akasha,capabili sa asculte simfonii ale Universului...),dar, netinand cont de ele, s-au razvratit , planuind , chiar, sinucideri colective...
    Si...au sosit Arhanghelii si le-au modificat corpul energetic , adaugand partea cu producerea focului erotic :))
    "Asa au salvat fiinta umana de o mare criza, determinand-o sa-si faca iluzii despre aceasta lume si sa traiasca in ea ca orice cetatean planetar "
    Acum ..ne este dor de darurile pe care le-am pierdut .
    Avem doar perceptii, simturi si concepte... si-un Adevar in oglinda .

    RăspundețiȘtergere
  3. Ryana,

    Nici eu nu prea inteleg multe lucruri dar ma obstinez in continuare sa pricep. Nu ca nu depun armele ci dimpotriva, mai tare vreau sa cunosc. Argesanu are mania persecutiei. El sustine intr-una ca entitatile negative vor sa-i fure calul. Pegasul. Dar are meritul ca vorbeste frumos, limpede si nu da nastere la echivoc chiar daca despre lucruri nevazute. E sarmant, ce mai.. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nima draga,

    M-ai bagat in ceata, ce mai!? Sunt confuzat caci nu-mi dau seama unde incepe si unde se sfarseste seriozitatea opiniei tale? :)) Sau este serioasa de la inceput si pana la sfarsit. Nu-i un atac... ci o nelamurire. Sunt tot atat de nelamurit pe cat sunt , sincer, ca lemurienii au existat iar ca sursele secrete si misterioase nu sunt cumva o plasmuire. Te rog sa ma crezi ca eu chiar am studiat problema iar informatiile despre lemurieni date de ezoteristi si teozofi prin revelatie, regresie sau channeling sunt pe cat de contradictorii, pe atat de hilare.
    Nu bat campii cum imi place sa fac de obicei, chiar am argumente. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun regasit!
    :)))
    Mie mi-a placut.
    Nu stiam ca astfel curg "lectiile de shambala"
    :))
    Gradinita grupa mic-mica.
    "maestrul" se foieste pe scaunul orgonomic in timp ce vorbeste despre entitati vechi si noi pe pamant, despre necumintenia oamenilor pe care "doamne-doamne" ii pedepseste sa revina pe pamant sa-si primeasca lectiile...
    Maestrul intreaba: acum intelegeti?!
    Invataceii eclipsati nu deschid gurile de teama ca nu cumva sa vina vreo entitate veche si sa-i pedepseasca exemplar pentru greseli orale grave.
    :)))
    Ma minunez cat de multi naivi sunt pe planeta. Ei trebuie sa fie entitatile crude, tinere, probabil.
    Nenea licuriciu face bani spunand basme seculare adaptate intr-un limbaj modern.
    Brava dom' maestru!

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreiule,

    DA, CORECT! Argesanu face bani. Toata lumea care vinde cate o ciozvarta din vazut si din nevazut face bani. Daca convertim nevazutul la vazut ies si mai multi bani.... iaca vorbesc acum despre afacerea "nevazutului", despre carti si despre filme.

    Dar daca unii au dreptate cand afirma despre nevazut ca este real si nu doar niste basini colorate si frumos mirositoare!? (paradoxurile fac bine:)).
    Ca sa vezi cine are dreptate ar trebui sa experimentezi. Numai asa poti discerne intre cei de buna credinta si ceilalti care scot la vanzare iepuri din palarie si panglici pe gura.

    Eu unul sunt dispus sa incerc, iar Reiki mi se pare o cale buna de experimentat. Acum depinde foarte mult de puterea si buna credinta a celui care te initiaza... Tu n-ai fost niciodata curios sa intri inauntrul unui fenomen? Bunaora Qigong, Reiki sau mai stiu eu ce...!?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru mine, acest om a făcut mai mult decât îşi imaginează. Fireşte că el habar-n-are.
    Sunt unul din anonimii care şi-a regăsit încrederea în sine, descoperind în cărţile lui nişte confirmări pentru anumite informaţii pe care le avea şi pe care nu ştia cum să şi le explice. Ce şanse erau ca doi oameni care nu se cunosc să aibă "halucinaţii" identice??!!
    Fireşte, eu aveam mult mai puţine şi pe un nivel mai mic de cunoaştere, dar alea pe care aveam, le avusese şi el. Ceea ce scria îmi era în mare parte cunoscut, astfel că citeam cu uşurinţă şi simţeam că vorbeşte exact pe limba mea.
    Din păcate, nu i-am citit toate cărţile. Însă acum, l-am ascultat cu încântare şi îmi dau seama că a continuat să afle şi să (re)descopere lucruri interesante.

    Da, Danule, şi mie îmi place de el! E un om cu adevărat liber. Asta înseamnă până la urmă să fii liber: să-ţi afirmi cunoaşterea fără orgoliu, fără teamă, fără prejudecăţi şi, mai ales, fără să o impui cuiva.
    Yeap, îmi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte drept şi adevărat ceea ce spui, Dane! Tot respectul pentru comentariul tău.
    Aşa ar trebui să fie în orice: primeşti informaţia, o analizezi, experimentezi- dacă e cazul şi abia apoi o accepţi sau nu. Dar nouă ne e mai uşor să-nghiţim găluştile cu magiun de prin emisiunile televizate sau reclame, decât să încercăm ceva ce iese din tiparele obişnuite. Inerţia, orgoliul, lipsa de interes - toate acestea ne-au adus unde suntem acum, ca umanitate. Şi nu ne e bine. Dar ne e greu să acceptăm că lumea poate avea şi laturi necunoscute. Altceva decât ceea ce ne e comod, sau ne-a fost băgat pe gât generaţii de-a rândul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bunule, NORMAL ca am avut curiozitatea sa vad cu ce se mananca acest reiki, numa ca de mine nu s-a prins. Am abandonat din primele zile, datorita unor intrebari care l-au deranjat pe nenea care facea "initiere" celor neinitiati.

    :)))
    Ma amuza extrem de tare.
    Reiki este un alt placebo.
    Functioneaza asupra unui om care crede. Fara sa creada omul, acea terapie nu functioneaza.
    Imi amintesc de surorile moldovence, bionde si foarte bine accesorizate cu bijuuri de lux, am uitat cum se numesc.
    La una dintre ele am ajuns cu unul dintre parinti.
    Cabinetul era banda rulanta de la marfar... unul iesea, altul intra.
    :)))
    Aceleasi leacuri (semnite si ceaiuri), aceleasi cuvinte spuse tuturor, aceleasi pase!
    Toate sistemele se-ngemaneaza intr-unul PLACEBO!

    Nenea doctorul din clipul postat de tine joaca bambilici, dar pentru cei naivi e mare doctor, pentru cei ce au mai scotocit prin ungherele acestor "terapii" e mare shugubatz!
    Sa-i tie Domnul naravul, sa faca banu'!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. :)
    Acum citesc comentariul tau de sub filmuletz.
    Dai la o parte o perdea pentru a descoperi o alta perdea.
    Certitudini nu vei avea nicicand.
    In pragul mortii va fi una: insasi moartea (cel putin din punct de vedere fizic).
    :)))
    Pe subiectul nevazutului s-au facut si se vor face speculatii infinite.
    De ce?
    Pentru ca se poate. Pentru ca universul a lasat loc pentru aceste speculatii. Functie de momentul istoric, social, economic, teoriile se completeaza sau se innoiesc.
    Toate au la baza o primitiva gandire umana.
    Nimeni (atat cat cunosc eu, pana acum) nu a venit cu o teorie in fata careia sa spui wow!
    Acelasi sistem de gandire, aceleasi ierarhii,aceleasi bazaconii cu pedeapsa - raspalata, evolutie-regres.
    Mintea umana (chiar daca vorbim de entitatile vechi de pe pamant)nu a reusit de atatea milenii sa spuna ceva deosebit, bate aceiasi moneda, pentru ca alt sistem de gandire nu a cunoscut.
    Parerea mea.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragii mei Iris si Andrei,

    Am avut un comentariu mult prea lung la spusele tale Andrei, care s-a validat ulterior culmea, chiar in comentariul tau Iris, asa incat m-am limitat doar la intrebarea ti-am adresat-o. Pana la urma am calcat conventia postarilor si am publicat comentariul ca si preambul la videoclipul cu Argesanu. Si reprezinta ceea ce cred eu...

    asa ca in aceste circumstante va raspund pe rand...

    RăspundețiȘtergere
  12. "Toate au la baza o primitiva gandire umana.
    Nimeni (atat cat cunosc eu, pana acum) nu a venit cu o teorie in fata careia sa spui wow!
    Acelasi sistem de gandire, aceleasi ierarhii,aceleasi bazaconii cu pedeapsa - raspalata, evolutie-regres.
    Mintea umana (chiar daca vorbim de entitatile vechi de pe pamant)nu a reusit de atatea milenii sa spuna ceva deosebit, bate aceiasi moneda, pentru ca alt sistem de gandire nu a cunoscut."

    Andreiule, eu sunt dispusă să te cred dacă dincolo de aceste afirmaţii îmi dai şi o teorie alternativă, credibilă, argumentată, fiabilă. Adică, ceea ce spune nenea dr. poate fi o producţie clasică a intelectului dumnealui, dar... mi-ar plăcea ca atunci când ai "şters cu buretele" teoria lui să-mi poţi arăta altceva care să reprezinte o varianta valabilă.

    Iar legat de "făcutul banilor", ţi se pare absurd câtă vreme şi el trăieşte în acest sistem defect? Era mai bine să vândă droguri, bomboane agricole, arme, contraceptive, alcool sau ţigări? Sau, poate, indulgenţe papale, ca-n evul mediu?

    RăspundețiȘtergere
  13. Stanjenelule, :)

    Argesanu m-a atras prin fair play-ul aparent al spuselor sale. Si cu cativa ani in urma am cumparat o carte. Apoi am cumparat mai multe dintre cele scrise de el. M-am lamurit repede ca exista o megalomanie si in zona aceasta, asa ca nu am mai continuat sa-i citesc cartile cu: eu, eu, eu, mie, mie, mie... L-am redescoperit de curand vorbind spontan si nu mi s-a mai parut atat de greu de suportat. Ba chiar am descoperit un anumit farmec.

    Daca il lasam pe argesanu si ne indreptam atentia catre informatiile lui atunci lucrurile se modifica. De ce spun acest lucru? Pentru ca am constatat, nu neaparat de la el, ci de la cei care sunt implicati in reiki ca vorbesc aceeasi limba chiar daca au urmat cursuri ale diferitelor scoli. Si trebuie sa recunosc ca, cu mici diferente, cand maestrii vorbesc despre nevazut, DIN PROPRIA LOR EXPERIENTA, atunci ramai consternat ca discursul lor seamana. Iar diagnosticele sunt bune si in cele mai multe dintre cazuri, care nu sunt pe faza terminala, vindecarile se produc.
    Sub ochii mei s-a produs transformarea si ascensiunea uluitoare a unui prieten de la necunoaster pana la rang de maestru, care astazi are cabinet si care face tratamente gratuite. Si s-a inscris si la facultatea de medicina. Dar cand imi vorbeste despre ceea ce vede raman uluit. Asta este insa o discutie separata.

    RăspundețiȘtergere
  14. Danule, şi Argeşeanu e un Om pe o Cale. De ce te aştepţi domnia ta ca el să fie perfect, să fie deja un dumnezeu??!!
    Pe de altă parte, aşa cum ai observat, mulţi dintre noi ne exprimăm propriile experienţe şi pentru asta folosim referirea la "eul" din dotare. Îţi mărturisesc că, multeori, ca să nu pară că dau lecţii cuiva, sau ca să nu deranjez cu un anumit punct de vedere am folosit la fel de des pronumele cu pricina. E o reacţie normală fiindcă aceste informaţii le scoţi la lumină în urma introspecţiei, n-ai cum altfel să o faci decât vorbind despre cum ai simţit sau văzut tu o anume situaţie!
    Argeşeanu a avut momentele lui dramatice, să nu-ţi imaginezi că s-a trezit peste noapte cu ploconul cunoaşterii în braţe. A fost greu încercat şi mult contestat, a fost nevoit să lupte şi să depăşească o grămadă de necazuri. Fireşte că a mai luat-o şi pe arătură uneori, în focul hărţuielilor la care a fost supus. Eu, personal, îl înţeleg şi-l respect, aşa cum este.

    RăspundețiȘtergere
  15. Andreiule,

    Exista adevar si exista de asemenea si enorm de multa impostura in nevazute. La capitolul impostura noi am fost intotdeauna pe aceeasi lungime de unda. La capitolul adevar avem uneori pareri deosebite.

    Tu, respingi ca neadevarat orice fapt, informatie, teorie care nu se lasa supusa vivisectiei rationalului si o consideri din start disectie. Mortu-i pe masa iar autopsia a relevat faptul ca nu a fost niciodata viu. :))

    Eu sunt dispus sa acord un procent de viabilitate operatiei si chiar daca instrumentul meu chirugical nu este intotdeauna numai ratiunea, ci ma mai ajut si cu speranta si imaginatia nu ma reped cu mortul (teoria) la groapa. :)) Il mai las trei zile, poate misca. :))

    Nu mi-am permis sa-ti recomand nicio lectura pana acum pentru ca am vazut ca esti foarte bine inarmat. Dar uite... am in casa de vreo doi ani "Cartea tibetana a vietii si a mortii" scrisa de Sogyal Rinpoche. Acum trei zile am socotit ca i-a venit momentul si... stupoare! Am cazut literalmente in ea. Macar ca exercitiu dialectic si tot ar merita incercata. Acest Rinpoche se aseaza la discutii si comenteaza de pe pozitiile tuturor si are mult har ca povestitor, analist, cercetator... Dupa ce o termin am sa ti-o dau, daca nu o vei gasi intre timp.

    RăspundețiȘtergere
  16. se spune ca pe glob unul din cinci oameni este chinez,si iata revelatie,aici numarand eu sunt al cinci-lea,deci ups.io-te-ma chinez!...mai intr-o discutie particulara,draga de Iris,incercand sa-mi aline cumva depresia si dezamagirea in care tot alunec,mi-a recomandat ca terapie Reiki....desi citisem si auzisem cate ceva,despre acest curent,am abandonat ideea fiind si intr-o zona unde lumea este foarte infipta bine cu picioarele pre pamant[a se intelege fara interes in ale nevazutului],...iata ca acest articol al tau ma aduce din nou in preajma unui subiect pentru care eu personal am multe indoieli..intreb si eu asa[si ca scuza caz in care fac vreo gafa,repet sunt "chinez"]..faza cu transcedentalul,cand pe vremea lui Ceausescu,se practica intr-un cerc restrans de intelectuali,nu este unul si acelasi lucru?...si daca da,hai sa privim si la cei care la vremea aceea aderau la aceasta idee,ce traiectorie a avut allor destin,in afara de faptul cum ca la vremea respectiva,nu le-a folosit la nimic acest nevazut,mai mult decat a le distruge o cariera,si restul cred ca se stie...parerea mea..repet de "chinez":)

    RăspundețiȘtergere
  17. Dincolo de orice, Danule, se cuvine să-ţi mulţumesc.
    Am vizionat mai departe încă câteva din clipurile care aparţin acelei conferinţe sau curs, ce-o fi el, şi mi-e bine să constat că am mai primit câteva confirmări. Eu vin în fenomen de la trăirile mele, multe din ele trecute sub tăcere, spre explicaţiile date de Argeşeanu, iar faptul că informaţiile coincid, îmi dau curaj şi încredere.
    Îţi mulţumesc mult! Nici n-ai idee ce bucurie şi stare de confort psihic mi-a dat postarea acestui clip. Îţi sunt recunoscătoare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ryana, într-un sistem care obstrucţiona cunoaşterea, în care COdoiul era singurul savant recunoscut, te mai intrebi de ce au ajuns acei oameni să piardă din meditaţia lor transcedentală?

    RăspundețiȘtergere
  19. Un moment, Irishorule! :)

    Andreiule,
    daca convenim ca nu putem avea certitudini in zona rationalului si nici a irationalului, atunci de ce sa hotaram ca lucrurile in privinta teoriilor despre nevazute - a unora buninteles - sunt lovite de nulitate absoluta ?

    Deindata ce decidem despre ceva ca adevarat sau nu, instantaneu i-am conferit un sens. Conferindu-i sens l-am bagat la "certitudini" acel ceva.

    Concret: hotarasc ca, cutare sau cutare teorie este aberanta si ma descotorosesc de ea aruncand-o la lada cu gunoi. Deja mi-am format convingerea si odata cu ea certitudinea ca nu are valoare.

    Dar daca are?
    De acord cu tine. Gandirea umana este primitiva cel putin in partea de rationalitate si de logica, pentru ca ea nu poate opera decat cu adevarurile si informatiile pe care a putut ea sa le acceseze intr-o cunoastere limitata. Si pe deasupra se mai impiedica si intr-o comunicare imperfecta bazata pe cuvinte. Dar mintea nu este numai asta, iar ceea ce poate ea in conditii speciale sau extreme ne uluieste partea de rational - vezi micul Buddha - .

    Gata ma opresc ca dau in altele! :)
    Sper sa nu ajung la concluzia ca nevoia de nevazute este cancerul ratiunii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Un moment cuscra! :)

    Stanjenelule,
    De acord cu tine. M-ai facut curios sa urmaresc toate lectiile lui Argesanu caci spre rusinea mea m-am oprit la prima. Nu ma pot abtine totusi sa nu remarc si foarte mult folclor nou spiritualist in discursul lui. Dar trecand pe acest aspect discursul lui te proiecteaza intr-o lume fascinanta si aparent VIE.

    RăspundețiȘtergere
  21. Scuză-mă! Am acest prost obicei să "împodobesc" numele unor persoane adăugând diferite litere. Te rog să nu te superi.
    :)
    De fapt, să zici merci că nu te cheamă Bogdan, că ţi-aş fi spus "Bogdănescu". :))))
    Dacă ai observat, şi lui Andrei îi spun "Andreiule", iar lista e luuungăăă...

    RăspundețiȘtergere
  22. Ştii, asta-mi aminteşte de un seminar de la istoria psihologiei în care grupa mea se împărţise în două tabere: raţionaliştii şi empiriştii. Şi dă-i, şi luptă!
    Doamne, că frumos a fost!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ryana,
    comunistii au reactionat conform ideologiei trambitata. Realitatea socialista nu dadea drept de manifestare nici unei alte realitati. Orice incercare de a vedea diferit era sugrumata in fasa. Spalarea creierului, munculitza de o viata a politrucilor s-ar fi dus pe apa Sambetei. Religia a luat suturi nin c.. pe unde au prins-o, popii au fost inregimentati la securitate, elementele burgheze au sfarsit impuscate sau la canal... transcendentali le-ar mai fi trebuit...

    Ryana draga, vorba lui Andrei... macar un singur om daca s-ar putea sa se laude ca a inteles ceva... si tot ar fi un castig. Luate pe bucati lucrurile par(dar doar par) sa aibe sens. Pe ansamblu insa este NENOROCIRE! Stii de ce? Pentru ca nu putem patrunde cu nevolnica noastra de minte decat o bucatica din ansamblu. Si de aici toate neintelegerile....

    RăspundețiȘtergere
  24. Iris, fata frumos colorata, teoria lui nenea "doctoru" nu este a lui, este a altora. Altii au gandit cu mult inaintea lui.
    El, ca multi altii, face un ghiveci, pentru ca, nu-i asa, fiecare trebuie sa-si lase o amprenta asupra a ceea ce va preda mai departe infometatilor de cunoastere.
    Daca-i iei pe rand pe "guristii" asiatici, vei descoperi aceleasi lucruri si mult mai frumos prezentate.
    Romanasii nostrii fac ce stiu mai bine: carpeala, chiciuiala, prosteala.
    Dar e parerea mea si nu trebuie sa coincida cu a altora. E valabila si viceversa.
    :)


    Buna intrebare, fata frumos colorata!
    Jos palaria.
    "era mai bine sa vanda droguri, bombone agricole ..."
    Pentru mine reprezinta acelasi lucru.
    Rezultatul este acelasi.
    Niste oameni zombizati, dependenti de o forma sau alta de ceva material sau imaterial.
    De fapt, religia, spiritualitatea vanduta pe tarabe, in biserici, in sali sau mai stiu eu unde, ce este de fapt?
    Dinpartea celui ce cauta raspunsuri o fuga de neplacuta-i realitate in care traieste, iar pentru cel ce vinde, un mijloc de existenta.
    Viata ramane aceiasi, moartea nu se schimba nicicum, iar acel DINCOLO doar Dumnezeu il stie, NOI NICIODATA!
    Si e bine ca este asa.

    RăspundețiȘtergere
  25. :)))
    Bunule, nivelul la care preda nenea din imagine, pentru mine, este submediocru.
    Am mai avut parte de o astfel de "copilarie" pe vremea cand Felicia Munteanu scria carti despre ingeri, nevazut, terapii si "vorbea in limbi necunoscute" prin bisericile unde popii isi doreau audienta (adica pelerinaje de crestini care aduceau banisori cu galetile).
    De altfel, cui sa se adreseze, daca nu celor cu un nivel de pregatire mediu, celor ce sunt dezamagiti de viata reala, celor ce cauta raspunsuri care pornesc tot de la frustrari, nemultumiri, neimpliniri, curiozitati, sperante etc.

    :))
    Am citit cartea tibetana a mortilor cand aveam 15 ani.
    Insa nu mi-ar strica sa o recitesc, cu mintea de acum.
    :(
    Am cautat si rascautat pana nu demult oameni sinceri si onesti in ceea ce priveste impartasirea "cunoasterii".
    Nu sunt.
    Sunt cai pe care unii nici nu le urmeaza dar le promoveaza, sunt cai pe care unii nu le promoveaza dar le urmeaza in tacere, si sunt cai necunoscute tuturor pentru ca e mai bine pentru omenire.

    Ceea ce se intampla acum la noi in tara si nu numai este un chici de proasta factura, nici macar simpatic nu e sau haios.
    Oameni prabusiti in nefericirea lor care cauta sa-i invete pe ceilalti ceea ce ei insisi nu au reusit.
    Priveste-i mimica acestui "doctor".
    Se pot vedea multe, de vrei sa vezi.
    Nu contest ca este bine informat, contest autenticitatea spuselor si nivelul la care o face.
    Dar are si el loc sub soare ca multi altii ca el.
    Pe mine nu ma deranjeaza.
    :)

    Sa pun o intrebare imbecila, se asorteaza cu filmuletzul din postare:
    la ce folosesc informatiile pe care nenea doctorul le da?

    Iris, fata frumos colorata, tie la ce-ti sunt utile?
    Bunule, tie la ce-ti sunt utile?

    RăspundețiȘtergere
  26. Bunule, pe vremea comunistilo, imi povesteau parintii mei aveau parte de cunoastere ca si acum, insa nu castiga nimeni din ea.
    Se strangeau si vorbeau despre cartile citite, ba faceau si sedinte de spiritism.
    Cei care nu erau preocupati cu disidenta, care nu luptau impotriva regimului, aveau alte indeletniciri: cultura, cunoastere, spiritualitate, educatie etc. Nu era interzis nimic atata timp cat nu se facea propaganda, nu se faceau afaceri etc.

    RăspundețiȘtergere
  27. Andreiule, tot respectul pentru ceea ce ai scris acum!
    Uite ce mi-a plăcut mie din comentariile tale:

    1."Functioneaza asupra unui om care crede."
    2. "...teoria lui nenea "doctoru" nu este a lui, este a altora. Altii au gandit cu mult inaintea lui."
    3."Niste oameni zombizati, dependenti de o forma sau alta de ceva material sau imaterial."
    4."Viata ramane aceiasi, moartea nu se schimba nicicum, iar acel DINCOLO doar Dumnezeu il stie, NOI NICIODATA!"

    Ce pricep eu din asta? (E o interpretare personală aşa că, la fel ca tine, o poţi accepta sau nu!)

    A. Credinţa sau necredinţa într-un anumit lucru îi poate da acestuia valoare de adevăr personal.

    B. Cu cât este mai mare numărul celor care cred într-o teorie, îi cresc acesteia şansele de "adevăr".

    C. Sistemul în care suntem prizonieri se foloseşte de această "proprietate" a fiinţei umane şi anume de a pune în fapt, de a materializa o idee care convinge. Suntem îmbuibaţi cu idei care ne determină să mergem pe o direcţie dorită,devenind masa de manevră a unora care s-au prins cum stă treaba şi folosesc acest lucru în detrimentul celorlalţi.

    D. N-ai de unde ştii cum, cât şi dacă viaţa se schimbă, tocmai pentru că adevărul ultim e ştiut doar de Dumnezeu. Restul sunt doar păreri de-ale noastre, sau doar constatări valabile pentru "acum şi aici". Adică, adevăruri parţiale şi conjuncturale.

    Concluzie: decât să cred în bazaconiile care duc la o existenţă nefericită pentru mii de oameni, mai bine cred în teoriile unuia care oferă o posibilitate decentă pentru fiecare dintre noi. Şi fie că Argeşanu a citit ce-au scris "înaintaşii", fie că a aflat el însuşi, prin experienţele lui, câtă vreme nu mă învaţă sau nu mă îndeamnă să fac rău cuiva, atunci mie-mi convine.

    Sigur, aş putea să te întreb cum se face că eu, care n-am citit ce-au scris ceilalţi, mi-am "pupat" la fix "halucinaţiile" pe care le am din copilărie cu unele din spusele lui Argeşeanu? Dar nu te întreb, că nu acesta e subiectul în discuţie.

    RăspundețiȘtergere
  28. Iris, fata frumos colorata,
    "halucinatiile tale" s-au pupat cu ce sporovaieste nenea doctorul pentru ca halucinatiile tale sunt ale tuturor.
    Nu e nimic deosebit, decat daca tu ii dai valoare, daca incepi sa-l dezvolti cu mintea ta, in timp.
    :)))
    Dupa secole intregi in care constiinta colectiva a fost indopata cu astfel de informatii si nu cu altele, e normal sa se pupe cu ce spune nenea ala.
    Nu se pupa daca nenea ala venea sa povesteasca despre un sistem necunoscut mintii umane, diferit de ceea ce stie mintea noastra sa emita.
    Aici era faza tare, asa... apa de ploaie... acida!m
    :)))

    Cei mai multi dintre noi nu sunt atenti la ceea ce se intampla nici cu propriul organism, nici cu propriile ganduri, nici cu propriile perceptii, pentru ca de mici suntem invatati sa fim ancorati in orice altceva decat in noi insine.
    Uneori suntem adanciti in trecut, sau in viitor, astfel incat nici nu observam ce se intampla cu noi sau cu cei din jurul nostru.
    Despre acest lucru vorbesc contemporanii nostri spirituali "acum, traieste in prezent"!
    Nenea Tollea vorbeste frumos despre lucruri care-l pot ajuta pe om sa nu mai bata campii, dar fiecare pricepe si filtreaza cu propria lui minte informatiile.

    Unii dintre noi au nevoie acuta de a crede in ierarhii ceresti, in fapta si rasplata; altii au nevoie acuta de a crede in reincarnare, sau in iad, sau in rai, functie de structura psihica a fiecaruia.
    Dar de aici pana la ... ADEVAR! e calea numita viata, urmand moartea.
    :)))
    Iar adevarul ramane cel la care a aderat fiecare individ in parte.
    Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  29. Andreiule,
    Don'doctor incepe cu abecedarul. La clasa intai nu preda niciun profesor universitar. Algoritmul expunerii probabil ca ajunge si la un nivel elevat... nu stiu sa-ti spun pentru ca nu sunt un apropiat al lui si nici n-am urmarit documentarul pana la capat. Am zis "probabil" si ca orice lucru probabil don' doctor poate ramane atarnat in acelasi nivel de predare si-atunci ai dreptate.

    Chestia cu amprenta este corecta.

    Nu, nu e vb despre "Cartea tibetana a mortilor" ci a vietii si a mortii. O include pe aceea iar discursul lui se extinde si asupra vietii.

    La ce-mi foloseste? Ar fi mai multe raspunsuri corecte iar cel care te-ar satisface ar fi "la nimic" Dar nu e asta raspunsul.
    Incerc altul:

    E ca si cum ai pune niste bani la banca. :)
    sau:

    "E ca si cum citesti un roman sau vezi un videoclip sau un film artistic" . Evident ca in plan pragmatic toate sunt nefolositoare dar in schimb iti creaza emotii, iti ridica probleme sau raspunsuri si uneori iti dau chiar si informatii utile. "

    Inca unul si gata:
    "Sa zicem ca alegi un drum pe care il presupui al cunoasterii, bunaoara Reiki in cazul de fata, pai nu e bine sa auzi si parerile altora, ca sa nu mergi cu eventualii ochelari de cal pe care ti-i pune invatatorul tau?"

    Si toate trei impletite, la care mai adaugam si putina curiozitate specific umana, ne dau raspunsul final.

    Cunoasterea daca nu devenea un fenomen de masa si s-ar fi facut pe fata ar fi fost suprimata cu inscenari politice si cu mascarada de rigoare, pe care au suportat-o si transcendentalii. Plus puscarie... Eventual! :) Iar vremea comunistilor a fost destul de diversa socotita in timp istoric. Ba mai scarboasa si chiar sangeroasa, ba mai laxa.

    RăspundețiȘtergere
  30. @Iris,stii care-i paradoxul?..ca si eu in copilarie aveam niste inclinatii bizare spre paranormal..bunaoara vorbeam cu betele si plantele din gradina,ma razboiam cu pisicile tragandu-le de coada,bodoganind ca nu ma asculta drept care natura se razbuna pe mine,prin mama ce-mi tragea o bataie de vedeam numai stele verzi[ca pe atunci inca nu aflasem de caii verzi de mai tarziu:)]si multe altele,nu mai spun de comentariile ce le faceam in liceu la ore de dirigentie si filozofie in anii 70,in plin comunism,cand noi nu discutam plenare sau cuvantari ceausiste ci faceam dezbateri pe tema extraterestrilor,de care multa lume a aflat abia dupa revolutie cu uimire despre ei,precum si despre existenta lui Isus,dovedita in plan stiintific...
    @Cuscre,draga,ai mare dreptate ca realitatea comunista nu dadea drept de alternative la docma ei,insa totusi cultura era libera..imi pare rau ca am aruncat dupa revolutie sute de almanahuri,unde tot ce se raspandeste acum ca ceva nou[si aici subscriu 100% celor spuse de @andreiradu]era scris fara cenzura dupa prima pagina unde raposatul isi admira portretul...iar popii,nu toti au fost inregimentati la securitate,si daca nu erai membru de partid,si daca nu aspirai la functii inalte,erai de o mie de ori mai liber spiritual decat putem fi acum...dupa anii '90,in cercul meu de amici trasesm o concluzie..ca am reusitara sa iesim dintr-o inchisoare insa am intrat intr-un spital de nebuni...cel putin asa ma simt,si nu mai stiu nici eu uneori daca sunt pacient sau doctor....
    insa in clipele mele de luciditate:),multumesc domnului ca macar virtual am intilnit oameni cu sufletul frumos si plini de iubire de semeni si insetati de cunoastere,nemaivorbind de harul si inteligenta cu care imprastie lumina prin scrieri,asa cum o faci tu..multumesc pentru "lumina"!:)...

    RăspundețiȘtergere
  31. Bunule, de aceea te stimez eu pana la veneratie!
    :) si nu glumesc.

    Bunule, pe dom' doctor l-am urmait in emisiuni televizate si are acelasi mod de exprimare. A ramas la abecedar, din punct de vedere verbal. Poate el poate (joc lexical) mult mai mult... problema lui.
    Nu-mi place kichul. Macar profesionalism sa fie, chiar daca vorbim despre cai verzi pe pereti.
    La noi manelismul a cuprins si aceasta ramura: spiritualitatea!
    dar... fiecare are posibilitatea de a alege, oferta este numeroasa, bani sa fie!
    :)))

    Am inteles: umplerea timpului, divertisment, informatii noi pentru discutii frumoase, intarirea sau rispirea unor convingeri etc.
    Cam in aceasta sfera se invarte raspunsul.
    :)

    Eu sunt autodidact.
    Experienta cu religia ar fi trebuit sa aiba o repercusiune asupra constiintei colective, insa vad ca nu are.
    Ce fac "spiritualistii" au facut si popii, cu o diferenta, e adevarat, semnifiativa, nu obliga!
    Te convinge!
    :)
    Doar suntem in secolul XXI, ce draqu!

    "Cunoasterea" despre care vorbim noi acum, aici, sau pe alte bloguri "spiritualiste" nu este o CUNOASTERE reala, ci doar asa, o joaca de copii, o frasuiala de oameni cu pretentii 'telectuale.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  32. "halucinatiile tale sunt ale tuturor."

    Andreiule, aici am cu totul altă părere, dar e mult de povestit. Am totuşi îndoieli că sunt ale tuturor. Ştiu multe persoane care nu le au, sau, ca să fim mai exacţi, poate că le au, dar nu le conştientizează.

    Extrasimţurile mele au fucţionat de foarte timpuriu, înainte de a şti ceva despre cum funcţionează lumea asta. N-am eu vreun merit, ci aşa m-am născut. Fie că a fost telepatie sau clarvedere, experienţele de viaţă au confirmat "halucinaţiile", înainte să învăţ să citesc. Ele s-au manifestat şi faţă de animale şi în relaţie cu cei apropiaţi.
    Mai târziu, au apărut problemele de conştiinţă. De fiecare dată mă întrebam dacă e corect să uzez de ceea ce "văd"?!! Mi-am răspuns singură că NU. Şi mi-a trebuit un efort uriaş ca să mă stăpânesc să-mi creez avantaje prin informaţiile astfel obţinute. Să-ţi mai povestesc ce se întâmpla în rarele situaţii în care mă enervam cu adevărat? Ce efect malefic avea furia mea asupra celui "vinovat"?
    Cum spuneam, sunt multe de povestit!

    RăspundețiȘtergere
  33. "Experienta cu religia ar fi trebuit sa aiba o repercusiune asupra constiintei colective, insa vad ca nu are."

    Oare??!

    "Ce fac "spiritualistii" au facut si popii, cu o diferenta, e adevarat, semnifiativa, nu obliga!"

    Iar te contrazic!
    Experienţa religioasă şi spiritualistă a păstrat echilibrul acestei lumi care ar fi fost sfâşiată de mercantilism, mai abitir decât este! Ei...(noi, poate!) sunt cei care au limitat alunecarea completă spre latura materială a existenţei.
    Câtă vreme admiţi această dualitate: viaţă-moarte, material-imaterial, bine-rău, ar trebui să accepţi că o existenţă care exclude latura spirituala la nivel global ar fi fost imposibilă.
    Mie aşa-mi pare.

    RăspundețiȘtergere
  34. Offf, offf, ce simplu e să critici!
    Bietul don'doctor, cum de nu se exprimă el la un nivel superelevat?!!
    Aşa ca noi, bunăoară!

    Măi, Andreiule, tu eşti un perfecţionist, bag eu de seamă!

    RăspundețiȘtergere
  35. :)))))))))
    Ry, extrasimţurile mele n-au folosit la tras pisicile de coadă, fiindcă nu m-am gândit că e util să fac aşa consum nervos pentru o manevră banală!
    :)))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  36. Iris, fata frumos colorata, faptul ca unii oameni nu constientizeaza nu inseamna ca nu au acele "halucinatii", faptul ca unii oameni nu vorbesc despre ele, iar nuinseamna ca ele nu exista la fiecare om.
    Diferentele sunt functie de perceptie, de educatie, de imagistica etc.
    Nu sunt identice cu ale tale, dar ele exista, nu am niciun dubiu.


    In ceeea ce privesc expereintele tale extrasenzoriale cu state vechi, nu pot vorbi pentru ca nu am cunostinta despre ele.

    RăspundețiȘtergere
  37. :)
    Eu am o parere contrara: tocmai religia a contribuit la marile orori ale "omului". O mare contributie si nu in bine, ci in rau. Dar este alt subiect.

    admit! fara "spiritualitate" omul s-ar prabusi, si-ar pierde repereul, centrul de sprijin si s-ar deda complet comportamentului animalic primitiv.
    :)))
    Noroc ca mai sunt si legi materiale nu numai spirituale.
    :)))
    Nu numai frica de fortele coercitive si punitive sociale domina sufletul si mintea omului, in completare vin si cele ce deriva din spiritual.

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu critic, aceasta este opinia mea.
    Dom doctor poa' sa predea linistit cai verzi pe pereti. Cereri sunt cu duiumul.
    Este o piata de desfacere in plina ascensiune.
    Ii doresc succesuri!

    Eu, spre diferenta de dum'lui imi permit sa vorbesc ca la gradinita, nu m-am erijat in doctor, profesor, nu predau ezoterism, terapii sau alte grozavenii.
    Sunt un om de pe un maidan care isi exprima opinia functie de ceea ce a acumulat de-a lungul anilor, adica experienta, informatie.

    Ma preocupa insa rezultatele acestor cursuri.
    O sumedenie de oameni merg la aceste cursuri, pentru a "evolua" spiritual, pentru a a profunda anumite tehnici, pentru a deveni mai buni decat ieri, nu???
    Unde draqu e rezultatul?
    Omenirea de 20 de ani incoace nu a devenit mai buna, mai evpoluata spiritual, ci din contra, a devenit mai individualista, mai interesata doar de parceluta in care isi desfasoara activitatea zi de zi; bani pe arme se cheltuiesc in nestire, ganduri negative sunt cu duiumul, copii care mor pentru ca nu au o sansa sa fie tratati in spitale sunt cu nemiluita etc.
    Unde se vede concret rezultatul acestor "invataturi" spiritualiste???
    iar daca privesti micro, adica la nivel de individ, vei descoperi ca indivizii sunt la fel de nefericiti, la fel de apatici, de depresivi, insa au invatat un limbaj presarat de cuvinte exotice si o rafinare a termenilor.
    Adica ... spoiala!

    RăspundețiȘtergere
  39. http://www.youtube.com/watch?v=XfGWPpPy0uw&feature=fvw

    :)
    enjoy!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  40. :)))))@Blueiris,habar n-ai tu ce "discutii de salon"purtam eu cu pisicile[si gandeste cum ca imca nu auzisem de filmul"pisicile aristocrate",ca pe atunci de unde "tembelizor"la care sa privesc ca ai mei sedeau provizoriu in chirie]....trasul de coada era deja atentionarea suprema ca nu erau atente la lectia de limba romana ce le-o predam[eu fiind singura la parinti,cu cine sa conversez si eu doamne-iarta-ma:)))] nicidecum nu era"o manevra banala";pacat ca nu-mi amintesc si "dialogul",ca acum miauuu-l lor este banal,la scara celor5,6 ani ce ii aveam pe atunci,te asigur ca era singura limba straina cu care aveam si eu tangente domne'!:))))....:*

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna dimineata dragilor,
    Am lipsit de langa calculator o vreme.
    V-ati scarmanat? :)
    Acusica va citesc! :))

    RăspundețiȘtergere
  42. Bună dimineaţa.

    @Andreiradu:
    Noi avem o falsă polemică. Fiindcă amândoi vrem acelaşi lucru: ca omul să redevină OM, să-şi reconsidere poziţia în raport cu semenii şi cu planeta de reşedinţă!
    Diferenţa de opinie apare de la faptul că tu negi aportul tuturor fenomenelor şi instituţiilor care există, pe când eu consider că principiile lor sunt corecte, dar că omul, prin natura lui inferioară, le-a denaturat.
    Omul sfinţeşte locul. Peste tot, au fost şi sunt oameni exemplari dpdv al corectitudinii, moralităţii, dăruirii, indiferent că vorbim de preoţi, medici, profesori etc. La fel ca şi reversul.
    Din păcate, principiile acestea sunt dificil de urmat, pentru că întotdeauna a fost mai simplu şi mai uşor să faci rău, decât bine.
    Dacă ai putea să-mi demonstrezi o teorie valabilă, care să înlocuiască pe cele existente şi care să dea roade mai bune ca ele, crede-mă, aş deveni principala ta susţinătoare. Dar, care e teoria aceea?!

    Până ce ea o să apară, eu zic că dacă din 10 cursanţi ai lui Argeşeanu, măcar 1 îşi însuşeşte şi aplică principiile respective, tot e un câştig. Fiindcă el, prin exemplul personal, va sta mărturie că se poate şi există speranţa ca şi alţii să-i urmeze exemplul.

    RăspundețiȘtergere
  43. Da Andreiule,

    Din pacate acesta-i adevarul: exista un pospai intelectualist in care ne zbatem si ne balacim, desi in lipsa de altceva, ca exercitiu mental este bun si acesta. :)
    Si chiar ca hrana spirituala.
    Seamana intr-o oarecare masura, pe alt plan evident, cu emisiunile de divertisment cu chiraituri si tzipurituri de la televizor. :))

    Ma gandeam ca daca ar fi venit Plesu sau Liiceanu sa comenteze pe-aici, pe blogurile noastre, cred ca nu mai aveam pareri prea multe niciunul dintre noi. Eruditia precara si pisicile Ryanei ne-ar fi mancat limbile.

    Ceea ce este bine pana la urma este faptul ca petrecem impreuna un timp de calitate, intr-o vreme de criza si degringolada spirituala si materiala. Tara arde si baba se piaptana la romani, de veacuri. Taclaua cu spritz sau fara este a doua noastra natura, supapa salvatoare. Tot in discutii interminabile cu prietenii, filozofarde sau pragmatice, imi amintesc ca am petrecut si perioada de trista amintire... A fost si vad ca a ramas felul nostru de a nu ne lasa spalati la creier.

    N-am ifose de intelectual, sunt autodidact ca si tine, dar intre timp am descoperit placerea de a rasuci cuvintele... si uneori si ideile. :)) Si ma distreaza. Asa de tare imi place sa bat campii, de nu-ti poti inchipui... :)))

    Pe de alta parte sunt constient de tragismul existentei romanilor azi si de drama prin care vom trece in curand... Am sa postez ceva in sensul acesta. Toboganul pe care ne aflam are capatul de sus situat in timp, imediat dupa ce-al de-al doilea razboi mondial, cand am fost declarati tara invinsa.

    RăspundețiȘtergere
  44. Bun regasit, tuturor!

    Iris,fata frumos colorata, AI DREPTATE!
    Avem o falsa polemica.
    Dar tocmai acest lucru ne face vii, altfel cineva ar scrie parerea lui, iar noi, ceilalti, am spune in cor: DA, ai dreptate!
    :)))

    Nu neg aportul nimanui, daca l-as nega nu m-as mai agita in fata cate unui impostor sau impostoare, cate unui "patruped" cu pretentii de biped etc.

    Da, omul sfinteste locul sau il... care este antonimul lui sfinteste???
    Il sminteste?
    :)

    Nu cred ca omul are o natura inferioara, cred ca educatia este inferioara, datorita intereselor unor clase sociale, unor grupuri etc.
    Iar acesti "i"luminati aparuti precum ciupercile dupa ploaie, sau ... ramele, contribuie din plin la educatia inferioara a celor avizi de pasirea pe o treapta superioara.

    Dorinta omului de a fi un pic deasupra, daca nu in planul social, macar in planul spiritual sa aiba sansa... duce la dezvoltarea acestei piete.
    Prestatorii de servicii sunt la datorie!
    Fie ca vand ritualuri, pandantive, protectii energetice, tirbusoane sau basme pentru copii mari, unde binele invinge totdeauna raul, dar nu aici pe pamant, ci intr-un alt nivel, pe o alta planeta, intr-o alta realitate, succesul este garantat!

    Spalarea creierului in ritm de aum.. aum!

    Da, sunt oameni pe planeta onesti, morali etc, dar in general, ei nu predau teorii lascive, nu se erijeaza in fel si fel de gurimici sau gurimari.
    Nu apar la emisiunile tembelizate, nu tin conferinte, seminarii, workshopuri sau tabere de relaxare.
    Ies in fata numai ciurucurile cu carisma!
    :)

    Sa-ti demonstrez o teorie?
    Pai daca as demonstra, nu ar mai fi teorie, nu???
    :)
    Teoria mea este simpla:
    suntem Oameni, ni s-a dat un pamant si posibilitatea de a-l administra.
    Suntem sau nu capabili, vedem zi de zi, cu sau fara religie, cu sau fara guristi, shambalisti, yoghisti, reikisti, curisti etc.
    Curente literare nu se mai nasc, insa curente spirituale apar precum picioarele miriapodelor.
    Oare nu da prostimii de gandit?

    Stii ce ma amuza cel mai tare?
    Faptul ca cei ce spun basme, insir'te margarite, se curcifica, predau lectii de ierarhii angelice, vorbesc despre entitati vechi si noi, despre cate si mai cate, dovedesc prin propria lor viata ca NU CRED nimic din ceea ce spun.
    :))
    Tu, spectator, entuziasmat de calitatea spectacolului sau de originalitatea lui aplauzi la sfarsit cu bucurie, dupa ce ai platit gras, evident.

    Se trage cortina si, inflacarat de bucurie, te indrepti sa daruiesti flori actorilor!
    Te strecori printre mutantii care alcatuiesc gardul protector al "actorilor" si ajungi sa vezi ce se-ntampla in culise.
    :)))
    Spectacolul este si mai grandios! Te asigur.
    Incearca si vei vedea. 100% garantat!
    Fie ca este vorba de popi, fie ca e vorba de "doctori" maestri, fie ca e vorba de guru sau de insusi "sfanta filofteia".
    O mare de minciuna frumos ambalata.

    RăspundețiȘtergere
  45. Bunule, sa-ti fie viata minunata!

    Daca ar veni Plesu sau Liiceanu ce?
    Cumva ai impresia ca ei nu dialogheaza la nivelul acesta?
    Crezi ca vorbesc numai in neologisme si corect din punct de vedere gramatical?
    Crezi cumva ca pe minut scot idei inaltatoare intr-un ritm lingvistic elevat?
    :)))

    Nu ai avut ocazia sa-i cunosti si de dupa colt?
    Eu cred ca da.
    :)))

    Da, "tara arde, iar baba se piaptana" cu perie de energie pura, lumina mov conform ritualurilor stravechi muhaaaaa haaam amaa.
    :)
    .
    Mentalul omenirii inca nu a ajuns la maturitate, cred eu.
    Inca este in perioada prescolara cand mintea este atrasa de tot felul de dracovenii negative, insa frumos colorate.
    :)))

    Rasucirea cuvintelor?
    Da, frumos joc si ajuta si la functionarea tartacutzei.
    Spor la treaba, tin aproape, poate ma molipsesc si eu candva de la tine... de diplomatie!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  46. Bre Andreiule, nu-mi "alea-alea" cuvintele! Am zis să-mi demonstrezi că teoria ta "ţine" la tăvăleală şi poate înlocui celelalte teorii pe care le incriminezi. Deci nu fi...popou sucit, cum zicea bunică-mea! (mă rog, ea folosea cuvântul neaoş, dar nu se cuvine să îl spun, ca scandalizez lumea.)

    (Şi acu să te ţii, că-i dădui apă la moară lui Andrei! Hihihihi.)

    RăspundețiȘtergere
  47. :))
    Pai o scrisei, fata frumos colorata, se afla deja in textul de mai sus, adica asta:

    "Teoria mea este simpla:
    suntem Oameni, ni s-a dat un pamant si posibilitatea de a-l administra."

    Restul sunt caligrafie emotionala, mentala, intelectuala, speculatii si uneori (sau de cele mai multe ori) elucubratii.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna seara, tuturor! :)

    Ma delectez de ieri incoace cu dialogul vostru, care mi-a placut asa de mult incat...am preferat sa nu intervin :)

    Mai ales ca ar fi fost de-a dreptul redundant: Andrei a reusit sa spuna, cuvant cu cuvant, propozitie cu propozitie, fara exceptie, exact ce gandesc si eu! Cu o singura deosebire - a facut-o cu mult mai bine si mai pregnant decat as fi reusit eu! :)

    [Jos palaria, Andrei! Imbratisare mareee!:)]

    As vrea sa adaug, totusi, ceva la ceea ce el doar a inceput sa spuna...
    Si vreau sa fac asta, Danule, mai ales pentru tine...

    Ei bine, despre domniile lor Plesu si Liiceanu este vorba.
    Despre care chiar zilele trecute vorbeam cu cineva care le este student (masterand) si care era bulversat cu totul...

    De ce? Pai, inainte de toate, pentru ca tocmai aflase despre mizeriile de neimaginat pe care cei doi le-au facut, cu ani in urma, maestrului lor C-tin Noica! Care a murit negru de suparare din pricina lor, a celor pe care-i considerase cei mai fideli si mai straluciti discipoli. Si pe care ii admirase si ii iubise. Si care l-au folosit miseleste si apoi l-au tradat si "vandut" la modul cel mai infect...

    Desigur, asta neimpiedicandu-i ca acum, dupa moartea lui, sa continue sa-i foloseasca numele, imaginea, renumele, opera etc in propriul lor interes. Material, fireste, ca doar nu unul spiritual! Cel din urma este doar invocat cu surle si trambite in conferinte, carti, tratate, cursuri...

    Apropo' de cursuri...
    Amicul cu care vorbeam zilele trecute mai era bulversat din pricina unei probleme pe care nu reusea s-o rezolve mai deloc: domnul profesor de...intelepciune Liiceanu le pretinde lor, studentilor, ca la examene sa se prezinte cu toate cursurile (pe care el doar le citeste, plicicoooos, in fata lor, rand cu rand) invatate pe de rost, la punct si virgula!

    Gandire? Argumentatie pro si contra? Dialog si limbaj elevat si gemand de cultura enciclopedica? Ei as! Asta se intampla doar pe la show-uri televizate! Aaaaa, si...bine platite, desigur! Nu ca n-ar fi bine platiti si ca profesori, doamne fereste!, dar...parlitzii aia de studenti chiar nu merita, nu-i asa, atata consum energetic! Ca doara nu ei i-ar putea unge ministri ori alte alea...

    In fine, din (mare) nefericire, ramane valabila vechea zicala "ce mici mai sunt, Doamne, oamenii mari!"...

    RăspundețiȘtergere
  49. Andrei si Alessia,

    1/ Plesu si Liiceanu sunt si ei oameni normali.

    Nu contest ca isi pot duce - si chiar sunt convins ca il duc, discursul cotidian la acelasi nivel cu toata lumea altfel am putea sa-i consideram smintiti. Daca se duc la carciuma si comanda o friptura in termeni filozofici vor primi evident un rahat fript. Asadar amstecandu-se intr-o discutie de cafenea, (o spun in sensul ei frumos, elegant, relaxat, intelectalist asa cum arata discutiile noastre, iar nu peiorativ cum ar parea la prima vedere, altfel ar fi fost o discutie de carciuma:)) cei doi ar trebui in mod rezonabil sa-si acordeze limbajul celui in care ne exprimam, altfel, chiar daca ar spune lucruri mirobolante intr-un limbaj mirabolant, ar suna a falset. Si-aici Andreiule iti dau dreptate. Teoretic ar trebui sa ne dea lectii de virtuoazitate a gandirii, practic insa ideile raman pe aceasi platforma pe care ne gasim noi. Si asta pentru ca nu cred ca de cand ne ostenim mintile pe net, sa ne fi scapat ceva esential de mursecat.

    Acum vorbesc in numele meu. Pusi la o claca impreuna pentru a crea un sirag de margele (din vorbe si idei), eu sunt convins ca lor le-ar iesi cate un colier iar mie o zgarda. Trebuie sa recunosc ca sunt sedus de modul cum isi exprima ideile si de multe ori de rationamentele lor. Atentie doar sedus, nu cazut in freza! :))

    RăspundețiȘtergere
  50. 2/ Plesu si Liiceanu sunt si ei oameni.

    Si-aici, Alessia draga am ajuns sa discutam despre moralitatea sau etica lor iar nu despre frumusetea rationamentelor lor. Nu zic ca sunt scuzabile faptele, cel putin in ceea ce priveste ce-a patit bietul Noica de la ei, ci doar ca aceste fapte nu au legatura cu gandirea lor abstracta. Faptul ca Liiceau nu preda liber, ma indeamna sa cred ca daca ar face-o, furat de vreo idee ar "scapa caii" si ar putea ajunge la concluzii diferite fata de cele din curs. Nu stiu ce anume preda, stau si eu ca iepurasul in poienita si curat pusca, dar presupun ca a ajuns ca tot omul lenes, foarte eficient in a tine robinetul cu salariul deschis...

    Tot din lene, dar bineinteles fara sa indraznesc sa compar lenea mea balcanica, cu a lui Liiceanu pragmatica, am luat cu copy-paste un comentariu pe care l-am facut ieri in alta parte si care se referea cam la acelasi lucru: defecte si valoare.

    "Si Pastorel Teodoreanu si Nichita Stanescu beau de rupeau. Eminescu a murit holtei si nefericit, Ceaikovschi si Elton John s-ar fi bucurat unul de farmecele celuilalt daca ar fi trait in aceleasi timpuri, VanGogh era intr-o ureche inainte sa si-o taie pe aceea despre care stim, Nina Casian era parasuta, Beethoven autist in urma surzeniei, Tuculescu dement - sau cel putin asa sustinea familia, Celine colaborationist, Paunescu... hai ghiceste! :)), Milarepa a fost talhar si criminal inainte de ajunge Maestru Inaltat ... Lista "greilor" e lunga dar asta nu-i face mai putin lipsiti de har...
    Maestrii spirituali sunt si ei niste bieti oameni, chiar daca unii se cred dumnezei. Vezi Ramtha :)

    RăspundețiȘtergere
  51. ..."am ajuns sa discutam despre moralitatea sau etica lor iar nu despre frumusetea rationamentelor lor. Nu zic ca sunt scuzabile faptele, cel putin in ceea ce priveste ce-a patit bietul Noica de la ei, ci doar ca aceste fapte nu au legatura cu gandirea lor abstracta."

    Danule, dar DACA ar trebui sa vorbim, totusi, DE CE NU?, despre moralitatea sau etica lor? Ce zici, ar trebui sa dam fuguta sa recitim, pentru o buna documentare, "Apel catre lichele"? Sau poate "Minima moralia"? Mai ales ca mintea lor abstracta desfasoara SI acolo niste frumuseti de rationamente de te prabusesc de-a dreptul in extaz intelectual?

    Ia uite aici, Danule, la un "Alt apel
    catre lichele":

    http://old.cotidianul.ro/gabriel_liiceanu_din_nou_despre_lichele-45627.html#

    L-am citit, ca si apelul dintai, cu certitudinea plina de stupefactie ca autorul scria privindu-se in oglinda! Ca isi face autoportretul!

    Stiind, desigur, fie si DOAR mizeria cu Noica, nu simti o cumplita nevoie de-un Emetiral, ori poate de-o tona de lamai proaspete, ca sa poti citi un text asa de filosofic, asa de plin de rationamente splendide si o elevata gandire abstracta?

    Mie da! :(((

    RăspundețiȘtergere
  52. Dacă tot ne jucăm cu sofismele, atunci pot să adaug la fraza aceea memorabilă (pe care o spun cu încântare de câte ori se iveşte prilejul) şi categoria filosofilor.
    Prin urmare:
    "Femeile, contabilii şi filosofii nu e oameni!".
    Trăiască omul care a scornit asta. Şi noi pe lângă el.
    :)

    Nu iau partea nimănui, doar mă amuz. Problema e generală: trăim sau nu funcţie de profesia pe care o avem? Ne identificăm cu principiile sau doar le enunţăm de dragul teoriei?

    RăspundețiȘtergere
  53. Frumuseţe Blue,

    Printre rămăşiţele mele de memorie, a rămas şi informaţia că sofismul e tipul ăla de raţionament tare ochios pe dinafară (că se arată a fi perfect!), dară pe dinăuntru e "putred de moare" :)))
    Adicătelea, sub carcasa lucitoare, e găunos şi emană damfuri năucitoare...

    Iară sofiştii parcă erau ăia care îi scoteau din ţâţâni pe-alde Socrate şi Platon, fiindcă vedeau în ei simpli "negustori de înţelepciune", oameni capabili ca, pentru bani!, să demonstreze la perfecţie că negrul e alb ori că întunericul e lumină...

    Şi erau aşa de scoşi din ţâţâni de sofişti, fiindcă ei credeau, în "prostia" lor, că filosofia cuiva nu are CUM să fie DECÂT însuşi felul în care trăieşte acela, chiar felul în care el gândeşte, simte, vorbeşte şi acţionează! Altfel spus, ei credeau că un filosof, un gânditor autentic, un înţelept, un "lucrător cu Lumina" (cum se mai zice azi) nu POATE să fie DECÂT MODELUL VIU, concret, real, palpabil, al celor pe care le propovăduieşte.

    Anacronici şi caraghioşi din cale-afară şi vechii filosofi, nu?! :)

    Revenind la oile noastre, Iris, tu zici că NOI ne jucăm aici cu sofismele?!
    Iarăşi mă faci să râd cu poftă, ca de obicei! NOI ne jucăm de-a sofismele?
    Io zic că aş putea veni cu nişte exemple de sofişti, de "negustori de înţelepciune/Lumină" cu muuuuult mai edificatoare, zău aşa!
    Şi cu atât mai uşor de înţeles cu cât pe unii îi cunoaştem destul de bine chiar...personal! Ca modele de modele de înţelepciune de viaţă ori ca super-modele de lucrători cu Lumina :)))

    Şi ştii ce mai cred eu? Că a fi "filosof" (în sensul lui originar, de "înţelept") sau a fi "lucrător cu Lumina" nu este nici pe departe o "profesie" ci, simplu spus, doar un fel de a fi - de a gândi, a vorbi, a simţi, a făptui.
    Greşesc, Iris? :)

    RăspundețiȘtergere
  54. Alessia,

    Desigur ca prin exceptie iti adjudeci dreptatea. Am citit apelul catre lichele dar, (fac o gluma) cine altul intelege mai bine psihologia unei lichele decat tot o lichea. Si-atunci daca vreau sa nu observ remarca ta, consider ca am dreptate, dar din pacate nu am cum s-o ocolesc. Nu am in momentul de fata decat o singura solutie: decat sa fac apel la lichele, (pe Patapievici nici nu l-am adus in discutie caci e intrat pe usa din dos ):) ca la un exemplu, de intelectuali de rasa, incep sa caut prin cimitire. Si-ncep: Paler nu, ca are un punct rosu, Eliade iarasi nu, caci are unul verde,... Blaga, Cioran, Noica, Tutea, Conta, Steinhard da... lista-i lungareata. Ce ne facem draga Alessia ca trebuie sa facem apel la spiritism sau cum ii spune azi americaneste, pentru ca vezi Doamne da mai bine in conversatie, channeling...!? :))

    Daca tot am fost de acord cu retractarea, atunci am sa caut in elita? un roman contemporan pe care sa-l iau ca exemplu. Stii vreunul?

    RăspundețiȘtergere
  55. Stanjenelule,
    Mi-a placut aia cu contabilii.... Precis butada s-a nascut in mintea unui inginer, cum altfel decat misogin.... :)) Dupa mine ar trebui sa scoatem femeile din ecuatie si sa-i invitam pe ingineri sa ia loc langa contabili, desi nu le-ar sedea bine langa filozofi.

    Cine se identifica cu ideile, mai ales cu cele proprii, cum crezi ca le-am zice altfel decat idioti? Desigur niste idioti frumosi...

    RăspundețiȘtergere
  56. :))
    Bun regasit, tuturor!

    CORECT:
    "Nu iau partea nimănui, doar mă amuz.
    Problema e generală: trăim sau nu funcţie de profesia pe care o avem?
    Ne identificăm cu principiile sau doar le enunţăm de dragul teoriei?"

    Iata marea dilema a omului inca din epoca primitiva, pe care nu a reusit sa o clarifice nici in acest secol plin de "i"luminati.

    RăspundețiȘtergere
  57. :)
    De la shambala lala eee am ajuns la Liiceanu, Plesu si eruditia folositoare tartacutzelor scormonitoare.
    :)))

    CORECT si asta:
    "Şi ştii ce mai cred eu? Că a fi "filosof" (în sensul lui originar, de "înţelept") sau a fi "lucrător cu Lumina" nu este nici pe departe o "profesie" ci, simplu spus, doar UN FEL DE A FI - de a gândi, a vorbi, a simţi, A FAPTUI ."
    Alessia
    Asa inteleg si eu lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  58. Bunule, identificare nu cu ideile ci cu PRINCIPIILE propovaduite.
    Idei ne trec tuturor prin cap cu jdemiile.
    :)))
    Daca tartacutza unui om s-ar opri la o singura idee, ar fi un om nu numai idiot, dar si intrat in patologia neuro.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  59. sa revenim la shambala la la eee.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  60. Danule, ştii vorba ceea deşteptă : "Nu te-aş fi căutat dacă nu te-aş fi găsit deja"?

    Eu zic să nu-ţi pierzi bunătate de timp adulmecând urma celui căutat NUMAI în zona "elitei". Sau, mă rog, în zona care se chaemă AZI că ar reprezenta "elita"...
    adicătelea aia cocoţată:)) pe Everest-uri de diplome şi listoaie de titluri care mai de care mai academice...

    Io te sfătuiesc ca pe fratele meu carele eşti :)) să te descocoţi :)) repejor de-acolo, fiindcă ai putea avea surpriza să-l găseştipe cel căutat muuuuult mai aproape decât ai putea bănui acum...Ba chiar să fie unul, mai stii?, cu care te conversezi deja mai in fiştecare zi..:)))

    RăspundețiȘtergere
  61. Concret, la ce foloseste sambala lalaleee?!
    Bunule ne-ai recomandat aceste lectii de o profunzime inefabila, gandind ce ce?!

    RăspundețiȘtergere
  62. Andreiule, :))

    Cred ca ai aichiuul cat Casa Poporului... Zau! Daca faceai medicina ai fi fost un diagnostician briliant....:)))

    Am postat pentru ca urma la un moment dat sa va spun.... dar nu asa de repede, ca... Hmmmm....!!!
    Dar poate ca nu a venit momentul. :)))))

    Hai ca nu fac fitze! O sa va spun.:)

    RăspundețiȘtergere
  63. Alessia,

    Sa ghicesc? Din cate incercari am voie!? :))

    RăspundețiȘtergere
  64. La aichiuul tău, tot cât casa boborului,
    nu ai dreptul decât la o singură încercare, na! :)))

    RăspundețiȘtergere
  65. culoarul:)))
    Bunule, aichiuuul meu este tare tzuguiat. :)))
    Iar de medic nicigand, sunt precum o leguma cand vad bolnavi, raniti, suferinzi.
    Dar... poate am fost intr-o alta viata, desi vazatorii in nevazut spun ca am fost cofetar.
    Sau voi fi in viata viitoare.
    :)))))

    Ma manca nerabdarea! Scrie continuarea!

    RăspundețiȘtergere
  66. Bunule, culoarul de chanelling e deschis.
    Suntem cu tontii pregatiti. Fi bun, nu ne lasa prea mult in asteptare ca s-ar putea sa ne traga "curentul"
    :))))

    RăspundețiȘtergere
  67. Văleu ce de mai comentarii, şi io lipsă la apel!

    S-o luăm cu începutul:

    @Andreiradu: "Teoria mea este simpla: suntem Oameni, ni s-a dat un pamant si posibilitatea de a-l administra."
    Păi aista-i teorie??!!!
    E o constatare.

    @Alessia, da, ai perfectă dreptate şi mă amuză la culme că am reuşit (mai mult fără voie)să-ţi ridic mingea la fileu.
    Intenţionam să fac o glumă, fiind sub imperiul unei dileme cu care - cel puţin noi, românii- ne confruntăm de muuultă vreme: dacă să faci ce face, sau ce zice popa? (Acum avem şi circumstanţe atenuante prin: popa e şi el om, deh!)

    @Danule, ai dreptate, inginer era! Şi vajnic misogin, că nevasta mnealui era "infidea" şi contabilă pe deasupra. (Cre'că şi pe dedesubt tot contabilă era!)
    Şi d-aia zicea aşa ingineru'. Altfel, băiat bun!

    RăspundețiȘtergere
  68. Iris, fata frumoasa, e o teorie cu aplicare in practica... devenita, in timp, constatare!
    Trebuie o alta?
    Nu este suficienta?!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  69. Iris, sincer, si pe mine m-a amuzat teribil cat de bine m-ai "servit"! Broderie! Artizanat! zau asa! :))))

    Da' daca tot ai comis-o, n-ar fi bine sa continuam si noi olecuta subiectul, ce zici?! :))

    Neeeee, nu cred ca te-apuci tu sa te zbengui pe asa teren minat! Ca, nu-i asa, oricat de maiastra ai fi la jocul asta intelectual de glezne, cate-o pardalnica de mina anti-personal tot va bubui, nu?!:))

    Deh, poate ca ai dreptate si tu: sunt in zona asta atatea echilibre... dezechilibrate (de Lumina, desigur!), ca iar putem produce niste chiraieli de mai mare dragul: "Aoleeeeeo, valeu, valeeeeu! Sariti, lumeeeee, de vedeti atacuri marsaveeee, lumeeeee! " :)))

    Asa ca, da! E mai cuminte s-o lasam balta!...:))


    Danule, draga Danule, Danutule dragutule, da' de ce lasasi, fratioare, "culoarul de chanelling":)) deschis?! ca ma trage chiar la neuron, bre! Si ti-am zis ca si-asa is tare suferinda pe-acolo-sha...

    Haaaai, fii bun, fii marinimos, fii blajin, "iubeste-ti aproapele"! Spune-ne odata despre ce era vorba in aluzia mataluta, ca stii ca-s nevricoasa si fac urat la emotii mari si prelungite, da?!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  70. @Andreiule, e suficientă dintr-un singur punct de vedere: dacă eşti în căutare de vinovaţi. Fiindcă, da, suntem cu toţii şi complet vinovaţi pentru tot ceea ce se întâmplă în lume, acum.
    Teoria matale e intrată-n pâine de când lumea şi pământul şi iote-te unde s-a ajuns! Exact cum spui tu despre religie.
    Iar, dacă Doamne-Doamne lua în seamă teoria asta, până acum omenirea ar fi dat ochii cu Marele Eraser. Sau cu Apocalipsa. Că, precum constatăm cu toţii, picarăm toate examenele, la toate materiile.
    Dacă ai emis teoria-constatare, mai fă, rogu-te, efortul şi exprimă şi o teorie-soluţie la problemele generate de teoria-constatare. Ne-ar prinde bine.

    RăspundețiȘtergere
  71. "Teoria emisa de mine" este solutia!
    In timp ce arata cu degetul spre vinovati, arata si solutia.

    Nu trebuie sa inventam sau sa dezgropam "teorii", "ritualuri", "pandantive" sau alte spanacuri pentru a indrepta lucrurile.
    Inca nu e prea tarziu, zic eu!
    Simplu si frumos!
    Fi OM inainte de orice.
    Am mai spus-o candva: Doamne-Doamne ne-a dat tot ce ne trebuie pentru a iesi din jungla, insa noi am adus jungla in mijlocul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  72. Păi, Alessia, eu am exprimat exact ce spui şi tu: că omul trebuie să se poarte în conformitate cu principiile pe care le afirmă. E scuzabilă o eventuală greşală, dar e inacceptabilă duplicitatea şi ipocrizia, situaţii în care un om face nişte afirmaţii doar ca să creeze o impresie celorlalţi, dar în realitate trăieşte contrariul.

    Io nu văz unde-i buba în ceea ce am spus amândouă şi de ce ar trebui să se lase cu "văleuri"?

    RăspundețiȘtergere
  73. Corect, Andrei! Să fim OAMENI. Dar cum devenim oameni, câtă vreme ne naştem mici şi neajutoraţi, iar pe măsură ce creştem suntem "formaţi" după un anume tipar. Dă căile prin care schimbi ceea ce e acum şi prin care oamenii care se nasc capătă calităţile cu pricina!
    Că doar, tot oameni suntem şi acum, dar rezultatele sunt astea pe care le vezi!

    RăspundețiȘtergere
  74. Bine va spun dar mai intai trebuie sa suportati un banc pe care probabil il stiti. Desi e vechi inca nu l-a azut circuland pe net. :)Bancul, ca toate bancurile incepe cu "cica".

    Cica un pacient i se destainuie urologului:

    -Dom'doctor, am o problema...
    -Toti avem...
    -Da dom'doctor dar a mea e deosebita... :(
    -Fireste...:) Ce problema?
    -Uite ca mi-e si jena sa va spun...
    -Esti la doctor, nu incape nicio jena.
    -Dom'doctor.... am un testicul mai mare... :((
    -Asta nu-i o problema. Intra in regula normalului. Se numeste dimorfism sexual. Si femeile uneori au un san mai mare.
    -Da, dom'doctor... inteleg, dar al meu este foarte mare.
    -Hai inceteaza! Pune-l pe masa sa vedem despre ce este vorba...
    -Mi-e rusine... pentru ca o sa radeti de mine... :((
    -Mai omule, sunt medic. Am vazut o multime de testicule in cariera mea. Cum sa rad de tine!?
    -Bine, il pun daca promiteti ca n-o sa radeti de mine.
    -Promit! :)

    Pacientul se descheie la prohab si-i propteste doctorului pe masa un testicul asaaaa... ca la vreo trei kg.

    -Mmmmmoahahahahaaaaa....!!!! :))))))))....Mmmmmoahahahahaaaaa....!!!!:))))))))...Mmmmmoahahahahaaaaa....!!!! :))))))))Mamamaaaa.... nu mai pot.....!!!! :))))))))) Mmmmmoahahahahaaaaa....!!!:))))))))

    -Dom'doctor... dar mi-ati promis.... :((( Acu' tineti-va bine...!!! stati sa-l vedeti si pe acela mai mare!!!!

    Asa ca dragii mei... sa va spun... sa nu va spun... :)))) Nu, nu va duceti cu gandul prea aproape, catre banc, pentru ca sunt normal... :))

    Stiti... am o problema existentiala... Da nu'sh daca sa va spun, ca precis o sa radeti de(spre) mine. :)))

    RăspundețiȘtergere
  75. Ia uite ce adevar grait-a Irishorul aici:

    "omul trebuie să se poarte în conformitate cu principiile pe care le afirmă. E scuzabilă o eventuală greşală, dar e inacceptabilă duplicitatea şi ipocrizia, situaţii în care un om face nişte afirmaţii doar ca să creeze o impresie celorlalţi, dar în realitate trăieşte contrariul."

    Sunt de acord cu tine! Perfect e acord.

    RăspundețiȘtergere
  76. Iris dragă, păi tot amândouă ştim, la fel de bine, că văleurile izbucnesc nestăpânit exact atunci când câte unul mai puţin luminat, aşa ca mine, de pildă, spune şi el cu glas mititel:

    Nenea/ tanti învăţatu'/a, io îs mic şi prost, şi nu pricep învăţăturili matali studioase! Mai bine, rogu-te, arată-mi mai aşa, ca la prostovani ca mine, cum se FACE, cum adicătelea trăieşti matali, cât eşti de fericit/ă cu cunoasterea pe care o...cunoşti, cum ai făcut să ajungi să fii fericit/ă şi împlint/ă...aşa cum mă înveţi pe MINE să fac şi să ajung...



    Că dacă ar şedea fiştecare pe poponeţul lui, acăsucă la el, şi-ar medita cât vrea şi poate bârneţul lui sufletesc, şi nu s-ar mai strofoca atâta să mă fericească şi pe mine, parol că nu l-ar deranja nimenea!
    Da' după ce că-i vai mama lui, că nu mai poate să-şi târâie mai la deal nici beteşugurile (fizice şi psihice) proprii, nu şade potolit! Iese în lume, chirăie, se agită, profeţeşte de te-ndoaie, şi vrea să te salveze chiar cu anasâna, dacă altfel, cu binişoru' nu te dai cu el/ea...

    Despre aceşti văleitori fuse vorba în propoziţie...Şi fiindcă şi noi cunoaştem fo' doi, e mai bine să-i menajăm...cred! :)))

    RăspundețiȘtergere
  77. :)))
    Bunule, da-i bice!
    Chiar de ne-ar bufni rasul, suntem intre prieteni.

    "Probleme existentiale" avem cu tontii!

    RăspundețiȘtergere
  78. :)))))))))

    Confirm că bancul ăsta m-a pregătit pentru TOT ce poate fi mai rău!:))))

    Aşa că, Danule, zi-ne tot! Că ţi-om fi aproape ca frăţiorii!

    Te-anunţ că tocmai mi-a explodat tensiometrul! Mai lungeşte tu mult pârdalnica asta de tensiune, că...nu ştiu ce-s în stare să fac, zău aşa! Că ştii că-s nevricoasă! :))))

    RăspundețiȘtergere
  79. Nu e religie si nu e secta!
    Am inceput bine? :)

    RăspundețiȘtergere
  80. :))
    e ceva cu... apa rece?!

    RăspundețiȘtergere
  81. Sau ceva de genul:
    Un italian angajeaza 3 romani sa-i vopseasca gardul care imprejmuia casa. Dis-de-dimineata, inainte de a pleca la serviciu, italianul le da celor 3 instructiunile:

    - Aveti aici 3 galeti de vopsea care va vor ajunge sa vopsiti tot gardul. In bucatarie e mancare, cand o sa va fie foame, va puteti servi.
    Aaa, era sa uit.
    Ati vazut calul pe care il tin inchis in spatele curtii?
    Sa nu cumva sa lasati poarta dechisa sa scape de acolo ca nu stiu ce fac cu voi. S-a inteles?

    - Am inteles sefu,raspund romanii intr-un glas.

    Pleaca italianul, iar romanii se apuca de treaba. Nu dupa mult timp, unul din ei zice:

    - Ma, mie mi-e foame, hai sa vedem ce are asta de mancare!

    Bucataria italianului, plina de bunatati. Dupa un ospat pe cinste, romanii cauta si ceva de baut, dar nu gasesc decat apa si suc. Atunci, unul dintre ei zice:

    - Ma, stiu eu cum sa facem rost de bautura. Mergem si vindem o galeata de vopsea, cumparam bautura, iar vopseaua de ramane o mai diluam, o mai “lungim” si terminam noi gardul.


    Dupa ce au baut s-au apucat de vopsit, dar cand mai aveau vreo 3 m din gard se termina vopseaua.

    - Acum ce dracu facem? De unde luam vopsea? Italianul o sa-si dea seama ca noi am luat-o…

    - Ma fratilor, las’ pe mine, zice ala istetu', ca stiu eu cum facem. Mai strangem putina vopsea pe pensula si dam pe botul calului, iar cand va veni italianul ii vom spune ca acesta a scapat si a mancat-o.

    Zis si facut. Pe seara, ajunge si italianul acasa.

    - Ma, ce-ati facut cu vopseaua? Eu am calculat la fix si trebuia sa va ajunga.

    -Sefu’, ne pare tare rau, dar a scapat calul si a mancat-o.

    La auzul acestor vorbe, italianul intra in casa, ia pusca si nici una nici doua, impusca calul.

    - Ce naiba dom’le, pentru o galeata de vopsea ai omorat saracul animal? Iti cumparam noi alta…

    - Ba fratilor, vedeti voi casa asta?
    Tot cu romani am facut-o.
    Da-l in mortii mamii lui de cal ca mi-a mai mancat si 30 de saci de ciment, 800 de caramizi, 4 grinzi…

    RăspundețiȘtergere
  82. :))))
    Am doua variante de raspuns distincte si in niciun caz combinate:

    Prima e "rahat cu apa rece" si
    a doua daca am reusit sa ma imbat pana acum cu apa rece....

    Mdeh.... nu stiu sa zic daca este vreuna dintre ele. Nu pare asa.
    Am deja convingerea ca nu.

    RăspundețiȘtergere
  83. :))))))))))))

    Potoliţi-vă că moooor, na! :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  84. :)))))))))))
    Văleu, Danule, mooorrrrr deeee rââââsssss!

    Gata, tac.
    Ci spune odată, că nu ştiu cât pot să-mi mai ţin râsul şi nici n-am sărurile la mine, iar Alessia dă mari semne de nerăbdare. Doar nu vrei să leşinăm amândouă?? Eu de râs şi ea de nerăbdare.
    Andrei s-a scos, e cu stropitoarea cu apă rece lângă el, pregătit pentru orice. E un fel de SMURD la purtător, natural şi înviorător.

    Gata, acu' chiar tac!

    RăspundețiȘtergere
  85. Si io!

    Da' zi Dane odatăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă!:(((



    :)))

    RăspundețiȘtergere
  86. 2 macaroane merg pe strada;
    care-i barbatul?

    - Ala cu oua.

    RăspundețiȘtergere
  87. Bunule, nu ne mai... fierbe!
    Dam in clocot si cine stie pe cine mai "oparim"
    :)

    RăspundețiȘtergere
  88. Io cred... io cred ca Bunul foloseste aceiasi metoda ca dom doctor maestru!
    A insamantat curiozitatea si acum o intretine.
    Numa ca nu are avantaje materiale.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  89. Danule, când oi da ochii cu mine, întâi să fugi. Că dacă îmi amintesc cum ne-a perpelit domnia ta acum, s-ar putea să nu prezint gânduri tocmai paşnice.
    :)))))))))))))

    Ciudat, aproape că am văzut cum... Lasă! Oricum, clipeai mărut şi spăşit în faţa arătătorului meu vânturat ameninţător.
    Stai că iar mă umflă râsul.

    RăspundețiȘtergere
  90. Iris, io, ca să nu mă mai perpelesc, m-am apucat să...fierb.
    Nişte macaroane.
    Fără ouă!

    :)


    Danuleeeeeeee!!!!

    RăspundețiȘtergere
  91. Dragii mei prieteni,

    Trebuie sa va marturisec ca am inceput sa ma implic in Reiki.
    Nu-mi mai pun vesnica problema "o fi bine, o fi rau!?" Gata, am fost initiat.... Rau nu poate sa fie. Nu are de ce sa fie. Astept numai bine! Na!(vorba Alessiei:))

    RăspundețiȘtergere
  92. D-asta ne-ai fiert atâta??!!
    :))))))))))))))
    Mi-e rău de râs! Ai milă Tu, Doamne!

    RăspundețiȘtergere
  93. Să ne trăieşti, maestre, NA! :)

    Sper să obţinem şi noi oareşce reduceri de tarife, când te-om ruga să ne ţesali câmpurile energetice...

    Ai dreptate: ceva rău nu poate să fie!

    Evoluţie sprinţară în domeniu!

    Când dai de băut?!

    :))

    RăspundețiȘtergere
  94. Foarte bine! E o experienţă pe care merită s-o ai pentru a te edifica referitor la fenomen. Ca să poţi accepta sau nega ceva, e necesar să-l cunoşti înainte.

    RăspundețiȘtergere
  95. Voi ati scapat ieftin... Bunul meu prieten, scriitorul Aurel Baros, exceptional povestitor, m-a tinut cu o sarada fo' cateva luni...

    RăspundețiȘtergere
  96. Danule, e ok. Chiar n-are ce să strice. În cel mai rău caz, nu schimbă nimic, dar măcar ştii cu ce se mănâncă.

    Io credeam că ai văzut vreun OZN, vreun extraterestru (altul afară de mine!), fo paranormalitate şi mă pregăteam de-o spectaculoasă mărturisire.
    Ai fost tare amuzant, cu toată această răsuceală în jurul problemei, ca un elev scos la tablă.
    :))))

    RăspundețiȘtergere
  97. Ar fi o idee să mă apuc şi eu de Reiki. Sunt curioasă ce-ar ieşi?

    RăspundețiȘtergere
  98. Stanjenelule,

    Eu iti multumesc frumos pentru suport! :) Ar iesi ca vei ajunge foarte repede acolo unde doresti dar vei avea niste... hai sa le zicem instrumente, foarte solide pe care te vei putea baza.

    Intru din nou diseara, mai pe'nnoptate caci acum trebuie sa fug. No, ca-i musai! Am o intalnire. :)

    Pentru toti ceilalti, sa nu uitati ca sentimentele pentru voi rezista...:)

    RăspundețiȘtergere
  99. N-ai pentru ce, Danule.

    Eu nu ştiu dacă mai intru în seara asta, dar ne "revedem" mâine. Pe aici, desigur.

    RăspundețiȘtergere
  100. :))
    Asta era?
    :)))))
    :)))))
    :))))
    Valuri, valuri de hohote!
    Pai si de ce ar fi fost de ras?
    Valurile de ras sunt consecinta suspansului.
    Asteptam sa vad elefantul pitulat in cires, si cand colo, se coc ciresele!
    :)))
    Sa fie intr-un ceas bun!
    Poate asa vei completa lista oamenilor onesti in aceasta "meserie", daca tot ai trecut la reconversie profesionala.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  101. Intrebare:
    adica ai participat la grupa mica de la gradinita?
    Inveti ierarhiile arhanghelilor, culorile ingerilor, protectii psihice cu flacara nu stiu care, ritualuri de muniachi si duci ofrande lui Taie Paie?!

    RăspundețiȘtergere
  102. Andreiule, :))

    Multumesc pentru urare. Stiu ca este sincera. Daca ar fi sa-ti raspund la intrebari in acelasi mod in care au fost puse, as aduce lucrurile in derizoriu dupa prostul meu obicei si te rog sa ma crezi ca nu este cazul. Nu caut o meserie, nu am vocatie de vindecator, iar celelalte raspunsuri nu ti le pot da pentru ca nu stiu ce sa-ti raspund. Sincer! :) Nimic din cele ce ai intrebat nu se intampla in Reiki. Cel putin pana acum.

    Ceea ce insa totusi as vrea sa-ti spun - sa va spun tuturor - este ca voi merge mai departe pe cale, pentru ca exista semnale, neparelnice, care imi confirma ca este bine ceea ce am inceput. Nu sunt capcanele propriei mele minti si sunt sigur de acest lucru... De un an si jumatate am rasucit lucrurile acestea pe toate fetele dar doar dinafara. Ei bine, acum vreau sa le inteleg din interior. Nu este religie, nu-i sectarism si nu mi-e frica de faptul ca am sa cad in plasa folclorului nou, al fantasmelor si al limbajului de lemn al spiritualistilor. Am intrat cu discernamant si cu speranta ca nu-l voi pierde pe parcurs si probabil acest lucru ma face sa avansez destul de greu. Ce se afla inauntru... poate ca voi avea sansa sa aflu. Sau poate ca nu, dar in orice caz nu voi dramatiza daca voi rata.
    Am vocatie de Hopa Mitica! :))

    Mai mult nu stiu ce sa spun.

    RăspundețiȘtergere
  103. Domnilor, aveţi respectul meu pentru felul în care aţi abordat subiectul!
    Fără glumă.

    RăspundețiȘtergere
  104. Da...Reiki nu este o religie si mai ales nu este o meserie .
    Initierea te-a asezat pe Cale .
    Si-acum esti singur !
    Exercitiul si autocunoasterea iti va da Maestria .
    Va fi usor sa ajuti o samanta sa germineze, o floare sa-nfloreasca, sa cureti apa, sa tratezi un animal , un Om...
    Greu iti va fi sa intelegi si sa stapanesti Misterele, fara sa iesi din "normalitatea " acestei lumi...

    Eu iti doresc ca , indiferent cate ti se vor darui, sa nu-ti pierzi CAPACITATEA DE UIMIRE in fata unui rasarit sau apus de soare,a unei frunze care cade, a drumului pe care-l face melcul ...a unui tzipat de copil sau a ultimului suspin al Omului ...

    RăspundețiȘtergere
  105. :)
    Bun regasit, tuturor!

    Bunule, daca nimic din ceea ce te-am intrebat eu nu se regaseste in ceea ce inveti tu acum, ce rost isi mai are indemnul de a viziona "invataturile" lui nenea doctoru'?

    RăspundețiȘtergere
  106. Nima, sarut'mana!

    Spui ca "reiki nu e o meserie"!
    Pai in lumea reala se vede clar ca este o meserie: se practica contra cost si se preda contra cost!

    Mai spui ca Bunul este asezat pe "cale" si ca ACUM e singur!
    Pai cum e singur, ca-n jur sunt numai maestrii si initiati, care se si strang intr-o scoala (sau mai multe) si racoleaza alti si alti indivizi pentru a deveni initiati, ulterior maestri?!

    Tu nu esti maestru in reiki?
    Ba da!
    Atunci nu e singur.
    :)

    Intrebare, care presupun ca va ramane fara raspuns: despre ce Mistere faci vorbire?

    RăspundețiȘtergere
  107. Bunule, maiam o intrebare pentru tine: ce anume te-a determinat sa mergi la scoala reiki?
    De ce nu ai ales qi Qong de exemplu? Pentru ca, spre diferenta de reiki, are o vechime respectabila.

    RăspundețiȘtergere
  108. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  109. Nima, pai acestea sunt "mistere"???
    Sunt reguli dupa care fiecare om ar trebui sa se ghideze.

    Iar accesarea "akasei" o poti face si fara sa fii maestru reiki.
    Dar e parerea mea si nu trebuie sa coincida cu a altuia.

    Ideea ca trebuie sa te initiezi intr-o anume kestie, nu face decat sa ierarhizeze si din punct spiritual oamenii.
    Sa le dea unora valoarea (autoritatea) de care au atata nevoie, si altora iluzia, satisfactia ca sunt si ei inclusi in ceva "deosebit".


    :)
    Cat despre ceea ce crezi tu ca vezi despre mine, iti spun ca esti mult prea departe de realitate. Muuult prea departe. Cred ca vezi pe altcineva, si cred ca stiu si pe cine vezi, insa despre asta... poate altadata.

    Nima, Doamne-Doamne a facut lucrurile extrem de simple, noi le complicam. Noua ne place sa credem ca in spatele a ceea ce nu vedem se afla lucruri abracadabrante.
    Dar fiecare cu ... iluzia sa.
    Multumim Creatorului ca nu avem tartacutze identice, pentru a fi obligati sa avem nevoi identice.

    Sfarsitul comentariului tau m-a umplut de respect!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  110. Apropo de acest "vazut"! Mi-ai amintit de faptul ca si Iris mi-a promis ca-mi va spune ce vede despre mine si... a uitat!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  111. Buna dimineata tuturor! :)

    Stanjenelule, :)
    Pai altfel decat frumos si elegant nu se putea intampla, caci toti de-aici avem mintile deschise inafara sacului, iar nu deschise in sac. :))

    Nima, :)
    Iti multumesc frumos.
    Pentru toate! :)
    Si eu sper sa fie si sa ramana asa cum imi urezi.
    Ii voi raspunde eu lui Andrei, daca-mi permiti, de ce sunt singur, bine?

    Andrei,
    Cand Nima zice ca sunt singur pe Cale este pentru ca Dumnezeu iti da dar in traista nu-ti baga. Maestrul doar te pregateste, iti arata Calea, iti deschide si iti curata canalele energetice si te inarmeaza cu minimumul de cunostinte necesare pentru fiecare grad (plafon) pe care trebuie sa-l escaladezi... restul este munca proprie. Maestrul nu este Dumnezeu nici pentru sine si nici pentru ucenic. Maestrul este daca vrei sa accepti termenul o unealta vindecatoare a Naturii - iaca nu ma hazardez sa spun a Divinului sau a Universului, desi ai sa italnesti lucrul acesta si altele si mai dihai - el este prietenul si ajutatorul tau ca ucenic. Nu trebuie sa ne impiedicam in denumirea de Maestru si ucenic... este doar o conventie umana care aseaza, randuieste perceptia potentelor in a manipula energii. Maestru sau ucenic sunt doar canale mai mari si mai complexe sau mai simple si mai modeste, regulatoare de energii. Nu am citit nicaieri acest lucru, nu mi s-a predat asa ceva, este doar simpla mea concluzie, o presupunere bazata pe foarte putinul pe care il cunosc.

    Si de ce sunt singur? Pentru ca Reikiul este o mica parte stiintasi cea mai mare parte intuitie. Practica Reikiului de altfel are in momentul de fata cel putin trei sute de variante, scoli, curente legate intre ele prin aceleasi simboluri de baza si aceleasi principii. Desigur este de comentat de ce sunt atat de multe si primul gand ne duce la bani. Ar putea sa mai incapa si alte explicatii dar ne intindem si alunecam.

    Bref! De ce Reiki si nu Qigong? Raspunsuri ar putea fi mai multe.
    Varianta mistico-filozofica pe care o stim cu totii de la Nima este ca lucrurile se leaga si dezleaga in duh si nevazut. Si-atunci raspunsul ar fi foarte simplu si comod: pentru ca asa a fost sa fie!

    Urmeaza.

    RăspundețiȘtergere
  112. Mai degraba Reiki si nu Qigong este pentru ca inainte sa ma am avut contacte si discutii mai multe cu bioenergeticieni si mai putine cu Qigongisti. Ceea ce m-a lamurit este ca am simtit ca benefic (nu mi s-a parut) efectul sedintelor de tratament bioenergetic si chiar mi-a fost dat, lucru surprinzator chiar si pentru mine, sa simt la modul fizic, nu numai psihic, energia respectiva. Aici desigur ca vei ridica intrebari daca nu cumva mi-a jucat mintea feste. Nu, nu mi-a jucat dar sunt mai multe de povestit.
    Qigongul are si alte valente... este o intreaga filozofie chinezeasca despre viata si armonizarea cu ea, mai intervine si latura autoapararii... pana la urma ar insemna ca prin practicarea lui consecventa sa te inregimentezi intr-un stil de viata prea putin european.
    Practica pusului palmelor pentru tratament este de cand lumea, o facem involuntar si instinctiv fiecare dintre noi si nu a inventat-o Maestrul Usui. Exista si alte tehnici care folosesc lucrul acesta. Maestrului doar i s-au relevat simbolurile si i s-a deschis Calea. Iar el a descris-o si i-a jalonat principiile.

    De ce am pus filmul cu Shamballa? Pentru ca am dorit sa nasc astfel de discutii iar in acest context sa va spun ceea ce mi s-ar fi parut fair sa fac, poate de acum cateva luni, desi pana la urma ar fi putut ramane o chestiune nedeclarata... Mi s-a parut corect fata de toata lumea sa spun lucrul acesta chiar daca in ultima instanta ma priveste doar pe mine.

    Uite ca nu am reusit sa vad decat doar prima lectie a lui Argesanu, care fie vorba-ntre noi este speriat de bombe psihotronice. :))

    RăspundețiȘtergere
  113. Bunule, raspunsurile nu ma satisfac, poate pentru ca sunt eu un Gica contra!
    :)

    Singuri pe "cale" suntem de cand ne nastem pana murim, daca ar fi sa extrapolam atat de mult raspunsul.

    "Dumnezeu nu baga in traista" este deja un lait motiv ca si "invata-l sa pescuiasca"
    :)
    Maestrul nu-ti curata nimic pentru ca nu are cum sa curete.
    Cel ce poate curata in "ograda" ta esti TU!
    E ca si cum ai apela la "curat murdar" sa vina "echipa de experti" sa-ti curete puturosenia.
    Si mai este un aspect:
    acei "experti" sunt uneori mai murdari decat ce se afla in "ograda" ta.

    Un exemplu banal (desi as avea multiple): un "maestru" (cine ii confera gradul de maestru? diploma, evident:))
    care fumeaza nu numai ca nu-ti va curata canalele, ba mai mult ti le va infunda.
    Dar... poate, cu ajutorul diplomei sau al notorietatii va reusi, ceea ce cu el insusi nu a reusit.
    :)
    Minuni sunt din belsug!

    (e ca si cum te-ai duce la bioenergoterapeut. Acela face pase energetice, dorind sa echilibreze energia din organismul tau... in sedinte cu un numar, de obicei, bine definit! Platesti, faci sedintele, dar uita sa-ti spuna ca: el doar se joaca! Nimic din ceea ce-ti face nu te va ajuta, pentru ca interventia din exterior doar deranjeaza, nu aranjeaza - adica combinata cu placebo, pe timp scurt va da roade, pe termen mai lung te vei trezi cu alte probleme de blocaje energetice)
    In fine, e o alta discutie!

    Raspunsul ca am ales reiki... asa, e ASA!
    :)
    Eu poate gresesc in modul meu de a gandi.
    Cand ma apuc sa fac un lucru am o motivatie: pentru ca am un scop.
    De ce reiki si nu qi qong?
    :)
    Pai pentru ca sunt mult peste 300 de scoli, pentru ca este foarte putina stiinta si multa intuitie (adica fiecare face din acest reiki orice doreste - salata din salata si sa o serveasca celorlalti spunand ca e glazura de ciocolata etc)
    Adica pentru ca permite oricui sa adauge de la sine orice crede el de cuviinta: da voie creatiei proprii sa se dezvolte
    :)

    Mie imi place foarte mult treaba cu "gradele".
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  114. Dragă Dane,

    Dacă te-ai hotărât să te duci cu ei, du-te omule, îţi ţin pumnii! Sau, mai bine zis, palmele! În fond, la ei nu poate fi mai rău decât la noi.

    Neştiind nimic despre Reiki, am căutat într-o enciclopedie mare (Britanica, aia adevărată, nu asta a noastră mică, apărută de curând). Nu am găsit nimic. Habar nu au băieţii!

    În schimb Wikipedia, care le ştie pe toate, văzutele şi nevăzutele, ne spune câte ceva despre “punerea palmelor” şi efectul terapeutic al acestei delicate operaţiuni.

    Doamne-ajută! Bine-ar fi să fie aşa de simplu! Dar, vorba lui Iorga: „tăgăduieşte ceea ce ai văzut că nu e, nu ceea ce n-ai văzut că este”. Eu caut instinctiv în somn palmele soţiei când mă zguduie câte un coşmar şi vreau să-mi treacă senzaţiile de spaimă sau de durere. Şi într-adevăr îmi trec! Aşa că sunt şi eu un fel de practicant, avant la lettre.

    Prin urmare, drum bun din partea mea, dar ai grijă să te întorci, nu de alta, dar ca să ne spui şi nouă ce-ai văzut. Chiar dacă prietenii tăi din blog nu au părut excesiv de entuziaşti, eu cred că spiritual tău critic şi discernământul exersat în atâtea şi atâtea schimburi de idei pe teme spirituale, te vor ajuta să nu te rătăceşti.

    Te aşteptăm după ce treci la gradul 2 (când, dacă am înţeles bine, îţi vei putea “activa” palmele!). Ori ne tragi palme nouă, cârcotaşilor, ori … iertată fie-mi vorba obraznică … îţi tragi palme singur.

    RăspundețiȘtergere
  115. Andreiule,
    Asa cum era de asteptat discutia cu tine devine tot mai anevoioasa. Si stii de ce? Pentru ca de fapt nu cu tine sunt obligat sa o port ci cu mine. Si tu stii lucrul acesta.:))

    Hai sa o luam gospodareste.

    Chestiunea cu formalismul, cu conventia de maestru si grade presupun ca o intelegem formal la fel, in fapt... lucrurile sunt clare. Nima poate sa-ti confirme: ca in orice fel de directie in care omul activeaza, ca o parabola, imagineaza-ti ca sunt cai de ham si trapasi. Nu poti pune calul de ham sa alerge la potou si nici trapasul sa traga la caruta. Exista intre trapasi (maestri) foarte multi doar cu aliura de alergatori, in fapt biete gloabe insetate de glorie, putere sau bani. Aici iti dau dreptate, caci acest lucru, impostura, este evidenta si in medicina, religie, marketing, pubilcitate... oriunde. De fapt am discutat lucrul acesta.

    Daca facem o medie a calitatilor lor, bagand in aceeasi oala valorile si pleava si vorbind despre exceptiile pe care le-am intalnit fiecare desigur ca ai dreptate si te sustin in continuare in ceea ce afirmi.

    Dar hai sa ne indreptam privirea la persoanele cu har, daruite profesiei sau vocatiei lor. Sunt multi. Pe acestia trebuie sa-i bagam in seama. Cum ajungem sa-i deosebim? Tot prin discernere, dar asta ar insemna sa ne dedicam timpul unor exercitii de HR. Unul macar daca ti se pare ochios, curat in intentii si demn de crezare, e bine sa te concentrezi pe el. Daca l-ai intalnit si pe al doilea inseamna ca esti chiar norocos. Eu unul am avut noroc.

    RăspundețiȘtergere
  116. Faustin, mi-a placut foarte mult exemplul tau cu palmele sotiei tale.
    Frumos si adevarat.

    [In spiritul umorului, bine ca se intampla in timpul somnului si nu cand este nervoasa, suparata sau stresata.
    :))]

    Mi-a placut si finalul comentariul tau. :))
    Jos palaria!

    RăspundețiȘtergere
  117. Bunule, dupa cum frumos a spus Faustin:
    "Dacă te-ai hotărât să te duci cu ei, du-te omule, îţi ţin pumnii! Sau, mai bine zis, palmele! În fond, la ei nu poate fi mai rău decât la noi. ", la fel spun si eu!

    Nu incerc sa te conving sa nu o faci, ci doream sa inteleg mai bine demersul tau.

    Acum, vorbind la rece, avem numai de castigat in urma experientei tale, daca vei fi la fel de transparent si dupa ce termini invatatura, iti vei lua patalamau si vei deveni tu, la randul tau, maestru.
    Daca nu te vei erija in atotstiutor care isi trimite "purtatorul de cuvant" sa dialogheze cu novicii, adica limbajul vorbelor care nu spun nimic.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  118. Faustinus,

    o clipa! E o mica inclestare care trebuie desclestata! :)

    Andreiule,

    E bine sa fii stenic in gandire. Te ajuta la echilibru. De aceea mi-ar placea sa stiu ca ramai constant in parerea ca bioenergoterapeutul nu poate dar doar pana in momentul in care ai sa constati tu, pe propria-ti piele, ca de fapt poate. Nu pot sa vin la tine cu exemple culese de prin carti, ar fi chiar hilar, ci doar cu ceea ce am trait eu. Si nu-ti servesc "calde". Eu cred ca o sticla de vin ar armoniza pe indelete si in detaliu parerile. Hai, doua! :))

    Vorbesti despre minuni. Pai ce minune mai mare poate fi decat tu insuti? Ce minune mai mare decat mintea omului, cel putin pentru om:), poate sa existe? Ce minune mai mare poate fi decat aceea ca esti viu si poti afla acum, in timpul limitat al vietii tale, (daca "intri" evident) daca ai sau nu dreptate sa iti construiesti si sa iti consolidezi existenta pe "certitudinile" dinafara sau pe cele interioare. Cand va trebui sa se intample lucrul acesta? In alta viata? Sa fim seriosi! :)

    Scuza-mi te rog patetismul. Citeste intrebarile la rece. Si raspunde-ti sincer la rece.

    Intrerup aici si-mi cer mii de scuze caci acum vad cat e ceasul. Dau fuga, daca mai ajung, la Teatrul National la lansarea CD-ului Maestrului( inca unul?:)))) Beligan.

    Revin cu drag.

    Fausinus, oricine ai fi, nu te-am uitat... :)

    RăspundețiȘtergere
  119. Ah.... esti groaznic!!!
    Las-o-n Doamne iarta-ma de patalama! Te obsedeaza? Patalamaua este pentru cei care au un gand cu ea.... :))
    E o biata bucata de hartie... Igienica!? :))

    RăspundețiȘtergere
  120. :)))
    In ceea ce priveste Shamballa alala ee a doctorului din filmuletul postat de catre tine (ca si recomandare) sincer iti spun ca:
    daca as fi participat la un astfel de curs, la sfarsitul lui (adica in aceiasi zi) i-as fi cerut fara nicio reticenta sa-mi dea bani pentru ca mi-am pierdut timpul ascultand "povesti nemuritoare" de proasta factura.

    Este doar parerea mea si nu trebuie sa coincida cu a altuia.
    Exista drepturi si pentru consumatorii de "spiritualitate" contra cost.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  121. Înţeleg că "cineva" m-a chemat pe aici!
    Iacă-mă-s! Doar puţină răbdare să aveţi, ca să citesc.
    Danule, trage aer în piept şi nu slobozi ce stă să-ţi iasă. Fiindcă nu-i momentul.
    :))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  122. @ Andreiule, prin bunăvoinţa Lui, te-am "văzut" iar tu ştii prea bine acest lucru!
    După dialogul nostru de la "nesăratul absolut", în cele care au urmat, ţi-am spus multe despre tine. Felul în care te văd eu se reflectă în toată interacţiunea noastră virtuală. Şi dacă faci pe neştiutorul, te altoiesc urgent!
    :)))))))))
    Dar dacă chiar vrei detalii, o să ţi le dau.

    RăspundețiȘtergere
  123. Iris, fata frumos colorata,
    NU MI-AU SPUS NIMIC!
    Ai zis atunci ca nu poti, dar ca o vei face altadata.
    Altadata inca nu a venit!
    :)
    Am rabdare, mai astept!
    Cand vei fi pregatita, imi vei spune tu.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  124. Nima a incercat ceva-ceva, dar evident ca nu poate spune ceea ce nu vede, poate spune doar ceea ce intuieste din ceea ce scriu!
    :)

    Probabil acelasi lucru il vei face si tu.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  125. Am înţeles. Tu vrei un portret, ca la fotograf. Habar-n-am dacă pot aşa ceva, dar voi încerca.

    În legătură cu celelalte aspecte, e drept că nu ţi-am scris cu două puncte şi liniuţă, dar am avut o grămadă de comentarii în care te descriam. (Mă faci să caut prin arhive ca să-ţi demonstrez).
    Ok. În zilele astea de we voi incerca să te văd mai de-aproape şi să te descriu. Sper să am liniştea necesară. Aş fi făcut-o acum, dar trebuie să plec spre casă, că-mi veni tutu-ul. Şi chiar aveam chef să-ţi dau o castană pe care s-o simţi.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  126. Bun reagasit, tuturor!

    :)
    Nima, de ce ai sters comentariul?!
    :soc:

    RăspundețiȘtergere
  127. Bunule,
    parerea mea vis-a-vis de tot ceea ce exprim rezida din experienta, nu din presupuneri.

    Un bioenergoterapeut onest, iti va spune ca ajutorul lui este un fel de frectie la picior de lemn, atata timp cat tu (persoana cu afectiune) nu vei invata sa-ti echilibrezi energetic organismul.
    Acum depinde si de afectiuni.

    Sunt foarte putini bioenergoterapeuti onesti, FOARTE PUTINI!
    Dupa cum sunt foarte putini cei ce stiu bine masajul reflexogen, cei ce stiu sa faca acupunctura etc.

    Exemplele din carti nu le iau in serios. Multa maculatura cu multa minciuna.

    Minune pentru mine inseamna VIATA!
    Rasaritul de soare, zambetul oamenilor, etc.

    Iar "minunea" la care faceam referire era acea in care un "reikist" roman facut pe banda rulanta "vindeca"!
    :)
    O minune, nu?!

    Eu sunt convins ca un om trebuie sa-si consolideze existenta pe "certitudinile" interioare, urmare a acumularii din exterior: experimentare, traire, gandire, filtrare etc.

    Maestrul Beligan, este MAESTRU!
    Iata cum, incet-incet, si aceasta unitate lexicala si-a pierdut valoare!

    RăspundețiȘtergere
  128. VORBA VOLANT SCRIPTA MANENT

    Nu de prostie ma rusinez,ci de faptul ca as sminti pe cineva cu acele reguli ce duc la Mistere.

    Important este ca ai citit :))
    IERTARE !!!

    RăspundețiȘtergere
  129. Iris, fata frumos colorata, nu vreau portretul, ci vreau sa-mi spui concret lucruri pe care le vezi tu in "nevazut" despre mine. Nu vreau sa-mi spui ce imagine ti-ai construit in urma a tot ceea ce am scris. Asta o pot face si eu.
    Spre diferenta de tine si de Nima, eu nu pot vedea in "nevazut" lucruri despre tine sau despre ea.
    Pot citi foarte bine o mimica, pot intelege foarte multe lucruri din privirea, expresia ochilor, pot intelge foarte multe din limbajul non verbal al unui om, pot intelege multe despre un om functie de ceea ce-mi vorbeste, scrie etc.
    Dar nu pot vedea mai departe de aceste lucruri.
    :)
    Voi puteti! Sau asa ati spus!

    RăspundețiȘtergere
  130. Nima, nu e vorba de iertare, ci de retractare!

    Nu puteai sminti pe nimeni, pentru ca nu ai descris nicio regula care ar duce la vreun "mister".
    Erau lucruri firesti.
    Rescrie-le si hai sa facem un sondaj de opinie.
    Sa vedem cat de necunocute sunt cele scrise de catre tine.
    Ce anume din cele scrise de tine ar fi putut duce la "smintire"!

    RăspundețiȘtergere
  131. Nici un "reiki"nu vindeca.
    Doar trateaza.
    Si nu poate inlocui profesorul, preotul si medicul...
    Reiki ...completeaza !
    Mai intai il intreb pe om daca vrea sa traiasca ...apoi il pun la treaba : ce mananca,ce bea, ce gandeste, ce iubeste , ce uraste...
    Nu-l sperii cu "karma"( actiune si consecinte)ci, ii amintesc de "dharma"(recompensa)...si-apoi "pun mainile".
    De fiecate data ...am emotii! Asa ca ...deschid foarte rar usa :)

    RăspundețiȘtergere
  132. Nu ma dezic...doar am sters "ce am scris."
    Ooooooooaaaaaaaaaaaaaau !Sondaj ?:))

    RăspundețiȘtergere
  133. Nima, acest comentariu nu il reproduce pe cel sters!
    :)

    Un "reikist" nici nu vindeca, nici nu trateaza, e un liant intre ... cum sa spun?! intre el si sinele lui.
    De unde apar problemele unui om? Ne spune Lazarev cat mai simplu cu putinta, ne spune propria noastra viata, daca suntem atenti zi de zi la ea.
    Toate problemele fizice incep cu cele de natura sufleteasca.
    Aici e toata cheia.

    Americanii (si nu numai ei)saracii, datorita "democratiei" si a mersului pe banda rulanta comerciala a inceput sa sufere de singuratate (insingurare)... deceptii, non-sens etc.

    Tot ei au gasit o metoda de a-i ajuta sa-si echilibreze psihicul: psihologul! :)

    Ulterior au aparut tot felul de sisteme "spirituale", s-au dezvoltat si au luat cu asalt piata comerciala.

    Platesc sedinte numeroase doar pentru a avea cu cine sta de vorba.
    Inainte de palme, sunt cuvintele!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  134. Transformarea ...emotiilor, echilibru intre evenimente si emotii, intelegerea lor si ...mergi mai departe !

    Sunt buni "psihologii" , dar de multe ori sunt pacaliti ...Dragalasul de Om e si mai bun psiholog !
    In fata unui psiholog pot sa fiu ...orice ( din tipologie).

    RăspundețiȘtergere
  135. Nima, nu am inteles mai nimic din ultimul tau comentariu!
    Te rog fi mai explicita.
    :(

    RăspundețiȘtergere
  136. "Inainte de palme sunt cuvintele" ...:((

    Reiki-ul pe care-l practic eu ...ma ajuta in primul rand pe mine !

    RăspundețiȘtergere
  137. Andreiule, tu esti un complex alcătuit din văzute şi nevăzute care se interinfluenţează şi intercondiţionează.
    Adică, n-ai cum să le separi, ca şi cum ai tăia două felii distincte.
    Dacă vorbeşti despre nevăzute, obligatoriu vei face referire la cele văzute, căci, să nu uităm, "toate se leagă şi se dezleagă în duh şi în nevăzut" dar se manifestă şi în lumea perceptibilă.
    Când voi avea liniştea necesară, o să te vizitez.
    Am nevoie s-o fac în condiţii optime, nu la primul impuls, tocmai fiindcă eşti un cârcotaş de marcă şi îmi doresc să fiu cât mai exactă.
    Am să mă abţin totuşi de la joaca propusă, ca să nu fac vreo tâmpenie, având în vedere că n-ar fi prima oară când am făcut rău fără voie, dintr-o glumă copilărească. Adică, ai scăpat de "castană". :))))

    RăspundețiȘtergere
  138. Nima, as vrea sa te cred. Imi doresc sa te cred, si totusi de ce nu te cred?

    De ce chipul tau, de ce cele ce le scrii dovedesc contrariul?!

    Hai sa spun ceea ce ma intriga la oamenii "I" nitiati, "I"luminati si alte "I"-uri de genul acesta.

    Cand il asculti pe unul vorbind iti spui: wow, minunat!
    Cand il asculti pe al doilea vorbind iti spui: wow, minunat, sunt bucuros ca i-am cunoscut!
    Cand il asculti pe al treilea vorbind iti spui: wow... da, minunat, bucuros, dar oamenii acestia au uitat sa gandeasca, au uitat sa vorbeasca?!

    Si-ncerci sa patrunzi in spatele cuvintelor.
    Intri in viata lor intima pe furis sau chiar fatis si ajungi la o deceptie la fel de mare ca si wow-ul de la inceput.
    Sunt la fel de nefericiti, la fel de neimpliniti, la fel de bolnavi, la fel de deprimati etc.
    Nu au solutii pentru viata lor, pentru problemele lor, darmi'te pentru problemele altora.

    Ce face diferenta dintre unui "I" si unul care nu e "I"?
    Limbajul.
    Atat!

    Pai un om care "vede" mai mult decat "vede" majoritatea, daca un om stie mai mult decat majoritatea nu mai are voie sa fie trist, deprimat, nefericit, neimplinit etc.
    Omul acela ar trebui sa fie radiant!
    Sa radieze lumina! sa radieze intelepciune! sa radieze VIATA!

    Daca a reusit sa deschida "canalul", si-a indeplinit misiunea, viata de zi cu zi nu ar mai trebui sa reprezinte o lupta, o cautare, ci doar un mod de a-i ajuta si pe ceilalti sa-si deschida canalele.

    Nu ar mai trebui sa manifeste angoase, frustrari, sa se mai simta lezat, afectat, de cel care-i spune ceva nepotrivit, nu ar trebui sa fie dezechilibrat.
    De ce?
    Pentru ca A INTELES, ceea ce ceilalti inca nu au ajuns sa inteleaga.

    Prin propriul exemplu vor da veridicitate cuvintelor.
    Altfel raman simple masinarii umane care au invatat un limbaj, l-au imbunatatit si-l redau cu fidelitate.
    Tehnicile cat mai simple sau cat mai alambicate le confera un fel de "autoritate" in fata unui ochi neavizat, insa pe scurta durata, pentru ca cel care cauta, pana la urma va descoperi falsul.

    Ar trebui ca in preajma unui om care a INTELES/PATRUNS ar trebui sa te contaminezi de energie (de bine)!

    Asa percep eu lucrurile.
    Astfel de oameni sunt foarte rari in randul celor "patalamati"!
    Se gasesc in schimb destui in randul oamenilor de rand!

    RăspundețiȘtergere
  139. Iris, fata frumos colorata, daca am scapat de castana, da-mi un ghiont amical!
    :))
    Nu mi l-ai mai servit de multa vreme si ii simt lipsa.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  140. Sunt la fel ca ceilalti ...
    Simpla cu trairi mai complicate. Nici o Initiere din lumea asta nu te scapa de suferinta .
    Cazi, te chinui si te ridici ...chiar ceri ajutor!
    Am fost doborata, am stat pe pragul "dintre",acum invat sa merg...Ma tratez pe mine insumi ...
    Solitudine...( imi place cuvantul !)nu singuratate!
    Mi-am cautat singura drumul prin bezna, fara tovarasi, fara harti si fara vreun ghid...
    Tristetea nu este un pacat !
    E...o certitudine !E din VIATA !

    RăspundețiȘtergere
  141. Iubitii mei prieteni,

    Nima, Iris, Alessia, Ryana, Andrei Radu, Faustinus, acum de fata ... :)

    Si inca Serban, Shanti, Cristiana, Ramona, Maria, Sorin SOmeONE, Elvis, Sorin DiRokko, Adi, Luize...

    si inca Tasha, Mariana, Sasha, Shakua, Xia, Inima Puternica, Adriana, Emilia, Dan, Ioana care intrati mai rar....

    Eu atat am avut de spus. :)

    RăspundețiȘtergere
  142. Vai, Andreiule, cu cât vezi şi ştii mai multe, cu atât te copleşeşte tristeţea mai tare!!!
    Tocmai pentru că pricepi cât de slab a ajuns omul, cât de nevolnic, în lipsa lui de încredere şi iubire!
    Sentimentul care te bântuie cel mai tare e compasiunea şi neputinţa, fiindcă tu nu ai cum să-i ajuţi prea mult fără acordul Divin. Nici nu e corect să-i ajuţi în sens direct, fiindcă ar fi mură-n gură. De cele mai multe ori, tot ce poţi să faci e să le explici şi să speri că vor înţelege şi aplica ceea ce le spui.
    Offff!
    Iar în plan personal, singura ta dorinţă e să-ţi termini "misiunea" şi s-o tai din zonă. Eşti ca un peşte pe uscat. N-ai cum să fii fericit, cu atât mai mult cu cât fericirea de aici e un paleativ, e un surogat!
    Abia când treci "dincolo" şi ajungi în zona care îţi e familiară te simţi liber şi fericit.

    Oricum, şi tu ar trebui să ştii foarte bine, aşa că nu mai face pe nedumeritul, că nu te prinde de fel!

    Treci la înghionteală, chit că suntem "specii diferite".
    :)

    RăspundețiȘtergere
  143. pe scurt: exista o substanta dmt - Dimetiltriptamină - ca sa vezi nevazutul (ego death + lumina + inteligenta superiora)
    pe lung : e vazut ca drogul cel mai periculos pe lumea asta desi nu are niciun efect advers. Este legal in Portugalia si in inca un stat din america de sud daca nu ma insel. Toti care experimenteaza ( sunt f multe clipuri pe YT cu inregistrari live din timpul trip-ului) spun ca e o realitatea mai reala decat realitatea noastra fizica. Multi isi vad vieti anterioare, suferinta pricinuita de ei semenilor lui, lumina, entitati inteligente . Asta e doar un colaj: https://www.youtube.com/watch?v=i2nbnJzervs . Se pare ca e un trend si chiar in randul marilor personalitati de la Hollywood ( artisti, regizori, etc ) - cautati pe Youtube, unul din ei este Sting cantaretul ( experienta lui cu Ayahuasca , bautura care contine dmt ): https://www.youtube.com/watch?v=5QhcCjPWwfY&t=825s

    RăspundețiȘtergere
  144. Sunt cu soțul meu de 7 ani fără copil, eu și soțul meu am încercat tot posibilul, dar nu am avut niciun rezultat, până când am întâlnit o prietenă de-a mea foarte bună care mi-a povestit despre Dr Dawn acuna și cum a ajutat-o, i-am explicat. totul la Dr Dawn acuna dupa ce am contactat-o ​​pe Whatsapp, a promis ca ma ajuta, mi-a dat niste instructiuni pe care le-am facut perfect, spre surprinderea mea am ramas insarcinata la 2 saptamani dupa ce m-a ajutat si acum am un copil frumos acum, toate datorită Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru o soluție rapidă la problema dvs.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei să vindeci vreo boală.
    *Dacă vrei noroc în viața ta.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan și altele,
    : e-mail { dawnacuna314@gmail.com}
    Whatsapp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: