PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


joi, 8 aprilie 2010

DE CE DRACU'?

DOAMNE IARTA-MA!

O discutie intre trei eminente cenusii (neaose romanesti:)) a carei concluzie ramane ca de obicei, ca-n tren.
Merita! :)


sursa foto

5 comentarii:

  1. Aoleu, e tot ce-mi lipsea..:)))))))))..am inteles ca nu am inteles nimic..macar am ras..si am uitat un pic de intunericul si lumina mea..deci, sa repet..intunericul e o forma de manifestare a lui d-zeu..aha,prin urmare sunt o fericita,ca tot bajbai prin intuneric,si iata nu stiam eu cat de mult sunt implicate in forma acestuia de manifestare…alta;raul s-a creat singur..asta e cea mai tare conceptie ce am auzit-o pana acum…...;pana la urma .. ce era?....tot distinsii dau raspunsul prin interviu,adica ..ce era ce?:)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce, ce? Că nu înţeleg.

    După părerea mea, fără pretenţii, noi raportăm lucrurile la om, într-un sens nefericit. De parcă Dumnezeu s-a strofocat cu tot restul Creaţiei doar ca să ne pună pe noi în vârful piramidei, ceea ce nu e tocmai advărat. Şi revin la simbolistica Crucii. Omul se află la graniţa dintre material şi imaterial, dintre bine şi rău. Existenţa umană e doar o treaptă a fiinţării în această minunată şi uriaşă lucrare a Lui Dumnezeu. Pe baza liberului arbitru, omul alege cum va continua să existe.

    RăspundețiȘtergere
  3. draga mea Blue,eu am o problema cu liber-arbitru asta..cinstit m-am saturat sa fac loc mereu oamenilor iesiti in calea mea de a le atribui lor exercitarea liberului arbitru personal..si ma intreb;cand dumnezeu,voi putea sa spun si eu ca mi se respecta liberul arbitru?....si cel mai tare ma socheaza situatia in care se spune cum ca Dumnezeu e bland si iarta tot,insa pe de alta parte esti mereu amenintat cu pedepsele celui de sus,nemaivorbind si de cumplita judecata de apoi..eu raman precum vesnicul "cetatean turmentat"desi nu beau de loc..si intreb "eu cu cine votez!"

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi, simplul fapt că laşi pe altul să aleagă pentru tine înseamnă că-ţi exerciţi liberul arbitru.

    De ameninţat, Ryana, după umila mea părere, te ameninţă religia. Dumnezeu doar îţi spune că dacă semeni vânt, atunci culegi furtună, apoi te lasă să faci cum doreşti.
    EL te iartă când greşeşti, dar te pune să plăteşti atunci când faci vreo nefăcută, conştientă fiind de consecinţele neplăcute pentru alţii. E vorba de răul făcut cu ştiinţă.
    Dar până şi atunci,dacă regreţi, dacă încerci să repari răul, dacă ceri iertare şi te opreşti să mai faci lucrul respectiv, te iartă. Adică, chiar şi în condiţiile unui rău făcut intenţionat. Se consideră că te căieşti şi pentru asta te iartă. Mie mi se pare minunat să primim această şansă! Cu toată ticăloşia noastră, dacă regretăm şi încetăm, vezi, EL tot are bunătatea de a ne ierta.
    Cum să nu-L iubeşti, când vezi câtă iubire şi iertare ne oferă??

    RăspundețiȘtergere
  5. :0
    Nenea cu ochelari care cica este psiholog si care, mai nou, ne vorbeste despre teoria morfogenetica a inceput sa bata campii lumii "mondene".
    Cred ca un anume camp morfogenetic i-a sucit cumva mintile si s-a trezit in studioul II otembelizare de pe antene, vrand "acces direct" musai cu mama Oanei Zavoranu!
    Bleah.
    M-am cam saturat de "mintile luminate" ale secolului XXI!
    O mare de greata fara margini... probabil, in curand, Marea Neagra va suferi o "rebotezare" - Marea de Greata a Romaniei!

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: