PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


joi, 7 ianuarie 2010

SOMNUL RATIUNII ZAMISLESTE INGERI ?

RASPUNS LA COMENTARIUL LUI ANDREIRADU DESPRE INGERI FILMATI, 100Ro


Andrei Radu zice:
"Daca tot credem in forma conventionala (a ingerilor n.a.) (ceea ce nu presupune ca concorda cu realitatea), de ce nu, chiar si credinta noastra poate fi una conventionala?
Oricum, cred ca, in curand, in mentalul nostru va fi potcovita o alta idee (pentru ca religia se reinventeaza pas cu pas, din instinct de supravietuire) si atunci, cu siguranta forma ingerilor va fi cu totul alta."

Pentru intelegerea mai buna a articolului va rog sa va rupeti doua minute si sa intrati pe articolul de desubt, pe care l-am modificat usor. Doar doua minute si veti vedea ingeri filmati pe "viu" .


Viata fara miracole e ca friptura fara muraturi.:) Orice iluzie frumoasa pe care o traiesti, te tine captiv o vreme si parca ai vrea s-o repeti... Un roman bun, o teorie seducatoare, o sculptura, o melodie, o piesa de teatru... pentru cateva momente din viata ESTI acolo si traiesti acea "realitate".
Credinta, ca si necredinta, dau un sens vietii, cu diferenta ca, prin credinta, prin simtire iar nu prin gandire, satisfactiile par mai mari si mai constante iar Miracolul pare ca incepe sa capete consistenta. Daca mintea nu se agata de "ceva", orice, pe care sa-l investeasca cu sens si care s-o stimuleze, partida este pierduta. Mintea copilului este preformata, dirijata de catre cei mari sa se orienteze intr-un anume sens, sa vada si sa se comporte intr-un anume fel fata de realitate. Nimeni n-o sa-si invete copilul sa nu creada si sa se indoiasca de tot ce va auzi de la cei mari, ca realitatea este alta decat cea pe care o percepe toata lumea. Daca l-ar indruma sa perceapa diferit - un "diferit" la fel de natural ca si naturalul comun al tuturor - l-ar sminti in raport cu societatea si l-ar termina ca om, caci copilul pana sa ajunga la armonie cu sine ca adult, are drum lung si greu de strabatut. Cat tip mintea copilului functioneaza ca un burete, e foate greu sa-l inveti sa gandeasca si sa se comporte dual. Adica pe de o parte sa aiba reactiile asteptate de societate de la el, iar pe de alta parte sa-i antrenezi mintea pentru "realiatea nevazuta". Nu s-a ajuns la modul acesta de intelegere a educatiei. Noi oamenii formam in continuare oameni din inertie. Ce s-ar intampla cu oamenii daca ar fi invatati de mici sa priveasca realitatea in esenta si nu in aparenta si sa reactioneze ca atare?  Mintea noastra este educata de parinti, scoala si societate sa priveasca lucrurile doar intr-un anume mod. Educatori in cele nevazute sunt putini si sunt re-modelatori de minti mature, pentru aceia care vor altceva de la viata. Copiii sunt evitati de la educatia in cele nevazute dar, pe de alta parte, li se spala de zor mintile cu Religia. In societatile inca primitive, "realitatea" este diferita de a noastra, iar copiii o invata pe aceea.   

"credinta noastra poate fi una conventionala?"
Raspunsul meu este DA. Chiar asa gandesc ca se intampla, fara sa ma consider sceptic sau nihilist. Dar, cum altfel decat prin speranta si cunoastere mai poti tine steagul sus? Sper si in acelasi timp imi promit: "Dar daca... reusesc sa intru Acolo si sa inteleg...?".  Pana sa ajungi la miezul nucii exista o gramada de caneluri exterioare ale cojii, care mimeaza labirintul dinauntru, al miezului. Coaja daca nu se lasa sparta, trebuie macar putin fisurata, astfel incat sa te poti strecura inauntru. Cu ce altceva decat cu mintea, cu credinta sa provoci fisura? "Credinta ta va muta muntii" poate fi inteleasa ca si: "credinta ta, chiar si conventionala, poate provoca fisura nucii." 
Convin acum cu voi, ca ceea ce am afirmat azi aici este doar pentru momentul "acum" si doar pentru acest aspect. Maine, privind credinta in alt context si in alta ordine de idei, s-ar putea sa ma contrazic, fara sa am catusi de putin sentimentul duplicitatii. Oricum, credinta poate fi considerata conventionala daca o privim critic si reala, sau adevarata, daca traim in ea.

223 de comentarii:

  1. of, of si aoleu!
    Bunule, ca ma pui tu la treaba...
    vai de nucusoara mea cea zbenguita-n tre ingeri filmati de popi ciudati, boci si stafilococi, greseli si paradigme mai mult sau mai putin ezoterice.
    :)

    Danule, forma ingerilor este ca si credinta din teologie.
    Aici e icoana, aici te inchini; aici e patrafirul popii, asta pupi; faci 10 matanii, ca altfel nu te mai mantuiesti veci (daca nu te pui bine cu popa).
    :)
    Fireste ca viata fara miracole ar fi stearpa, insa nu este necesar sa ne inregimentam ca micii soldatei de teracota ai imparatului Qin Shi ... in fixatii.

    Captivi imi par oamenii care isi limiteaza imaginatia la ceea ce le spun ceilalti sa vada, desi ei simt si pot mai mult decat ce le spun altii (din conventie).

    Si nu in sensul bun, captivi. Din nefericire, chiar daca acei oameni ar vedea INTR-ADEVAR ingeri, nu ar sti sa-i recunoasca pentru ca mintea lor a fost potcovita cu forma adjudecata de CINEVA.
    :)
    Mie imi pare amuzanta situatia, dar fiecare alege ce doreste din toata paleta aceasta colorata a misticii.

    Iar sunt gica contra.
    Nu credinta ar trebui sa-i dea sens omului, ci insasi VIATA.
    Poate in asta rezida greseala umanitatii: lasa viata pe un loc secund, cautand dincolo sensuri, nu aici. Tot cauta cu disperare un tel supernobil, extraordinar, dincolo de uman, in loc sa-si vada de sensul lui aici, acum, pe planeta aceasta minunata (ca treaba multa are, din belsug).


    In opinia mea, o credinta conventionala este un fel de barfa in biserica.
    Ce legatura are steagul, cunoasterea cu credinta conventionala?
    Tu crezi doar pentru a tine steagul sus? Iti trebuie carja?

    Se vehiculeaza "CREDINTA TA", nu credinta popilor, nu credinta solomarilor, nu credinta nu stiu cui... spune clar: CREDINTA TA!
    Este liberul arbitru pe care-l exercita omul: alege sa mimeze credinta altora sau o traieste pe a lui.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca daca mintea este invatata care e o forma de exprimare a ingerilor pe aceea o va vedea, dar asta nu inseamna ca si imagineaza ci ca vede ceea ce crede.
    cand esti liber in gandire vei fi si in simtire si tot ingeri vezi dar in formea care o reprezinta mintea proprie.nimeni nu i poate vedea cum arata ei in acel spatiu ci doar cum i interpreteaza mintea.
    la tot ce este dam o forma ca sa putem intelege in dimensiunea asta abstractul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Camelia,

    Sa inteleg ca, daca eu ii tot spun unui copil (il invat) ca "Inger, ingerasul meu", la care se roaga el inainte de culcare, arata exact ca dinozaurul lui de jucarie ori ca cei pe care vede la televizor ,atunci el va VEDEA numai dinozauri care vin sa-i vegheze somnul?! Si ii va numi "ingeri", pentru ca, nu-i asa, "daca mintea este invatata care e o forma de exprimare a ingerilor pe aceea o va vedea"...

    "asta nu inseamna ca si imagineaza ci ca vede ceea ce crede"...

    ...Asta inseamna ca pruncul respectiv nu isi imagineaza dinozaurii cu pricina, ci ii...materializeaza?! Sau CUM si CE vede daca imaginatia a fost scoasa din cauza?! Nu pricep..:(

    Cum "esti liber in gandire"?! Cum faci sa ajungi la aceasta "libertate" a mintii?! Dar "simtirea" cum ti-o eliberezi? Ce criterii de verificare a gradului de libertate a acestor "componente" ale noastre putem avea ca sa stim daca am efectuat o "tabula rasa" perfecta?!

    "la tot ce este dam o forma ca sa putem intelege in dimensiunea asta abstractul"

    Exista, totusi, continut fara forma ori forma fara continut?!

    Abstractul e un continut fara forma?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Alessia, eu as spune altfel. Copiii SIMT ingerii. A "simti", e o forma de a percepe independenta de senzorialitatea cunoscuta. Ai vazut, uneori ai un fior, o senzatie la nivel de tot corpul, desi parca ar trece si prin tine... Cam asa s-ar putea descrie dpmdv acest "simti".
    Dupa ce "il simti", pentru a putea comunica sau interactiona cu el, sau doar pentru a putea opera cu mintal cu fenomenul, iti faci o reprezentare a lui. Aici apare modelul furnizat de ceilalti. Daca, insa, copilul si-a format o reprezentare personala a fenomenului fiindca nimeni n-a apucat sa-i zica ce e un inger si cum arata, el va gasi formula cea mai convenabila lui. Vezi "prietenii imaginari" pentru care parintii isi duceau copiii la psiholog.
    Cea mai inspirata abordare ar fi, dupa mintea mea, ca tot parintele sa se abtina de la comentarii legate de problema si sa-l lase pe copil sa vina cu intrebari daca simte nevoia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iris, draga mea,

    STIU ce spui. Cred ca noi TOTI avem si "simtiri" ce tin de extrasenzorialitate, nu doar copiii. Si eu am fost strabatuta de multe ori de fiorul vreunei prezentze "ciudate", nemateriale. Si tare mi-a mai placut! Ca e grozav de intremator sa te stii vegheat cu dragoste fie de ingerasi, fie macar de cei dragi ai tai "plecati" Dincolo...E asa de revigoranta credinta aceasta, ba poate chiar VITALA pentru noi, traitorii de Dincoace, incat ne legam fedeles de ideea asta, si refuzam orice alta perspectiva de a privi lucrurile. Pe mine refuzul acesta obstinat de a "mai gandi o data", de a inceta sa te mai intrebi "Oare chiar asa or sta lucrurile? Dar daca or sta taman pe dos sau macar doar un pic altfel?" "Daca ar trebui sa simt mai degraba ca am luat-o voiniceste pe...aratura?!" :)

    RăspundețiȘtergere
  6. na, ca ma lasa si creierul artificial, nu doar ala naturelu'!...:)

    Iris, cred ca ai priceput ca nu am nimic cu modul in care fiecare dintre noi acceseaza informatii si simte dincolo de simturi, ci cu "orbirea" habotnica. Nu lumina este pusa in cauza cand vorbim despre "orbire", mai ales atunci cand e vorba de orbirea voluntara...

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, Alessia, am priceput.
    Discutiile voastre au darul sa nasca semne de intrebare in mintea unora din noi. Ori asta e un lucru de dorit, as zice eu, nu?

    RăspundețiȘtergere
  8. Iris, draga mea,

    Te asigur ca si discutia cu mine insami are acest rol. Sau mai ales aceasta discutie! Fiindca nu am nici o intentie sa pun sub semnul indoielii "imaginile" creionate in mintile altora. Insa de cand s-au "inventat" vorbirea articulata si relatiile interpersonale, dialogul pare sa fi fost cea mai buna si mai eficienta modalitate de a ne cunoaste si, implicit, de a ne imbogati reciproc.

    Si mai este si aspectul celalalt: pe cat pot, EVIT sa discut prea...aprins doar cu mine insami...Ca ti-as deveni mult prea rapid decat mi-ar placea...pacienta! :)) Prefer, deci, sa discutam oricat de aprins...AICI! :))

    RăspundețiȘtergere
  9. @Camelia, o mica corectura (in modul meu de a percepe lucrurile): ITI (IMI) IMAGINEZI ca vezi ingeri, nu stim siguri de sunt ingeri sau nu, pot fi alte entitati cu alte roluri decat le punem noi "in carca".
    "prietenii imaginari" ai copiilor nu sunt numai entitati de bine (adica ingeri), din cate se povesteste (iata ca mintea noastra VREA sa-i interpreteze ca fiind ingeri).

    RăspundețiȘtergere
  10. andreiradu fiecare atrage ceea ce este.ingerii sunt parti din noi insine la fel si alte entitati..
    copii sunt inocenti nu stiu ce "se zice" dar sunt mai rare cazurile in care ar avea deschidere spre alte entitati.

    RăspundețiȘtergere
  11. iar ceea ce creaza mintea este foarte adevarat pentru realitatea persoanei respective. Avem in jur o "substanta" invizibila cu care ne co-cream universul propriu prin gandurile carora le dam putere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru confirmare!
    Spunem acelasi lucru, folosind cuvinte diferite.

    RăspundețiȘtergere
  13. Andrei Radu,

    Daca nu discutam in nuante, daca nu particularizam, ci doar generalizam, pana la urma putem ajunge la niste concluzii schioape. Aceasat modalitate de discutie ne-ar ajuta pe amandoi , e-adevarat ca se vor lungi putin comentariile dar ar fi mai corect pentru toat lumea.

    Mintea vede ingeri si-i re-cunoaste pentru ca i-a "vazut" si i-a "cunoscut" inainte sa se vada cu ei pentru ca este pregatita dinainte sa-i vada,

    a)vizual prin forme gata prelucrate(statui, desene, filme, picturi, etc.,)

    b)auditiv-imaginativ prin descriere orala sau lecturi, vezi povesti, legende, istorii biblice, etc.

    Pana aici totul este corect.
    Stai sa vezi situatie si mai hilara:
    Daca formele ingerilor pe care le vad sunt altele decat cele pentru care sunt pregatiti mental,le vor pune imediat eticheta de "diavoli", stiut fiind ca dincolo de reprezentarile acceptate, coarne, copite, coada, ei pot imbraca orice forma.

    Zici:
    "Captivi imi par oamenii care isi limiteaza imaginatia la ceea ce le spun ceilalti sa vada, desi ei simt si pot mai mult decat ce le spun altii (din conventie)."

    Oamenii captivi intr-o credinta imprumutata de la societate au fost inoculati si cu teama de a cerceta sau contrazice adevarul (temeiul) acelei credinte si-atunci ii conforteaza ideea ca sunt pe drumul cel bun, cu atat mai mult cu cat vad multimi de oameni crezand in acelasi lucru, cu alte cuvinte ca sunt in randul lumii, asa cum au fost si stramosii lor. Credinta cu timpul le devine o a doua natura si ia aparenta de Adevar Absolut.

    Poti la fel de bine sa fii liber cugetator si sa te proptesti cu vremea fix in limitele cugetului tau liber, sa capeti o noua viziune si o noua credinta relativa puterii tale de patrundere. Capcana noua este ca mintea liber cugetatorilor poate diferit si va naste credinte-conventii noi extrem de subiective, mai mult sau mai putin profunde.

    Despre nevoia de conventie in scopul devenirii sau al cunoasterii

    In practica credintei lor, credinciosilor, indiferent de natura credintei lor, le intra creierul in anumite stari [(frecvente)- sa-ti spun alfa sau delta, nu stiu acum - Oreste le enumerase si identificase bine] care sunt propice revelatiilor. Ca se aleg cu o cunoastere mistica sau cu alt tip de cunoastere, nu stiu sa spun, presupun ca revelatiile vor fi de cele mai multe ori corespunzatoare asteptarilor fiecaruia.

    Ma opresc.... deocamdata aici.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bunule, greu mai da omul de tine.
    Arunci "fumigena" si dispari!

    Tu ai o capacitate de sinteza mai mare decat a mea, sau poate mai multa rabdare.
    Uitasem si de diavoli... fi'mi'ar bostanul!

    Eu nu mai am de gand sa lungesc comentariile.

    Fiecare-si alege "credinta" proprie si merge pe cale... (sau credinta mai multor oameni)
    poate recunoaste ingerii in forma umana, poate recunoaste ingerii in forma stelara, hexagonala; poate recunoaste diavolii conform tiparului mental creat etc.
    De intrat in stari de alterare a constiintei, iar e alegerea fiecaruia. Eu zic pas (cel putin pentru moment).

    Libertatea pe acest taram al spiritualitatii este, in acest secol, slava Domnului, la ea acasa. Nu o mai ingradeste nimeni (la noi in tara, ma refer).
    Suntem liberi sa credem si sa vedem ceea ce dorim, de asemenea suntem liberi sa punem intrebari si sa raspundem.
    Un bun castigat, dupa 20 de ani de mult r....
    Te salut cu aplomb!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mama, mama ce-i aici... Stati o tzara sa va urmaresc! Buna seara si bun gasit tuturor.:)

    Draga Camelia,
    Devin fara sa vreau avocatul diavolului. Propria minte vede "ceva" dar tot ea biata trebuie sa hotarasca ce anume a vazut. Cine-i da certitudinea ca si-a dat siesi raspunsul corect la ceea ce a vazut?
    Discernamantul este un atribut tot al ei iar in cazul vederii ingerilor il aplica asupra ei insasi.
    Bineinteles ca tot ea. Si capcana mintii asupra ei insasi este gata!

    RăspundețiȘtergere
  16. Dan, mintea singura nu o sa si poata da raspunsurile decat cele care i convin. Numai raspunsul interior valideaza sau darama adevarul mintii. ma refer la realitatea mea proprie bineinteles.
    cand cineva nu si aude decat vocea mintii va cadea in capacana ei, mai ales ca se identifica cu mintea.

    RăspundețiȘtergere
  17. Danule, nu te mai erija in avocatul diavolului, ca nu mai e de trebuinta.

    A spus-o singurica:
    "iar ceea ce creaza mintea este foarte adevarat pentru realitatea persoanei respective."
    adica mintea creeaza (dintr-o nevoie) si tot mintea o autentifica, ii da stampila cu certificarea ("ne co-cream universul propriu prin gandurile carora le dam putere.")

    RăspundețiȘtergere
  18. Camelia si ce este, in opinia ta, nociv in ascultarea vocii mintii?!

    RăspundețiȘtergere
  19. Tu nu te identifici cu mintea ta?

    RăspundețiȘtergere
  20. hai ca devine interesant, desi spusesem ca subiectul l-am epuizat, dar uite... cum fire noi din nucusoara Cameliei nasc interese
    :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Draga Alessia, :)
    Intrebarea ta face cat 100 de articole bune.

    Zici:
    "Cum "esti liber in gandire"?! Cum faci sa ajungi la aceasta "libertate" a mintii?! Dar "simtirea" cum ti-o eliberezi? Ce criterii de verificare a gradului de libertate a acestor "componente" ale noastre putem avea ca sa stim daca am efectuat o "tabula rasa" perfecta?!"

    Eu n-as sti sa-ti raspund acum.
    Felicitari! :)
    Iata o intrebare, cel putin pentru mine incuietoare, pentru ca tocmai ii spusesem Camelei ca mintea este o perpetua capcana.

    Acum in birou am starnit o adevarata furtuna! Colegii nu m-au convins ca se poate da un raspuns corect la intrebarea ta! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. mintea functioneaza dupa tipare si programe pe care le am invatat de mici. este vocea personalitatii a egoului a persoanei care am decis sa fim cand am crescut.
    urmarind gandurile se naste observatorul interior , cine suntem noi.
    Vroiai sa stii daca am reusit sa ma detasez total de minte? mai mult decat f multi si mai putin decat putini:)
    cand reusim sa eliberam mintea de egou ea devine ratiune pura si in slujba noastra , a fiintei, e vorba de echilibrarea emisferelor, dar cred ca stii teoria..

    RăspundețiȘtergere
  23. si ai eliberat egoul, Camelia?

    RăspundețiȘtergere
  24. Dan, eu o sa incerc sa ti raspund din experienta mea.
    "Cum "esti liber in gandire"?! Cum faci sa ajungi la aceasta "libertate" a mintii?! Dar "simtirea" cum ti-o eliberezi?

    esti liber in gandire cand ii pui sub intrebare adevarurile aflate, ale altora si ale tale proprii. Cum? verifici cu ralitatea ta interioara si exterioara, prin atentie, observare si constientizare.

    Cum eliberezi simtirea? dandu-ti voie sa ti deblochezi emotionalul, sa il accepti, sa il asculti fara teama ca vei fi vulnerabil.

    RăspundețiȘtergere
  25. iti raspunsesem andreiradu
    - mai mult decat f multi si mai putin decat putini:)
    nu l-am eliberat total dar il observ si ma pot detasa de el, si actiona altfel decat imi doresc la nivelul lui.

    RăspundețiȘtergere
  26. Camelia,multumesc pentru raspuns, de altfel, previzibil (NLP-ul sa traiasca)
    Nu poti face fata propriilor tale provocari, insa ai pretentia ca stii sa explici altora o teorie inca neaplicata pe mintea, psihicul tau.

    Uite de-aia mor fulgii de nea in tarisoara noastra, ca e plina de diletanti.


    p.s. am sters comentariul pentru ca mancasem prea multe litere!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Aoaleoooo... !!!

    N-am raspuns lui Iris, saru'mana zambetul internetului! si discutia deja se duce.... Un bob zabava, Iris!:)

    Camelia si Andrei,
    Asta e marea drama pe care o traim cu totii ca ne confundam cu mintea noastra dar..... din nefericire cu partea ei constienta... Iar eu cred( iata capcana si posibilul eres) ca mintea este mai mult decat eul cu care gresit se confunda si ca de fapt putem accesa si trai in mintea universala. Si-acum puneti-ma la zid cu minteauniversla, na! :) Cand am intrerupt "sa nu razi Darie" desi am promis ca voi reveni, la acest punct am dorit sa aduc discutia, dar trecand prin niste evidente.

    RăspundețiȘtergere
  28. esti liber sa ai ce parere doresti tu andreiradu:)

    RăspundețiȘtergere
  29. Danule, nu e nicio drama. De ce o vezi ca pe o drama?
    Cum adica ne "confundam" cu mintea, basca "din nefericire" cu cea constienta????

    RăspundețiȘtergere
  30. Dan-foarte adevarat cu mintea universala. Notiunile abstracte despre care vorbesc de obicei/scriu de acolo sunt nu din ego care ma cearta mereu ca o iau pe araturi:)) doar ca cu cat e ratiunea mai pura cu atat interpretarea e mai aproape de un oarecare adevar/

    RăspundețiȘtergere
  31. Camelia, fii convinsa ca stiam acest lucru fara sa mi-l subliniezi, dar, sa fiu cu bun simt desprins din codurile civilizatiei, iti spun: multumesc!

    Iata ce-mi pare mie penibil iesit din gura unei tipe ce se erijeaza in "invatatoare":
    "mai mult decat f multi si mai putin decat putini:)"
    Un raspuns infantil (scuzati termenul, dar acolo il incadrez eu)>
    Ai masurat tu egoul tau si egol celorlalti?! (cu ce ustensila? obiectiva sau subeictiva??)
    :doh:

    RăspundețiȘtergere
  32. Draga Dan :)

    Mare pozna si cu intrebarile astea, nu-i asa?!:) Oricare dintre noi, cand zice "Bogdaproste" pentru cate un prapadit de raspuns apt sa ne mai ofere cate o gura de "oxigen" existential, chiar atunci izbucnesc primprejur alte o suta de intrebari! :) De-ti vine "sa-ti lasi balta toate interesele":)) Adica sa te lipsesti chiar si de raspunsuri:)) Insa ti-ai gasit! Tragem aer in piept, numaram pan' la 5 si o luam voiniceste de la capat. Si cand ajungem la celalalt capat...intoarcem:))

    Felicitarile le-as merita daca ti-as putea oferi macar o schita de raspuns cat de cat coerent si macar deocamdata dotat cu argumente de bun simt (cel putin:)

    M-as oferi, in schimb, sa potolesc cumva furtuna aceea din birou tau :)) Ma tem sa nu dati si voi, acolo, numele meu tulburarii cu pricina, exact asa cum americanii dau numai nume "delicate" furtunilor lor distrugatoare:))

    Daca apare vreun raspuns plauzibil, chiar si cu figura de...ingeras:), da-mi de veste, rogu-te! Ca mintea mea nu mai conteneste sa chicotesca parsiv:))

    RăspundețiȘtergere
  33. andreiradu eu sunt mandra de mintea mea asa infantila cum o vezi tu. Tu poti spune acelasi lucru despre a ta? la ego raspund din ego cateodata..

    RăspundețiȘtergere
  34. mai mult decat multi si mai putin decat putini e un raspuns care evoca tocmai faptul ca nu se poae masura in nici un fel. Deci raspunsul e pe masura intrebarii.

    RăspundețiȘtergere
  35. Am iesit din biroulaotigara si iar am pierdut ritmul.
    Andrei,
    Zici:
    "ne "confundam" cu mintea, basca "din nefericire" cu cea constienta????"

    Pai la asta am sa-ncerc sa raspund printr-un articol. Acest lucru ma framanta cel mai tare dintre toate.
    In doua vorbe poate proaste afirm fara o sustinere prealabila- dar o voi face: In zona de minte a noastra universala se afla indumnezeirea noastra.
    Bunul meu prieten poetul Dan Iancu zicea "Eu cel o jumatate de zeu". Ca sa spun cinstit vad titlul acesta ca pe un haiku existential.

    RăspundețiȘtergere
  36. Alessia,
    o intrebare buna face mai mult decat raspunsul la ea. A spus-o un intelept, nu mai stiu care, dar nu are importanta, un adevar acceptat se elibereaza si se autonomizeaza fata de emitentul lui.

    RăspundețiȘtergere
  37. :)
    Camelia, eu imi permit sa joc pueril si ridicol ca nu m-am erijat in invatator si nici nu tin cursuri pentru fraieri sa mai castig cateva lovele sa stau vara la mare spunandu-le oamenilor ca sunt wanderer!

    Mintea ta este cum vrei tu sa o vezi, exact cum te vezi in oglinda.
    Daca ti-ai repetat in fiecare dimineata (este un ritual si acesta vehiculat printre domnisoarele cautatoare de ancenstral)ca esti frumoasa si inteligenta: ASTA ESTI!
    Insa doar pentru tine. Ceilalti te percep EXACT asa cum esti, nu cum iti tot repeti tu. Vei avea o surpriza la un moment dat, cand vei da nas in nas cu realitatea!
    Dar si psihologii trebuie sa manance o coaja de paine, nu?!

    Poate ca la acest lucru facea referire Dan "din nefericire cu cea constienta".
    Fi'mi'ar bostanul!

    Mandria pentru mine este egala cu prostia, dar nu am nimic impotriva faptului ca unii au nevoie sa-si manifeste mandria, neputand sa-si accepte lipsurile, isi exacerbeaza calitatile.
    Fiecare dupa putinta, cum spune taica popa cu ingerii lui filmati.

    RăspundețiȘtergere
  38. andreiradu egoul meu si a incetat misiunea pe ziua de azi..compasiune e cuvantul potrivit pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  39. Alessia:
    Discutia s-a dus cu o colega initiata reiki si un coleg, crestin ortodox practicant.
    Ca s-o redau trebuie sa mai fac un articol. Fii convinsa ca nici unul nu m-a convins, desi poate in chestiunile legate de minte TOTI AVEM DREPTATE. Pentru ca asa cum ar zice orice Itzic: "exista o legaturica in toate."

    RăspundețiȘtergere
  40. Camelia, multumesc; fiecare dupa nevoi, eu de compasiune, tu de o oglinda care nu deformeaza realitatea.
    :)
    Provocare:
    ce faci o femeie mandra cu bagheta lui mos craciun?

    RăspundețiȘtergere
  41. Dan:

    In chestiunile legate de minte, un bun prieten, psihiatru de meserie, imi tot zice ca, intr-adevar, TOTI AVEM DREPATATE...numai ca multi dintre noi ar cam trebui sa beneficiem de o supraveghere respomsabila si...calificata! :)

    RăspundețiȘtergere
  42. Andrei,

    daca raspunsul la sharada e acela la care ma gandesc eu, sa-ti fie rusine, na! :)))

    RăspundețiȘtergere
  43. andreiradu n am sa ma opresc din a ti raspunde ca sa fac pe spirituala.
    care realitate o deformez ? a ta! eu traiesc in realitate in lume si ma vad zilnic in ochii celor care ma inconjoara.
    fiecare are dreptul sa vb din realitatea proprie si sa accepte sau nu realitatea celuilalt.
    doar mintea ta crede ca tu ai dreptate.
    daca tu esti oglinda mea si reprezinti partea din mine care nu si accepta inca partea spirituala care ma face sa fiu altfel decat altii , eu cunosc reflexia.
    tu pe a ta ti o cunosti? tu ti recunosti in mine partea care nu ti o accepti?
    nu stiu ce ar face o femeie mandra cu bagheta lui mos craciun, dar te poti pune in pielea personajului si sa incerci sa vezi..

    RăspundețiȘtergere
  44. Camelia, ma bucur ca ai placerea de a comunica ... compasiune (ca altceva, mai greu)
    [comunica papusa, da' numa ce-ti convine si ce esti in stare, ce nu... nu].
    :)
    Cu cat comunici mai mult, cu atat se autodezumfla mandria (ce-ti sopteste disperata: "nu esti pregatita! mai fa o baie mentala in oglinda")


    Lasand gluma de'o parte, pentru ca e bine ca totul sa fie cu masura(ne spune bunul Dan), iti spun: nu mai incerca sa demonstrezi ceea ce nu esti!
    Cine'i perspicace se prinde, cine nu, cade in plasa literelor frumos invatate.
    Problema ta este ca ai invatat niste sintagme,niste cuvinte frumos oranduite, dar HABAR NU AI unde si cum sa le folosesti!

    Ba mai mult decat atat, incerci (acum cheama-ti compasiunea, e buna pentru tine) cu disperare sa exprimi ceva, contrazicandu-l pe celalalt (in mintea ta), dar tu de fapt ii confirmi spusele.
    Nu e splendoare in iarba?!
    Nu-i asa ca ai de ce sa fii mandra de tine?
    Nu-i asa ca ai ce sa-i inveti pe fraierii care-ti vin la cursuri?
    DA!
    AI!
    Stii ce?
    Ca tine sa nu faca.

    Ps. - nu as vrea sa-ti fiu oglinda, stii de ce?
    pentru ca te-ai lipi de mine ca lipitoarea cand simte singe proaspat si as fi nevoit sa suport tot ritualul acela nlp-ist in care-ti chinui mintea ca esti cea mai dintre toate...

    ps. 2 - si ca apogeul prostiei sa fie glorios, conchizi:
    "nu stiu ce ar face o femeie mandra cu bagheta lui mos craciun, dar te poti pune in pielea personajului si sa incerci sa vezi.."
    denota inteligenta suprema!
    Suuperb!
    Aplauze la scena deschisa.

    RăspundețiȘtergere
  45. Alessia, ba da! Ai ghicit!
    Sa-mi fie cat si ce vreti voi. Ma supun oprobiului boborului.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  46. andreiradu: Am 34 de ani, daca intereseaza pe cineva, insa nu am deschis acest "ID" din dorinta de a agata, crea prozeliti.

    ocupatia cea a romanului

    locatia virtual

    abea acum m-am uitat cu cine vorbesc ..daca ma uitam mai devreme nu mi consumam tastatura..

    RăspundețiȘtergere
  47. Dane. M-as baga si eu in goana Ta dupa ingeri dar am zis ca e mai interesant sa-i las pe ei sa ma caute...:)

    eu am zis ca s-au facut multe incercari pana s-a decis care sa fie continutul Tablei legilor pentru o coexistenta pasnica. Nu trebuie sa fii nihilist in teorema ingerilor. Daca nu ai simtit niciodata falfaire de aripi deasupra umerilor ai dreptul sa gandesti contrar legilor. vorbind din postura de parinte,e clar ca am dat mai departe educatia ce am primito urmasului meu poate cu mai multa libertate in a alege. eu cred ca societatea progreseaza in domeniul libertatii de gandire,p`robabil ajungandu-se la un moment dat ca pustii sa aleaga daca cred sau nu ingerii doar dupa trairile personale care le vor avea la intalnirile cu ei. Bunica era habotnica in ce priveste religia si indoctrinarea copiilor ei cu Ea. Mama ma lua de mana si daca boceam mai mult ma lasa in timpul liturghiei sa alerg dupa fluturii. pe fica-mea doar am atentionat-o ca e bine sa se roage la Ingeri sa o ocroteasca.Probabil nepotii vor descoperi ingerii fara nici o invatatura. se va ajunge probail sa se creada, doar la full contact cum se zice,sa se dea bot in bot cu Ingerul Pazitor in pauza de masa, despre existenta lor. Si daca ingerii vor fi in post atunci cand ii cauti ne vom ruga la Obama. "Obama,Obalmistul meu ai grija de mine si indreapta privirea peste sau treci cu privirea de casa mea si lasa tara si neamul meu in pace sa fie haiduci ca mai mult le place...." Omul e magic prin insasi felul lui de a fi intre celelalte animale. probabil ca are nevoie de o confirmare ca e magic si atunci apeleaza la magie sa-si demonstreze existenta. Ingerii exista dar probabil ii vom vedea cand vom fi aceeasi lungime de unda cu ei. Pasind prin viata vrei nu vrei, gandind la cate buze de prapastii nu te-au inghitit ar fi neomenesc sa te gandesti ca doar ai avut noroc. Gandeste-te cand erai mic la cata inaltime te urcai intr-un copac si gandeste acum dupa ce ti-ai ingreunat corpul cu atata pacat existential pana unde te urci si cat iti potrivesti mintea si pasul si te chinui fara ajutorul...providentei.

    E bine sa crezi in ceva ce nu-ti dauneaza cu nimic existenta chiar de e utopie. E mai rau sa nu crezi daca nu ai convingerea ca e utopie. E mai bien sa dai in mintea copiilor decat a nebunilor!

    RăspundețiȘtergere
  48. Camelia. Da-mi si mie voie sa arunc o privire peste "Provocari"le domniei Tale. Multam!

    RăspundețiȘtergere
  49. Uff... camelia, camelia!
    "da-i Doamne, mintea de pe urma romanului"

    RăspundețiȘtergere
  50. @Danule,multe pareri interesante pe aici. Habar-n-am ce-as mai putea sa zic.

    @andreiradu, m-ar interesa raspunsul tau legat de o situatie inversa fata de ceea ce ai spus:

    "Daca ti-ai repetat in fiecare dimineata (este un ritual si acesta vehiculat printre domnisoarele cautatoare de ancenstral)ca esti frumoasa si inteligenta: ASTA ESTI!
    Insa doar pentru tine. Ceilalti te percep EXACT asa cum esti, nu cum iti tot repeti tu. Vei avea o surpriza la un moment dat, cand vei da nas in nas cu realitatea!"

    Adica, cum explici faptul ca o persoana se vede urata, stearsa si totusi cei din jur demonstreaza o atitudine contrarie? N-are bani, nici functie, asa ca vorbim de alte motive! (-glumesc-)

    RăspundețiȘtergere
  51. Iris, bun gasit!
    :)
    Cum explic eu situatia in care o persoana se vede urata, stearsa iar ceilalti nu vad acelasi lucru?

    Exact cum vad si situatia cu duduia care-si repeta ce frumoasa, desteapta si... devreme acasa :)
    dar in sens invers!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  52. Pai, concret, ce crezi ca determina asta?

    RăspundețiȘtergere
  53. Iris, nu inteleg ce-mi ceri, te rog, fi mai explicita, ca bostanul meu a obosit.

    RăspundețiȘtergere
  54. de ce se vede persoana respectiva urata si stearsa?
    Probabil ori pentru ca i s-a tot spus de catre cei apropiati ei acest lucru (repetarea din oglinda a Cameliei); ori ea nu este multumita de sine, raportandu-se la un model (comparatie cu cineva anume).
    Sunt mai multi factori, dar cred ca astia sunt principali.

    RăspundețiȘtergere
  55. andreiradu sa ti spun ceva ca sa nu te mai chinui:
    pentru ca mi am acceptat toate partile ma vad asa cum sunt : nici proasta nici desteapta, nici frumoasa nici urata, ar mandra de mine ca sunt autentica cu mine insami.si by the way : oglinda mea e in interior si in exterior in ochii celorlalti.
    tu cum te vezi in oglinda ta?

    RăspundețiȘtergere
  56. Pai nu ne-am lamurit...
    Aia de primeste mesaj de la "oglinda" ca e mumoasa, de se mai vede urata? Ea in care "oglinda" se priveste? (a se retine ca aceasta discutie e fara referire la vreuna din persoanele aflate pe aici!)

    Dar lasam pe alta data, fiindca suntem off topic si suntem, din cate inteleg, si unul si celalalt, destul de obositi.
    D'aia nici nu m-am inscris la cuvant,privitor la ingeri, cu toate ca unele abordari ma trag de maneca sa mai zic si eu ceva.

    RăspundețiȘtergere
  57. Incerc un fel de Decalog pentru parinti, o sa postez o insemnare legata de asta.
    Ma conving pe zi ce trece ca parintii, exceptand cateva lucruri fundamentale si o supraveghere discreta asupra copiilor, pentru a evita situatiile neplacute sau riscante, cred ca ar trebui sa intervina cat mai putin in a le servi copiilor lor modele preformate.
    Dincolo de ideea de a respecta viata in toate formele ei si a evita sa provoace suferinta celorlalti, copiii ar trebui sa fie invatati sa-si asculte vocea interioara si sa se ghideze dupa ea, sa fie incurajati sa intrebe acolo unde nu inteleg, dar sa se evite a li se da raspunsuri "mura-n gura" ci sa fie orientati de adulti, prin intrebari ajutatoare, sa le descopere singuri.
    Sa fie sustinuti in demersurile lor, chiar daca aparent sunt caraghioase, fara ironie, ci cu rabdare si intelegere. Parintii sa intervina cat mai putin, dar sa supravegheze atent si discret pentru a evita experientele periculoase sau neplacute.
    Sa-i ajute sa priceapa ca intelegerea lumii se face treptat si sa-i invete moderatia in a combate parerile diferite de ale lor, tocmai pentru ca nu stiu daca peste un timp nu vor ajunge la aceeasi concluzie care acum li se pare inacceptabila.
    Sa fie invatati sa asculte ceea ce le spune trupul, sa nu-si ignore nevoile biologice, sa fie hraniti respectandu-se mai mult cerintele lor, decat indicatiile vreunui manual sau respectand riguros obiceiurile alimentare ale familiei.
    Sa-i lase sa-si descopere singur credinta, fara a le sugera existenta vreunei divinitati. Vor gasi singuri calea cea mai potrivita spre zeul lor.
    Si ar mai fi astfel de idei care mie, personal, mi se par foarte utile.

    RăspundețiȘtergere
  58. Carmelita, ofilita-mi esti mental...muicaaaa
    fa o pauza, un somn bun si vei vedea ca maine vei intelege lucrurile mult mai clar.

    Iar daca nici maine nu le vei vedea mai clar, nu-i nimic, mai ai o sansa - gandeste-te ca sunt doar o creatie a mintii tale, izvorata din dorinta de-a cocheta cu cealalta fata a ta.
    Ce zici?
    Suna tentant?
    Nu uita si bagheta magica a lui Mos Craciun, iti va fi de folos inspirandu-ti neuronii la noi provocari ideatice.
    :)
    Somnic usor!

    RăspundețiȘtergere
  59. Iris, frumos decalogul pentru parinti!
    ...
    In privinta fetei cu pricina, pentru ca nu-mi dai prea multe detalii spun: se vede tot urata, pentru ca aceea este perceptia ei despre sine (factori exogeni/endogeni).
    Insa, cu timpul daca va deveni rationala, cerebrala, va sti sa-si analizeze si partile bune si partile rele, va incerca sa indrepte ce-i sta in putinta si sa accepte ceea ce nu poate schimba.
    Totul e sa vrea!

    RăspundețiȘtergere
  60. Muicaaaaa....!!!! :))) ca sa te parafrazez Andreiule... ma duc repede acasa si dau drumul la net si promit sa va citesc atent si cu drag pe toti. Doar cat sa scriu o scrisoare am lipsit si s-a si umplut sufrageria. Pai gazda buna mi-s?

    Bine ai venit Sorine! Ole! :)

    Draga Iris, nu-mi iert ca luat de vartej nu am apucat sa te omagiez si nici sa intru in dialog cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  61. Danule, multumesc pentru gazduire.
    Tre' sa recunosc: mai bine ca la tine acasa nu ma simt niciunde.
    Sa-ti dea Dumnezeu ce-si pofteste spiritul tau bun si intelept.
    Un sfarsit de noapte odihnitor.

    RăspundețiȘtergere
  62. andreiradu inteligenta ta consta in adjective si etichete de 3 lei?

    RăspundețiȘtergere
  63. Andreiule... :)
    imi permit un off topic pentru ca am observat ca cel putin formal nu te superi. Asta ca sa se racoreasca putin si fetele pe care de o vreme incoace le tot smotocesti si le indarjesti.

    Fetelor, atentie ca dau drumul la un mare secret.. :) Sa fie al lui Polichinelle!? Sa-l stie toata lumea numai eu sa nu stiu ca se stie?

    Andreiule, una dintre fete, "nu spui cine, persoana importanta!" ti-a poreclit nick-ul Tzugulea. :))), nume de alint, daca ne uitam la profilul personajului de poveste, asa incat, daca crezi ca ti se potriveste cu avatarul, il poti utiliza! :)

    Si apropos, mie ce eticheta mi-ati lipit voi fetelor pe spate? :)

    RăspundețiȘtergere
  64. Carmelita, cerceteaza daca te intereseaza, raspunsul meu ar fi plin de subiectivitate si nu ti-ar satisface pe deplin nevoia de adevar.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  65. Danule, bunule, iaca m-am conformat.
    Mi se potriveste de minune. Sarut'mana celei care m-a poreclit si doi bobarnaci pentru ca nu a avut curajul sa o spuna singurica si a recurs la intermediari

    RăspundețiȘtergere
  66. Mi-a iesit, dar nu suficient de bine.
    Mai incerc si maine.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  67. Draga Tugulea,

    Eu mi-am permis, cu de la mine putere, fara stirea si consimtamantul prietenei noastre sa devoalez.... Acum... ce sa zic!? e mai greu sa afli cine a fost nasha, pentru ca nu a scapat nimeni neciupit de tine! :))) Dar in orice caz ma bucur ca niciuna nu este ranchiunoasa.

    RăspundețiȘtergere
  68. @Danule, stai linistit, ca doar nu imi trebuie raspuns personalizat de fiecare data! Ma faci sa ma simt jenata de atatea scuze. Chiar n-ai de ce sa-ti para rau.
    Aici e ca la sezatoare. Fiecare spune povestea lui, unele se discuta, altele se "rumega-n" tacere.
    Dar e bine ca e si e bine ca avem o gazda atat de atenta incat toti ne simtim confortabil in sufrageria lui.
    Multumesc.

    @andreiradu,:D, daca ma gandesc la cat scriu de regula, probabil ca decalogul va purta alt nume, din cauza numarului de "legi" ceva mai lung de 10...
    In privinta ţuguielii tale, daca tot ti-a fost dat să te pricopseşti cu ea, sper sa reusesti sa o potriveşti convenabil cu forma caciulii. Ar fi de dorit, fiindca altfel o să ajungi sa-ti faci căciuli pe comanda, ceea ce nu e nici comod, nici ieftin.
    Acum sper sa nu te superi, dar o sa-i spun fo doua vorbe Cameliei despre metodele tale. (poate n-o sa-ti convina foarte tare, dar eu te vad ca pe o "razatoare". Brrrrrr!)

    @Camelia,te inteleg foarte bine fiindca acum o vreme eu eram ciuca caftelilor administrate de susnumitul, pe aici sau pe aiurea. Si nu ma slabea de loc.
    Andreiradu are un rol ingrat, e ca o razatoare...curata coaja ca sa ajungem noi insine la miez. Fenomen indeobste destul de dureros.
    Inainte sa te superi, te rog, analizeaza-i cuvintele cu mare atentie. Ai sa descoperi lucruri uimitoare despre tine. Si poate, despre el...cine stie?
    Eu, una, te asigur de toata simpatia mea, stiind foarte nbine cam cum te simti in urma acestui schimb de cuvinte. Cu drag si indemn la rabdare,

    RăspundețiȘtergere
  69. Buna de dimineata chiparosilor, frumosilor!

    Tzugulea a trecut sa va salute si sa va ureze un sfarsit de saptamana minunat.

    Rog sa fiti intelegatori in fata faptului ca nu mi-am schimbat numele cu apelativul, nu pentru ca nu-mi place dar este destul de dificil, trebuie sa creez alt cont, alte parole... eheeee... munca multa, si m-as incurca.
    Aici ar trebui sa intru cu alt cont, pe blogul meu cu alt cont etc.
    DAR, dar cine doreste sa mi se adreseze cu apelativul tzugulea, poate sa o faca nestingherit.
    IMI PLACE si se potriveste cu avatarul pe care, nu intamplator, mi l-am ales.
    :)
    Asadar, Tzugulea va invita la CURAJ!
    :)

    Iris, fata frumos colorata, buna de dimineata.
    Nu-i nimic, decalogul se va transforma in ... COD (ca tot suntem in era codurilor)
    :)
    Important este sa cuprinzi (desi va fi destul de dificil) toate "insuficientele" parintilor cu care se confrunta copii.
    Spor!

    O zi nelinistita din punct de vedere cerebral!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  70. blueiris ,sunt de mult imuna la genul asta ..:))
    nu doar ca na m-am suparat dar am mai multa incredere in mine decat ieri. Pentru ca mi a aratat niste dubii si mi le am rezolvat.
    sper ca si el sa se simta la fel de bine..

    RăspundețiȘtergere
  71. @andreiradu:
    Buna dimineata si tie.
    Da, va fi greu cu Codul pentru parinti, ca-s multe de luat in seama, dar m-as bucura daca mi-ati da cu totii o mana de ajutor in privinta asta. Povestirea oricarei experiente pe care ati avut-o sau critica justa a unor idei care vi se par mai putin inspirate, mi-ar fi (si ne-ar fi) de folos. Oricum, ceea ce voi scrie e departe de a avea pretentia de exhaustivitate.

    Multumesc pentru intelegere si pentru faptul ca nu pari suparat de ceea ce am spus despre tine. [dar esti?! :)) ]

    RăspundețiȘtergere
  72. Iris, supararea pentru mine este precum mandria sau precum prostia.
    Nu ma pot supara gandurile unei alte persoane despre mine.
    De ce m-ar supara?!
    Sunt gandurile acelei persoane, create de catre ea, intr-un anumit moment, intr-o anumita circumstanta, intr-o anumita conjunctura de stari emotionale cu anume interpretare (receptare) a cuvintelor mele.
    Atata tot!

    Mie imi place!

    RăspundețiȘtergere
  73. Carmelita, Tzugulea iti spune buna de dimineata!
    si iti mai spune:
    MINTI!
    Nu esti imuna.
    De erai imuna, reactia ta in fata vorbelor mele era cu totul alta... dar toate la timpul lor (iti vei da seama cand va fi momentul sau ... poate nu).

    Daca in fiecare zi iti vei spune in "barba", azi am mai multa incredere in mine decat ieri... nu vei sfarsi niciodata, e ca un perepetuum mobile.
    Trebuie sa-ncepi sa-ti dovedesti tie (in primul rand) acest lucru prin ACTIUNE!

    Renunta la a arata ceea ce nu esti. Vei plati diferenta tot tu, si nu va fi ieftina.
    Provocarile de pe blogul celalalt ti-o dovedesc cu prisosinta. Gandeste si iar gandeste.
    Nu adopta formule gata preparate, ca nu se vor plia pe tipologia ta si vei da rateuri cat cuprinde, basca te vei face de cacao.

    Eu ma simt minunat alaturi de voi.
    De altfel, am si spus-o.
    Aici, la bunul in casa, ma simt mai bine ca acasa.

    RăspundețiȘtergere
  74. andrei..dupa cum ai spus:

    Sunt gandurile acelei persoane, create de catre ea, intr-un anumit moment, intr-o anumita circumstanta, intr-o anumita conjunctura de stari emotionale cu anume interpretare ..

    have a nice day..

    RăspundețiȘtergere
  75. si apropos de ce ai spus, nu poti fi cine esti decat cand treci prin cine nu esti..dar iti trebuie curaj andrei. tu ai curaj? te lasa mintea ta sa e simti bine vreo secunda? ce faci cand te simti bine?

    RăspundețiȘtergere
  76. Buna dragilor,:)
    Am un eveniment in familie, dar maine cu siguranta voi fi din nou aici.

    Iris, :)
    Ma bucur ca esti inteleapta in ceea ce-l priveste pe Tzugulea. La fel am gandit si eu si l-am incurajat cu toata prietenia sa stea cu noi. Zau ne face bine la constiinta!:)

    Camy draga, nu te lasa! Steagul sus! :)

    Sorine,
    Eu inteleg foarte bine copilaria ta din punctul de edere al bunicii. Bunica mea era aidoma. Si pe mine mavara in biserica duminica si a punea sa-i citesc Vechiul si Noul. Asa mi s-au fixat multe in minte dar m-a reformat scoala si m-a tansformat in ateu. Acum sunt un fel de strutzocamila.

    "E mai bien sa dai in mintea copiilor decat a nebunilor!"

    Minunat. Pai daca am reusi cu totii acest lucru am scapa de tot lestul acesta ideatic. De fapt privit si din alt unghi, suntem azi aproape cu totii niste bieti nebuni.( tu nu pentru ca ai parasit marele ospiciu care se numeste Romania!) :)

    RăspundețiȘtergere
  77. Iris,
    Ti-a iesit un porumbel din gura.. Pai codul acela chiar este necesar. Eu ii profeteam Cristianei, mai an, ca ce scrie ea azi pe blog va deveni peste un timp, parte manuale si parte bibliografie in programa scolara.
    Fa-i tu structura codului si noi ne-nhamam. Eu ma bag. Si apropos! Daca tot ne simtim noi toti asa de bine dupa masajul intelectul al lui Andrei Radu n-ar fi nimerit sa facem un blog impreuna. I-am gasit si titlul!
    TRENDUL NEBUNILOR :))
    Asta dupa ce i-am raspuns lui Sorin mi-a venit!

    RăspundețiȘtergere
  78. A propos de parinti sau bunici religiosi, oare de ce Iisus a spus "lasati copiii sa vina la mine" si n-a zis "aduceti copiii la min" ??
    Sa ma iertati, eu ma strofoc cu tema pe care mi-am ales-o si-mi mai dau drumul la cate o idee care ma traverseaza.

    RăspundețiȘtergere
  79. Ideea e interesanta, Dane, dar de ce "ne-buni"?? Ti se pare tie ca asa am fi noi, cei care misunam prin cartierul asta?

    RăspundețiȘtergere
  80. Iris,
    Te rog sa ma ierti. Am fost luat de val. Si-mi cer iertare de la toata lumea pentru impolitete.

    RăspundețiȘtergere
  81. Aoleuuu, mama!
    Dane, ma faci sa nu mai zic nimic, pe cuvant. Te intrebam de ce te-ai gandit la nebuni si nu la altceva, dincolo de orice presupusa impolitete.

    Am priceput ca ideea ti-a venit in urma discutiei cu Sorin, dar acolo aveai ca alternativa a nebuniei, naivitate si frumusetea imaginatiei copilului si totusi...
    De ce?

    RăspundețiȘtergere
  82. PENTRU CA NUMAI NISTE NEBUNI VOR ALTCEVA DECAT VREA TOATA LUMEA.

    RăspundețiȘtergere
  83. OK, Dane, m-am lamurit :

    sunt nebuna de legat! :)

    Trece-ma, te rog, repede pe lista, asadar!

    Ma inscriu fara retineri, ba chiar cu mare entuziasm, in..."Trendul nebunilor" :))

    RăspundețiȘtergere
  84. Inteleg.
    Mda. Desi, uneori, numai nebunii vor ce vrea toata turma...
    Aia sanatosii carmesc inainte sa se intample pocinogu'.
    :D

    RăspundețiȘtergere
  85. Blue,vorbesti in parabole,as zice ca nebunia e frumoasa,cu masura evident,nu ma gandesc acum la nebunie ca si caz patologic ci la nebunia care ne face fericiti,uite e o placere sa citesti comentariile voastre,tuguiatul e un nebun frumos care nu lasa din 66,lupta pina la ultima postare ,Camelia nu coboara garda,ce pot sa mai spun? ca sa fiu ontopic..care somn al ratiunii?aici e "desteptare" curata mai ales ca totul e moderat cu atata eleganta de Dan.
    Dane, am petrecut o jumatate de ora citindu-va,pe unii i-am recitit,sa-i inteleg mai bine...dar ies cu sentimentul ca s-a meritat,a fost placut.
    Noapte buna,unii ati fost ingeri in seara asta pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  86. Bun regasit, frumosilor, chiparosilor!

    Sper sa fi avut cu totii un sfarsit de saptamana minunat.
    Maine o luam iar de la ... cap.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  87. Carmelita, bine te-am regasit!
    Proaspata?!
    ...
    Cand ma simt bine, ma joc cu tine.
    :)
    Nu te-ai prins?
    :)))

    Ce se-ntampla cu blogul "provocarilor" gimnaziale?
    Am vazut un titlu foarte interesant.
    Mi-a incitat nuca, ma pregatisem sa intru pentru o harjoana si ... cand colo - blog de negasit.
    Cu siguranta este semnul echilibrului si increderii in tine, nu?!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  88. Iris, fata frumoasa, frumoasa prindere a nuantei: "ne - buni"!
    Abia astept ziua de maine sa intru sa citest "codul".

    Si... cred ca, privind dintr-un unghi, chiar ai dreptate, in privinta "numai nebunii vor ce vrea turma"
    :))
    Depinde de unghi!

    RăspundețiȘtergere
  89. Am citit si aici si pe 100 ro. Zabovesc asupra unei intrebari lansate pe 100 ro: "De ce tot cautam dovezi palpabile sa ne sprijine imaginarul?"
    Iata un punct de plecare / explicatie ce mie mi-a dat satisfactie cand l-am descoperit:
    "As Dr. Leonard Orr has noted, the human mind behaves as if it were divided into two parts, the Thinker and the Prover.
    The Thinker can think about virtually anything. History shows that it can think the earth is suspended on the back of infinite turtles or that the Earth is hollow, or that the Earth is floating in space; comparative religion and philosophy show that Thinker can regard itself as mortal, as immortal, as both mortal and immortal (the reincarnation model) or even as non-existent. It can think itself into living in a Christian universe, a Marxist universe, a scientific-relativistic universe - among many possibilities.
    The thinker can think himself sick, and can even think himself well again.
    The Prover is a much simpler mechanism. It operates on one law only: Whatever the Thinker thinks; the Prover proves.
    If the Thinker thinks that the sun moves around the earth, the Proves will obligingly organize all perceptions to fit that thoughts; if the Thinker changes its mind and decided the earth moves around the sun, the Prover will reorganize the evidence.
    If the Thinker thinks "holy water" from Lourdes will cure lumbago, the Prover will skillfully orchestrate all signals from the glands, muscles, organs, etc. until they have organized themselves into good health again.
    Of course, it if fairly easy to see that other people's minds operate this way; it is comparatively much harder to become aware that one's own mind is working that way also.
    It is believed, for instance, that some men are more "objective" than others. Businessmen are allegedly hard-nosed, pragmatic and "objective" in this sense. A brief examination of the dingbat politics most businessman endorse will quickly correct this impression.
    Scientists, however, are still believed to be objective. No study of the lives of the great scientists will confirm this. They were as passionate, and hence as prejudiced, as any assembly of great painters of great musicians.
    In the long run, we are hopefully approximating closer and closer to "objective Truth" over the centuries.
    In the short run, Orr's law always holds:
    "Whatever the Thinker thinks, the Prover will prove.""

    RăspundețiȘtergere
  90. Buna dimineata si o saptamana frumoasa, boieri dumneavoastra!

    @Tasha: da, recunosc, cam vorbesc in dodii uneori...Da' nu stiu de ce.
    Nebunia are atatea intelesuri, cate vrei sa-i dai, de la patologic, la "ne-buni", la renuntarea pe moment la unele conveniente, sau cand zici ca faci "o nebunie" si-ti dai salariul pe-o rochie, de exemplu...(glumesc).
    De regula, e usor sa faci nebunia, fie ea cu masura sau nu, dar mai greu e sa te descurci cu urmarile ei. :)))

    @Maria:
    Da, buna intrebare! Pentru imaginar n-ai ce dovezi sa cauti, ca fiecare il are pe al lui. Ma gandesc ca, daca as desena contactul meu cu lumea, m-as situa in punctul de intersectie a patru cercuri: realul, iluzia, imaginarul si extraperceptia. Fa un punct pe hartie. Acela esti tu. Apoi deseneaza 4 cercuri egale si distincte,a.i. toate sa treaca prin punctul respectiv.Iese un fel de floare(ha, uite cum desenez eu mandale fara sa vreau! :D). Cred ca desenul e destul de sugestiv...adica pentru mine, cel putin. Ramane sa-l analizam.

    @andreiradu: pentru mine, a iesi din turma inseamna sa analizez unele lucruri pe care le facem pentru ca asa se cuvine, sau pentru ca asa procedeaza restul lumii si sa descopar intelesuri cu care-s mai putin de acord. Asta si a propos de democratia clasica. Uneori, ceea ce vrea majoritatea este incorect ca principiu, chiar daca prin numar are castig de cauza.
    Daca te referi la "turma religioasa", acolo am o tentativa de "iesire" in privinta unor ritualuri.
    Mai e o idee. Poate ca mai intai trebuie sa iesi din turma in care ai fost arondat volens-nolens, ca apoi sa intri tot acolo, dar ca urmare a convingerilor proprii, nu pentru ca asa ti s-a impus. Dar asta depinde de fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  91. Maria,
    Foarte interesanta observatia. Acest lucru imi probeaza faptul ca am rationat corect in ceea ce tocmai ii spusesem Camelei la inceputul comentariului.
    Iaca-ta!:

    "Propria minte vede "ceva" dar tot ea biata trebuie sa hotarasca ce anume a vazut. Cine-i da certitudinea ca si-a dat siesi raspunsul corect la ceea ce a vazut?
    Bineinteles ca tot ea. Si capcana mintii asupra ei insasi este gata!
    Discernamantul este un atribut tot al ei iar in cazul vederii ingerilor il aplica asupra ei insasi."

    RăspundețiȘtergere
  92. Na ca uitai! Deh taica batranetea...:)

    Buna dimineata dragii mei prieteni!

    Blue... :)(ce frumos te-a numit Tasha!:))
    Iti dau dreptate: cand se gandesc reciproc, nebunii si oamenii "normali" cred ca ceilalti sun nebuni. Singura diferenta este medicamentatia.:)

    Alessia, :)
    In off-topicitatea mea, de foarte multe ori parca o "aud" pe Cornelia in modul in care te exprimi. Va cunoasteti? :)

    Tasha,
    Ma bucur de vizita ca intotdeauna. Si de implicare.:)

    RăspundețiȘtergere
  93. Danule, bunule, priveam filmuletzul (ce ne intampina) si ghici unde s-a dus mintea mea cu gandul... asa hai-hui, fara sa o opintesc eu cumva.
    La automobilele de epoca.
    Le priveam in raftul memoriei, obligat de minte, si mintea-mi spunea: pana si automobilele aveau personalitate atunci, parca erau pline de viata.
    ...mintea omului

    RăspundețiȘtergere
  94. tzugulea, :)
    Nimic nu-ti scapa... :)

    Ubicuitatea este probabil un atribut al mintii noastre, dar pe care din pacate, prin concentrare n-o putem fixa decat intr-un loc. De aceea nici nu ne putem da seama de raspandirea ei in tot. Si pentru ca este dizolvata Marele Tot iar El are multe usi de la care noi nu am gasit toate cheile... vom avea tot timpul o problema cu cunoasterea.
    Srtii cam cum ar putea arata mintea noastra?
    Sa ne imaginam mintea ca o carte foarte mare si si voluminoasa. Daca o deschide undeva, la orice pagina, acolo este punctul de concentrare al mintii in acel moment. Dar mintea este toata cartea si ghinionul face ca nu putem citi toate paginile deodata. marea majoritate a cartii ramane necitita desi mintea "stie" ce se afla inauntru. Noi, eul nostru nu poate lua la cunostinta....

    Am sa-ncerc un eseu pe tema asta odata....

    RăspundețiȘtergere
  95. Dragii mei,
    S-o felicitam si s-o incurajam pe nima !
    Iata ce-a facut:
    http://ethos-nima.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  96. Sigur, Dan. Cum iesim din treaba asta ? :)
    Iris, 'neatza ! :) Ajuta-ma sa fac diferenta sau sa imi desenez raportul dintre imaginar si iluzie, in cazul mentionat de tine. Poti vorbi pe un caz concret, te rog ?

    RăspundețiȘtergere
  97. andreiradu doar atat am sa spun harjonelilor tale :
    fuck you!! :)) la figurat of course..

    RăspundețiȘtergere
  98. Danule, frumoasa comparatie. Imi place.

    RăspundețiȘtergere
  99. Carmelita: NO, thanks you!
    Trebuie sa te refuz cat se poate de politicos, desi nu stiu ce mai poate insemna politicos intr-o astfel de situatie?!
    Nu vreau nici la propriu, nici la figurat.
    Stii de ce?
    Pentru ca intregu-mi organism s-ar revolta, dandu-mi stari ce ar cere un emetiral sau ceva de genul acesta.
    Celalalt cap al meu cu care ti-as realiza dezideratul este dependent de MINTE, din nefericire pentru tine.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  100. andreiradu nu te supraestima, am zis fuck you harjonelilor tale !
    deci lasa organismu si mintea etc ca ar trebui sa mai traiesti vreo duzina de vieti pana sa ma uit macar virtual la ele:))

    Ps:iti place ce m am echilibrat nu?

    RăspundețiȘtergere
  101. Carmelita, recitesti ceea ce scrii? sau mai corect gandesti ceea ce scrii?
    hai sa o luam gimnazial:
    a. daca futi harjonelile, ce mai cauta "YOU" in exprimare? (ar fi trebuit sa fie your (sau poate alt pronume... );
    b. daca iti starnesc apetitul harjonelile mele si le dai curs (la nivelul specific tie) intr-un mod destul de intim inseamna ca te uiti la ele ACUM (nu mai este necesara o alta viata sau duzini de vieti)
    :)
    Logica nu a trecut pe la tine in ultimii ani? A ramas captiva in scoala generala?

    Nu e vorba de placere (vezi ca mintea iti tradeaza gandurile?!); e vorba cum te vei infatisa in fata alora de le vei lua banii. NU or fi fiind toti retardati...

    RăspundețiȘtergere
  102. andrei e logic ca eu nu s logica..
    si nu dau 2 bani pe logica ta..
    tu cati dai? la ce te ajuta? sa behai pe siteuri toata ziua? esti vai steaua ta mai baietas..get a job or sthg..

    RăspundețiȘtergere
  103. Carmelita, inca nu ai inteles: eu nu vand nimic si nici nu prestez servicii, aidoma tie.
    Eu ma distrez.
    Gasesc cate o gasca cu pretentii de lebada si o tot jumul...

    RăspundețiȘtergere
  104. asta crede logica ta de fraier ca faci? de parazitii aia care sa agata energetic ai auzit? se intampla cand nu mai stii ce i aia bucurie si cauti sa te hranesti din altii..
    grow up..

    RăspundețiȘtergere
  105. Carmelita, ma vad nevoit sa cobor nivelul dialogului, astfel conchid: cand vei fi capabila de un dialog matur, nu inteligent (ar fi o cerinta mult peste puterile tale) te voi mai "jumuli" cu placere, pana atunci eu iti urez: ofilirea-ti sa fie reversibila.

    RăspundețiȘtergere
  106. aham..stiam ca adevaru' pana la urma doare.
    las' injura ma pe mine si fa ceva cu tine:))

    RăspundețiȘtergere
  107. Carmelita, injuraturile iti sunt proprii tie, le-ai si folosit intr-o maniera pubertina. Nu am vrut sa cobor la acel nivel din respect pentru Dan, pentru cei ce poposesc in acest spatiu si, nu in ultimul rand, pentru mine.

    Daca tu simti nevoia de injuraturi (placerile nu se discuta) "urbane" , vei gasi musterii suficienti sa-ti satisfaca si aceasta placere.

    In alta ordine de idei, nu adevarul este cel ce doare, ci orgoliul doare (adica prostia).
    Mai plateste ceva euroi la cursul acela cu ritualurile si roaga-i pe cei ce-l sustin, sa te lumineze in privinta acestui aspect, pentru ca ai ramas "in pom".

    In aceiasi ordine de idei: bucuria are nuante multiple; a te distra cu o gasca nu este egal cu bucurie, ci cu exercitiul lingvistic (rupi "penele" pana la dezgolirea completa a entitatii respective).
    E simplu cu tine.
    Stii de ce?
    Pentru ca te complaci in ofilire.

    RăspundețiȘtergere
  108. nu tugulea, injuraturile au fost doar pentru ca mi-am coborat eu limbajul la nivelul tau, si stii de ce ? ti-am spus deja..dar mai presus de toate nu ai pic de rusine..

    RăspundețiȘtergere
  109. Pentru cei care au asistat uimiti la carnaval, si pentru cei care stiu ca am avut o tentativa de blog"Provocarea".
    Exista situatii cand oamenii ca sa faca un pas spre schimbare trebuiesc provocati ca sa simta..pana unde ceva doare..
    Tugulea si-a dorit f mult aceasta Provocare pe care i-am aplicat-o in acest fel..si-a dorit-o la un nivel foarte profund.
    Tatal Provocarilor de la care invat in continuare este Frank Farelli.
    http://www.provocativetherapy.com/

    O seara frumoasa,
    Camelia

    RăspundețiȘtergere
  110. Buna, Camelia !

    Fank Farelli a venit / vine in Romania ?
    Mi-ar fi placut sa vad blogul "provocarea" de care vorbesti. Este accesibil ?

    Eu cred ca nu a asistat nimeni UIMIT la carnaval. Desi straini, ne cunoastem, zic eu, macar intr-o proportie care sa ne permita sa intuim niste reactii.

    RăspundețiȘtergere
  111. @Maria: iluzia este o perceptie eronata a unui obiect aflat in fata ochilor. Tine de multi factori, interni si externi. Gandeste-te la un iluzionist si la iepurii scosi din palarie.
    Imaginatia e procesul prin care se realizeaza o constructie mentala noua cu ajutorul unor elemente cunoscute anterior. E o reasamblare mentala care da nastere unei fel de (re)prezentare inedita.

    Tre'i sa fug. Revin.

    RăspundețiȘtergere
  112. Carmelita, dulce suflet cu minte ofilita, tot nu ai inteles, ba mai mult decat atat, incerci sa induci in eroare pe cei din jurul tau, in acelasi stil caracteristic in care-ti cauti musterii pentru a mai castiga niste bani in afara vanzarii unor bilete.

    Tzugulea nu-si doreste provocari de la tine, pentru ca nu esti in stare de provocari... decat de fasuri cu iz infantil.
    Tzugulea doar te jumuleste de pene (cu cat iti pui mai multe, cu atat este mai usor sa le jumul, pentru ca nu mai ai timpul necesar sa le lipesti bine).

    Tentativa ta cu acel blog a esuat la primul semn cand ai vazut ca nu mai controlezi situatia, cand formulele tale nu se mai potriveau.
    L-ai inchis, apoi l-ai desfiintat; intre doua actiuni ai si refulat un material pe care nu l-am citit - dar, poate te mai razgandesti de cateva ori si ne faci onoarea sa-l citim.
    (Echilibrul si increderea in tine, implicit in ceea ce faci, si-a spus cuvantul, nu?!)

    Ti-a fost rusine si teama, dupa cum tot teama te-a determinat sa-ti inchizi comentariile pe blogul "serios" in care iti scrii (fara sa-ti dai seama, adica sa constientizezi) dezechilibrele emotionale.
    Nu ar fi nimic damnabil, daca nu te-ai erija in "profesoara" de intelesuri spirituale si nu numai.

    Toti suntem oameni, cu defecte si calitati; cu aprofundare sau fara in anumite domenii, cu emotii si stari sufletesti etc., insa cand te erijezi in profesor si te manifesti precum un elev nu trecut de clasa a IV-a, tratamentul trebuie sa fie pe masura.
    Nu poti pretinde cuiva sa te vada altfel decat ceea ce esti (in cazul de fata ceea ce scrii).

    In urma workshopului pe care vrei sa-l sustii, oamenii ar trebui sa capete intelepciune, echilibru etc.
    Dar cum sa "capete" acei oameni toate "promisele" cand profesoara este precum gasca indopata cu visinata?!

    Nenea Farelli o fi tatal provocarilor, dar daca tu nu ai cu ce sa procesezi ceea ce te invata el, degeaba te lauzi cu el.

    Nu este un merit ca-l citesti, sau ca-i esti discipol unui om cu notorietate, este un merit cand mintea ta, in urma asimilarii unor cunostinte, reuseste sa proceseze singurica.
    Fara nenea Farelli iar te pierzi in cuvinte de gimnaziu, in actiuni infantile.

    RăspundețiȘtergere
  113. Multumesc, Iris.
    Eu vad contactul cu lumea despre care vorbesti tu ca fiind alcatuit din urmatoarele petale:
    1. perceptie corecta
    2. perceptie eronata (iluzie)
    3. perceptie extra(corecta / eronata)
    4. imaginatie

    Da-mi te rog un exemplu specific tie si mai detaliat care ilustreaza ultima petala. Nu sunt sigura ca inteleg intocmai ce trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  114. Eu as vorbi de ingeri..
    Ii numesc ajutatori..
    Ingerii nostri ne iubesc pe toti.. Ingerii tai ma iubesc pe mine si eu te dispretuiesc pe tine.. Ceva din iubirea lor atat de profunda, de calda, de luminoasa va ajunge si in sufletul meu pana la urma si ceva se va schimba undeva.. Si voi invata sa nu mai dispretuiesc, si ei chiar spera sa ajung sa si iubesc..

    Nu pot sa descriu bine iubirea asta, este o iubire pe de-asupra iubirii pe care o am pentru orice om pe care l-as iubi in lume. Cand eram mica ii spuneam "căldură".. Cand am mai crescut am auzit ca oamenii o numesc iubire..
    Este o iubire caldă-fina si nu patimă care arde, care parjoleste..
    Este un alt fel de iubire..
    Nici nu vreau sa o numesc, s-o zgândăr, pana la urma.. Pierd suavitatea acea.. starea de gratie.. plutirea spre oricine..
    Si mai cred ca nu exista ingerii mei si ingerii tai, ingerii neamului cutare sau al altui neam numit cutare.. Ingerii spun "Nu ma intreba cine sunt!!" si lumea se incranceneaza sa spuna ca vorbeste cu ingerul cutare si cutare.. Si ei atunci asteapta sa ne dea poala de universalizare a vietii noastre.. ne dau deocamdata o ţâră.. Ne iau uşor..
    Ei au incredere in noi. Noi - nu.
    Eu nu ii vad asa cum sunt descrisi prin foto sau carti.. Ii vad oameni albi stralucitori, dar pot fi si ca niste stalpi de lumina, sau sfere de lumina. Sunt oameni care mi-au spus ca vad oameni de lumina pe langa mine, desi eu nu le spusesem nimic. Asa inteleg unii ca ingerii nu sunt chestiute mici, fermecator de gingasi, pufuleti jucausi etc. Dar in statura lor este si ceva inefabil.. un fel de gratie ferma.. sau siguranta..
    Si chiar ma simt si eu in siguranta..

    RăspundețiȘtergere
  115. mai Tugulea, tu nu ti-ai luat portia azi destul? ai auzit de farelli si ai prins iar grai.:))

    "intamplator" v-am vazut si gasca de pe site ul tau si comentariile deci uite vi-l scriu pe ultimul cu ce simt acum sa va spun:

    In primul rand aveti dreptate sa nu credeti in nici un fel de curs. Eu pe pielea mea am avut o gramada de experiente, dar nu imi pare rau de nimic pentru ca din fiecare am luat doar ce am simtit eu nu ce au vrut ei.

    daca nu as simtii energia si nu as avea intuitia deschisa nici eu doar cu logica nu as crede nimic pentru ca lucrurile depasesc sfera asta.

    Din cauza intuitiei predominante in emisfere par infantila si chiar sunt foarte naiva dar e mult de aici pana la prostia care o vezi tu ( a ta reflectata) Inteligenta mea intuitiva depaseste cu mult logica ta dar tu poti sa crezi orice eu nu am nimic sa ti dovedesc tie.

    In al doilea rand nu am luat de la nimeni nici un ban pe cursuri , le tin pe baza de donatii simple doar daca cineva simte asta. Daruiesc Munay Ki cui simte ca le vrea si acum fac Spatiul interior, pt ca concluzia mea dupa ani de cursuri este ca un om atat are nevoie ca sa se vindece de rani trecute - de un spatiu al lui in interior.

    In al treilea rand nu trebuie sa te iluminezi sau sa fii perfect ca sa tii cursuri, cand credeam asta erau autolimitari.
    Nu m-as fii gandit sa tin aceste cursuri daca nu primeam sfaturile astea din jurul meu, pe care le am considerat mesaje din Univers ca sunt pregatita , iar daca se va dovedii ca nu sunt experientele sunt ale mele, si doar egoul va avea probabil putin de suferit.

    bineinteles ca mai am destule de rezolvat la mine , daca citesti la mine pe blog scrie "om printre oameni" si nu mi am pus nicaieri vreun tilu de invatatoare sau maestra si nici nu mi voi asuma vreodata asemenea roluri. Pentru ca singurul Maestru este Sufletul nostru , al fiecaruia.

    si vezi ca siteul ala ereiki de pe siteul tau nu imi apartine, am facut toate sistemele de reiki si nu am facut nimanui nici o initiere pentru ca nu am simtit asta.

    Am sters Provocarile pentru ca daca initial erau facute infantil cum ai spus tu ( imi era sa nu deranjez prea mult, ultimul post pe care l am scris ieri te ar fi durut sa l citesi si am sters definitiv blogul.)

    eu constientizez rapid ce mai am cu mine de rezolvat , tu cum faci acest lucru?

    pana la urma dupa cum ti am zis esti doar o reflexie, si nu pot decat sa ti multumesc pentru rolul pe care Sufletul tau si l-a asumat.
    Seara frumoasa..

    RăspundețiȘtergere
  116. Draga Maria,
    Da mi voie sa ti spun ca contactul cu realitatea se face prin sistemul senzorial: VAKOG se numeste. vaz, auz, kinestezic( a simtii),gust
    cand toate canalele de perceptie sunt deschise omul percepe realitatea si o si interpreteaza corect.
    Iluziile au loc doar atunci cand doar mintea face si tot ea desface fara a tine cont de simturi.
    In rest da mi voie sa ti spun concluzia mea ; iluzie este cand crezi ca tu esti mintea si iti spui zilnic cate o poveste in care crezi.fiecare isi creaza inconstient un spatiu in care traieste ferit de dureri trecute, pe care le tine ingropate, dar inconstient tot dupa tiparul lor traieste. de asta sunt oamenii raniti de tot ce vine din "exterior" pana se vindeca. ( ce vine din exterior vine ca reflexie ca sa ne cunoastem cu adevarat si sa iesim din iluzia pe care o traim inconstient.
    sper ca am fost cat de cat logica..

    RăspundețiȘtergere
  117. Carmelita, tu numesti ingramadirea aceea de cuvinte (care incap intr-un minivocabular de clasa a IV-a) "portie"?!
    :))
    Se facuse liniste in cavitatea ta cerebrala si ai numit-o "tacerea lui Tzugulea"?!

    Intamplare minunata, as zice (ma bucur ca ai vazut postarea, desi cred ca facem referire la postari diferite). Astfel ai inteles (sper) despre ce se vorbeste in propozitie.

    Crezi ca cineva dintre cei pe care-i evoci asteapta sa spui tu: "ai/aveti dreptate"?!

    Iar iti dai de gol tartacuta plina cu visine. Inainte de a simti vreo energie, asimilezi informatie (informatie pe care trebuie sa o procesezi cu tartacuta fara visine).

    Procesele despre care vorbesti nu tin de senzatia de foame, sete, frig etc., adica cu acele simturi pe care ne bazam de regula, toti,nu?!
    Vorbim de fenomene extrasenzoriale, care pot fi reale, sau doar inchipuite!
    In cazul tau, m-ai ca as baga mana in foc ca sunt inchipuite.
    De ce?
    Pentru ca tu nu ai reusit sa-ti stapanesti si sa-ti intelegi acele simturi de baza.
    Profesorul probabil iti explica de intelepciune si tu te gandeai la abecedar, cum sa-l imparti in consoane si vocale...
    Depinde foarte mult ce spune profesorul, ulterior depinde ce intelege elevul (capacitatea lui de cognitie si, nu in ultimul rand, de punere in practica).

    mai departe....
    E-adevarat intuitia nu are nicio legatura cu inteligenta, cu procesele mentale.
    O dovedesti cu prisosinta. Nu e necesar sa mai subliniezi acest lucru.

    Pe blogul tau scriai ca e 80 ron, intre timp echilibrul tau emotional a sters suma (ti-ai dat seama de gafa).
    Ai avut dreptate sa o stergi, insa ai uitat sa scrii suma cu cat ii platesti pe cei care vor participa la a-ti intretine iluzia ca esti pregatita sa impartasesti ceva fata de ceea ce ei insisi ar putea avea de impartasit.
    Ei isi pierd timpul, tu castigi experienta.

    Tu ai pretentia ca poti intelege mesajele din univers cand tu nu esti in stare sa intelegi o propozitie simpla cu subiect si predicat?!
    Ai interpretat eronat.
    Mesajele din univers ti-au spus sa-ti rezolvi problemele cu tine (ca ai o multime) si daca ai nevoie de socializare sa-ti gasesti prieteni cu care sa exersezi dialogul la nivelul etatii tale.
    Gandeste!

    Carmelita, iata dovada ca tu nu intelegi o propozitie simpla:
    "ultimul post pe care l am scris ieri te ar fi durut sa l citesi si am sters definitiv blogul."

    Tu nu ai inteles ca eu ma distrez.
    Inca! Poate vei intelege dupa ce-ti vei repeta in oglinda o bucata de timp, aidoma "calendarului cu impuneri" pe care l-ai postat pe blogul tau.
    Se pare ca la tine in tartacuta totul intra doar prin multa repetitie, dar e bine si asa decat deloc. Problema e sa nu obosesti la un moment dat de atatea bisuri.

    Chiar as vrea sa vad acele cuvinte din partea-ti care mi-ar putea provoca durere.
    :)
    Te rog afiseaza-le. Mi-ai starnit curiozitatea. Nu-ti fie teama (alung-o)!
    :)))
    Carmelita, scutura-ti mintea de visine si pune-o la treaba. Nu o mai lasa sa pluteasca in aburi, pentru ca nu o sa mai poti distinge realul de imaginar, in curand, iar mintea ta nu numai ca va fi ofilita, dar se va usca. Si e pacat!

    Nu sunt o reflexie, sunt cealalta fata a ta care concheteaza cu tine.
    Lasa oglinzile pentru cei ce stiu sa le manuiasca, pentru tine este inca doar un accesoriu de poseta.

    p.s.1 - astept cu interes postarea care mi-ar putea provoca durere.

    p.s.2 - de ce ar fi trebuit sa-mi fie rusine?
    Ca jumul pene lipite pe o gasca?
    S-a lasat jumulita, nu am fortat-o!
    (nici nu a fugit, nici nu a stat, doar s-a impiedicat)
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  118. Camelia, in primul rand multumesc pt. raspuns. Eu pot sa observ si sa invat niste lucruri de la tine, la fel cum si tu le observi / inveti de la altii sau de la mine.
    Eu am cateva notiuni de NLP, fara insa sa fi urmat un curs, la fel cum probabil tu ai facut.
    M-ar interesa sa imi vorbesti despre situatiile in care canalele de perceptie sunt/pot fi inchise. Stiu de acele situatii in care se recomanda stimularea cu precadere a anumitor analizatori "subutilizati", dar mi-ar place sa imi spui mai mult.
    Eu sunt invatata sa fac o distinctie intre iluzie si interpretare deliranta. Din punctul meu de vedere cineva poate percepe corect dar interpreta delirant.
    La fel, mi-ar place sa imi povestesti mai mult despre distinctia Eu - Minte.
    Imi vine sa te intreb foarte multe, dar nu as vrea sa ma lungesc acum.
    Ma bucur ca ne-ai relatat experientele tale cu acele cursuri despre care s-a vorbit.

    RăspundețiȘtergere
  119. Si cel mai stoic inger a abandonat demult "discutia" asta... Sa fi ramas, poate, Sf. Gheorghe, da' nu cred. :)

    RăspundețiȘtergere
  120. Sorin, si Sf Gheorghe insusi ar rupe-o la fuga in fata unui nonsalant, super feminin si mai ales arhi-intelept argument cum a fost cel al Cameliei noastre dragi ["fuck you"]...Si nu doar Sf Gheorghe, ci insusi Balaurul...:)))

    RăspundețiȘtergere
  121. Nope, eu cred ca este vorba de Sf, Asteapta!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  122. Sorineeee ! Parerea ta despre ingeri. Exista ? :)

    RăspundețiȘtergere
  123. Mie tot mai mult mi-au placut relatarile Cameliei de asta vara despre extaticele-i orgasme auditive...Ba chiar multora dintre noi le-ar putea parea de-a dreptul instructive...Cu mult mai mult decat cursurile astea...si mai practice, la urma urmei :))))

    RăspundețiȘtergere
  124. Culmea, Iris, femeile de regula nu pot pune in aplicare acel "fuck you", insa se autoconsoleaza ca macar verbal o pot face.
    Sau mai este varianta, la modul real, cand folosesc ustensila aceea din silicon pentru ca nu-si permit una reala, producandu-si autosatisfactie (fiecare dupa posibilitati).
    :)

    RăspundețiȘtergere
  125. Si cand e vorba de...auditiv?!:))))) Tot siliconu' o fi solutia?!:)))))

    RăspundețiȘtergere
  126. Maria, ti-as spune, dar nu.mi place sa vorbesc despre mine... :))

    RăspundețiȘtergere
  127. Sunt si modest, dar voiam sa spun ca nu imi plce sa vorbesc despre mine... gratis! Daca te intereseaza,am deschis un curs. Inger, inger, da' vremurile is asa cum is... basca criza! :)

    RăspundețiȘtergere
  128. Bine, ingerica.
    Trebuie sa mai si ingeram ceva, asa e, cu tot stratul asta diafan de dedeasupra. :)

    RăspundețiȘtergere
  129. Am inteles... nu vrei sa te inscrii. :(

    RăspundețiȘtergere
  130. Frumosilor, chiparosilor, o noapte odihnitoare va doresc.
    Ne-om intalni si maine in ciberspatiu pentru jumulit pene, dezmortit emisfere, "socializare" de rutina sau schimb de pareri "angelice".

    RăspundețiȘtergere
  131. Buna dimineata, boieri dumneavoastra!
    Vai mie, ce furtuna! Offf, iar da Tugulea Taichii cu soda caustica de sar fulgii...

    Sa vedem:

    "Culmea, Iris, femeile de regula nu pot pune in aplicare acel "fuck you", insa se autoconsoleaza ca macar verbal o pot face."

    Aici ar fi urmatoarele variante posibile:

    1. confuzie de persoana = act ratat (cfm.Freud). Presupun ca tocmai citisei pe blogul meu si aveai numele meu in minte.

    2. m-ai "auzit" suduind in ultima vreme si ma iei de ciuf (sa ne fie rusine la amandoi: tie ca ai tras cu urechea la ce spun eu in particular, da' si mie ca injur, chit ca am nervii intinsi la maximul din cauza jobului si supraincarcarii).

    @Camelia, te rog eu din tot sufletul, citeste cu atentie ce spune Tugulea. Analizeaza fiecare propozitie. Vei vedea ca el are un mod aparte de a vorbi si ca reactiile tale sunt doar reflexele unor conditionari la care ai fost supusa multa vreme. Multe din spusele lui sunt neutre, dar noi le preluam ca si cum ne-ar fi adresate si facem asta din cauza unor hibe aflate in subconstientul nostru.
    Nu e nimic rusinos si umilitor ca suntem asa, fiindca aceste lucruri ne-au fost inoculate prin educatie, lecturi, modul de interactiune cu societatea. Toti le avem, dar putini dispunem de sansa sa intalnim pe cineva precum Tugulea si sa beneficiem de tratamentul acesta cathartic.


    @Maria, cred ca numim diferit cam aceleasi lucruri. Am o perioada ingrata la serviciu si n-am timp sa stau foarte mult, ca sa dezvolt. O sa ma stradui sa-ti raspund in cursul zilei de zi. Sper sa si reusesc.

    @Sorine, Sorine, fara plata ai primit... :D

    Auzi, hai sa punem de-o taraba. Vindem o armura, o sulita, un arc, dar sa stii ca pe Excalibur o pastrez, chit ca ma hranesc doar cu Cuvantul Lui Dumnezeu! (hmmm, oare cine spune asta?!)
    :)))))))))))))

    Va salut si va doresc o zi senina.

    RăspundețiȘtergere
  132. @Cristiana, cuvintele tale raman o alinare si o bucurie pentru fiecare din cei care le asculta. Iti multumesc pentru ele si pentru incantarea de a te intalni pe aici.
    Cu mare drag,

    RăspundețiȘtergere
  133. 'Neata, dragilor!:)

    'Neata, Dane!:)

    Rogu-te, lamureste-ma si pe mine cine-i Cornelia cu care ma tot asemuiesti si tu, dar si altii (cum ar fi, de pilda, draga de Maria) ca ma oftic de mor: eu ma suspectam a fi o personalitate de-a dreptul unica si inconfundabila, si cand colo...:) Si, stii, nu mi-e teama de altceva decat ca personajul mult pomenit de voi o fi vreo entitate astrala pe care 'oi fi contactat-o acusica, de cand am inceput sa cochetez de mama focului cu ideea de chanelling si cu posibilitatea de a ma inscrie si eu la un curs de gen.Ca am vazut nu numai ca-i deschis tuturor insetatilor si flamnzilor de cunoastere inalta, eminamente ezoterica (asemenea mie), dar si ca taxele de accedere in acele sfere sunt de-a dreptul blajine...De criza, as putea spune:))

    Asa ca, te rooog, lamureste-ma repejor in privinta personajului cu pricina! Ca daca se dovedeste a fi, cumva, un fel "Tobias" izvorator de profetii mirobolante, m-am scos: depasesc pardalnica :)) asta de criza tolanita pe-un yaht!:)))

    RăspundețiȘtergere
  134. 'Neata, Iris!:)

    Sa ma ierti matalutza, da' eu n-am vazut, din ograda mea, nici o furtuna si nici dushuri cu soda caustica:)) Am vazut numai ca Tzugulea se tzuguieste de ras iar "lumea" se vitrioleaza sigura in semn de protest..:)) Ca ai vazut si tu: unii isi dau foc prin fatza institutiilor publice, ca macar asa sa fie ascultati, pe cand, iata, altii isi dau foc la...valiza:), taman inaintea termenului fixat pentru pentru inceputul unui generos schimb de experienta ezoterica...:))) Ca macar asa poate ca unii fraieri or ramane cu banii in buzunare...:))

    Eu una m-am distrat de minune :))

    Multumesc, Dan! Sufrageria ta a ramas un loc superb, unde orice necaz isi ia talpasita mancand pamantul...:))

    RăspundețiȘtergere
  135. Mama mama,ce i aici.Musai sa ma semnez si eu,sa mi pun amprenta cica.E...fain,mai putin degenerarea de la sfirsit,orice comunicare prelungita degenereaza,prin legea oscilatiei,a ritmului,si probabil ca urcam din nou in sus...la urmatoarea comunicare,tema.Chestia cu confundatul cu mintea tine pina la un punct,incetati o perioada prin orice mijloc sa ginditi,si veti observa de fapt ce inseamna mintea.Impulsionat de tolle si de altii asemenea,stringeam din ochi la un moment dat sa elimin orice gind,ma straduiam sa contemplez cea ce vad in loc sa ma gindesc la cea ce vad,meditatie,traitul in prezent,in fine,la un moment dat am reusit sa ma detasez de minte.Si referitor la cea ce ati scris cu totii,va multumesc pentru faptul ca sunteti,nu pentru faptul ca ginditi.Fiecare este minunat in primul rind pentru faptul ca face parte din existenta,care ne leaga pe toti,restul sunt manifestari din cele mai diverse si ghiduse,omul fiind dincolo de experienta sa,pentru ca prezenta noastra aici si acum,este o experienta,nu o realitate,realitatea fiind insasi viata.Iar la chestia cu care ma inchide deobicei Dan,cu toti suntem Una,sau Unul,ei bine Dane,nu suntem,personajul pe care l am creat cu eforturi pentru acea experienta de care vorbeam mai sus,este individual,nu unitar.Unitatea noastra nu se afla in aceasta lume,deci cred ca trebuie sa ne acceptam individualitaea si sa fim responsabili de ea,revenirea noastra la unitate,fiind insasi sensul evolutiei,insasi viata.Deocamdata defilam cu cea ce putem fii constienti,iar acea unitate in spirit este un ideal,care evolueaza si el,ca totul in univers,iar in acest spatiu sacru,mintea chiar nu are nici o treaba,nici comunicarea in forme,respectiv cuvinte.Iar referitor de la ce a plecat aceasta discutie,v- am trimis numai ingeri,totul este ingeri,tot ce vine spre noi,dar si cea ce pleca de la noi,este aripa de inger,fiindca imediat deasupra perceptiei noastre se afla dublul energetic al acestei lumi,planul eteric,iar ingerii au corpul fizic format din acest plan,de fapt corpul lor este insasi acest plan,si tot cea ce vine,ia forma,se concretizeaza,se asimileaza,este parte inger,parte creatie mentala si parte viata,respectiv spirit,lumina,divinitate,cum vreti sa i ziceti.Ma rog,explicatia aceasta este tot o imagine,mai abstracta dar mai aproape de Eu,si va rog sa ma contraziceti,dar cind o faceti,intrebati va si care parte din voi face acest lucru.Referitor la mistica si magie,intradevar ne hranim cu asta,insa numai datorita nivelului de vibratie intelectual materialist la care suntem cu totii,percepind orice imagine mai subtila undeva in afara,la granita cimpului mintii ,sau perceptiei,sau ce o fii,insa intr un a numit context,noi traim toate acestea,sunt parte din existenta,deci parte din noi.Acum,m am provocat,m am controversat,sa vedem ce iese din asta.si savurez experienta inca de pe acum.

    RăspundețiȘtergere
  136. "I do my thing and you do your thing
    I am not in this world to
    live up to your expectations,
    and you are not in this world to
    live up to mine.
    You are you
    and I am I
    and if by chance we find each other,
    it's beautiful."
    Frederick Perls

    RăspundețiȘtergere
  137. Dragilor,

    M-am gandit mai bine (deh,uneori mi se intampla si mie un asemenea pocinog) si am ajuns la inteleapta concluzie cum ca deja celebrul "fuck you" slobozit cu asa suprioara nonsalantza de catre draga noastra Camelia nu a fost decat exprimarea verbala (cea mai la indemana EI) pentru a traduce gestul acela al unui anume degetzel indreptat in Sus...Ati inteles, pricinosilor?! Ea ne arata astfel tot frumusetea Astralului, bre, de unde ne putem extrage cu totii intelepciunea cat ai zice..."fuck you"...Da' cum limbajul non-verbal este asa de ambiguu, noi am priceput cu totul si cu totul altceva! Sa ne fie rusine! Tuturor!:((

    Iarta-ma si iarta-ne, Camelia!

    RăspundețiȘtergere
  138. Si referitor din nou la ingeri,cea mai concreta descriere este cea a CRistianei(multumesc).Cind privesti un apus,o parte din natura,sau zimbetul pe fata cuiva,sau o replica faina,sau joaca unui copli,sau te implici intr un act de creatie si iti iese bine,si simti o senzatie placuta,o caldura si o siguranta totodata,un zimbet interior senin si calm,dar ferm,iata ingerul.

    RăspundețiȘtergere
  139. Alessia, orice ai spune, procedura e greu de suportat, indiferent cum ii zici. Ca e furtuna schimbarii, ca e innalbire, ca e catharsis, pe toti ii doare la lingurica si ar fi ipocrizie sa ne facem ca nu bagam de seama.

    Legat de confuzia lui andreiradu, care imi da MIE explicatii despre ceea ce a zis Camelia, ca si despre tehnicile de "fuck up", ma amuz si eu de lesin.
    Potriveala e prea tare ca sa o trec sub tacere fiindca am o perioada dificila (mai ales la serviciu) si mai scap cate un "baga-mi-as", spus cu intonatie, ca dupa un curs intensiv de retorica. Era pacat sa ma fac ca ploua si sa nu ne distram impreuna de "coincidenta".

    RăspundețiȘtergere
  140. Iris draga,

    Iti marturisesc, la randu-mi, ca si eu m-am amuzat (si) ieri TERIBIL:)) Am executat un catharsis prin ras de zile mari!:)) Inclusiv din pricina confuziei...tzuguiate:) care te-a luat pe tine drept adrisant :))Si stii ceva? Eram CONVINSA ca ai sa te amuzi si tu la maximum!:))

    Si stii ce ma mai amuza teribil? Ca ai inceput sa vorbesti exact ca mine in momentul in care ma adresam tie, referitor la APARENTA "trepanatie cu grebla" :) Iata ce-i spui tu Cameliei:
    "putini dispunem de sansa sa intalnim pe cineva precum Tugulea si sa beneficiem de tratamentul acesta cathartic." Nu-i amuzant? :))

    Iar aceasta afinitate nu ma face dacat sa te iubesc si mai tare, iti dai seama, nu?:)

    Iti doresc o zi zambareatza, draga mea!:)

    RăspundețiȘtergere
  141. Alessia, imi doresc sa fiu un om corect si, de aceea, ma stradui sa recunosc de fiecare data cand cineva are dreptate intr-o privinta.
    Asa este, m-ati sustinut si incurajat si tu si Maria si Cristiana si...dar ce zic eu, toti ati incercat sa-mi dati un sprijin. Si va multumesc mult pentru asta.

    Am un singur amendament si mi-ar placea sa intelegi ca eu aveam o ALTA obiectiune, una pe care o mentin chiar si acum : intensitatea si duritatea acestui procedeu a fost neadaptata sensibilitatii mele.

    Daca iti amintesti:

    1. am spus ca am mai trecut odata prin asta, dar acum metoda mi s-a parut rudimentara (imi pare rau daca supar pe cineva, insa mi-e imposibil sa spun altceva - de aici comparatia cu "trepanatia facuta cu grebla");

    2. am spus ca fiecare va face ceea ce are de facut, pana la capat (deci am acceptat lucrurile, in conditiile care imi erau neplacute si dificil de suportat).

    Ca incheiere,faptul ca eu recunosc poate fi un argument, dar nu schimba cu nimic starile mai putin placute prin care trece Camelia. De aceea ma raliez celor care o incurajeaza si o sustin, cu toata simpatia. In masura in care propria mea experienta ii poate fi de folos, ii stau la dispozitie, dorind sa treaca usor si fara neplaceri peste aceasta etapa.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  142. Iris :)
    Nici eu nu-s de acord cu metodele, dar uite, se pare ca dau roade.
    TU stii cu ce amintiri ai ramas de pe urma lor si cum ai echilibrat lucrurile in tine.

    RăspundețiȘtergere
  143. Alessia, munte de frumusete unica si inconfundabila, sa inteleg ca de aceea domnii si doamnele cu o anumita stare afectiva predispozitionala privesc bolta instelata, aratandu-si unul altuia necuprinsul, lumina si marirea ?

    RăspundețiȘtergere
  144. fetelor presupuneti ca trec prin stari neplacute..doar presupuneti pe baza experientelor cunoscute de voi..
    din pacate la asta se rezuma tot ce spune unul sau altul pe presupuneri, prin trecerea prin tiparul mental propriu. Pana la realitatea propriu zisa sunt zidurile prea groase..

    tugulis fuck you'r stories si astazi, ca vad ca va place..:))

    apropos nu cred ca ai dormit prea bine azi noapte:)) sa ti spun eu de ce sau stii?
    hai ca spun sa auda toti - s-a rasucit parazitu in tine si te a mancat pe peste tot:))))
    daca l mai racaim putin azi sa vezi ce te asteapta:)))

    RăspundețiȘtergere
  145. Camelia, buna dimineata !
    De ce se inchid unele canale de perceptie ?

    RăspundețiȘtergere
  146. Maria, intruchipare a inocentzei senine si armonioase, ai inteles bine :)) Nu ne ramane, asadar, decat sa multumin pentru ca am fost binecuvantati cu atatea chestii...tzuguiate care ne indreapta mereu privirea catre inalturi...:)))

    RăspundețiȘtergere
  147. Camelia,

    Eu fac parte dintre cei care nu presupun, ci pe care i-ai convis ca, dincolo de harjonelile acestea amuzante, treci prin stari extrem de placute...auditive sau de alta natura:)) Pentru un curs pe care pe care l-ai putea sustine pe acesta tema, ma inscriu inca de pe acum...:)) Vreau sa ma ajuti sa strapung zidurile groase aflate intre presupunerile mele si realitate...:))

    RăspundețiȘtergere
  148. Maria e mult de scris despre tema pe cae o ridici, frumoasa de altfel. O sa scriu pe blog cand am timp.
    Deocamdata intre biletele de avion pe care le fac am putin timp sa arunc aici cate un ochi , sa ma amuz bine si sa dau cate un raspuns infantil,nu pot avea pretentii prea multe de la mine in timpul programului de munca.

    alessia stai linistita am simtit ca printre rasetele tale se ascunde o dorinta de a cunoaste amanunte :)) tineti dorinta vie ca nu se stie:))

    RăspundețiȘtergere
  149. Multumesc, Camelia! Stiam eu ca pot avea o speranta gratie tie :))

    RăspundețiȘtergere
  150. grazzie tie alessia..de tine depinde totul:)))
    ziduri cad cand devii foarte curioasa, cand esti flexibila si nu te repezi sa judeci in necunostinta de cauza..

    RăspundețiȘtergere
  151. ok, Camelia...De curioasa...TU m-ai facut sa fiu asa :)) La flexibilitate sunt dispusa sa lucrez din greu..:)) Iar de judecat...cine mai are timp:)))

    RăspundețiȘtergere
  152. asa alessia, fa Alegerea si restu e pe vine deja..:))

    RăspundețiȘtergere
  153. Buna de dimineata, tuturor!

    Carmelita, nu poti rezista fara mine, a?!
    Ai dezvoltat un fel de atasament (cu trimitere indirecta la organele de reproducere)pe care nu poti sa ti-l reprimi nici macar cand vinzi bilete.
    :) Te mananca, te scarpinam.* Ustensile sunt multiple, numai sa nu confunzi stingatorul cu vibratorul cel mai mare (apropo de banc).

    Ma bucur ca ai inceput sa sesisezi erorile de exprimare si sa ti le corectezi! E un inceput bun, nu a fost totul zadarnic!
    "tugulis fuck you'r stories" - BRAVO!

    "... si astazi, ca vad ca va place..."
    - e, aici e opinteala.
    Cui ii place?
    Lui Iris?
    Mariei?
    Alessiei?
    Ce zice presupunerea ta? Tuturor?
    Presupui ca ele sunt umede de placere cand citesc despre pasiunea ta?! Sau...

    *Carmelita, fi antena! poate asa iti trece ofileala mentala:
    reciteste ce ai scris.
    Gandeste si iar gandeste!
    Fa o pauza.
    Si iar gandeste!
    Ce ai spus despre tine prin comentariul respectiv?
    Pentru ca sunt convins ca nenea/tanti de la nlp te-a invatat ca unitatile lexicale (fara sa-ti dai seama, pentru ca nu le constientizezi) spun multe despre tine.
    Gandeste si iar gandeste!
    Pune mintea la treaba, nu o lasa sa doarma.
    Acceseaza rafturile cu informatii si incearca sa faci conexiuni. Nu-ti iese?! Mai incearca. Cu siguranta vei reusi, daca repeti. La tine repetitia este mama invataturii.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  154. Mariaaaa (cum ar spune...)
    curiozitatea ta ramane in asteptare, Carmelita nu poate gandi repede si exprima in acelasi timp ce gandeste. Ii trebuie timp, altfel ii ies nazdravanii de nu le mai pricepe nici ea.
    Ulterior va fi nevoita sa sterga sau sa-si caute justificari si iar sa o ia de la capat.
    Ai rabdare!

    RăspundețiȘtergere
  155. Ai dreptate, Camelia. Presupun. Si, ca la orice presupunere, exista o marja importanta de eroare. De aceea am sa tac. Cu aceeasi simpatie.

    Maria, sa ma exprim altfel, operatia e necesara, dar se face cu altfel de instrumentar si printr-o tehnica mai rafinata. Grebla merge in alte locuri.
    Mai era putin si vorba-ceea, operatia reusita, pacientul mort. Dar asta s-a intamplat mai ales la nesaratul absolut...
    Daca vrei sa accepti punctul meu de vedere, bine, daca nu...asta este, fiindca voi o tineti una si buna cu rezultatul,de parca l-ar contesta cineva. Ceea ce spun ar trebui sa va inspire sa ajustati metodele, pentru maximum de precizie si rezultat optim.
    Cam asta...

    RăspundețiȘtergere
  156. Alessia, nu o mai "excita" ca s-ar putea sa-i stimulezi libidoul.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  157. Iris, eu accept punctul tau de vedere. Eu sustin ce spui tu, nici eu nu-s de acord cu greblele. Mirarea mea este ca pare sa dea rezultate. De asta te-am intrebat atat despre rezultate, cat si despre urme de "razboi" ramase.
    Eu nu am ce metode sa imi ajustez, pentru ca din punctul meu de vedere, ce s-a intampalt atunci a fost ceva spontan. Nu m-am sfatuit cu ceilalti ca sa actionam concentrat, planificat, nu mi-am propus sa iti aplic vreo metoda si nici nu cred ca voi putea vreodata sa "greblez". Am incercat doar sa te ajut sa constientizezi singura niste lucruri uneori.

    RăspundețiȘtergere
  158. Sa ne intoarcem la ingeri - pentru ca ei reprezentau subiectul acestui post si in jurul acestui subiect ar fi trebuit sa se-nvarta comentariile.
    Dar deh' metehnele omului!
    :)

    Nenea Plesu avea o vorba, pe care nu o pot reda ad literam, pentru ca sertarasul s-a umplut de praf, pe care nu-l pot sterge, fara sa nu sterg si ceea ce contine.
    El spunea ceva de genul:
    Ingerii reprezinta o necesitatea a omului de a umple distanta enorma dintre el si Dumnezeu.
    Putem face un scurt istoric al acestor ingeri, si vom observa ca inca de la "aparitia" lor in mintea umana (vremea antichitatii) au fost ierarhizati, etichetati si raftuiti, aidoma sistemului uman.
    Trecand prin istoricul lor, vom vedea ca unele institutii bisericesti au fost impotriva dezvoltarii unui cult al ingerilor, altele au adoptat cate ceva, insa dand un sens bine definit!

    RăspundețiȘtergere
  159. In Evul mediu, unii ganditori ai vremii respective AU ADMIS ideea conform careia exista INGERI PERSONALI, spunandu-ne ca ei se afla in sufletul nostru. Dar s-au gasit altii, la fel de ganditori, sa-i contrazica.
    O gandire arhaica devenita filozofie. Interesant mai este si faptul ca rand pe rand, de-a lungul anilor, omul dezvoltandu-si gandirea, metodele de observare si intelegere a mediului inconjurator au inceput rand pe rand sa elminie din vastitatea fortelor supranaturale despre care credeau ca gestioneaza lumea.

    RăspundețiȘtergere
  160. Camelia, am sa urmaresc pe blogul tau. Imi dai voie sa intru pe "provocari" ?

    Iris, iar nu pot intra pe blogul tau. :(

    RăspundețiȘtergere
  161. Si acum fac trimitere la "codul parintilor" la care lucreaza Iris.
    Este in detrimentul unui copil sa-l imbuibi cu ideea ca are un inger pazitor.
    Pentru ca astfel ii inhibi dezvoltarea increderii in sine, a puterii sale, a ceea ce el poate face, gandind intr-un moment dificil ca "ingerul pazitor" il va ajuta. Adica un "lasa-ma sa te las" sau dependenta de un ceva ireal.

    Exista Dumnezeu. Este suficient. EL are grija de tot, nu-i trebuie subalterni sa-si faca treaba.
    Omului i-a dat tot ceea ce ii este necesar pentru a vietui ca om, nu ca animal dependent de entitati plasmuite sau mai putin plasmuite.

    Ingerii ar trebui sa-i vedem ca fiind copii, oamenii ce fac MINUNI!
    O femeie ce-si creste singura copii in ciuda vicisitudinilor vietii, un om ce-si da bucatica de paine pentru un alt om, un alt om ce-si pune viata in pericol salvand o alta viata etc.

    RăspundețiȘtergere
  162. "Este in detrimentul unui copil sa-l imbuibi cu ideea ca are un inger pazitor."
    Eu cred ca este in detrimentul sau sa il imbuibi, dar este la fel de in detrimentul sau sa il lipsesti total de credinta.

    RăspundețiȘtergere
  163. Maria, eu in comentariu am spus ceva si anume:
    "Exista Dumnezeu. Este suficient. EL are grija de tot, nu-i trebuie subalterni sa-si faca treaba."
    Lasa-l pe el, cand va fi capabil sa inteleaga, ce "credinta" isi va alege!
    Nu-si va mai pierde timpul, cand va creste si va gandi singurel, cu contradictiile, controversele care se vor naste intre ceea ce i-ai tot spus tu de mic si ceea ce a inceput el sa creada deja.
    Exista Dumnezeu. Este suficient!
    E doar parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  164. Sigur. :)

    "Ingerii ar trebui sa-i vedem ca fiind copii, oamenii ce fac MINUNI!"


    Ar trebui ?
    Eu as spune ca nu sunt ingeri, ci oameni.
    Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  165. Eu mai cred ca antropomorfismul are un rol anume, de a creste increderea in apartenenta la aceeasi "specie", cu calitatile inerente.

    RăspundețiȘtergere
  166. Maria, fiecare cu credinta lui.
    E ca si... papilele gustative.
    :)

    Interesant ceea ce crezi tu.
    Il surclasez pe cel ce a creat totul, doar pentru a-mi demonstra mie ca fac parte dintr-o altfel de specie, decat cea pe care o demonstrez de-a lungul istoriei.

    RăspundețiȘtergere
  167. tugulis daca n-ai fi vazut/auzit/citit despre un telefon de ex. in viata ta ce-ai crede ca e cand ai vedea unul?

    RăspundețiȘtergere
  168. Pai nu de asta ne aflam aici, pentru a ne confrunta credintele ?

    Nu am creat eu "antropomorfismul".

    Ca sa fiu sigura ca am inteles ultimul paragraf si ca nu ii distorsionez mesajul, te rog sa il aduci mai in concret.

    RăspundețiȘtergere
  169. carmelita, buna de dimineata!
    Ai timp sa pui intrebari puerile, dar nu ai timp sa-i raspunzi fetei la intrebarile acelea elementare.
    :)
    Raspunsul intrebarii puerile:
    a. daca as fi fost crescut (indobitocit) in ideea existentei demonilor si ingerilor (antonimii), probabil as fi strigat din gura de sarpe (similar oamenilor care plateau biruri grele (i)luminatilor pentru a-si casitga mantuirea) wow... e lucratura diavolului.
    :)))
    b. daca am fost crescut in era moderna (neindobitocit de credinte) nu am cum sa-l privesc altfel decat privesc acum silicoanele cu care va umpleti golurile (tot mentale).
    Te satisface?

    RăspundețiȘtergere
  170. Maria, nu ne aflam aici sa ne confruntam credintele, ne aflam aici din n motive, care pot avea un punct comun sau care nu pot avea un punct comun.

    Noroc ca mi-ai spus, altfel credeam ca tu ai nascocit antropomorfismul!
    :)))

    Spune-mi tu ce ai inteles (nu are importanta daca distorsionez mesajul) astfel ma vei ajuta pe mine sa inteleg cum sa ma exprim mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  171. N motive, de acord. O parte ni le-am enumerat deja fiecare. Depinde ce si cat a retinut fiecare, cred.
    Am inteles de la tine ca suntem aici acum ca sa ne confruntam credintele atunci cand ne-ai indemnat sa revenim la subiectul postului.
    Antropomorfismul, da, nu imi apartine. :)
    Am niste dificultati in a intelege ceea ce ai vrut sa spui, de asta te-am rugat sa reformulezi, schimband registrul, mai in concret.
    E mesajul tau si din punctul meu de vedere e mai simplu sa il redai tu cu alte cuvinte, decat sa incerc eu diferite variante de interpretare, doar doar se va apropia una din ele de ceea ce tu ai emis.
    La ce te referi cand spui altfel de specie ? Care ? Concret.
    Specia pe care o demonstram de-a lungul istoriei. Care ?

    RăspundețiȘtergere
  172. lol da tuguiat mai esti la cap mai baiatule.
    pai daca sunt chestii de care nu stii ca exista sau nu cum poti sa ti dai cu parerea si sa ti tot sustii tuguiu'?

    RăspundețiȘtergere
  173. "Exista Dumnezeu. Este suficient. EL are grija de tot, nu-i trebuie subalterni sa-si faca treaba."
    Lasa-l pe el, cand va fi capabil sa inteleaga, ce "credinta" isi va alege!

    asta e "antropomorfismul"mai baiatule..cum il vezi tu pe Dumnezeu.
    apropos cum stii ca exista? cine ti a inoculat credinta?

    RăspundețiȘtergere
  174. Maria, ceea ce se intampla in sufrageria frumoasa a bunului, vis-a-vis de subiect, in opinia mea nu este confruntare.
    Parerile noastre nu pot fi demonstrate ca fiind adevar, nu pot fi comparate pentru ca nu tin de lumea reala, palpabila, si nici nu suntem pusi in fata unei situatii careia sa-i facem fata.
    Avem un subiect pe marginea caruia fiecare spune ceea ce crede pana la momentul x.

    Putem vorbi despre confruntare, in cazul in care incepem sa developam filmul "ingeri" din punct de vedere istoric.
    Adica sa-l punem in ordine cronologica, sa-i urmarim evolutia pana-n zilele noastre.
    Putem stabili ca fiind adevar sau baliverna istoricul, nu existenta.

    Nici eu nu-ti inteleg cererea, astfel incat, ne gasim in fata unui impediment... minor!
    Aduna bucatile tale, bucatile mele si vezi ce iese.
    Eu nu stiu sa ma exprim altfel, pentru ca nu stiu ce astepti tu sa exprim ... in concret.

    RăspundețiȘtergere
  175. AR
    Eu nu caut sa imi desavarsesc cunoasterea pe internet, de asta in acceptiunea mea, acest "a confrunta" emis aici are sensul de "alaturare in vederea comparatiei" si nu de "stabilire a autenticitatii / adevarului".

    Mai simplu decat am formulat si scris cerintele nu pot nici eu:
    "La ce te referi cand spui altfel de specie ? Care ? Concret.
    Specia pe care o demonstram de-a lungul istoriei. Care ?"

    RăspundețiȘtergere
  176. Carmelita ofilita... prin ultimele spasme mai "consuma tastele"

    Ia-ti dictionarul de buzunar (sau pe cel greu, numai sa nu te cocoseze) si vezi care-i definitia "antopomorfismului"

    Daca afirmatia: exista Dumnezeu! se incadreaza in definitie, atunci tu esti geniul mioritic, iar eu sunt printul transformat in broasca de catre vrajitoarea omida careia tocmai i-ai facut tu initierea.
    :))
    Pe bune, nu te mai face de cacao, ca nu o sa te mai poti recunoaste in oglinda.

    Mergand in urma rationamentului tau de gasca jumulita, explic pentru ca sunt "plin" de condescendenta:
    ce insusiri omenesti ai vazut ca-i dau eu lui Dumnezeu?! Iar esti plina de visine pana-n ...?!

    ....
    "Lasa-l pe el, cand va fi capabil sa inteleaga, ce "credinta" isi va alege!" - faceam referire la copil, tartacuta plina cu visine.

    RăspundețiȘtergere
  177. La aceisi specie la care faceai tu referire (nu e o alta).
    La specia care suntem pana-n in clipa in care citesti comentariul... cine stie ce metamorfozare ne cuprinde intre timp.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  178. cuvantu ala complicat pt tine inseamna tuguiatule ca l personifici pe Dumnezeu , pentru tine e mereu un El care nu are nevoie de subalterni, care are grija de tot:))
    " EL are grija de tot, nu-i trebuie subalterni sa-si faca treaba."

    i-ai dat un telefon si ti a spus asta? el Dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere
  179. Antropomorfismul constă în atribuirea de însuşiri şi calităţi umane unor fiinţe non-umane, obiecte sau fenomene naturale ori supernaturale- pt tine tugulis

    RăspundețiȘtergere
  180. Adica asta ai vrut sa spui cu privire la antropomorfism ?
    "Il surclasez pe DUMNEZEU, doar pentru a-mi demonstra mie ca fac parte dintr-o SPECIE NONUMANA, (alta) decat cea UMANA pe care o demonstrez de-a lungul istoriei."

    RăspundețiȘtergere
  181. "Lasa-l pe el, cand va fi capabil sa inteleaga, ce "credinta" isi va alege!" - faceam referire la copil, tartacuta plina cu visine.

    tugulis vad ca trebuie sa ti desenez:
    referitor la ce ai scris mai sus te intreb din nou: daca nu ai auzit/vazut nu ti s a spus niciodata nimic despre un telefon cum stii ce e ala?

    Cum poate un copil sa si aleaga credinta cand creste daca nu aude niciodata despre Dumnezeu ,ingeri credinte etc?
    nu cand aude omu de ele poate alege , eventual cerceta si alege?

    RăspundețiȘtergere
  182. by the way inteligenta tuguiata limpezeste mi creieii ofiliti si spune mi ce inseamna a- L surclasa pe Dumnezeu ?

    RăspundețiȘtergere
  183. Carmelita, ia-o-ncet de la capat, dar cu abecedarul, apoi cu propozitiile simple, cele compuse pune-le in asteptare, nu le poti intelege inca, sunt precum telefonul perceput de omul preistoric.

    Ma bucur ca ai pus mana pe dictionar si ca ai aflat definitia antropomorfismului, inca un pas pe ziua de azi. BRAVO!

    "EL are grija de tot, nu-i trebuie subalterni sa-si faca treaba"

    Ia enumera catinel, catinel, elementele antropomorfice din propozitia evocata de catre tine si mai sus citata.

    Stii, sincer vorbesc acum, fara basca.
    Uneori mi-e rusine de rusinea ta.
    Daca ieri faceai la aceasta rusine, iti spun azi:
    mi-e rusine. DA. Mi-e rusine de rusinea ta.
    Si fetita vecinei de 9 ani te surclaseaza (ca tot suntem blocati la nivelul acestei unitati lexicale).

    RăspundețiȘtergere
  184. Maria, cred ca te-ai molipsit zdravan de la carmelita (feriti-va, e contagioasaaaa)
    :)
    Iata ce spuneai tu:
    "Eu mai cred ca antropomorfismul are un rol anume, de a CRESTE INCREDEREA IN APARTENENTA LA ACEIASI "SPECIE", cu calitatile inerente."

    Iata raspunsul meu:
    "Il surclasez pe cel ce a creat totul, doar pentru a-mi demonstra mie ca fac parte dintr-o altfel de specie, decat cea pe care o demonstrez de-a lungul istoriei."

    Tot nu e clar?
    Mai simplu?
    Omul il surclaseaza (nu prin mimetism, ci prin antropomorfism)pe Dumnezeu, pentru a-si dovedi siesi ca este de esenta divina, in timp ce de-a lungul istoriei sale pe acest pamant demonstreaza ca nici macar OM nu e.

    Sau si mai simplu: daca nu poate ajunge la struguri, gandeste ca sunt acrii si a rezolvat problema.
    El este buricul pamantului ce a constata ca... strugurii sunt acrii.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  185. tugulis stiam ca inteligenta ta sta in varfu tuguiului da acu semnalizezi:))))
    deci ca sa ti acoperi lipsurile in loc de raspuns continui ca aureli..

    si apoi dai drumu la tampenie
    ( e de la tine sau te a sfatuit careva banuisc cine pe mail ce sa scrii? :)))

    Omul il surclaseaza (nu prin mimetism, ci prin antropomorfism)pe Dumnezeu, pentru a-si dovedi siesi ca este de esenta divina, in timp ce de-a lungul istoriei sale pe acest pamant demonstreaza ca nici macar OM nu e.

    adica omu il personifica pe Dumnezeu ca sa se creada pe sine de esenta divina?? mai sa fie........

    RăspundețiȘtergere
  186. de cand stii tu ce i aia rusine mai tugulis?
    apropos daca nu ai stii ce i aia oglinda ce ai crede cand te-ai vedea in ea? ca mai e un tugulis?? :)))

    RăspundețiȘtergere
  187. "Cum poate un copil ....?"

    Carmelita, iarta-ma dar te parasesc (nu plange, ne mai "accidentam" in lumea virtuala).

    Nu pot dialoga la nesfarsit cu un om ce nu poate intelege niste propozitii elementare (repet: citeste si reciteste, apoi gandeste!)

    Intrebarile tale sfideaza nu ridicolul, ci prostia.
    Eu am inteles ca incerci proprietatea de a fi homocroma, dar nu iti iese si devii ... dezagreabila.

    Nu o lua in nume personal. Sunt convins ca Dumnezeu te-a dotat, nu ai lipsa, insa te complaci in prostie.
    Porbabil te privesti in oglinda si-ti spui ca te prinde.
    Da, ai dreptate, te prinde, dar din spate, din fata si mai ales de-aproape, e oribil.

    Sunt convins ca poti mai mult, totul e sa vrei.
    Nu stii de unde sa incepi?
    Ei bine, cu inceputul.
    Intoarce-te in clasa a IV-a, pentru ca gandirea ta acolo a ramas blocata.
    A procesa informatia nu e tot una cu a memora informatia.
    Poti stoca informatie in tartacuta pana dai ortu' popii, dar sa nu uiti: nu numai asta poate face tartacuta.
    Poate mult mai multe,important e sa nu o ignori.
    E parte din tine si are nevoie de exercitiu.
    O seara frumoasa.
    Vezi ce faci cu workshopul acela, daca aud ca iei sau vei lua bani... trimit Arhontii dupa tine!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  188. Bunule, multam pentru gazduire.
    Sufrageria ta e precum semineul in care troznesc lemnele!
    :)
    O seara buna tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  189. tugulis multumesc pentru zilele astea..ma simt great in prostia mea comparata cu a ta si iti multumesc:))
    sa fii sanatos si spor la vanatoare pe interneti ..cauta si vei gasii:))

    RăspundețiȘtergere
  190. AR
    Ideea TA de "surclasare" e limpede. Insa e o alta idee.
    Pentru mine "dorinta de identificare, devenire" din afirmatia mea nu este echivalenta cu "surclasarea" pe care tu ai introdus-o reluand parerea mea.
    O seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  191. Buna seara dragii mei, :)
    Ady si Sorin, ma bucur de vizita voastra!
    Recunosc, n-am fost o gazda prea buna. Cu ce sa va servesc? Un link, un banner, un hashtemeleu? Sau poate o postare noua?

    Vad ca nici astazi nu v-ati plictisit... Am dat sa intru de mai multe ori dar doar m-am uitat din cand in cand...
    Mai bine mai tarziu decat prea devreme...:)mi-am zis si am transpirat la un articol nou despre ubicuitatea mintii (daca poate exista asa ceva).
    Acum plec de la "serviciu", ma duc acasa, dar voi raspunde de-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  192. Parerea mea este ca andreiradu are dreptate in privinta ingerilor si a felului in care ajungi la constientizarea lor.

    Simplist, eu as zice asa:
    -e mai bine sa vina copilul si sa-ti spuna de cateva ori: "mami, simt asa si asa...ce e asta?", iar tu sa stai de vorba cu el, sa intelegi in ce conditii si cum simte fenomenul, care sunt trairile lui legate de asta, FARA SA-I DAI VREUN INDICIU SAU SUGESTIE.
    In functie de varsta isi va gasi singur raspunsul.
    Uneori,cand varsta permite si e musai sa-i raspunzi in vreun fel, poti sa-i spui ca exista niste prieteni nevazuti, numiti ingeri, care vin uneori sa ne viziteze, sa ne ajute si sa ne indrume, dar ca depinde de noi ca prezenta lor sa se faca simtita mai des. Astfel, copilul ajunge de la fenomen, la concept si nu invers.
    In acelasi timp, parintii ar trebui sa-l sustina in insusirea respectului pentru tot ce e viu, indiferent de forma...dar nu prin interdictii ci prin intelegerea acestei legitati fundamentale.
    Prin coroborarea celor doua: fenomenul perceput si intelegerea necesitatii de a respecta tot ce e viu, copilul va face un pas important spre cunoasterea Divinitatii, prin experienta directa, nu prin invatarea mecanica si ralierea la niste false credinte.

    RăspundețiȘtergere
  193. Na, ca ramasei dator cu un raspuns!

    Eiii... draga Alessia,
    Pai Cornelia... cum sa spun... avea asa un lipici la suflet, un simt al umorului cam ca al lui Creanga, era bataioasa in idei si cand pasea prin internet era ca un foc de artificii.
    Dimineata cand deschideam laptopul gaseam flori pe tastatura. :)

    RăspundețiȘtergere
  194. Stanjenelule, :)
    Avem o sansa. Daca nu copiii nostri, macar nepotii nostri care vor urma. Ma bate gandul sa-mi pregatesc nepotica dupa reteta ta. Bineinteles daca si parintii ei vor dori. Ma gandesc totusi cum va evolua acest copil ulterior intr-o societate pragmatica.

    RăspundețiȘtergere
  195. Dan, draga Dan,:)

    Daca-i asa, ma simt onorata pentru asemanare :))) Sper sa o intrec intr-o buna zi...Si ma voi stradui in acest sens, sa fii sigur de asta!:))

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: