PERSOANE INTERESATE

O FI BINE, O FI RAU !?


sâmbătă, 9 iulie 2011

ZANE BUUUNEEEEEEEEEEEEEEE....!!!

orkut scraps

TOP 10 TAINE PE CARE NU LE STIATI DESPRE ZANE 


Dincolo de faptul ca mi-a placut muzica Enyei, uitandu-ma cu atentie la videoclip, am observat ca exista anumite secrete specifice doar zanelor. Iata care: 

1. Zanele fac parte din specii variate, caci unele sunt minuscule iar altele ditamai galigancele. Probabil de la alimentatie.

2. Zanele sunt mutante. Ca sa nu mai vorbesc de cea cu palme de broasca, ramane totusi sa remarc ca ele au diferite feluri de aripi, ba de fluturi, ba de libelule, ba de vultur, ba de voal... Aici chiar este o problema cu ele, mai ales la cele cu pene, caci la vanturi puternice lor le merg fulgii... Cat despre cele cu aripi de voal nici nu se pune pronlema de zburat, decat poate in timpul unui ciclon sau al unui taifun...

3. Zanele sunt sau mai degraba par sa fie rezultatul unei inmultiri miraculoase tripartite. Dupa aspect ele se trag din magari sau iepuri, dupa caz, din oameni si din insecte zburatoare sau pasari . Daca totusi se trag doar din oameni si pasari sau insecte, atunci, in copilarie, unele dintre ele au fost trase zdravan de urechi, in timp ce altele au fost cuminti si nu au dobandit urechi de magar, ci si le-au pastrat normale. Sunt convins ca cele cu urechile mari si alungite smechereste in sus sunt mai ascultatoare si in consecinta aud mult mai bine. 

4. Zanele sunt fie sarantoace, sarace lipite pamantului, sau complet nerusinate - in special cele vag imbracate sau complet in pielea goala - fie extrem de moderne si elegante, imbracate cu rochii de seara somptuoase, cu drapaje impecabile... 

5. Zanele sunt cam sarace cu duhul.  Majoritatea umbla desculte, desi exista printre ele si vreo doua incaltate, dintre care una chiar cu coscogea tocurile de 15. Presupun ca cele incaltate sunt foarte invatate, caci, dupa Zaharia Stancu, oamenii, (ca si zanele)  se impart in doua categorii: culti si desculti. Si mai presupun eu ca cea cu 15, nu se-mpiedica in tocurile ei uriase atunci cand alearga sau danseaza printre radacini si pietre dar nici nu se tine de alte blestematii cu pricuricii padurii.

6. Zanele sunt semicochete. Cochetaria specific feminina este firava... Desi toate, dar absolut toate sunt perfect rimelate, machiate, epilate si rujate, doar vreo doua-trei dintre ele se mai respecta cat de cat si mai poarta mici bijuterii discrete...

7. Zanele nu se coafeaza dar nici nu se prea omoara cu pieptanatul. C-apoi na, tot sarmul lor consta in bogatia de par lung, drept, foarte rar ondulat,  in permanenta rascolit de vant si care constituie o atractie deosebita pentru flori, pene, licurici, fulgi si stelute luminoase clipind des, ca la Las Vegas. Cum s-or aduna si s-or infige toate fix in parul lor, nu stiu sa-mi explic.

8. Zanele sunt mari circarese. Ele sunt contorsioniste si le place sa isi tina corpurile de 90-60-90 precum si picioarele de 200, in pozitii elegante nefiresti, de unde trag concluzia ca ele nu danseaza batute :), geamparale, sirtaki, sau sarbe, ci, in intimitate sau de cate ori se-ntalnesc, doar baleteaza pe varfuri. Daca lucrurile insa nu stau asa, inseamna ca sufera de paraplegie congenitala.

9. Zanele sunt extrem de lenese. Niciuna nu munceste. Toate zac in pozitii neglijente, atent studiate si ba se fac ca se roaga, ba se fac ca tocmai vor sa faca ceva important dar total nedefinit, ba se uita-n gol, visand la inorogi verzi pe pereti, cu exceptia uneia care mediteaza si a alteia care canta la harpa.

10. Zanele sunt foarte serioase dar din pacate extrem de nefericite. Niciuna nu rade si nici macar nu se strofoaca sa zambeasca. Probabil ca sunt cam depresate de la statul degeaba si chinuite de crampele datorate statului indelungat in pozitii  atragatoare...

9 comentarii:

  1. Buna dimineata , Dan !
    Mici sau mari , matahaloase ori mignone , brune sau blonde ori roscate , cu ochi migdalati sau de caprioara speriata , cu licurici in par sau fara , zanele bune ne aduc iubirea de care avem atata nevoie . In fiecare zi vad cate o zana pe care as asculta-o daca ar vrea sa-mi spuna "povestea ei ...". Vise , taica ...vise !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata dragilor! :)

    Radu,
    :)

    Karyn,
    :)

    Si inca nu m-am ocupat de ingeri, ingerite, ingerasi, arhangheli, arhanghelite si dumnezeite... Aspectul lor, sau mai bine zis asa cum le "vad" unii si altii imi provoaca stari si emotii artistico-mistice contradictori... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Povara libertatii noastre

    ..Sunt douazeci de ani de cind mi-ai dat
    Povara asta care-i spune libertatate
    Un lucru insa-mi pare Doamne c-ai uitat-
    Cumva sa mi-o ridici, sa mi-o aburci pe spate

    De -atunce Doamne, tot ma girbovesc
    Incerc sa misc din loc povara asta.
    Povara ce-o crezusem har dumnezeesc
    Asa si sede neclintita linga poarta …

    Si nicidecum si nicdecum nu pot intra
    In raiul asta care- i pestre drum de mine
    Si nici povara Ta n-o pot lasa
    Si ni sa ma ajute nu mai vine nimeni…

    ..Sunt douazeci de ani de cind mi-ai dat
    Povara asta care-i spune libertatate
    Imi pare rau ca atunci nu te-am rugat
    Sa-mi dai si un salahor.S-o duca el in spate..

    Iurie Osoianu 19 07 2011 Chisinau.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iurie Osianu, domnia ta fiind un poet român din Basarabia (am citit undeva şi Scrisoarea a VI-a în stil eminescian), militant prin poezie - mi s-a părut (ceea ce pe partea occidentală a Prutului nu prea se mai poartă) şi având dureri asemănătoare cu cele ale românilor de dincoace, plus altele pe care numai voi ştiţi cum le duceţi, eu îţi spun bine-ai venit!

    De precizat că eu vorbesc acum neîntrebat, deoarece doar gazda noastră, distinsă prin vorbă şi faptă, Dan Ioanitescu, este chemată să laude sau să mustre musafirii, dar poate că o prezentare pe scurt a domniei tale nu ar lua prea mult timp. Nu avem prea des oaspeţi de la Chişinău, deşi de iubit i-am iubi !

    RăspundețiȘtergere
  5. "Şi am ridicat ochii mei şi am privit şi iată că au ieşit două femei. Şi vântul bătea în aripile lor, iar aripile lor erau ca de barză. Şi ele au ridicat efa intre pământ şi cer.
    Şi am zis către îngerul care grăia cu mine: "Încotro duc ele efa?"
    ( Zaharia , cap.9 :9-10 )

    "Zane" biblice ...a 11-a taina ?

    RăspundețiȘtergere
  6. PENTRU FAUSTINUS...






    Statuia României Mari:Mama Românie îşi întîmpină fiicele, :Basarabia, Bucovina şi Transilvania





    Fratelui meu...romanului


    Mereu se spune cica rusii m-au zombat
    Si mi-au atibuit reflexe...ca la cane
    In monstri, in dusmanii tai m-au transformat
    Nu crede...frate-meu, romane...

    Si se mai spune cica m-au rusificat
    Si limba ce-o vorbesc tu n-o intelegi prea bine
    Si chiar si versul asta iti pare cam ciudat
    Furat de undeva...asa e frate-meu, romane..?

    Se mai zvoneste cica hoti suntem si cersetori
    Nemultumiti de hrinca sa de pane....
    Pai cum sa neg..? Miliardarii de la noi
    Sunt hoti ca si ai vostri... frate-meu, romane...

    Se mai zvoneste ca am rugat stindardul lui Stefan
    Si multi se tem ca aice va ramine...
    Zombat, rusificat si tradator de neam
    Doar asta vezi in mine...frate-meu, romane..?!

    Nu tu in -patruzeci fujita-i intr-o zi peste hotar
    Crezind ca al opri pe Stalin e o rusine
    Si azi...mi-ai refuza stindardul lui Stefan
    Cum vine asta...frate-meu, romane..?!

    Si ce-i cu visul Romaniei Mari
    Si din unirea Tarii ce ramine..?!!
    Si mai adeveresti-o spus-a lui Stefan
    --Moldova nu-i a voastra...frate-meu, romane..!!!

    Mereu se spune cica rusii m-au zombat
    Si mi-au atibuit reflexe...ca la cane
    Si chiar de ma numesti maladavan, ramin barbat
    Roman ca tine...frate-meu, romane...


    Iurie Osoianu 20 07 2011 Chishinau Basarabia

    RăspundețiȘtergere
  7. Si atunci ma intreb, este adevarat ca la recensamant romanii s-au declarat de etnie DACICA?

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunata doamna Sperantao,
    :)
    Inafara de cele celtice, de cele americane si.... daca ma gandesc bine si de rusalce.... toate, dar absolut toate, cel putin cele cateva care au mai ramas, sunt romance si in consecinta dacice... :)))))
    Si-atunci iaca ajung sa ma intreb si eu ca si dumneavoastra: "Este adevarat ca la recensamant romanii s-au declarat de etnie DACICA?"
    Si zic si eu ca taranul roman: O fi! :)))))

    RăspundețiȘtergere

Eu, buricul pamantului zic asa: