PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


joi, 9 iulie 2009

URMA SCAPA TURMA

CUM IESIM DIN TURMA?

Unei oi i se reveleaza intr-o zi Dumnezeu. Si ea crede. In felul ei. Si-apoi se-ntampla cu alta si cu alta.... Oile schimba pareri. Seamana a turma. Credinta si felul de a interpreta revelatia devine religie. Au nevoie de un pastor. Dornic de indrumare si de muls, apare si pastorul, preotul. Staul si stana avem? Nu. Atunci sa ridicam biserici. Apoi devine necesara si asociatia crescatorilor de oi si iaca si institutia, numita nu intamplator tot biserica, desi ea nu mai este stana ci organul federal. Confuzia face bine pastorilor de toate rangurile. Birocratia si pofta de putere si fala e mare. Ne trebuie profit mai mare, se socotesc pastorii... oile nu ne dau cat avem nevoie, superiorii cer tot mai mult... fuga dupa prozeliti!
Pana atunci, oile trebuie sa fie bine pastorite: stai in turma in care ai avut "norocu" sa fii fatata, nu te lasa ademenita de ereziile altor pastori, Lupul cel rau te pandeste dupa colt, aici in turma si staulul tau este Calea Adevarul si Viata! Fa-te'ncoa' la muls si nu mai da din picioare, bisisico!
Dai din picioare? O sa ajungi in iad unde este mai rau ca la abator!

Cui i-ar conveni sa-i plece platitorii si sa dea drumul oilor sa-si faca de cap? Sa le mulga altul? Cui convin ideile dezagregatoare? Gioradano Bruno s-a fript! Ma rog, a fost fript. Victima colaterala, o oaie in minus nu se simte, daca e sa pierdem toata turma. Acum lucrurile sunt mai subtile... Hai sa ecumenizam si sa impartim roadele mulsului. OK, sa ecumenizam dar cine sa fie Pastorul si Beneficiarul Suprem?

Morala necrestina:
Alegeti orice religie, cotizatia ramane! Veti plati la pastori noi, veti cumpara obiecte de cult, carti, seminarii.... si intr-o zi o sa observati ca unei oi i s-a revelat Dumnezeu.
M-as bucura sa fiu eu sau voi oaia aceea.

4 comentarii:

  1. Dan, bunul meu prieten

    Mi-a placut la nebunieee parabola ta.
    Ce-as mai putea adauga?!
    Chiar nimic.

    Ma gandesc... sa fiu oaie sau sa fiu pastor?

    De ce nu scrii mai des? :)
    De povestit ai o mie si una de povesti, har ai, de impartasit, impartit iti place a imparti cu toti... ramane doar vointa de a tot bate niste taste.
    :)
    Eu, sincer, as fi un cititor fidel.
    O seara plina de inspiratie si de gratie
    cu stelute sau fara
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. pi es
    :)
    Dan, te rog, treci prin camaruta cu cu "vom trai si vom vedea", te asteapta o "doleanta"

    Sa-mi traiesti boiereste, sufleteste!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si cu plecaciuni, boieri dumneavoastra! :)

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: