PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


marți, 8 septembrie 2009

GENE PE SPRANCEANA


Sa convenim ca miturile creatiei in acceptiunea biblica ar putea fi interpretate tale quale.

Daca acceptam aceasta conventie putem sa tragem cateva concluzii foarte interesante. Iata faptele: Adam, biet om, a fost facut si nu nascut, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Eva, biet om, clonata din coasta lui Adam a fost si ea la randul ei facuta si nu nascuta. Adam, din carnea caruia s-a intruchipat Eva, i-a fost intr-un anume fel mama, caci Eva era carne din carnea lui. Fiind creatia Domnului, au avut parte de informatii genetice putin diferite fata de cele pe care le-am mostenit noi astazi, presupun eu, caci informatiile primare pe care le-au primit la facere trebuie sa fi fost de natura divina. Desigur, parte din ele le-am mostenit si noi oamenii de azi, parte s-au pierdut in mod natural iar cele mai multe pe care le posedam acum sunt dobandite. Acum insa, daca ne punem intrebarea carei rase ar fi apartinut primii oameni nu mai putem raspunde exact, dar putem accepta conform ultimelor cercetari paleogenetice, ca genele cele mai vechi pe care le detine omenirea in zestrea ei genetica provin de la rasa neagra.

Asadar, Dumnezeu creandu-l pe om s-a replicat pe Sine. E adevarat ca desi creati ca o oglinda a lui Dumnezeu, cele doua clone, Adam si Eva au avut cateva limitari. Dupa Facere au ramas condamnati la locul creatiei, in rai si cu interdictia de a nu cunoaste tot, concluzia fireasca pe care am tras-o intr-o postare anterioara fiind ca Dumnezeu nu a dorit concurenta. Ei erau tot un fel de Dumnezeu dar de rangul doi, creati in scopul propriei adoratii. Legea data de Dumnezeu ulterior a fost clara: sa nu ai alti dumnezei inafara de Mine. Mult mai tarziu de la actul Genezei, dupa alungarea din rai, potop si fenomenul Babel, acela cu segmentarea omenirii pe rase si limbi, Dumnezeu simtind necesitatea predarii pe viu a lectiei iubirii s-a servit de omul pe care il crease ca de un vehicul, spre a se naste pe Sine. A ales in acest scop o femeie fecioara de rasa semita, pe Maria.

Si atunci hai sa facem un salt in timp si sa avansam pana la momentul aparitiei lui Dumnezeu pe Pamant sub infatisarea lui Isus. Isus, desi nascut om, adica un fel de Dumnezeu de rangul doi, ca toti oamenii de altfel de la Geneza incoace era in acelasi timp insusi Dumnezeu. De data aceasta Dumnezeu nu a mai dorit sa se autocloneze ci a dorit sa se nasca firesc. Dumnezeu si-a dorit o mama. Barbatul Isus, in esenta un semizeu daca-l consideram intr-o acceptiune mitologica greaca, spre deosebire de barbatul Adam a fost nascut si nu facut. Dumnezeu s-a replicat pe Sine, prin nastere, dar acum survine o chestiune de interpretare: nu stim daca de data aceasta Dumnezeu s-a aratat lumii prin Isus dupa chipul si asemanarea Sa sau intr-un chip diferit. Sfintele Scripturi si Evangheliile omit sa ne mai precizeze aceste amanunte. Ale cui gene le purta Isus Dumnezeul? Genele Fecioarei Maria ar fi putut sa devina dominante in combinatia cu un "ceva" divin? Spun "ceva" pentru ca in cazul unui miracol, cuvantul gene nu mai poate fi pronuntat, gene insemnand informatie transmisa ereditar, ceea ce nu putem admite in cazul lui Dumnezeu, el fiind necreat, deci fara ereditate. Indraznind sa cercetez miracolul (ooo..., afurisita blasfemie!) logic ar fi ca:

a) genele lui Isus sa fi avut o informatie "speciala", divina. Asta ma indeamna sa cred ca Isus ar fi trebuit sa ii semene lui Adam, care purta aceste gene speciale, create special pentru el. In acest caz, semanandu-i lui Adam, Isus ar fi trebuit sa fie negru. Dar nu avem nici o atestare cum ca Isus era negru si atunci

b) El sa fi mostenit genele stramosilor pe linie materna, ca un fel de clona a Fecioarei, asa incat logica aparenta cum ca ar fi trebuit sa fie un exemplar umano-divin nascut cu chipul si asemanarea lui Dumnezeu, pica. Sau mai bine, in aceasta logica ar trebui sa renuntam la chip si sa ne concentram pe asemanare care in cazul de fata ar trebui sa fie inteleasa ca esenta divina. Dar ce putem considera esenta divina in cazul lui Isus? Mintea? Sufletul? Amandoua?

c) Isus sa nu fi avut nici un fel de gene, caz in care se poate presupune ca Dumnezeu s-a autoprogramat sa nu aiba mostenitori si si-a gandit destinul cu crucificarea, cu alchimizarea completa a materiei trupului si cu inaltarea, inca inainte de imaculata conceptie.

Daca asa au stat lucrurile in privinta destinului personal - si presupun ca in oricare dintre cele trei ipoteze asta s-a intamplat - inseamna ca prin interactia cu Isus, toti oamenii din jurul Lui au avut destinul modificat, prestabilit, cu deznodamantul dinainte cunoscut, atunci si legea liberului arbitru (chiar si in contextul legii karmei cu care crestinismul nu este de acord) a fost temporar golita de continut. Cel putin in privinta celor care L-au cunoscut si au relationat cu El cat a fost in viata. Odata cu inaltarea, legea liberului arbitru pentru omenire a reinceput sa functioneze normal. Ma rog, de-acum aceasta este o alta tema.

Si totusi, sa fi avut barbatul Isus genele lui David? Si conform unor prezumtii sa le fi preluat si progeniturile Mariei Magdalena? Aceasta teorie are tot atatea sanse la adevar cat are si aceea ca Isus a fost negru. Si-atata timp cat nu stim nimic, miracolul inca functioneaza.

Cine are mai mare nevoie de mistere si miracole, omul sau Dumnezeu?

16 comentarii:

  1. Salve Dane!

    Rezolvarea genezei e o ecuatie care o cunosti de la mijloc si trebuie sa-i afli sfarsitul si inceputul. Aproape imposibila.
    .......Adam+Eva...+...x.....= rezulatatul ar putea insemna chiar inceputul adica 0. Din nimic (sper sa nu vina bailerini de la Oreste sa ma arda)::))s-a creat totul.

    Poveste S.F. sau poate o informatie primita de la subconstient: Genetic cred, daca s-ar umbla mai mult la adnul maimutei si nu numai ai putea creea un Adam proaspat. E chestie de imprimare a informatiei. Cum a reusit omenirea sa imprime C.D.uri cu tot felul de nenorociri probabil asa se poate imprima si pe ADN. Adamul creeat cam are gust de clona ii iau structura lui genetica cu toata informatia adaptata vietii de pe pamant si o implantez pe o gena de pe planeta mea care sa dea nastere la regina mama. Ovrei au o vorba cu spune ce natie e ma-ta si-ti spun ce esti. Probabil ca au fost multi mai multi Adami si mult mai multe Eve. Probabil ca ar trebui studiat cata informatie exista intr-un spermatozoid si cata intr-un ovul si astfel am descoperi daca apartinem planetei asteia sau "raiului". Problema e clara Adam a fost construit dupa chipul Sau cu material genetic pamantean. Matca in care sa se nasca urmasii,Eva, e clar ca a a vut o alta metoda de creatie. Probabil umanitatea ne-a dat-o Eva.
    Apoi sa-ti mai spun ceva S.F. sau poate ca nu e chiar S.F. Ma duc si-mi aleg o fecioara ii bag ceva gaz de dormit sub usa cand ea deja doarme,intru si o insamantez fara ca ea sa stie si sa simta si sa se cunoasca. Se trezeste doar gravida...si fecioara. Daca pot eu atunci cu siguranta Dumnezeu o putea lasa insarcinata de oriunde in univers. Dar aici nu e problema de genetica lui IISUS ci de insa-si sufletul sau. E foarte posibil ca insasi Dumnezeu sa se fi reincarnat in embrionul uman din trupul Mariei. Eu nu-l vad pe Dumnezeu cu trup,il vada ca si informatia care creeaza si modifica universul de la inceputuri si pana acum. Puterea divina care poate fi orice inclusiv un spatiu urias vid din care apoi sa explodeze un nou univers. Daca ar fi sa o luam logic,cum mai spuneam pe undeva dintr-un gand bine ordonat am devenit materie. Vrei nu vrei sau asa ar trebui sa fie normal, e necesar sa constientizam legatura noastra spirituala si materiala cu intreg universul inconjurator nu numai cu pamantul. Probabil ne-ar fi mai usor. Problema cu albu negru nu-si are rostul in contextul in care corpul lor are aceeasi informatie genetica,e doar o chestie de culoare care te abate de la esenta.
    Avem o unda de speranta insa,Dumnezeu intr-o zi poate sa ne aleaga pe oricare din noi pentru a se intrupa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sorine, buna!

    Ah, cum m-ai prins, tocmai strang sa plec de la birou! Iti raspund maine.

    Articolul este o joaca logica pe langa niste povesti pe care mi se pare ca le cunosc. :) Jolly bunaoara s-ar fi jucat mai frumos cu mitologia greaca. Tu in schimb esti foarte bun la daci... Deh,.. cum s-a nimerit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-am raspuns in felul meu. Te-am citat sub antet.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,da! eu zic asa...
    Dupa 10 ani de studii ale Creatiei am ajuns la concluzia ca cea mai sintetica explicatie despre Facere este o fraza din legendele romanesti: Si Ler imparat s-a unit cu Lara - Umbra - si asa l-au creat pe Om.
    Nu intru acum in explicatii, dar intr-adevar o faptura zeiasca, chiar din locul acesta de Rai (cum era atunci Pamantul, vazut prin clarvedere, comparativ cu ceea ce era pentru vazator in momentul contemporan, dupa potop, cand s-au creat miturile conform istoriei traita si clarvazuta); asadar aceasta faptura, entitate, s-a impamantenit in dimensiunea planetara in care traim noi, urmasii, si respirand aerul, consumand fructele si tuberculii pamanturilor, materia corpurilor lor s-a intarit, pana cand a putut lasa o umbra pe pamant. Acesta a fost momentul cand omul a fost gata.
    Canalizand energiile diferentiat prin folosirea trupului si mentalului in creatie materiala, comunicare si cercetarea universului din noile trupuri, o parte din energii au activat in sistemul corporal arhetipal sistemele corporale, rand pe rand. Sistemul circulator, digestiv, etc., in cele din urma cel sexual, care a format momentul aparitiei primilor oameni nascuti, nu facuti. Spiritele ajutatorilor care au facut aceasta creatie s-au retras apoi, ramanand in continuare in dimensiunea de ajutor, paralela, din care ne ajuta si azi.
    Azi putem sa ne exprimam mult mai complex ; in trecut s-au lasat doar secvente de cunoastere, pentru a ne orienta azi, la sfarsitul timpului vecgi si inceputul timpului nou.
    Suntem in lumea Creatiei, asta este foarte clar si simplu. O creatie care gestioneaza energiile, nu face aparate care sa cloneze.
    Tot asa si acum, trecerea la omul viitorului se face prin virarea energiilor de la munca fizica la munca intelectuala si apoi la creatie+comunicare mentala. Curand...

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna dimineata zambete al blogului unui om cuminte!
    Am luat aminte.
    E mai simplu cum spui tu.
    Oricum, ceea ce am postat nu reprezinta decat niste simple exercitii de logica, pornind ca intotdeauna de la o conventie. Nimic serios.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc... zambind frumos, asa cum ii sade bine unui om cuminte!!
    Uite o schemuliţănostima foc, daca vorbim de facere!!!
    In straduintele omului pentru a-si pastra raiul primordial, bietul de el si-a rupt un piciorus de la Xul cromozomial si atunci totul a explodat... Toate s-au amestecat si orice a inceput omul sa construiasca s-a prabusit pe schela lui schioapa...
    Rezulta ca degeaba dam noi vina pe sarmanul Dumnezeu ca ar fi prabusit turnul Babel, caci tot omul isi trage ponoasele de la el insusi si astfel avem si pacatul primordial explicat...
    Si de atunci si vorbirea ne este schioapa si este normal ca nu ne mai intelegem om cu persoana...
    Si am incalecat pe-o alta sa, si v-am spus o alta poveste si asaaa...
    (Iar la sfarsit... "emoticoana" ta: :)))))))))))...!!!)

    RăspundețiȘtergere
  7. emot-"icoana'ntr-un altar s-o pui" :)
    Nu, nu... Sper sa n-ajungi asa!

    "Uite o schemuliţă nostima foc, daca vorbim..." de icoane. Daca dupa trecerea ta la stadiul de ajutatoare ne-ntrupata, biserica ortodoxa te revendica si te sanctifica? Ai? Ce zici? Sau Papa, in cazul in care ai sa-ti pui "Google translate" la bloguri, prinde interes si te beatifica, cat tu inca mai traiesti?
    Contez in continuare pe simtul umorului tau.:)

    In orice caz ai o cruce grea... Nu ca noi astia de pe margine cu cruciulitele noastre, suporterii si galeria ta.:))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Dane, dupa ce ne-om trece dincolo, ai sa spui grabit: hai cucoana, misca-te mai repede ca avem treaba prin alte parti!! Si asa ne-am pierdut timpul dupa popoul tau, ca sa te ajutam sa-ti faci loc prin lume!! Ca daca nu eram noi, ăi dă pă margine, nu faceai matale nici o treaba...
    Asa ca.. la munca!!! Pana acum ai huzurit, te-ai dat ocupata.. munca de abia acum incepe!!!

    Tine minte Dane, ce ti-am spus acum!! Si ţ-oi mai zice mai departe..

    Serios acum, toata dimineata m+am ferit sa te atac cu rugaminti, am pierdut timpul la propriu pana acum cautand un google widget cu universal translator... nu am gasit nicaieri... asa ca iesi matale din citirea gandurilor mele si invata-ma ce tre sa fac pentru asta... Pliiiiiiz !!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristiana,

    Azi am stat ceva mai mult pe blogurile tale.
    Dupa ce te citesc imi trece cheful sa mai scriu ceva. Sau sa mai am pareri.

    RăspundețiȘtergere
  10. O fi bine? O fi rau? Un prietem imi spunea candva ca e de bine, asta inseamna ca se indeamna ceva din om la reflectii...
    O sa reflectez si eu la toate acestea...

    RăspundețiȘtergere
  11. Cristiana,

    Atunci cand se va introduce Spiritualitatea ca materie in programa scolara, cartea ta, Istoria Spirituala a Mosilor si Stramosilor Romanilor va deveni manual. Iar tu vei deveni bibliografie.
    Precis! :)

    N-a fost o gluma, ci un parlit de compliment.

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Dan, multumesc pentru compliment!!

    Uite, incerc totusi sa nu mai scriu pe aici prea mult, sa nu-ti inhib capacitatea de creatie!! Ti-am facut si eu un compliment, parlit si el, dar pe blogurile mele, ca sa vezi si tu ca te apreciez din toate punctele de vedere, pentru toate capacitatile tale care sunt tare bune si frumoase!!
    Ceee.. femeile nu au voie sa faca complimente barbatilor??!! Asta imi aduce aminte de obiceiul nostru de martisor, dar in Moldova si barbatii primesc martisoare de la femei!!
    Oricum nu sunt periculoasa!!!
    Sper sa nu-ti piara cheful de comentarii pe ziua de azi!!!
    Glumesc si eu!! Normal!!!
    Week end foarte placut in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Cristiana,
    Daca nici tu nu ai mai comenta...
    Nu vezi ca bate vantul pe-aici... :)
    Si daca ar fi numai pe-aici...

    Cheful de comentarii mi l-a taiat un anonim vineri pe rodulpamantului, genul de individ caruia ii place sa-ti zgarie masina cu cuiul.
    Un fel de Savonarola al internetului, un neam prost!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai cam peste tot cam bate vantul, oamenii sunt preocupati cu copiii, cu via, cu zacustile, sucul de rosii, la munte sunt cele mai frumoase zile toamna... Astept si eu sa fac instructajul si apoi sa mai plec la munte 2 zile, dupa 4 5 octombrie.
    Eu nu prea comentez - am glumit mai devreme!! - pentru ca mi-am crosetat urechile cu creatia materiala a anonimului deconspirat (sau nu?!) de tine... Oricum trebuia sa o fac, dar imi era o târşăăă...
    Am mai intrat pe niste bloguri tare faine, Serban mi+a trezit multe amintiri frumoase din anii cei vechi... Hm! tineri de fapt !!
    Mai fac o pauza, mai dau o raita pe ici pe colo!!

    Este frumos - vorbind de gene - ca ma ocup si de creatia transcedentala a omenirii, in paralel. Greu de urmarit complexitatea fenomenologiei adiacente, caci odata cu crearea aceasta, simultan s-au pus bazele societatilor umane... nu asaaa.. omul in pielea goala in mijlocul naturii... agatat de o craca si facand cu ochiul la un mar si la o nevasta!!! Si genetica umana a fost influentata direct, din inceputuri, de toata activitatea care s-a depus chiar din prima clipa.
    Te intrebi de ce acceptam totusi faptul ca se spune ca civilizatia Egiptului antic a aparut deodata asa, din pamant formata cu tot dichisul... Pentru ca in subconstientul uman, foarte apropape acum de linia constientului, exista ideea posibilitatii creatiei a ceva, undeva, chiar cu tot dichisul, pe fundalul unei experiente trecute deosebite...
    De ce accepta poporul ca... hainele imparatului existau dar nu le vedea nimeni?! Pentru ca omul a acceptat candva faptul ca nu mai putea vedea cum vedea inainte, dar credea ceea ce i se spunea... Foarte curajos facuta povestea cu hainele invizibile ale imparatului...
    Tragand cu ochiul la cele scrise de Sorin, in stanga mea acum, ecuatia asta in planul vazutelor de azi chiar era nimic, zero!! Nu prea se vad entitatile care au pornit procesul de transcendenta umana, decat ca o lumina pe fundalul naturii. Si lumina era peste tot. Lumina in lumina... Si numim asta Dumnezeu.
    Tot ce e bun si nu stim ce este se numeste Dumnezeu.
    La fel, chestia cu imprimatul are o radacina concreta, unde o fi Sorin pe acum?? Doar ca astfel de imprimare are sanse de reusita numai atunci cand vibratia planetara este cam de 2 3000 de ori mai mare decat era in momentul intruparii lui Iisus. De aceea si trupurile atlantilor se crede ca erau cam astrale, cu scrie Oreste pe blogul sau acum, dar de fapt nu erau de loc astrale, dar Steiner, care a scris acest lucru, nu putea sa se exprime atunci atat de.. fizic cum o putem face azi. Era materie, dar o altfel de materie decat cea a corpului de azi.. de alta vibratie si astfel extrem de perceptibil, cam cum este corpul astral...
    Mai vorbim, am de facut partea a doua din creatia materiala.
    Spor la toate si tie! Fii fericit, ca meriti si poti!!

    RăspundețiȘtergere
  15. De cand mi-ai scris accest lucru si pana astazi cand iti raspund(rusine sa-mi fie!) am incercat sa fiu fericit dar n-am reusit inca sa ma pacalesc. Oricum n-o sa mai verifici daca ti-am raspuns...

    Impresionant ce povestesti. N-am comentarii si nici intrebari.
    Am notat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu pune pariu cu raspurile... ca foarte rar ai sa castigi!!! Si sa ti spun de ce, poate invata si altii. Este o setare chiar aici, sub fereastra de raspuns cu Abonarea la comentarii, adica dai ck pe ea si iti trimite automat tot ceea ce se va scrie dupa comentariul propriu. Asa ca, si peste un an daca cineva scria ceva in continuarea comentariului meu, tot primesc mail. Eu tin pe foaia de gmail computerul si acolo primesc tot ce mai e prin blogurile, siteurile, forumurile, etc.urile pe unde am colindat!!!!
    Este extrem de comod, chiar daca de multe ori nu ai de a face cu cele care sunt scrise in continuare, dar stii ce gandesc altii ref. la subiect.
    Simplu, la obiect.
    Da, chestiile astea, daca nu au fost citite candva, acum nu mai e timp, ne atrag mult cele care se scriu azi. Prin anii 90 se citea in draci Steiner, de la metrou pana la WC, unde fiecare, in fiecare casa a prietenilor, avea revistele, cartile, noutatile peferate!!! Ieseai dupa un ceas din toaleta, satisfacut din toate punctele de vedere!!!La serv. se statea la taclale pana la 5 6 seara pe marginea cartilor citite. Etc. :)))
    Erau experiente cu intratul in cristal (mental) si incepeam sa ne dam seama ca lucrurile nu stateau cam cum erau scrise prin carti. Multi faceau cursuri d eradiestezie si comentam cele discutate pe acolo, pana cand s-au saturat de exagerarile acelea si s au indreptat catre studiu propriu.
    De aceea acum aprofundam si este greu sa ne intoarcem sa dam si altora. Adica exact ceea ce trebuie sa invatam. Nu am stiut de la inceput ce trebuie sa facem, altfel eu, care am avut PC din 1999 puteam sa fac extrem de multe pana acum...Am fost pregatita mai curand pentru discutii, explicatii orale. De aceea acum invat sa ordonez, sa scriu dupa puterile celorlalti, chiar daca pentru altii se considera ca ma opresc din drum. Eu nu vad asta ca o oprire, caci cei care spun ca au ajuuns departe, de cele mai multe ori au preluat lucrurile fara sa le inteleaga esenta si accepta mari confuzii azi.De aceea stau sa explic cum spui tu, pana in panzele albe, sa inteleaga fiecare ceea ce am inteles si eu.
    Ceea ce faci tu este foarte bun, caci este o informare de buna calitate, avem nevoie de tot ceea ce se poate cunoaste, ca sa nu facem confuzii, cum au fost facute in dizertatiile dlui Lorin Fortuna, care sustinea la in 2007 sau 2009 sau 2012 Pamantul se va transforma intr-o stea pitica alba... Cand nu cunoastem ce este o stea (pe cer o stea la mare distanta cu o planeta de la mica distanta se cam confunda, drept e, cu ochiul liber..), cand nu stim fazele de fiintare a stelelor... ajungem la deziluzii rele de tot... ERau oameni care intrau in depresii ca.. nu am meritat pitica alba... si stam in continuare inghesuiti pe Pamant...
    Multe de spus...
    Fug la terfeloagele mele!!
    As mai avea sa te intreb de ce nu esti fericit? De fapt intreb pe toata lumea...Nu mi spuneti mie, spuneti-va voua, ce va lipseste incat sa nu fiti fericiti...Va puteti lipsi fara durere sau sacaiala? Ce ar trebui sa avem ca sa simtim ceva care este, dar nu ne dam seama cum arata? Poate avem si nu stim.. Poate discutam fara jena, frica, poate ajungem la ceva... Poate chiar merita.
    Nu e un subiect jenant, nu e ceva rau, este ceva omenesc...
    Daca am deranjat, imi cer iertare...
    Nu mai corectez ce am scris...
    Oricum am scris cu tot dragul!! Cred ca se simte!!

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: